Ciasto „sex in a pan”. Zdecydowanie to ciasto zawiera zwariowaną nazwę, ale może dlatego, że jest to jedno z najlepszych ciast jakie możemy zrobić. Kakaowy spód
Zdrowy Styl Joannymnie z biblioteki pierwszą książkę kucharską pt. Gotuj z Kubusiem Puchatkiem i mając 7 lat sama smażyłam tosty francuskie z miodem, piekłam kruche ciasto z jabłkami i robiłam czekoladowe ciastka owsiane. I nikt nigdy nie krzyczał na mnie kiedy coś wybrudziłam, zbiłam, popsułam lub kiedy popękały mi wszystkie ceramiczne naczynie żaroodporne bo wkładałam je do mocno nagrzanego piekarnika. Mama cierpliwie(...)też jest związana zabawna historia. Wczorajszy wieczór poświęciłam na przygotowanie tego ciastka bo wymyśliłam sobie, że to będzie idealny przepis na konkurs z durszlak . Delikatny cytrynowy spód, krem budyniowy, truskawki, ptasie mleczko i galaretka. Prosty przepis ale idealny na wspólne gotowanie z dziećmi. Poza tym truskawki, ptasie mleczko i galaretka oraz krem budyniowy i mięciutki spód ciasta to takie
Mango Papajaprzytrafić. Wtedy głowa do góry, polewa czekoladowa zrobi swoje;) A jeżeli równie mocno lubicie orzechowe smaki, polecam Wam również inne przepisy z orzechami w roli głównej: Łącki przekładaniec Sernik orzechowo-kajmakowy z jabłkami Orzechowe choinki z ciasta francuskiego Ciasto kawowo-orzechowe z kawową galaretką Ciasto orzechowo-miodowe siostry Anastazji Tort orzechowo-migdałowo-czekoladowy Ciasto kruche : 370 g mąki pszennej(...)dodajemy przestudzony budyń. Na sam koniec można dodać do smaku sok z cytryny oraz niewielką ilość alkoholu. Przestudzone ciasto orzechowe kroimy na dwa blaty. Jeden z nich smarujemy połową kremu budyniowego. Wykładamy biszkopt jasny. Rozprowadzamy na nim resztę kremu. Przykrywamy drugą częścią ciasta orzechowego. Wierzch dekorujemy polewą. Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody. Mieszamy i odstawiamy do napęcznienia. Masło roztapiamy
Smaki Na TalerzuKiedy byłam mała, mieszkaliśmy z Rodzicami w domku w cichej i spokojnej dzielnicy Szczecina... Obok domu był ogród, który kiedyś wydawał mi się ogromny, a im
Słodko-Słony Świat IlonyPrzepyszny i mięciutki piernik, którego ciasto przygotowuje się prawie dwa miesiące przed świętami. Przełożony powidłami śliwkowymi wzbogaconymi przyprawami i suszonymi śliwkami jest niezwykle aromatycznym ciastem na
https:KKuchniaMniamjest pyszny. Trzeba się nad nim trochę napracować, ale jest warto. Udany biszkopt daje ciastu lekką bazę. Owoce i galaretka dodają kwaskowości. Natomiast masy śmietanowe dodają słodyczy. Zwieńczeniem jest czekoladowy wilkor Stark’ów. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/05\/tort-gra-o-tron-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/05\/tort-gra-o-tron-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020(...)ciasta. W\u0142o\u017cy\u0107 do lod\u00f3wki.\r","Zmiksowa\u0107 razem 150ml \u015bmietanki i serek mascarpone. Dosypa\u0107 2 \u0142y\u017cki cukru pudru i razem wymiesza\u0107.\r","Krem rozprowadzi\u0107 po wierzchu tortu.\r","Reszt\u0119 czekolady roztopi\u0107 w k\u0105pieli wodnej. Wyci\u0105\u0107 szablon wilkora. Rozprowadzi\u0107 roztopion\u0105 czekolad\u0119 na torcie formuj\u0105c
Bardzo Gruby SmokKAWA ZIARNISTA AROMATYZOWANA- KREM NUGATOWY Ta kawa dopieściła moje zmysły smakowe. Po zaparzeniu w domu unosił się super zapach orzechów. Na wierzchu utworzyła się delikatna smaczna pianka. uwielbiam piankę na kawie, a potem zlizywać ją z łyżeczki :). Kawę dosłodziłam jedynie płaską łyżeczką cukru. Była tak niesamowicie smaczna że z chytrości nie podzieliłam się z mężem :). Pierwszy raz piłam kawę(...)kofeiny, bo tylko między 1 a 1,7%, jednakże ich smak po zmieleniu i zaparzeniu jest znakomity. Napar jest łagodny, aromatyczny, lekko kwaskowaty (ale nie kwaśny), niekiedy z aksamitnym czekoladowym posmakiem. Robusta, którą odkryto dopiero w XIX wieku, rośnie i owocuje szybciej niż Arabika. Jest gatunkiem bardziej odpornym na warunki klimatyczne, można ją więc uprawiać w niższych i łatwiej dostępnych
