Konkretna, sycąca, znakomita Grochówka na żeberkach i wędzonym boczku SKŁADNIKI: 500 g grochu w połówkach 300 g boczku kawałek żeberek włoszczyzna kilka ziemniaków 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki majeranku 2 liście laurowe 4 ziaren ziela angielskiego sól, pieprz, lubczyk Groch wypłukać aż do uzyskania czystej wody. Zalać wodą i odstawić na kilka godzin. Żeberka zalać woda i ugotować, pozbyć się szumowin a następnie dodać ziele angielskie, liście laurowe i włoszczyznę pokrojoną w kos... czytaj dalej...
Gotowanie sprawia mi ogromną przyjemność i frajdę. Uwielbiam eksperymentować i próbować nowych smaków. Pierogi to mój konik! Moim testerem i pomocnikiem jest mój mąż Wojcioszek. Na blogu będą prezentowane również jego wypieki- w tym jest o wiele lepszy ode mnie:D