krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:225/534)

Szybkie ciasto Lion bez pieczenia 127

Szybkie ciasto Lion bez pieczenia z ryżem preperowanym w masie kajmakowej i obowiązkową warstwą delikatnego kremu śmietankowego. Całość obsypana orzechami ziemnymi i polana czekoladą, czyż samo to już nie brzmi przepysznie? Ogromną zaletą tego ciasta jest jego szybkość i prostota przygotowania. Nie potrzeba do niego piekarnika, wyłącznie mikser i lodówkę. Ciasto od razu po przygotowaniu ma mocno chrupiący spód herbatnikowy(...)orzechowym Beza z owocami Sernik czekoladowy bez cukru Sernik kokosowy Tort czekoladowy z wiśniami Ambasador z orzechówką Zobacz wszystkie przepisy na ciasta wegańskie lub na ciasta wegetariańskie Jeszcze więcej wegetariańskich słodkości! Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Chałwa bez cukru (wegańska) Keto fudge czekoladowo-orzechowy Ciasto Lion bez pieczenia Trufle kokosowe (keto) Brownie z kremem orzechowym Ciasto krówka bez pieczenia Popękane

WegePrzepis
Szybkie ciasto Lion bez pieczenia 143

Szybkie ciasto Lion bez pieczenia z ryżem preperowanym w masie kajmakowej i obowiązkową warstwą delikatnego kremu śmietankowego. Całość obsypana orzechami ziemnymi i polana czekoladą, czyż samo to już nie brzmi przepysznie? Ogromną zaletą tego ciasta jest jego szybkość i prostota przygotowania. Nie potrzeba do niego piekarnika, wyłącznie mikser i lodówkę. Ciasto od razu po przygotowaniu ma mocno chrupiący spód herbatnikowy(...)orzechowym Beza z owocami Sernik czekoladowy bez cukru Sernik kokosowy Tort czekoladowy z wiśniami Ambasador z orzechówką Zobacz wszystkie przepisy na ciasta wegańskie lub na ciasta wegetariańskie Jeszcze więcej wegetariańskich słodkości! Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Chałwa bez cukru (wegańska) Keto fudge czekoladowo-orzechowy Ciasto Lion bez pieczenia Trufle kokosowe (keto) Brownie z kremem orzechowym Ciasto krówka bez pieczenia Popękane

WegePrzepis
Deser czekoladowy z chili 178

Pyszny deser mocno czekoladowy… Idealny na Walentynki! Zrobiony jest na bazie kremu pâtissière (takiego jak np. w profiterolkac h ) z dodatkiem czekolady, serka mascarpone i szczypty chili. Myślę, że miłośników czekolady nie będzie trzeba namawiać do przygotowania tego deseru. Polecam Składniki: 1 szklanka mleka 3 żółtka 3 łyżki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 250 g serka mascarpone(...)dodajemy chili, posiekaną czekoladę oraz masę, całość energicznie mieszając. Gotujemy, aż masa uzyska konsystencję budyniu, nie przerywając mieszania (bo zrobią się grudki!). Gotowy krem studzimy, następnie miksujemy z serkiem mascarpone. Przekładamy do pucharków i dekorujemy wiórkami czekoladowymi. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
Ciasteczka brownie z migdałami i amaretto 181

Lubicie brownie ? Jeśli tak, to koniecznie zróbcie te ciasteczka Nie należą do kruchych, są miękkie i mocno czekoladowe. Migdały i amaretto pasują do nich idealnie. Polecam do popołudniowej kawki Składniki (na około 40 ciasteczek) : 130 g masła 200 g gorzkiej czekolady 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki likieru Amaretto 1/2 szklanki migdałów(...)łyżeczki nakładać porcje ciasta, zostawiając odstępy. Piec w piekarniku nagrzanym do 175°C przez około 8 minut. Smacznego To też może Cię zainteresować: Brownie Pomarańczowe brownie z kremem dyniowym Murzynek Trufle czekoladowe     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
Pieczona quinoa, krówka i sernik w jednym. 134