ClauditteMissCookingczekoladowych batoników My Raw Joy ? Dzisiaj opiszemy Wam nowe smaki tych surowych czekoladek. Warto się im bliżej przyjrzeć, ponieważ nie zawierają one rafinowanego cukru, sztucznych barwników czy konserwantów, a wszystkie składniki pochodzą z upraw ekologicznych. Dodatkowo, cały proces wyrabiania czekolady odbywa się w temperaturze nieprzekraczającej 42°C, dzięki czemu składniki zachowują wszystkie swoje wartości odżywcze. Nazwa: batoniki czekoladowe(...)się bardzo chrupiąca. Czekoladki tej firmy nie są jakoś szczególnie mocno kakaowe za to wyraźnie melasowo słodkie, czyli czuć charakterystyczny smak cukru kokosowego. W środku batoników nadzienia mają konsystencję kremu orzechowego. Jeśli chodzi o smak poszczególnych wariantów to: - Jagodowy - ma lekko owocowy smak, nie jest to wyrazista jagodzianka ale czuć nuty jagód, choć mogłyby być znacznie intensywniejsze. - Malinowy – tutaj malinę
Candy PandasKiedy pierwszy raz spróbowałam deseru Tiramisu – od razu się w nim zakochałam. Pomimo, że nie jestem kawoszem i kawy nie pijam, chyba że muszę 🙂 Niestety nie
Moja DelicjaZawsze wraz z nadejściem chłodów częściej w swojej kuchni sięgam bo „cięższe smaki”. W wypiekach goszczą orzechy, gorzka czekolada, kawa czy też większa ilość
Ostra na SłodkoPrzepis na to ciasto znalazłam w gazetce "Ciasta na stół" w nr 5/36/2004. Autorką przepisu jest Pani Barbara A. W cieście zaintrygował mnie smak mięty połączonej
In my kitchentakie desery, które o każdej porze roku smakują idealnie. Ukochany, kremowy sernik , szarlotka z kruszonką , tarta czekoladowa , no i lody. To właśnie lodom poświęcę dzisiejszy wpis, a Was zapraszam na przepyszną lodową ucztę. Gdy od marki UNOLD dostałam propozycję przetestowania kolejnego sprzętu ( pewnie pamiętacie, jak kilka miesięcy temu testowałam genialne urządzenie do robienia pancakes – tutaj ) – nie zastanawiałam się(...)już wiem jak bardzo się myliłam! Jest to urządzenie, które zajęło w mojej kuchni zaszczytne miejsce i zarazem urządzenie z którego będę regularnie korzystać ( i korzystam! ). Lody, sorbety, jogurtowe kremy i mrożone shake jak w popularnej sieciówce – teraz to wszystko mam w zasięgu ręki! I dodatkowo ze swoich, wiadomego pochodzenia składników! Urządzenie pozwala na przygotowywanie mrożonych deserów bez ograniczeń
Ostra na Słodkokasz lub ryżu. Są wśród nich takie, które smakują także wyśmienicie na słodko. Kasza jaglana Dzięki swojej delikatności doskonale nadaje się do deserów. Możesz z niej przygotować budyń jaglany, krem do ciasta, a także jaglane bounty. Nie musisz jednak szukać wydumanych przepisów. Czasami wystarczy po prostu ugotować kaszę na mleku lub napoju roślinnym i dodać do niej ulubione owoce oraz(...)stanowić bazy jedynie do pomidorówki. Przygotuj do niego aromatyczne curry lub tikkę masalę. Na słodko posmakuje Tobie, jak i Twoim dzieciom w formie domowego belriso (polecam szczególnie wersję czekoladową z wiśniami). Ogólne wskazówki: Spróbuj dodać do kaszy przecier pomidorowy (passatę) i aromatyczne przyprawy wraz z różnymi warzywami. W ten sposób możesz zachęcić do kasz osoby, które twierdzą
Fabryka pomysłówzakupem danego przedmiotu wolę spokojnie się zastanowić, czy jest mi potrzebny. Zdecydowanie należę do osób, które pieniądze wolą wydać na nowe naczynia kuchenne niż np. na reklamowany w telewizji krem przeciwzmarszczkowy. Ostatnim moim zakupem są talerzyki i miseczki inspirowane stylem azjatyckim. Staram się, przynajmniej raz w miesiącu kupić nowe przedmioty do sesji kulinarnych. Przeglądam sporo zdjęć, magazynów i stron(...)znajduje się właśnie najpopularniejszy targ staroci na Śląsku. Wśród moich zakupów na pchlim targu, był srebrny talerz, ciężki, w złote wzory, który pięknie prezentuje się w stylizacji z musem czekoladowym. Talerz znaleziony na targu staroci, kupiony u mojego ulubionego polskiego małżeństwa, przywożącego przeróżne przedmioty specjalnie z Belgii. Talerz ręcznie malowany, kupiony w szwedzkim sklepie. W jednym z moich ulubionych kolorów
Moja smaczna kuchniałatwiejsza do przygotowania i potrzeba na nią mniej czasu, a przy tym jest równie smaczna. Po ostudzeniu ja ją lukruję i posypuję kandyzowaną skórką, ale można też zrobić polewę czekoladową, jak nie potraficie to wystarczy ją posypać obficie cukrem pudrem. Polecam też inne moje Przepisy na babki wielkanocne Jeśli wolicie ciasta bez pieczenia to wypróbujcie przepis na Najlepszy przepis(...)zaś nie lubicie żurku i nie trzymacie się ściśle tradycyjnego menu to możecie przygotować inne zupy na śniadanie lub na obiad wielkanocny, polecam: – Zupa z białych warzyw. Zupa krem z białych warzyw – Zupa szparagowa ekspresowa – Zupa ziemniaczana z grzybami – Zupa kurkowa. Zupa z kurek – Zupa krem z cukinii – Zupa brokułowa z grzankami i chili
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię