krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:444/534)

Przepis na pierniczki 73

minut. Następnie wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na 5 minut. Potem przenieś na metalową podstawkę, aby dokończyć studzenie. Udekoruj: Gdy pierniczki wystygną, udekoruj je lukrem, polewą czekoladową, cukrem pudrem lub posypkami. Pierniczki przepisy Każdy z Was zna z pewnością niesamowity zapach jaki roznosi się po domu podczas pieczenia pierniczków. Przepisy na udane pierniki są w rodzinach od pokoleń(...)według uznania i zapakować pojedynczo lub jako całe pudełko. Jeśli szukasz innych sprawdzonych pomysłów na świąteczne wypieki, zobacz również nasz przepis na piernik , a także na ciasto piernikowe z kremem mlecznym . Polecamy też pyszne ciasteczka orzechowe bez mąki oraz miodownik bez pieczenia . Zobacz też nasz aromatyczny, prosty piernik z powidłami . Życzymy smacznego! Artykuł Przepis na pierniczki pochodzi z serwisu Kuchnia

Kuchnia Na Wypasie
Makaroniki różane - muszą udać się każdemu 198

Większość osób zachwyca się smakiem makaroników, jednocześnie bojąc się je zrobić bo są trudne. Już kiedyś robiłam z mamą tradycyjnie makaroniki i wyszły nam przepyszne. Niestety

Lili w kuchni
Biszkopt kakaowy z masą budyniową i frużeliną wiśniową 144

Przed Wami biszkopt kakaowy, który możecie przygotować zarówno jako ciasto do kawy na niedzielę, jak i na większą uroczystość rodzinną. Jest bardzo dobre. Biszkopt kakaowy przełożony jest tutaj domowym kremem budyniowym, a lekkości i orzeźwienia nadaje całości wiśniowa frużelina. Ciasto zyskuje na smaku z każdym kolejnym dniem. Biszkopt: 7 jajek 1 lekko kopiasta szklanka drobnego cukru 1 szklanka mąki tortowej(...)palnika i dodajemy napęczniałą żelatynę. Odstawiamy do stężenia. Na jednym blacie biszkoptowym rozprowadzamy masę budyniową. Wykładamy tężejącą frużelinę wiśniową. Przykrywamy drugim blatem biszkoptowym. Wierzch dekorujemy dowolną, ulubioną polewą czekoladową. Przepis powstał przy współpracy z marką OSM Wart-Milk

Smaki Na Talerzu
Fale Dunaju z wiśniową pianką 200

Uwielbiam to ciasto! Dwukolorowe ciasto z zanurzonymi wiśniami, które tworzą fale, poza tym masa budyniowa, wiśniowa pianka oraz polewa czekoladowa. Kto nie próbował tej wersji to szczególnie polecam. Miłego pieczenia kochani!  Składniki(blaszka 23/33): ciasto: mąka pszenna 2 szklanki, jajka 3 szt, cukier 150 g, mleko 150 ml, olej 150 ml, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, mleko 2 łyżki(...)wierzchu nie zrobił się kożuch i odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puszystą masę. Stopniowo dodajemy ostygnięty budyń. Na koniec dodajemy sok z cytryny i miksujemy do połączenia. Krem wykładamy na wiśniową piankę i równomiernie rozsmarowujemy.  Czekolady łamiemy na kawałki do rondelka, dodajemy mleko i podgrzewamy na małej mocy palnika, cały czas mieszając do całkowitego rozpuszczenia. Jeśli Waszym

kulinarne odsłony pati
TIRAMISU CZEKOLADOWE NA MĄCE ORKISZOWEJ 343

Ostatnio ciągle coś jest pieczone w moim domu, więc z racji tego, że dzisiaj ostatni dzień ferii postanowiłam nadrobić chociaż część zaległości w podaniu wam przepysznych

