Tuż przed świętami, chciałabym zaprezentować Wam rewelacyjny i niesamowicie pyszny deser a’la Snickers na bazie budyniu jaglanego, karmelu daktylowego i solonych orzeszków. Każda warstwa
Be Fit Be Stronghttp://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2016/12/tort-bezowy-xmas-wreath-meringue2-1170x874.jpg Po ogromnym sukcesie „ Wigilijnego wieńca bezowego „, postanowiłam zrobić kolejny wieniec bezowy, tym razem mniejszy – bo z 4 białek. Wymyśliłam do
Moja DelicjaDopiero w niedawnym czasie zaczęłam eksperymenty z soczewicą i naprawdę nie wiedziałam, że jest taka smaczna. Teraz staram się przynajmniej raz na tydzień coś z nią
Pasja tworzeniaŚwięta się zbliżają, więc w Małej Cukierence koleje bogate, aromatyczne ciasto – świąteczny makowiec śnieżny. Jest z nim trochę zachodu, ale jest pyszny i wygląda wspaniale z
Mała CukierenkaNa 30 urodziny autorki i na 300 tys. odsłon dzięki Wam – czytelnikom bloga🙂 Dziękuję za to, że jesteście🙂 Wyjątkowy tort na wyjątkową okazję – michałkowy
czarrna od kuchniPyszne ciasto miodowe z bitą śmietaną oraz masą kajmakowo-orzechową. Często to ciasto piekę na święta Bożego Narodzenia, moja rodzina uwielbiają to ciasto. Swoim wyglądem i
Bajeczna KuchniaNigdzie nie jest napisane, że żurek można robić tylko w Wielkanoc. Jest to tak smaczna zupa, że kosztowanie jej tylko raz w roku to za mało
Wołowina od rekinaKolejny pomysł na deserki, które od września chyba czekają na publikację 😛 Zawsze znalazło się coś innego do publikowania, ale przed nowym rokiem muszę uporządkować zdjęcia, więc
Kuchnia w czekoladzieZapraszam na pyszne, szybkie w przygotowaniu „ciasto prince polo” z brzoskwiniami i galaretką. Przepis dostałam od czytelniczki Pani Marzeny Szportun, bardzo dziękuję. Wafelki mieszamy z ubitą
Mała CukierenkaCzy i Wy macie odwieczny problem "Jaką zupę dziś ugotować...?!" Ja się nad tym zastanawiam średnio co dwa dni, a to dlatego, że jak już kiedyś
Kuchnia w czekoladzieRosyjski MEDOVIK to delikatne ciasto na bazie miodu. Tradycyjnie składa... Artykuł MEDOVIK – TRADYCYJNE ROSYJSKIE CIASTO MIODOWE pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEDziś pyszny, aromatyczny deser, który powoli przypomina już o nadchodzących świętach – czekoladowa panna cotta. Do tego prażone orzechy laskowe, domowa skórka pomarańczowa i granat :) Przygotowałam
CiastkozercyWypieki, desery i domowe słodycze... do ich wyrobu używamy za zwyczaj zwykłego białego cukru. We współczesnym świecie poszukuje się coraz częściej naturalnych i mniej kalorycznych zastępników
vaniliowoczekoladowaPyszne ciasto Piegusek z makiem można jeść samo, z polewą czekoladową, lukrem, czy jakimiś dodatkowymi masami. Należę do wielbicieli maku więc bardzo lubię to ciasto a
Kulinarna (nie)codziennośćRewelacyjnie pyszne ciasto, przygotowane na bazie ciastek, ciast, orzechów i rodzynek. Smaczne i pachnące rumem. Polecam do niedzielnej kawki, na przyjęcia itp.
Kulinarne Fantazje Marioli