krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:456/534)

Tiramisu 131

lada wyczyn utrzymać go tak długo, po prostu deser jest tak pyszny że znika w sekundę :-)  Deser Tiramisu przygotowany bezpośrednio w pucharku na spodzie z biszkoptów Czekoladowa niedziela ... włoski deser Tiramisu na biszkopcie: W pierwszej kolejności pieczemy biszkopt, który będzie nam potrzebny na spód naszego ciasta.  Składniki na biszkopt:  2 jajka 1/3 szklanki cukru szczypta soli(...)biszkopty nasączamy również kawą z amaretto, ale bardzo delikatnie tak by nie nasiąkły zbyt mocno gdyż później się rozpadną i do niczego nie będą nadawać. Biszkopty układamy na warstwie kremu, jeden koło drugiego tak by utworzyły warstwę. Na ułożone biszkopty wykładamy pozostałą warstwę kremu i znów na koniec oprószamy kakao.   Tak przygotowane ciasto Tiramisu wstawiamy do lodówki, co najmniej

Aromatyczne Podróże
Kremowy Sernik na Ciasteczkowym Spodzie 158

Uwielbiam serniki, a oto kolejny wspaniały sernik do kolekcji. Jeżeli lubi się czekoladę, serniki i kremową konsystencję to ten wspaniały sernik jest właśnie dla Ciebie :) Przepis

W Moim Magicznym Domu
Rarytas z krakersem i karmelem 206

 Przeglądając przepisy, trafiłam na przepis na ciasto, które pięknie prezentowało się na zdjęciu i z dodatkiem krakersów. Zaintrygowana przepisem postanowiłam go upiec. No i....nie

Różne smaki w kuchni
Oszukane tiramisu na serku homogenizowanym 552

Oszukane tiramisu, na serku homogenizowanym z czekoladowym biszkoptem i mnóstwem kakao. Pyszne. W oryginale, jak dla mnie, było za dużo mleka w proszku, dlatego u mnie pojawiło się go mniej. Dzięki czemu jest ono mniej wyczuwalne. Ciasto najlepiej zrobić min 24 godziny przed podaniem. Jak dla mnie ciasto to było bardzo smaczne i z pewnością do tego przepisu powrócę. Składniki(...)formy, wyłożyć jeden blat biszkoptu. Nasączyć go ponczem i wyłożyć połowę masy. Na masę położyć, namoczone biszkopty. Oprószyć kakao. Następnie położyć drugi blat biszkoptu. Nasączyć go ponczem. Wyłożyć pozostały krem. Następnie namoczone biszkopty i oprószyć kakao. Ciasto włożyć do lodówki na całą noc. Smacznego! * przepis pochodzi z bloga 'Gotuję bo lubię

CookYourself
Drożdżówki z korzennymi gruszkami i serkiem 56

każdy z takich dni wart dopilnowania, by niczego nie zaniedbać. I gdzieś tam pomiędzy tymi chwilami wartymi absolutnego zaangażowania,  myślałam o tych gruszkach :) O biszkopcie z masą czekoladowo - kawową, w której bym je utopiła,  o ucieranym maślanym cieście. Skończyło sie na drożdżówkach. Pokaźnych, o solidnych gabarytach i wadze. Wypieczone wzorcowo, o dość zwartej strukturze ciasta. Sycące i naprawdę(...)miseczce wystarczy wymieszać składniki  widelcem lub palcami, by zlepiły się w maślaną posypkę. Składniki masy serkowej również po prostu mieszamy ze sobą, w niewielkiej miseczce, na jednolity krem. Gruszki wyciągamy z zalewy lub kompotu ( można je posypać cukrem cynamonowym lub cynamonem ) i po odsączeniu kroimy na ćwiartki lub ósemki. Gdy ciasto w piekarniku wyraźnie wyrośnie, dzielimy

Kronika Piekarnika
Staropolski piernik dojrzewający z orzechami, skórką pomarańczową i rodzynkami 101