Smaczne Zdrowe
Fale Dunaju z Wiśniami 536

Fale Dunaju - jedno z bardziej popularnych ciast na wilgotnym, delikatnym, dwukolorowym cieście biszkoptowym z aromatycznymi wiśniami i aksamitnym kremem budyniowym - ciasto idealne niemal na każdą okazję. Fale Dunaju z Wiśniami - Składniki: Ciasto: 4 jajka (osobno białka i żółtka) 200 g cukru pudru 200 g mąki pszennej 1/3 szklanki oleju 40 ml ciepłej wody dość czubata łyżeczka proszku do pieczenia cukier(...)zbyt rzadka możemy ją na chwilę umieścić w lodówce do lekkiego stężenia. Na ostudzone ciasto wykładamy przygotowaną masę, wyrównujemy wierzch i umieszczamy w lodówce na minimum 2 godziny. Polewa czekoladowa: Kremówkę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia). Następnie zdejmujemy z ognia i wrzucamy drobno połamaną czekoladę oraz wódkę. Mieszamy do otrzymania gładkiej, jednolitej konsystencji. Przestudzamy i przygotowaną czekoladą polewamy wierzch ciasta

Słodka Strona
Brownie z fasoli 106

znacie kogoś, kto nie lubi mocno czekoladowego brownie? Ja nie! A choć to ciasto jest przepyszne, to bardzo często z niego rezygnujemy ze względu na wysoką kaloryczność. Ale spokojnie! Mam dla Was taką wersję tego ciasta, która nie tylko rewelacyjnie smakuje i wspaniale wygląda, ale także nie zawiera ani grama cukru. Jak to możliwe? Oto pyszne brownie z fasoli(...)kakaowa Zalewam suszone daktyle wrzątkiem, tak aby woda całkowicie je pokrywała i odstawiam na około 30 minut. Później dodaję kakao oraz mleko i dokładnie blenduję masę na dość gęsty krem. Gotowe ciasto wyciągam z piekarnika i czekam, aż nieco przestygnie. Wtedy nakładam na nie polewę daktylowo-kakaową. Przed podaniem schładzam brownie w lodówce. Smacznego! Spróbuj także: bajaderki z ciecierzycy

Natka Pietruszki
Egzamin, urodziny i sernik kasztanowy w polewie lustrzanej 200

Dlatego pomyślałam, że ciasto, które udało mi się na egzaminie chyba najlepiej, będzie z tej okazji idealne.  Mamy tutaj spód brownie z dodatkiem mlecznej czekolady dla złagodzenia intensywnego, czekoladowego smaku (z samą ciemną czekoladą nieco przytłaczał pozostałe elementy) oraz delikatny sernik kasztanowy pod pierzynką z musu karmelowego. Przepis na ten ostatni podpatrzyłam u Sosny , ale delikatnie zmieniłam proporcje - oryginalny(...)formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 175 st. C. przez 15-20 minut. Ostudzić. Żelatynę do sernika namoczyć w zimnej wodzie. Serek i puree zmiksować na gładki krem. 150 g kremówki ubić. Pozostałą kremówkę zagotować, zdjąć garnuszek z palnika, dodać odciśniętą żelatynę, wymieszać do jej rozpuszczenia. Powoli wlwać żelatynę do masy kasztanowej, cały czas miksując. Na końcu dodać ubitą

Pożeraczka, czyli raz adobrze
MIODOWNIK Z MASĄ BUDYNIOWĄ I KAJMAKIEM – ” NA SŁODKO ZE SWEET DECOR „ 248

Miodownik to jedno z moich ulubionych ciast w takim świąteczno-zimowym okresie. Przepyszne blaty miodowego ciasta przełożone kremową masą budyniową i obłędnie słodkim kajmakiem tworzą mega

