krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:309/534)

Pasikonik (Grasshopper Pie) - Tarta bez pieczenia 467

spodzie. Wyrównać nożem lub łyżką. Schłodzić w lodówce przez minimum 4 - 5 godzin, a najlepiej przez całą noc. Przed podaniem należy rozkruszyć pozostałe czekoladowe ciasteczko i posypać nim wierzch tarty. Masa wersja II: 213 g (słoik) kremu Marshmallow Fluff 100 g białej czekolady 30 ml mleka 3.2% 80 ml likieru cr è me de menthe (likieru miętowego)* kilka kropli zielonego(...)barwnika (opcjonalnie) 400 g śmietany kremówki 36% Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej wraz z mlekiem, aż powstanie jednolita masa. Pozostawi do ostygnięcia. Krem piankowy przełożyć do miski, stopniowo wlewać likier ubijając cały czas mikserem. Dodać rozpuszczoną czekoladę. Wymieszać. Śmietanę ubić prawie na sztywno - powinna być ubita ale nadal miękka. Do piankowej masy dodawać stopniowo ubitą śmietanę, aż składniki połączą

maniapieczenia
Tort biała czekolada z truskawką 314

wymieszać aż do roztopienia się czekolady. Wystudzić, wstawić do lodówki do schłodzenia na minimum 12 godzin (najlepiej na całą noc). Schłodzoną masę czekoladową wyjąć z lodówki, dodać serek mascarpone i ubić (jak bitą śmietanę) do otrzymania gęstego kremu. Frużelina truskawkowa W garnuszku wymieszać truskawki z cukrem i wyciśniętym sokiem z połówki cytryny (mrożonych truskawek wcześniej nie rozmrażamy). Truskawki z cukrem

Wypieki i Rumieńce
Babka kakaowa z dżemem przełożona kremem malinowym 139

pszennej, 2 łyżeczki sody oczyszczonej, ½ szklanki mleka, 1,5 łyżki kakao, 2 łyżki dżemu z czarnej porzeczki, Krem malinowy: 300g malin świeżych lub mrożonych, ½ szklanki wody, 2 opakowania galaretki malinowej, 300 ml śmietany 30%, Dodatkowo: 1 tabliczka białej czekolady, 1 łyżka mleka, czekoladowe jajka do dekoracji, Nektar z czarnej porzeczki Hortex.  PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto: Masło razem z cukrem(...)malinowe. Mieszam. Odstawiam do przestudzenia. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaję tężejącą galaretkę i miksuję. Kremem przekładam upieczoną babkę. 3. Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Dodaję mleko i mieszam do uzyskania jednolitej masy. Czekoladą polewam wierzch babki. Ciasto dekoruję czekoladowymi jajeczkami

Tradycyjna kuchnia Kasi
Trifle czekoladowe z brownie - pełnia szczęścia 198

ulubionych deserów.  Trifle to wywodzący się z Wielkiej Brytanii deser składający się z ciasta biszkoptowego nasączonego sosem lub dżemem owocowym, przełożonego kremem i udekorowanego owocami. Ta wersja doczekała się oczywiście wielu wariacji, w tym mojej czekoladowej z lodami czekoladowymi i kawałkami brownie. Uwierzcie mi - to prawdziwa rozkosz! TRIFLE CZEKOLADOWE Z LODAMI CZEKOLADOWYMI I BROWNIE /przepis własny, składniki

KUCHARNIA
KOMBINATOR 80

jasny: 6 jajek 6 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa kakaowa: 2 opakowania budyni czekoladowych bez cukru   0,5 szklanki cukru 0,5 litra mleka 250 g margaryny 2 - 3 łyżki kremu kakaowego Mus arbuzowy: ok. 1,5 kg arbuza ze skórą (ok. 1 kg. miąższu) 2 opakowania galaretki truskawkowej(...)kakaowa -  2 opakowania budyni czekoladowych rozpuścić w szklance zimnego mleka, pozostałe mleko zagotować i wlać rozpuszczony budyń. Gotować do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń odstawić do całkowitego wystudzenia. Margarynę utrzeć. Do spienionej margaryny dodać cukier, ubijać do momentu rozpuszczenia się cukru. Cały czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Ucierać do momentu powstania gładkiego kremu. Na  koniec dodać krem kakaowy