Piernik staropolski z orzechami, rodzynkami i skórką pomarańczową Prawdziwy piernik staropolski dojrzewa dwa razy - pierwszy raz po zarobieniu ciasta, drugi raz po upieczeniu. Ten piernik , pełen

Korniszonki
Ciasto Łowickie 167

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Domowe ciasta
Oszukane tiramisu na serku homogenizowanym 160

Oszukane tiramisu, na serku homogenizowanym z czekoladowym biszkoptem i mnóstwem kakao. Pyszne. W oryginale, jak dla mnie, było za dużo mleka w proszku, dlatego u mnie pojawiło się go mniej. Dzięki czemu jest ono mniej wyczuwalne. Ciasto najlepiej zrobić min 24 godziny przed podaniem. Jak dla mnie ciasto to było bardzo smaczne i z pewnością do tego przepisu powrócę. 'oszukane(...)formy, wyłożyć jeden blat biszkoptu. Nasączyć go ponczem i wyłożyć połowę masy. Na masę położyć, namoczone biszkopty. Oprószyć kakao. Następnie położyć drugi blat biszkoptu. Nasączyć go ponczem. Wyłożyć pozostały krem. Następnie namoczone biszkopty i oprószyć kakao. Ciasto włożyć do lodówki na całą noc. Smacznego! * przepis pochodzi z bloga 'Gotuję bo lubię

CookYourself
"Kokosowe Ciasto z galaretką" 124

"Kokosowe Ciasto z galaretką" Ciasto: 2 jajka + 2 żółtka ( białka zostawiamy do masy kokosowej) 3/4 szklanki mąki 2/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2

Słodka Kraina Wypieków
Czekoladowe smoothie owsiane – koktajl na przytycie 158

zajęło szukanie odpowiednich proporcji – przy zbyt dużej ilości płatków smoothie było za gęste i szorstkie, przy zbyt małej – nikt nie zauważyłby różnicy między tym, a zwykłym koktajlem. Spróbujcie, czekoladowe smoothie owsiane to naprawdę petarda! To owsiane smoothie niestety nie należy do dietetycznych – jedna przepyszna porcja to 420kcal, ale też prawie 10g białka i 70g węglowodanów. Na pewno przyda Wam się(...)dostaję o blender – używam blendera Philips, model HR2096, Pro Blend 6. Jest pierońsko mocny, świetnie kruszy lód, idealnie robi smoothies. Daje sobie radę z zamrożonymi owocami, szybko robi zupy-kremy. Szybko i wygodnie się myje – jednym przyciskiem. Pojemność dzbana to 2l. Zakup własny, nie dostałam go do testów ani do reklamy, po prostu uwielbiam blendery Philips. Wcześniej korzystałam przez

Karo in the Kitchen
Czekolada nie pyta, czekolada rozumie. Mocno czekoladowe cuda 308

spisku satanistów i żydokomuny. Dobrze, że Piechocińskiego na papieża wybrali, bo naród już by całkiem zidiociał. Stres koi czekolada, dużo czekolady i jeszcze więcej czekolady. Dziś muffiny bardzo czekoladowe, niesłodkie i z karmelem. Proste jak aparycja przeciętnego hipstera z Krakowa. Dwie miski, jedna rózga, blacha do muffinów i piekarnik gwarantują doskonały środek uspokajający.   Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni grzanie(...)cieście i w ten dołek daje łyżeczkę masy kajmakowej. Przykrywam ciastem. Wstawiam na 15 min do piekarnika. Babeczki nie są słodkie więc można do tego zrobić jakiś słodki krem. Z takiej ilości wychodzi ok 20 babeczek. Jak nie chce mi się robić babeczek to wykładam keksówkę papierem do pieczenia, na dnie rozkładam warstwę ciasta, cieniutki pasek karmelu, znowu warstwę ciasta

