krem zupa - 1500 przepisów (strona:60/100)

Moja ulubiona zupa ogórkowa 143

Wszystkie moje ulubione potrawy najlepiej lubię jeść w domku rodzinnym:) Jednym z takich dań jest zupa ogórkowa:D Dziś zrobiłam ją po raz pierwszy !!! Tym razem

MarciochaKucharzy
Orientalno warzywna zupa z porów z łososiem 218

Gotujemy przez ok godzinę, następnie po wyjęciu trawy, liści i ziela blendujemy "niedbale", tzn. tak, by zupa zagęściła się z pominięciem dodatku mąki, jednak nie do konsystencji kremu. Na chwilę przed podaniem, zupę zagotowujemy i dodajemy rybę, ponieważ nie potrzebuje ona długiej obróbki termicznej.  Talerz posypujemy natka pietruszki i podajemy z cytryną

Taste Of My Day
Krem z białych szparagów z mascarpone 139

Sezon na szparagi trwa. Proponuję krem z ich użyciem, z dodatkiem pora oraz mascarpone. Ser ten kojarzy mi się głównie z ciastami i deserami. Ale doskonale sprawdza się również w zupie. Koniecznie wypróbujcie. Składniki: przepis z magazynu "Moje Gotowanie" 30 g masła 1 ziemniak 1 por (tylko biała część) 1 pęczek białych szparagów 100 ml białego wina 3 szklanki wywaru

Moja Galeria Smaku
Zupa pomidorowa z cieciorką 144

Kto nie lubi pomidorówki? Tym razem w nietradycyjnej wersji:  Zupa pomidorowa z cieciorką SKŁADNIKI: 1 puszka ciecierzycy młoda włoszczyzna  2- 3 ząbki czosnku 1

MarciochaKucharzy
Krem pietruszkowo-jabłkowy 152

Delikatny krem - prosty w przygotowaniu . Przepis inspirowany angielskim Parsnip and Apple Soup. Tu w zasadzie bardziej pasował by pasternak popularniejszy na Wyspach niż pietruszka korzeniowa , ale

Buniabaje w kuchni
Krem z pora z chlebową grzanką 156

Wspaniały aksamitny krem o porowym smaku podany z grzanką czosnkową z chleba, to pożywny i smaczny obiad. Dzięki czosnkowi nie jest mdła w smaku-jest pyszna! Idealna zupa na wykorzystanie niedzielnego rosołu. Z serii nie marnujemy jedzenia. Składniki 45 dag pora 1 litr rosołu 2 łyżki masła 2 łyżki oleju pęczek natki pietruszki 3 ząbki czosnku 100 g serka śmietankowego

Wanilia i Kardamon
Wakacyjna zupa jarzynowa 141

W tak cieplutki dzień, nie chce się jeść... ale jeść trzeba :D Zupa jarzynowa SKŁADNIKI: udko kurczaka 1 młody kalafior 1 marchewka  garść fasolki szparagowej

MarciochaKucharzy
Świąteczna zupa grzybowa 154

 Na dwie wigilie jeździmy do naszych mam, ale zawsze weekend przed, robimy taka swoją wyjątkową :D Świąteczna zupa grzybowa SKŁADNIKI: 80 g suszonych

MarciochaKucharzy
Francuski krem z pora 161

długiej zimie w końcu nastała piękna wiosna;) Wtedy też nasze posiłki stają się lekkie, kolorowe i takie wiosenne... Dzisiaj polecam Wam pyszną zupkę-krem z pora i ziemniaków z dodatkiem chrupiących grzanek... Składniki:1l rosołu, 30og pora,500g ugotowanego mięsa z kurczaka, 500g ziemniaków, 2 łyżki masła lub margaryny, sok z 1/2 cytryny, sól, pieprz, liść laurowy, szczypta gałki(...)śmietany zaprawić kilkoma łyżkami gorącego wywaru, następnie mieszając wlać do zupy. Garnek zdjąć z ognia i zmiksować za pomocą blendera na gładki krem. Gotować jeszcze 5 min.  Resztę śmietany wymieszać z żółtkiem. Zupę rozlać do talerzy, udekorować kleksem ze śmietany. Foremką do ciasteczek wykroić z tostów serduszka. Podawać jako dodatek do zupy.     Smacznego:) Przepis dodaję

