krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:448/534)

Makowiec japoński 166

albo z odpadów z owoców z wyciskarki. Żadnego tortu, żadnych ciast przekładanych, biszkoptów rzucanych... Co się stało??? A to się stało, że dziecko mam w czwartej klasie i zamiast kremem smarować kolejne warstwy placków, smarujemy zdania wielokrotnie złożone o stanie pogody, epokach i Pinokiach :)   Składniki: 250 g suchego maku 5 jabłek 5 jajek 200 g cukru 150 g miękkiego(...)tortownicę o średnicy ok. 22-23 cm) i pieczemy w temperaturze 180 st.  z termoobiegiem przez około 50 minut.  Po upieczeniu dekorujemy cukrem pudrem, lukrem lub polewą czekoladową. Smacznego

bistro mama
Świąteczny tort. 200

najlepszy będzie pomarańczowy) 400 ml śmietany kremówki 30-36% 250 g sera mascarpone ok 2-4 łyżki cukru pudru cynamon do smaku kuleczki zbożowe w różowej skorupce Delecta kamyczki czekoladowe Delecta zielony barwnik spożywczy 250 ml śmietany kremówki 30-36% 250 g sera mascarpone  cukier waniliowy Delekta 1 łyżka cukru pudru Wykonanie: Ubijamy na sztywno białka, dodajemy po łyżce(...)sztywno jak wcześniej, dodajemy  cukier i cukier waniliowy do smaku, pod koniec ser mascarpone. Odkładamy trochę masy i barwimy ją na zielono. Wyjmujemy ciasto z lodówki i jasnym kremem smarujemy całą powierzchnię tortu. Z zielonej masy wykonujemy przy pomocy tylki w formie gwiazdki choinki i dekorujemy je DECORADĄ DELEKTA

Malinowe Pocałunki
Tarta ze Snickersami 819

wykonaniu ciasto, na bazie skruszonych markiz czekoladowych z bitą śmietaną, masą kajmakową - dopełnione drobno pokrojonymi batonikami Snickers. Poezja smaku :) Składniki na spód: 300 g markiz czekoladowych z nadzieniem czekoladowym 50 g gorzkiej czekolady (połamanej) 50-60 g masła (w temperaturze pokojowej) Składniki na nadzienie: 250 g serka mascarpone 1 puszka dulce de leche lub gotowej masy kajmakowej(...)batoniki Snickers posiekać na drobniutkie, 2-3 mm kawałki (kosteczki) (fot.2) . Dodać do masy i wymieszać. Gotową masę wyłożyć na schłodzony spód. Wstawić do lodówki do momentu zgęstnienia kremu, najlepiej na całą noc. Następnego dnia śmietanę kremówkę ubić, wyłożyć na tartę wyjętą z lodówki (fot.3) i wyrównać. Ostatniego Snickersa posiekać i posypać na wierzchu ubitej śmietany. Pozostałą część masy kajmakowej

Świat Ciasta
TORT CZEKOLADOWY ZE ŚMIETANĄ I TRUSKAWKAMI 268

tort zrobił u nas niesamowitą furorę, był przepyszny. Delikatny biszkopt czekoladowy z tego przepisu , który miał być docelowo bazą do tortu z wiśniami, ale wyszedł mi trochę za niski (tamten miał mieć trzy blaty), więc musiałam upiec drugi wyższy, a ten tak sobie czekał na zagospodarowanie... I moje pomysłowe Dziecię stworzyło z niego cudny tort ze śmietaną z dodatkiem mascarpone(...)piekarnika nagrzanego do 170*C, pieczemy ok.30-35 minut, na programie do pieczenia biszkoptów lub góra-dół, bez termoobiegu. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Składniki kremu: - 350ml kremówki 30% - 250g mascarpone - 2-3 łyżki mielonego ksylitolu lub cukru pudru - kilka łyżek konfitury truskawkowej (u mnie domowa) - 250g truskawek W misie miksera ubić schłodzoną kremówkę razem