ladykitchen
Ciastka roladki z dżemem 113

Ostatnio dość często robiąc coś słodkiego na deser, decyduję się na kruche wypieki. Ostatnio były rogaliki i kruche babeczki z kremem, wcześniej jakaś szarlotka, kruche ciasto z rabarbarem. Dziś natomiast zdecydowałam się na kruche ciastka roladki z dżemem. Użyłam dżemu rabarbarowego domowej roboty, który jest dość kwaśny, więc ciastka nie wyszły przesłodzone. Można je spokojnie posypać do dekoracji cukrem pudrem(...)kruche babeczki z kajmakiem i budyniem (link do przepisu:  https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/07/kruche-babeczki-z-kajmakiem-i-budyniem.html ), kruche rogaliki z dżemem (link:  https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/07/kruche-rogaliki-z-dzemem.html ), ciastka budyniowe (link:  https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/04/ciastka-budyniowe.html ), czekoladowe ciastka maszynkowe (link:  https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/02/czekoladowe-ciastka-maszynkowe.html ), ciastka spiralki (link:  https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/11/ciastka-spiralki.html ). SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Mazurek kokosowy 189

Mazurek kokosowy to pyszna alternatywa dla tradycyjnych mazurków, które zazwyczaj pojawiają się na świątecznych stołach. Na blogu znajdziecie już przepisy na te bardziej tradycyjne mazurki: kajmakowy , pomarańczowy lub czekoladowy . Dziś dla odmiany polecam Wam mazurek dla amatorów kokosowych smaków. Przygotowuje się go szybko i ma na pewno jedną cechę wspólną z innymi mazurkami - jest mocno słodki. Z poniższego przepisu otrzymacie(...)mieszankę ostudzić, schłodzić w lodówce przez kilka godzin - mocno schłodzoną mieszankę śmietanki i czekolady ubić mikserem tak, jak ubijamy śmietankę na bitą śmietanę - ubijać do momentu uzyskania dość gęstego kremu (końcówki miksera będą zostawiały ślady na powierzchni kremu) - do kremu wsypać wiórki kokosowe, krótko wymieszać - od razu wyłożyć na mazurek lub schłodzić PRZEŁOŻENIA MAZURKA - konfiturę przełożyć do rondelka, smażyć

Smakołyki Bereniki
Kilimandżaro 1423

ciasto zrobiłam moja teściowa, na imieniny. Niby nie lubię ciast z kremem, ale nie mogłam się powstrzymać, żeby nie sięgnąć po kolejny kawałek. Polecam, nie tylko na imieniny. Przepis na ciasto pochodzi z jednej z książek Siostry Anastazji. Składniki: Ciasto: 6 jajek 1 szklanka cukru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku(...)Dodawać po łyżce budyniu i dokładnie ucierać lub miksować. Przełożyć ciasto. Na dno kłaść jeden blat biszkoptu. Na to masę jabłkową, następnie budyniową. Na wierzch drugi biszkopt. Przygotować polewę czekoladową. Wszystkie składniki polewy rozpuścić w kąpieli wodnej i bardzo dokładnie wymieszać. Polać ciasto. Posypać płatkami migdałowymi, wiórkami lub skórką pomarańczową

Sto kolorów kuchni
Podwójnie truskawkowe ciasto na zimno 247

pyszne ciasto truskawkowe bez pieczenia. Mimo zimy miałyśmy ogromną ochotę na truskawki i myślałyśmy co by tu z nimi apetycznego zrobić. Wymyśliłyśmy ciasto składające się z biszkoptów, musu i kremu truskawkowego. Przygotowuje się je w lodówce i nie wymaga pieczenia. Jest bardzo proste w wykonaniu i niezwykle smaczne. Polecamy naprawdę każdemu! :) Ilość porcji: Mała tortownica Składniki: Okrągłe biszkopty ( nam wyszło(...)pierwszą stężałą warstwę i odstawiamy do lodówki. Po kilku godzinach   posypujemy startą czekoladą (tutaj oczywiście można użyć wyobraźni i ozdobić tym na co mamy ochotę np. wiórkami czekoladowymi, cukrem pudrem, kakao czy truskawkami). Podajemy schłodzone! Smacznego

Kolizje Smaków

Proponowane wyszukiwania