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto czekoladowe z mascarpone i owocami 362

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ciasto czekoladowe bez dodatku mąki i proszku do pieczenia. Jest bardzo czekoladowe, wilgotne i miękkie w środku. Po upieczeniu środek ciasta opada dzięki czemu powstaje miejsce na wypełnienie kremem z mascarpone i śmietanki kremówki. Całość posypana owocami, u mnie akurat z borówką (można użyć również malin

Marta Gotuje
Tort truskawkowy 139

czekoladowo truskawkowym ), oprócz tego, że świetnie się prezentują, są po prostu pyszne :) ale przeglądając dotychczasowe torty zdałam sobie sprawę, że jeszcze nigdy nie było całkiem truskawkowego! Zatem do dzieła! Dziś tort truskawkowy. Do przygotowania spodów biszkoptowych wykorzystałam 2 nieduże tortownice o średnicy 18 cm każda. Gotowe ciasto można rozkroić na 8 porcji. Składniki na biszkopt Składniki na krem truskawkowy(...)kremu na cały tort wypełniając dokładnie luki i szpary między blatami. Schładzamy w lodówce przez ok. 1 godzinę lub w zamrażarce przez 10-15 minut. W tym czasie możemy przygotować dekorację z truskawek z czekolady i polewę. Truskawki myjemy i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Czekoladę rozpuszczamy na małym ogniu (nie wolno jej przegrzać). Dla nieco rzadszej konsystencji do polewy czekoladowej

Ciastkozercy
Kawowy deser w słoiku 547

deser z kawą. Jego wielkim plusem jest to, że bardzo szybko się go robi. Minusem (jeżeli można tak w ogóle powiedzieć) jest to, że jest bardzo aromatyczny i czekoladowy. Według mnie trochę przesadziłam , choć moim testerom smakowało. Deser można podawać nie tylko w słoiku (fajny pomysł na grilla!) ale również w pięknych pucharkach. Zapraszam na kawowy deser z.. czekoladą(...)bądź mikrofali. Rozpuszczoną czekoladę rozsmarowujemy do zimnym marmurowym/kamiennym blacie. Pozostawiamy do zastygnięcia, gdy to nastąpi, ostrym nożem przeciągamy po blacie tworząc czekoladowe wiórki. Podanie deseru- Do wysokiego przeźroczystego naczynia wsypujemy ciasteczka, lekko ugniatamy i wyrównujemy następnie nakładamy krem z białej czekolady, wyrównujemy i oczyszczamy ścianki naczynia, następnie tak samo postępujemy z kremem z gorzkiej czekolady i z ostatnią warstwą

Słodkie Przyjemności
Kostka malinowa 204

posmakowała, że postanowiłam jeszcze coś z nią zrobić. I tak powstało to eleganckie ciasto, powstało z połączenia delikatnych placków z ciasta ucieranego, słodkiego kremu budyniowego i orzeźwiającej galaretki z malinami. Przysłowiową kropkę nad i stanowi polewa czekoladowa.  Ciasto: 1 margaryna 3 jaja 4 żółtka 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej Margarynę ucieramy(...)minut w 180 st. C. Podobnie postępujemy z pozostałym ciastem. Jeśli macie 2 blaszki tej samej wielkości i piekarnik z termoobiegiem to możecie jak ja upiec oba placki jednocześnie. Krem: 2 opakowania budyniu waniliowego 3/4 litra mleka 4 łyżki cukru 1 kostka masła 1/2 litra mleka zagotowujemy z cukrem, w pozostałym rozprowadzamy proszek budyniowy. Wlewamy na gotujące mleko i mieszamy