Ostra na Słodko
CIASTA WIELKANOCNE 241

Przybrała ona kształt grzyba bądź czapki kucharskiej. Zawsze jest mocno nasączona likierem na bazie cytryn lub ponczem. jeśli jest to baba duża z dziurą w środku napełnia ja ja kremem i polewa sosem z owocami. Zdaniem Włochów to klasyczny przysmak neapolitański, symbol miasta.  Dawne baby zastąpiły dziś znacznie skromniejsze babki. Również i znacznie zdrowsze, ponieważ nasi przodkowie nie żałowali(...)przypadku tego ciasta niezwykle istotny jest jego wygląd, dlatego dużo czasu poświęca się na jego udekorowanie. Powierzchnia mazurków pokrywa się przeważnie warstwą lukru i bogato zdobi konfiturami, polewą czekoladową, lukrem, kolorowymi posypkami, migdałami, orzechami, suszonymi oraz kandyzowanymi owocami, które są układane w ciekawe wzory. Istnieje kilkaset przepisów mazurków o ogromnej skali smaków i aromatów. Są typową polską ozdobą stołu wielkanocnego

Ciastka - domowe słodkości
SERNIKOWY TORT KOKOSOWO-MALINOWY 1321

sernikowa w połączeniu z malinowym wypełnieniem i czekoladowym puszystym biszkoptem to trio doskonałe! Wspaniale smakuje i pięknie się prezentuje, zatem koniecznie zróbcie ten tort!:) Bardzo polecam! SKŁADNIKI NA BISZKOPT CZEKOLADOWY: 2/3 szklanki mąki 2/3 szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 6 łyżek kakao 3 jaja 2 łyżki oleju SKŁADNIKI NA MALINOWĄ GALARETKĘ: 550 g malin 4 łyżki cukru 1 łyżeczka(...)kremowym serkiem i cukrem pudrem. Puszkę z mlekiem kokosowym postaw do góry dnem i otwórz. Zlej wodę kokosową, która zebrała się na wierzchu, nie będziesz jej potrzebować do kremu. Całkowicie stwardniałe mleko kokosowe dodaj do mascarpone i serka.  Dołóż do tego ubitą kremówkę, a także zmielone w malakserze  na drobno wiórki kokosowe i zamieszaj delikatnie

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto Fuks 192

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Domowe ciasta
Puszysty sernik 239

życzyłabym sobie, by jednocześnie była to ostatnia... Ale nie o tym tu dziś ;)  Od jakiegoś czasu miałam wielką chęć na pyszny sernik! Puszysty i wilgotny jednocześnie. Z polewą czekoladową, i niczym więcej. Na kruchym cieście lub tak jak zrobiłam ja- na herbatnikach. Nie było więc wyjścia jak sobie po prostu upiec. Przepis ze strony Moje wypieki poleciła mi Szwagierka(...)cukrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodajemy uprzednio zmielony twaróg, masło, oraz budyń i mąkę. W osobnych naczyniach ubijamy białka ze szczyptą soli oraz śmietankę kremówkę- do uzyskania sztywnego kremu. Przekładamy zarówno pianę z białek jak i kremówkę do masy serowej. Mieszamy szpatułką tylko do połączenia składników. Sernika nie należy zbytnio napowietrzać, bo będzie nam pięknie rósł, ale po upieczeniu równie

Kuchnia w czekoladzie
Tort Sachera (Sachertorte) 186

okno lub na balkon i co jakiś czas mieszamy. Musimy uważać żeby nie zamarzła. DODATKOWO: 400 g dżemu morelowego (ja użyłam teraz brzoskwiniowego i też jest pycha :) Można jakieś czekoladowe ozdoby z białej lub gorzkiej czekolady, aby ładnie ozdobić (pamiętajmy jednak, że ten tort jest bardzo elegancki i wykwintny, jego wspaniałość polega na minimalizmie więc to jest opcjonalne. Jeśli się(...)migdałów i ich lekka chrupkość nadają czegoś niesamowitego :) Moim zdaniem niesamowitą sztuką jest wymyślić coś takiego smacznego, prostego i minimalistycznego. Bo każdy może upiec tort z przeróżnymi posypkami, dodatkami, kremami i ogromem różnych, mieszających się smaków, jednak wymyślić coś co nie mdli, nie nudzi i ogromnie smakuje gdzie tak naprawdę głównymi składnikami jest czekolada i dżem morelowy to sztuka. Ogromne

Jedzeniomania