krem - 19817 przepisów (strona:1026/1322)

Zupa Czosnkowa z grzankami / Patato soup with garlic 168

chłodne dni należy się porządnie rozgrzać.Proponuję zupę - krem z czosnkiem.Kiedy po raz pierwszy ją robiłam, to myślałam bee.Zupa czosnkowa?To nie może być dobre, ale że to była moja praca, wyjścia nie miałam.ZUPA OKAZAŁA SIĘ DELIKATNA, SYTA, SMACZNA IROZGRZEWAJĄCA.POTRZEBUJESZ   na około 2,5 litra wywaru mięsnego, czy warzywnego lub wody : 3 ziemniaki , 2 średnie główki

Pasje Jolki
Tort Jagodowy 194

było łatwe zadanie. Tak przynajmniej myślałam przed przystąpieniem do pracy. Biszkopt, który ma nie opaść, do tego krem, który ma nie spłynąć i jeszcze jakieś ozdoby. No tak, będzie wyzwanie. Jednak czasami trzeba się podjąć czegoś przerażającego, aby pójść krok dalej, a nie stać w miejscu i pastwić się nad tym, co już potrafi się zrobić. Przedstawiam mój drugi tort

Eat Shrimps
Zupa z pieczonej papryki i dyni / Roasted red pepper and pumpkin soup 157

Dziś przedstawiam kolejną rozgrzewającą propozycję na sycące danie obiadowe w tym ponurym okresie. Przepyszna i aksamitna zupa krem z pieczonej papryki i dyni, podana z kwaśną śmietaną, prażonymi pestkami dyni i jako dodatek białkowy dodałam podsmażone białko kurze. Jest to moje ostatnie odkrycie i na pewno znajdzie wiele zastosowań w mojej kuchni Zupa jest przepyszna i łatwa w przygotowaniu

karmelowy
Azjatycki bulion drobiowy - baza do potraw azjatyckich 273

właściwego".Na bulionie azjatyckim możemy przygotować wiele dań, na przykład: zupę kokosową z pieczarkami, kurczakiem i kiełkami, zupę kokosową z boczniakami, kurczakiem i grzybkami straw, a także krem z jarmużu i moje ulubione danie - zielone curry z kurczakiem.Składniki:6 skrzydełek kurczaka5 cm imbiru1 cebula1 ząbek czosnku1 marchewka (opcjonalnie)1 liść laurowy1/2 łyżki olejusól, pieprz

Tajskie smaki
Zupa cebulowa 134

Mamy jesień, więc potrzebujemy czegoś rozgrzewającego, co doda nam energii na cały dzień. Zrobiłam więc zupę cebulową z grzankami i żółtym serem, której warto poświęcić odrobinę

Oryginalny smak
Tort z malinami i bitą śmietaną 449

układamy resztę malin (kilka zostawiamy do dekoracji). Przykrywamy kolejną warstwą, ponownie go nasączamy, cały tort obsmarowujemy bitą śmietaną i wstawiamy do lodówki mniej więcej na dwie godziny, aż krem całkowicie stężeje.Gotowy tort dekorujemy malinami i czekoladą startą na tarce o dużych oczkach.Smacznego

Oryginalny smak
Pitaja (smoczy owoc, truskawkowa gruszka) 168

Ładniej wygląda niż smakuje Prezentuje się pięknie, natomiast w smaku… przypomina trochę mdłe kiwi. W wersji solo nie przypadł mi do gustu, ale dodany np. do lodów, koktajli, kremów lub sałatek owocowych sprawdza się znakomicie

Oryginalny smak
Kolorowy miodownik 355

śmietanyDodatkowo:płatki migdałowe3 szkl mleka zagotować z cukrem i margaryną, w pozostałym mleku rozrobić budynie , mąkę ziemniaczaną i śmietanę.Do gotującego się mleka wlać rozrobioną masę i gotować aż krem zgęstnieje.Ostudzone ciasto przełożyć masą na przemian ( ciemne-jasne-ciemne -jasne ciasto) posmarować  również wierzch ciasta i posypać płatkami migdałowymi

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Kotlety z marchewki i kukurydzy (pieczone) - ok. 420 kcal 192

mielonego, ew. sólPrzygotowanie:1. Gotujemy na sypko kaszę (gotowałam w parowarze przez 30 min - zalaną wrzątkiem trochę ponad poziom kaszy).2. Lekko blendujemy 80 g kukurydzy (nie na całkowity krem) 3. Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach tarki (paski) 4. Cebulę siekamy 5. Bułkę namaczamy w ciepłej wodzie. 6. Z marchewki wyciskamy sok (zrobiłam to normalnie biorąc

Malowane smakiem
Babeczka świąteczny pingwin 150

masy cukrowej prezentują się równie dobrze na tortach jak i na babeczkach. Ich wielką zaletą jest fakt, iż są trwałe (znacznie łatwiej przetransportować babeczki z masą cukrową niż z kremem) i stosunkowo łatwe do wykonania. Dziś proponuję Wam cukrowe trio na Święta. Pierwszy z bohaterów: Pan Pingwin.Do przygotowania wszystkich trzech dekoracji będziecie potrzebować trzech okrągłych foremek lub szklanek. Pierwsza wielkości

Ciastkozercy
Babeczki ze świątecznym wieńcem 205

jako świąteczna dekoracja na babeczkach.Do upieczenia babeczek możecie użyć jednego z przepisów ze strony, np.: tegoWystudzone babeczki pokrywamy masą cukrową lub białym lukrem (przepis znajdziecie tu)Do gęstego maślanego kremu (np. takiego jak tu) dodajemy zielony barwnik spożywczy i przekładamy do worka cukierniczego z dziubkiem w kształcie gwiazdki.Wyciskamy malutkie różyczki wzdłuż brzegu babeczki i dekorujemy cukrowymi koralikami. Możemy również dołożyć

Ciastkozercy
Misie polarne z masy cukrowej 198

misia.    Cukrowe figurki możecie wykorzystać do dekoracji babeczek lub tortów, ich wielką zaletą jest również fakt, iż można przygotować je wcześniej i przykleić lukrem lub kremem na wypiekach przed samym podaniem. Misie polarne z masy cukrowejSmacznego!ciastkożercy

Ciastkozercy

Proponowane wyszukiwania