krem czekoladowy - 8005 przepisów (strona:220/534)

Tarta z czarną porzeczką. 300

Tarta z tego przepisu jest po prostu idealna: niezbyt słodka, smaczna, pachnąca wanilią, z bardzo łagodnym kremem i kwaśnymi jagódkami. Zapraszam! Składniki: Spód: 2 opakowania czekoladowych herbatników 100 g roztopionego masła Krem: 500 ml mleka 2 łyżki cukru łyżeczka cukru wanilinowego 2 jaja łyżeczka mąki ziemniaczanej 125 g masła 200 g czarnej porzeczki Przygotowanie:  Herbatniki mielimy w malakserze, dodajemy

Kuchnia Łukasza
Czekoladowa chmurka z owocami 215

Pyszne, bezglutenowe ciasto z kremem. Połączenie wilgotnego, mocno czekoladowego spodu i delikatnej, puszystej bitej śmietany, przełamane świeżymi, sezonowymi owocami. Nic tylko rozkoszować się chwilą przy jedzeniu tego smakołyku. Przekonajcie się sami  :) Składniki:  300 g czekolady (ja dałam 2 mleczne i 1 gorzką)  150 g masła 6 jajek 100 g cukru Dodatkowo: 250 ml śmietanki 30 % ( zimnej(...)sztywna a cukier rozpuszczony. Piane dodać w dwóch partiach do masy czekoladowej i wymieszać delikatnie łyżką do połączenia się składników. Ciasto wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 35 minut. Wyjąć ciasto z piekarnika i całkowicie ostudzić. Podczas studzenia środek ciasta zapadnie się tworząc miejsce na krem. Przygotowanie kremu: Mocno schłodzoną śmietankę wlać do misy miksera, dodać mascarpone

Słodka Strefa
Bananowa chmurka 573

cudem nie znają tego ciasta – Upieczcie je, bo jest po prostu RE-WE-LA-CYJ-NE! Kruchy spód, warstwa świeżych owoców w galaretce, na to krem śmietanowo-waniliowy, a całość przykryta czekoladową bezą. Polecam!!! Ciasto kruche: 3 żółtka 30 g cukru pudru pół łyżeczki proszku do pieczenia pół opakowania cukru wanilinowego, około 8g 150 g mąki pszennej(...)kremówkę oraz mascarpone ubijamy wraz z cukrem pudrem i nasionkami wanilii na sztywno. Całość możemy utrwalić zagęszczaczem (śmietan-fix), choć nie jest to konieczne. Przygotowany krem wykładamy na owoce z galaretką. Wierzch ciasta przykrywamy czekoladową bezą. Uwagi: Ciasto najlepiej składać w blaszce, w której piekliśmy kruchy spód. Przygotowując bezę białka najlepiej ubijać w szklanej lub metalowej misce. Cukier zaczynamy dodawać

Smaki Na Talerzu
Ciasto Czekoladowa krówka bez pieczenia 8992

batonikami, takimi jak Kinder Bueno czy Rafaello . Natomiast ciasto czekoladowa krówka bez pieczenia nawiązuje smakiem do cukierków o tej samej nazwie. Do przygotowania ciasta czekoladowa krówka możemy użyć kajmaku o dowolnym smaku: czekoladowym, orzechowym lub krówkowym, tak jak w moim przypadku. Ciasto czekoladowa krówka bez pieczenia jest w smaku mocno czekoladowe i niezbyt słodkie, ponieważ słone krakersy idealnie komponują się(...)słodką masą krówkową. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na naczynie o wymiarach 28×24 cm. Składniki na Ciasto Czekoladowa krówka bez pieczenia: herbatniki (100 g) krakersy (180 g) Krem budyniowy: 750 ml mleka 1/2 kostki (100 g) masła 3 łyżki cukru 2 budynie czekoladowe bez cukru (każdy na 1/2 litra mleka) 1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g) 1 płaska łyżka