PIECZONA KOMOSA SERNIKOWA /1 porcja/ 50 g komosy ryżowej szczypta soli łyżeczka pasty waniliowej łyżka syropu z kwiatu kokosa łyżka kremu dulce de leche jajko 125 g twarogu mielonego (pół kostki) czekoladowe guziczki do dekoracji Kaszę przepłukać, ugotować według przepisu na opakowaniu. Po ostudzeniu (u mnie leżała(...)lodówce przez całą noc) zmiksować z twarogiem, jajkiem, solą, syropem i pastą waniliową. Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni. Część masy przelać do kokilki, włożyć łyżkę kremu, przykryć pozostałą częścią. Po wierzchu posypać czekoladowymi guziczkami. Zapiekać przez ok. 20 minut (u mnie tryb "ciasto") Ostudzić i podawać z dowolnymi dodatkami

Poranek na słodko
POPAPRANIEC 1139

szczerze, że byłam zaskoczona wykonaniem, bo w gotowym cieście tych mieszanek tak nie widać. Ciasto jest bardzo wilgotne i mega zaskakujące smakiem, połączenie maku, kakao, kokosu i kremu ajerkoniakowego, z polewą czekoladową- bajka...! U nas smakowało nawet tym, którzy za takimi ciastami nie przepadają. Przepis dostałam od "przyszywanej" Babci mojej Córci. Wielkie dzięki! Na pewno zagości u nas jeszcze wiele(...)łyżki wody Dodatkowo: - dżem z czarnej porzeczki (dałam własną konfiturę wieloowocową z kawałkami owoców) - ulubione bakalie, ilość dowolna (ja dałam 70g suszonej żurawiny, 30g rodzynek, 130g włoskich orzechów) - krem do tortów o smaku ajerkoniakowym lub inny dowolny (dałam 1,5 opakowania na 300ml mleka każde, dr O'etkera) - ok.1/2 szklanki wody do nasączenia ciasta (można dodać łyżkę alkoholu) W misie

Smaczne Zdrowe
sernik "Pawełek" 343

łyżki oleju łyżeczka proszku do pieczenia na sernik: 1 kg sera z wiaderka 6 jajek 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju 2 opakowania budyniu waniliowego na krem: 2 opakowania budyniu czekoladowego 3 szklanki mleka 2 łyżki cukru kostka masła 4 batoniki "Pawełek" dodatkowo: 2 łyżki kakao 1/2 szklanki kawy Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Ubijając dalej dodawać cukier(...)pozostałej szklance rozpuścić cukier i budynie. Ugotować na mleku. Wystudzić. Batoniki posiekać. Miękkie masło utrzeć dodając budyń. Na końcu delikatnie łyżką wmieszać batoniki.  Biszkopt nasączyć kawą. Z kremu odłożyć łyżkę, resztę rozsmarować na biszkopcie. Przykryć sernikiem. Posmarować pozostałym kremem, wierzch posypać kakao. Wstawić do lodówki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Donauwelle. Zaproszenie do akcji "Kuchnia niemiecka" 150

Donauwelle - klasyk kuchni niemieckiej. Bardzo popularne i lubiane ciasto, w żadnej cukierni nie może go zabraknąć. Donauwelle składa się z dwukolorowego ciasta ucieranego z wiśniami, maślanego kremu budyniowego i glazury czekoladowej uformowanej na kształt fal. Środek ciasta w przekroju tworzą również fale, które powstają poprzez zapadnięcie się wiśni podczas pieczenia. Najczęściej pieczone w prostokątnej foremce i serwowane pokrojone w kwadraty(...)mleka 350 g mąki pszennej, orkiszowa 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 łyżki mleka dodatkowo: 350 g wiśni z kompotu po odsączeniu Składniki na krem: 1 budyń śmietankowy 500 ml mleka 2 łyżki cukru/ksylitolu 200 g masła 2 łyżki cukru/ksylitolu Składniki na glazurę:   4 łyżki kakao 4 łyżki masła - 100g 3-4 łyżki cukru/ksylitolu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
„Wuzetka” z kremem jogurtowym i wiśniami („W-Z Cake” with yoghurt creem and cherries) 257

reż. Stanisław Bareja, 1980, Polska) („Teddy Bear”, dir. Stanislaw Bareja, 1980, Poland) „Wuzetka” to typowo polski deser. Nie za słodki, doskonale łączący w sobie smak czekoladowego ciasta z lekkim kremem na bazie śmietanki. Znane jest już od blisko 60 lat. Skąd tak naprawdę pochodzi nazwa tego ciasta, tego nie wiadomo. Według jednej z „legend” nazwa wzięła od nazwy