Cynamonowe szczęście
TORT TRUSKAWKOWO - WANILIOWY NADII 76

tylko radą 😊  Tort składał się z trzech pysznych, puszystych biszkoptów, nasączonych odrobinę "ponczem", przełożonych kremem waniliowym oraz truskawkowym. Kremy Nadia zrobiła na bazie śmietany kremówki i mascarpone. Jej tort był przepyszny,  kremowy, idealnie dosłodzony, lekki i puszysty... Otynkowany był pysznym kremem z masła, kremówki i białej czekolady. Tynk w trzech kolorach Nadia odpowiednio nałożyła od dołu, aby powstał(...)kolejne 10 - 15 sekund na najwyższych obrotach . Krem ma być gęsty i sztywny. 4. Teraz dodaj zmiksowane truskawki i wymieszaj na najniższych obrotach miksera - bardzo krótko. 5. Następnie zacznij wlewać cienką strużką żelatynę. Zmiksuj krótko całość. W razie potrzeby dosłodź krem jeszcze odrobiną cukru pudru. KREM WANILIOWY: 1. Do rondelka wsyp żelatynę i zalej

Słodko-Słony Świat Ilony
Tort orzechowo - czekoladowy Ferrero Rocher 1676

słodko świętować pół roczku naszego syna, no i Mikołaj się załapał na kawałeczek słodkości ;) Tort orzechowo - czekoladowy Ferrero Rocher Składnik: Biszkopt: 7 jajek 1/2 szklanki cukru 2 szklanki zmielonych orzechów 3 czubate łyżki mąki 3 łyżki kakao 3 łyżeczki proszku do pieczenia Krem:   250 g masła w temperaturze pokojowej 200 g gorzkiej czekolady 4 łyżki nutelli  1 szklanka(...)pokruszonych wafelków orzechowych Dekoracja: 1 szklanka pokruszonych wafelków orzechowych czekoladowa posypka sok z limonki do nasączenia blatów ciasta Przygotowanie: Biszkopt: W miseczce ubić pianę z 7 białek i szczypty soli. Do sztywnej piany dodać stopniowo cukier i żółtka. Wlewamy po jednym żółtku, żeby nasza masa się nie zważyła. Ucieramy cały czas mikserem, aż masa będzie jednolita. Sypki składniki: zmielone orzechy

Lawendowe Niebo
Zdrowe desery na Walentynki! 136

truskawkami Piernik z cukinią Sernik jęczmienny Bananowy sernik sojowy bez sera Czekoladowe muffinki z soczewicy Pieczona quinoa po wiedeńsku Smażone knedle z ricotty Czekoladowe ciasto w 100% z mąki kokosowej nadziane mango Zapiekanka z kaszy z kremem krówkowym Sernik gryczany z daktylami Ciasto owsiane z jagodami Chałwowy sernik z migdałami i czekoladą Jęczmienne serduszka nadziane czekoladą Wegański suflet naleśnikowy Korzenne(...)Potrójnie kawowe pancakes Ciecierzycowe pancakes Śmietankowe placuszki z fasoli Gofry z truskawkową bitą śmietaną Ciasto 3 w 1 z czekoladą Imbirowe ciastko z bakaliami Drożdżowe serduszko z gruszką Ciasto czekoladowe z mąki kasztanowej Puszysty sernik kokosowy Daktylowa zapiekanka makaronowa Omlet jaglany Truskawkowe flaugnarde owsiane

Poranek na słodko
TORT BRZOSKWINIOWO- JOGURTOWY W STYLU DRIP CAKE 70

sporo przeróżnych tortów, ale przyznam, że z drip cake wyjątkowo dobrze mi się pracuje.  Tym razem przygotowałam tort , który w środku miał jedno przełożenie z kremu brzoskwiniowego, a drugi to krem jogurtowy z kawałkami galaretek. Lubię takie proste połączenia smakowe i dekoracje owocowe.  Składniki na tort brzoskwiniowo- jogurtowy w stylu drip cake : Biszkopt: * 8 jajek w temperaturze pokojowej(...)brzoskwiniowym. Na to wysmarować krem brzoskwiniowy. Zakryć drugim biszkoptem, nasączyć go syropem, wysmarować na to krem jogurtowy. Na to ostatni blat biszkoptu, nasączyć go syropem. Wierzch tortu i boki wysmarować kremem śmietankowym, wyrównać całą powierzchnię. Tort wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny, aby się dobrze schłodził.  Na schłodzony tort wylewać drip czekoladowy za pomocą łyżeczki, butelki

Zrób to smacznie

Proponowane wyszukiwania