Danka Pichci
Piernikowa wuzetka z kremem kokosowym 124

jest bezglutenowy, zrobiony z mąki ryżowej i oczywiście z dodatkiem przyprawy do piernika. Całość wieńczy pyszne powidła firmy Łowicz z piernikową nutą, a na wierzchu obowiązkowo polewa czekoladowa oraz dekoracja z kremu kokosowego. Z takim ciastem zdecydowanie można poczuć świąteczną atmosferę :) Składniki  (forma 25 x 21 cm): Biszkopt: 5 dużych jajek 3/4 szklanki ksylitolu  3/4 szklanki mąki ryżowej

Healthy food explorer
Marysieńka 184

Marysieńka To bardzo znane i lubiane ciasto pochodzi ze słynnych przepisów siostry Anastazji. Kakaowy biszkopt przełożony orzechową bezą oraz pysznym kremem budyniowym i zwieńczony polewą czekoladową. Niebo w ustach!       Składniki: Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru – drobnego do wypieków 1/3 szklanki kakao 2/3 szklanki mąki pszennej tortowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Beza orzechowa: 5 białek(...)200g cukru 200g orzechów włoskich 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem budyniowy: 5 żółtek 500ml mleka 200g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 250g miękkiego masła Polewa czekoladowa: 100g gorzkiej czekolady ok 50 ml mleka Dodatkowo: 1/3 szklanki zaparzonej kawy lub herbaty lub likieru kawowego – do nasączenia blatów ciasta

Blog z Apetytem
Babeczki z tęczową dekoracją 266

cukier (przepisu zajdziesz tu ). kilka kropel ekstraktu waniliowego/migdałowego/pomarańczowego (opcjonalnie) Wykonanie: Upiec babeczki wg swojego ulubionego przepisu. Inspiracji możecie szukać tu.   Polecam szczególnie tradycyjne czekoladowe lub waniliowe . Wykonanie kremu: Masło rozmiksować na gładko i dodać do niego serek mascarpone. Pod koniec miksowania dodać niebieski barwnik (na czubku od uchwytu łyżeczki). Zmiksować do uzyskania jednolitej masy.  Wykonanie

Mania Wypiekania
Ciasto Kukułka (bez pieczenia) 2274

Elżbiety W. Ciasto nie wymaga pieczenia, warto jednak przygotować je dzień wcześniej aby się przegryzło. Składniki na formę: 30 x 25 cm Składniki na krem: 300 g cukierków Kukułka 1 litr mleka 4 budynie czekoladowe bez cukru (każdy na 0,5 litra mleka) 200 g miękkiego masła 200 g posiekanych orzechów włoskich lub migdałów (u mnie pół na pół(...)blat do całkowitego wystudzenia.   Miękkie masło zmiksować na jasną puszystą masę. Cały czas miksując na średnich obrotach, stopniowo , łyżka po łyżce dodawać ostygnięty budyń czekoladowy, miksować aż do uzyskania gładkiego kremu. Następnie zmniejszyć obroty i stopniowo wlewać wódkę, na koniec wsypać orzechy i krótko zmiksować, tylko do połączenia. Blaszkę wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Na dno blaszki

moj przepis na
Kremy orzechowe karmelowy i kokosowy - NUTURA 111

Nazwa: Krem orzechowy o smaku batonika czekoladowo-karmelowego z kawałkami prażonych orzeszków ziemnych oraz o smaku batonika czekoladowo-kokosowego z wiórkami kokosowymi Firma: Nutura Skład: Czekoladowo-karmelowy – orzeszki ziemne (62,3%), substancja słodząca: maltitol, oleje i tłuszcze roślinne (shea, słonecznikowy), karob, emulgator: lecytyna słonecznikowa, aromaty naturalne, sól himalajska. Czekoladowo-kokosowy – orzeszki ziemne (50,1%), substancja słodząca: maltitol, oleje i tłuszcze(...)sezamu. Sklep: Nutura  Cena: 11.99 zł Nasza opinia Smak: Jak widać, oba kremy mają cudowną konsystencję. Jest to gęsty krem z kawałkami fistaszków lub wiórków kokosowych. W smaku w obu wersjach czuć wyraźnie smak karobu ale co ciekawe w połączeniu ze słodyczą tworzy pyszny „czekoladowy” duet. Kawałki orzeszków są bardzo chrupiące, zresztą tak samo jak i wiórki kokosowe