Smaczne Zdrowe
Petit pots au chocolat. Deser ze słów. 149

chocolat , tradycyjny francuski deser z czekolady, podawany w charakterystycznych petit pots , od których pochodzi jego nazwa.  Jest bardzo prosty w przygotowaniu, więc z łatwością zaprowadzi Was w krainę czekoladowej rozkoszy.  Istnieje kilka wersji tego deseru, ja korzystałam z przepisu zamieszczonego w książce DESERY wydawnictwa Konemann, ale z apetytem sprawdzę wszystkie pozostałe:)  P.S. Czy Wy też macie takie(...)napełniając je w dwóch trzecich. Do naczynia, w którym są ustawione wlać tyle wody, by sięgała do połowy wysokości foremek.  Wstawić do piekarnika i piec 45 minut, aż krem nieco podrośnie i będzie "gąbczasty".  Wyjąć z piekarnika i całkowicie ostudzić. Po wyjęciu z piekarnika krem będzie miał na wierzchu cienką skorupkę. Przełożyć do lodówki na minimum 6 godzin

KUCHARNIA
Wafle z masą czekoladową. 82

  Składniki : 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 25 dkg masła 2 - 3 łyżki ciemnego kakao 1/2 szklanki mleka w proszku 1 galaretka owocowa 1 opakowanie

Przepisy i porady kulinarne
Brownie z kremem mascarpone i karmelizowanymi morelami 168

wyjdzie nam wtedy najzwyklejsze ucierane, suche ciasto, a tego przecież nie chcemy.  Brownie jest ciężkie, zbite, wilgotne i smakuje wybornie. Najlepsze jest połączenie kilku smaków- gorzkie brownie, słodki krem i kwaśne owoce, ale tych dziś u mnie nie znajdziecie. Jest czas na morele, więc korzystam z tego dobrodziejstwa i zajadam się nimi na okrągło :) Takie karmelizowane- palce lizać(...)długo- tak by rozpuścił się cukier, powoli dodajemy rozpuszczone w kąpieli wodnej masło z czekoladą i delikatnie mieszamy. Mąkę przesiewamy z kakao oraz solą i łączymy z masą jajeczno czekoladową. Spód formy wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 30 minut. Wystudzić. 50ml śmietanki deliaktnie podgrzać i rozpuścić w niej posiekaną drobno czekoladę. Polać

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto orzechowe 156

wylewamy do formy (25x30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni, pieczemy ok. 35 minut (do suchego patyczka), ostudzony biszkopt przekroić na dwie części. KREM BUDYNIOWY: • 0,5 l mleka • 1 cukier waniliowy • łyżeczka ekstraktu waniliowego • 5 żółtek • 1,5 łyżki mąki ziemniacznej • 250g margaryny lub masła Z 0,5 l mleka odlać 1/2 szkl(...)PRZYGOTOWANIE : Pierwszy blat biszkoptu włożyć do formy, posmarować połową masy budyniowej, na to kładziemy warstwę orzechową, smarujemy drugą połową masy budyniowej, przykrywamy drugą częścią biszkoptu, lekko docisnąć, udekorować polewą czekoladową i schować do lodówki, do schłodzenia

KUCHNIA POLSKA
Deser truskawkowy z czekoladowym makaronem 173

będę właśnie takie robić. Ten deser jest po prostu obłędny w smaku! Nie od dziś wiadomo, że czekolada, śmietana i truskawki, to połączenie idealne. A jak się okazuje makaron czekoladowy Lubella nadaje się świetnie. Koniecznie musicie kiedyś spróbować. Jeżeli mój tata, który nie jest zwolennikiem deserów i ciast, wcinał ten z zachwytem, to coś w nim wyjątkowego musi być ;-) SKŁADNIKI(...)wyrównać górę. Zimną śmietanę ubić dodając stopniowo 2 łyżki cukru i cukier waniliowy. Do ubitej śmietany dodać mascarpone, krótko zmiksować, następnie wsypać śmietan-fix i ponownie zmiksować. Powstały krem wyłożyć równomiernie na makaronie, nałożyć pokrywę i włożyć na godzinę do lodówki do schłodzenia. Przed podaniem deseru udekorować go pokrojonymi w plasterki truskawkami i startą czekoladą. #lubelloveinspiracje #lubella