Z miłości do słodkości
Krem z zielonego groszku z miętą i chipsem z prosciutto (w 15 minut!) 143

garnku, zalewamy wywarem drobiowym. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień do średniego i gotujemy pod przykryciem 8 minut. Po tym czasie dodajemy groszek i gotujemy 5 minut. Zupę blendujemy na gładki krem, doprawiamy solą, dodajemy jogurt. 2. W między czasie na suchej rozgrzanej patelni smażymy plastry prosciutto, aż się zarumienią. Odstawiamy na chwilę do przestygnięcia i łamiemy na mniejsze kawałki

My Culinary Art
Pikantny krem z zielonego grochu 204

kajeński. Smażymy jeszcze 2 minuty, zdejmujemy z ognia. 3. Ugotowany wywar przecedzamy, wyrzucamy wszystko poza marchewką, którą wkładamy z powrotem do zupy. Dodajemy ugotowany groch i smażoną cebulkę. Gotujemy przez 20 minut, a następnie blendujemy na gładki krem. Zabielamy śmietanką i w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. 4. Miętę drobno siekamy, dodajemy 1 posiekany ząbek czosnku i papryczkę. Całość

My Culinary Art
Egzotyczny krem z dyni 112

posiekanych orzechów (w niektórych sklepach z azjatycką kuchnią można dostać gotowe mieszanki orzechów z wiórkami), szczyptą cynamonu, kleksem z kremówki i świeżą miętą.   Podobne przepisy Krem z pieczonej marchewki Zupa ogórkowa nie tylko na zimę Zupa pomidorowa z prawdziwych pomidorów Zupa wiśniowa z jagodami .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line(...)webkit-transform: scale(1.2); transform: scale(1.2); } jQuery(document).ready(function( $ ){ //jQuery('.yuzo_related_post').equalizer({ overflow : 'relatedthumb' }); jQuery('.yuzo_related_post .yuzo_wraps').equalizer({ columns : '> div' }); }); Post Egzotyczny krem z dyni pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
Krem brokułowy z migdałami 139

wychodzić z domu, nawet nie mam ochoty wyskoczyć po zakupy. Ciesze się, że moja lodówka i zamrażarka wyposażone są na takie kryzysowe chwile. Będzie więc zielona zupa, tak dla kontrastu z aurą. Krem brokułowy zaraz obok kremu z dyni, to ulubione dania moich córek, a jeśli w ich oczach coś zyskuje uznanie, znaczy że dobre jest. Krem brokułowy z migdałami(...)Boczek i cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na 1 łyżce oleju. Dodajemy następnie brokuł. Zalewamy bulionem i gotujemy do chwili aż brokuł będzie miękki, ale nierozgotowany. Zupę miksujemy. Ponownie stawiamy na ogniu, doprawiamy sola pieprzem i papryka. Dodajemy ser i podgrzewamy do chwili aż się roztopi. Zupę podajemy z posypka z prażonych migdałów

Przysmaki Karolki
Krem z batatów 176

Krem z batatów z dodatkiem mleka kokosowego i chili - słodko-pikantna pyszna zupa. SKŁADNIKI 1 duży batat (ok.450g) 1/2 kg marchewki 1 duża cebula 1 czerwona papryczka chili 2 łyżeczki pikantnej pasty curry  400 ml mleka kokosowego 1/3 szklanki bulionu warzywnego 750ml wody 1 łyżka soku z limonki/cytryny sól pieprz  olej  świeża kolendra PRZYGOTOWANIE Cebulę i obrane

Moje Kuchenne Rewelacje
Prawdziwy żurek z białą kiełbasą i żeberkami 185

ziemniaczaną – u mnie nie było potrzeby. Podawać najlepiej w chlebku (ściąć czubek i wydrążyć), żurek udekorować jajkiem na twardo i gałązką świeżego majeranku.   Podobne przepisy Krem szparagowy biały Meksykańska zupa z tortillą i papryczką Klasyczny pasztet mięsny z pistacjami i żurawiną... Zupa wiśniowa z jagodami .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post

Pociąg Do Kuchni