Candy Pandas
Czekoladowe ciasto z kremem waniliowym i orzechami w karmelu 172

Trochę Was dziś pokuszę, ale gdy listopadowa szarość zuchwale rozpanoszyła się za oknem to wszystkim nam przyda się odrobina słodkości. Tym razem mam dla Was mocno czekoladowe ciasto z delikatnym kremem waniliowym i chrupiącymi karmelizowanymi orzechami. Niby proste składniki, ale połączone ze sobą tworzą efekt wow.  Ciasto: 5 jaj 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki pszennej 4 łyżki kakao

Cynamonowe szczęście
Muffinki czekoladowe z malinowym kremem. 170

poszukuje, to trzeba iść obok i wspierać ;) Wybrałyśmy się do Castoramy, doniczki, nasionka i kwiatki wybrane. Mamy namiastkę ogródka na balkonie. I super! Mamy też na deser czekoladowe muffinki z pysznym malinowym kremem. Zniknęły błyskawicznie. Słodkie babeczki z owocowym musem tworzą harmonijną całość. Czekolada już niebawem, bo 12 kwietnia, ma swoje święto. Myślałam nawet o czekoladowym haśle tygodnia. Co się

zadanie-gotowanie
Gofry z bitą śmietaną 107

przepis na gofry z bitą śmietaną i polewą czekoladową. Gofry z bitą śmietaną SKŁADNIKI: 1,5 szklanki mąki pszennej + 1 łyżka 1 łyżka cukru z wanilią 1 spora łyżka cukru pudru szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 średnie jajka 1 i 1/3 szklanki mleka ½ szklanki oleju rzepakowego SKŁADNIKI NA KREM: 250 ml śmietanki kremówki 30 % 1 łyżka drobnego(...)rozpuszczenia. Robię to na małej mocy palnika cały czas mieszając. Przygotowuję krem. Śmietankę ubijam na sztywno dodając 1 łyżkę drobnego cukru. Ubijam do rozpuszczenia cukru. Drobny cukier możesz zastąpić cukrem pudrem. Sztywną śmietankę nakładam do rękawa cukierniczego. Na upieczone gofry nakładam porcję kremu i dekoruję polewą czekoladową. Zamiast polewy czekoladowej, na śmietankę możesz wyłożyć posiekane truskawki, borówki lub maliny. Gofry

Zasmakuj Kuchni
Wuzetka 211

wychodzi o niebo lepsza niż ta z cukierni! Domowa, prawdziwa i przede wszystkim pełna wysokiej jakości składników. Delikatny kakaowy biszkopt z dodatkiem masła i nasączony wiśniówką, sztywny krem ze śmietany i mascarpone, czekoladowy ganache oraz czereśnia w syropie. Brzmi jak bajka, prawda? A to tylko wuzetka. ;) * SKŁADNIKI dużą formę o wymiarach 22x32 cm (16-20 kawałków wuzetki) Biszkopt kakaowy(...)mascarpone. Następnie dodaj cukier puder wymieszany z glukozą oraz skrobią (jeśli używasz) i ubij na najwyższych obrotach na sztywny krem. Oba blaty nasącz wiśniówką wymieszaną z wodą i przełóż bitą śmietaną (3 łyżki zostaw do dekoracji).  Polewa czekoladowa Kremówkę zagrzej, aż zacznie wrzeć. A następnie dodaj posiekane czekolady. Odstaw na 2-3 minuty i energicznie wymieszaj, aż czekolada się

Food Square
Ciasto "Pijak" 246

Ciasto "Pijak " to jedno z tych ciast, które zawsze się udają i są pewniakami na imprezach.  Jest to puszysty biszkopt nasączony wiśniówką i dżemem wiśniowym

Ciasta z tradycjami