Passions hobbies life
Ciasto Wiewiórka 2868

moja rodzinka uwielbiamy różnego rodzaju ciasta z kremami, ale czasami mam ochotę na proste ciasto, które można zjeść zaraz po wyjęciu z piekarnika i ostudzeniu. Takim ciastem jest Wiewiórka. Przygotowanie jego zajmuje kilka chwil, a jest ono aromatyczne, pachnące bakaliami i zachowujące długo świeżość. Składniki na blaszkę o wymiarach 30×23 cm. Składniki: 4 jajka 2 szklanki mąki pszennej(...)przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. i piec około 45-50 minut. Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową i posypać posiekanymi orzechami

Danka Pichci
Ciasto African Cassis 993

pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody Białka oddzielamy od żółtek. Miksujemy z cukrem na sztywno. Dodajemy żółtka i miksujemy na najniższych obrotach. Następnie wlewamy ostudzoną bazę czekoladową(uwaga jeśli jest za gęsta wmieszajcie 2-3 łyżki masy biszkoptowej i dopiero wlejcie). Delikatnie mieszamy do połączenia . Kolejno dodajemy mąkę przesianą z sodą i proszkiem i dokładnie mieszamy. Wylewamy(...)ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}   Składniki na krem: 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 2 żółtka cukier waniliowy 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 250 g masła Żółtka miksujemy z cukrami, mąkami i 1/2 szklanki mleka

Domowe ciasta
Beza włoska 172

które zachwycało się smakiem batoników czekoladopodobnych, różowych landrynek, ciepłych lodów i oranżady w proszku (oczywiście wyjadało się ją palcem prosto  z torebki ) Ciepłe lody zazwyczaj stały w piekarni, zachęcając czekoladową polewą, lub posypką cukrową.  Dziś zostawiam Wam przepis na beze włoską, z której to robione były owe lody a i często ptysie.  Beze włoską można wykorzystać(...)najwyższych obrotach, delikatnie powoli dolewajcie syrop do miksujących się białek.  Następnie należy miksować jeszcze przez około 6 minut, aż piana z białek wystudzi się i będzie sztywna- krem gotowy do dekoracji

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Owocowa pychota na upalny dzień 85

Może z tym upalnym dniem to faktycznie nieco przesadziłam, ale ciepło jest, słoneczko rozkosznie świeci. Krem z filtrem poszedł w ruch, zabieram leżak na słonko, może uda się zmienić nieco odcień skóry na bardziej odpowiadający letnim klimatom. A tymczasem w lodówce... czeka coś na ochłodę. Ładnie wygląda? Apetycznie wygląda i jeszcze lepiej smakuje Prosty, orzeźwiający i pyszny, dwa w jednym(...)powoli, przechylając lekko szklankę i lejąc delikatnie po ściance.  Pychotka! Gorąco polecam na gorący dzień i nie tylko. Taka słodkość potrafi poprawić humor jak nic! Prawie jak rozpustnie czekoladowe ciastko

Pichceniomania
Mazurek czekoladowo-kawowy (na lekko migdałowym spodzie) 129

dżem lub konfitura. Najważniejsze, aby ciasto było ładnie ozdobione, ponieważ w dużej mierze pełni funkcję dekoracyjną. Tu przedstawiam Wam mazurka na kruchym cieście z dodatkiem mąki migdałowej i pysznym czekoladowo-kawowym nadzieniem, które delikatnie się ciągnie. Przyznam, że tak rewelacyjnie smakuje, że znika już w trakcie przygotowania całości. Pyszności... Wszystkie moje mazurki są tu - klik . Polecam! (Forma o wymiarach około(...)podgrzać w niewielkim rondelku, a następnie dodać kawałki czekolady oraz masło. Całość podgrzewać i mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu masę połączyć z kawą i pozostawić do ostudzenia. Krem schłodzić w lodówce do momentu, aż lekko zgęstnieje i przelać na upieczony spód. Ciasto udekorować według uznania i ponownie wstawić do lodówki,  aby nadzienie całkowicie stężało

Di gotuje