Jacob Tastes
Wyśmienity tort Czekoladowo-wiśniowy a`la Czarny Las 532

cukier puder do fixu) 1-2 łyżki cukru (według uznania) Dodatkowo: wiśnie (ja użyłam mrożonych) frużelina wiśniowa wiórki czekoladowe kompot lub wiśniówka do nasączenia biszkoptów (ja użyłam wiśniówki) Biszkopt czekoladowy  - tortownica 24 cm Do miski przesiewamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i posiekaną czekoladę. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy do białek(...)nasączamy wiśniówką lub kompotem. Następnie na 1 nasączony blat układamy wiśnie, następnie masę. Układamy następny nasączony blat, wiśnie oraz masę. Przykrywamy wszystko ostatnim blatem. Całość pokrywamy resztą kremu. Możemy ozdobić wiórkami czekoladowymi, frużeliną itp. Naprawdę warto spróbować. Ma idealny smak, rozpływa się w ustach i znika w ekspresowym tempie :) W razie pytań chętnie odpowiem :) A Wy jakie torty najbardziej lubicie

Ptasia Kuchnia
Wyśmienity tort Czekoladowo-wiśniowy a`la Czarny Las 414

cukier puder do fixu) 1-2 łyżki cukru (według uznania) Dodatkowo: wiśnie (ja użyłam mrożonych) frużelina wiśniowa wiórki czekoladowe kompot lub wiśniówka do nasączenia biszkoptów (ja użyłam wiśniówki) Biszkopt czekoladowy  - tortownica 24 cm Do miski przesiewamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i posiekaną czekoladę. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy do białek(...)nasączamy wiśniówką lub kompotem. Następnie na 1 nasączony blat układamy wiśnie, następnie masę. Układamy następny nasączony blat, wiśnie oraz masę. Przykrywamy wszystko ostatnim blatem. Całość pokrywamy resztą kremu. Możemy ozdobić wiórkami czekoladowymi, frużeliną itp. Naprawdę warto spróbować. Ma idealny smak, rozpływa się w ustach i znika w ekspresowym tempie :) W razie pytań chętnie odpowiem :) A Wy jakie torty najbardziej lubicie

Ptasia Kuchnia
Pijana śliwka vel. śliwka w czekoladzie 3530

szkl. wody 3 łyżki cukru 40 dag suszonych śliwek kalifornijskich, pokrojonych w kostkę/paseczki 1/2-3/4 szkl. wódki lub rumu Krem budyniowy (gotowy lub domowej roboty) krem karpatkowy Delecta 200 g masła zambrowskiego Polewa czekoladowa 150 g czekolady 100 g masła 3-4 łyżki mleka Przygotowanie Przygotowanie śliwek i ponczu (wykonać min 12 h przed przygotowaniem ciasta) . Wodę z cukrem zagotować(...)temp. 170ºC przez ok. 35-40 min. Krem karpatkowy przygotować wg przepisu na opakowaniu. Złożenie ciasta . Zdjąć przy pomocy noża wierzchnią warstwę biszkoptu. Nasączyć. Nałożyć krem, następnie pokrojone śliwki i całość zalać polewą czekoladową (wszystkie składniki polewy wrzucić do garnka z grubym dnem i na małym ogniu doprowadzić do ich rozpuszczenia - cały czas mieszając). Tak przygotowane ciasto wstawić do lodówki

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto ze słonecznikiem i karmelem 418

Dawno już nie było "porządnego" ciasta;) Dlatego dzisiaj mam dla Was ciasto uwielbiane przez całą moją rodzinę i obowiązkowo muszę je piec na wszelkie zloty rodzinne

Z miłości do słodkości