mleczko kokosowe) 30 g wiórków kokosowych Polewa: 120 g zmiękczonego, niesolonego masła lub margaryny 300 g cukru pudru 80 ml kremu kokosowego 30 g proszku kakaowego wiórki czekoladowe do dekoracji Przygotowanie: Rozgrzać piekarnik do temperatury 180°C. Blachę na 12 muffinów wyłożyć foremkami i odstawić(...)nałożyć tylkę cukierniczą, o ile chcesz z niej skorzystać, i napełnić rękaw polewą. Wyciskać na babeczki, a następnie udekorować wiórkami czekoladowymi Moje modyfikacje: Użyłam do ciasta cukru trzcinowego. Dodałam ¼ łyżeczki aromatu kokosowego. Użyłam mleka kokosowego zamiast kremu kokosowego.Zamiast mąki samo rosnącej dodałam ½ łyżeczki proszku do pieczenia i 2/3 łyżeczki sody. Zmniejszyłam ilość cukru w kremie
Mania GotowaniaLubicie ciastka WZ ? Ja bardzo! Dziś mam dla Was przepis inspirowany własnie tymi słodkimi wypiekami! Delikatne, czekoladowe ciasto pokryte lekkim jak chmurka i puszystym kremem mascarpone i galaretką tworzy fantastyczną, słodką całość, której żaden łasuch się nie oprze! Ciacho idealne do kawki, na rodzinne przyjęcia i imprezy. Zróbcie, a nie pożałujecie! Daję słowo! SKŁADNIKI: CZEKOLADOWY BISZKOPT: * jajka(...)łyżeczka * sól – 1 szczypta KREM: * mascarpone – 350 g * śmietana 36% – 500 ml * cukier puder – 3 ły z ki DODATKOWO: * galaretka truskawkowa – 2 op * czekolada – 5 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Galaretki zalewamy 2 szklankami wrzątku, wylewamy na blachę, odstawiamy do całkowitego stężenia ( najlepiej na noc ). BISZKOPT CZEKOLADOWY: Białka ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy stopniowo cukier
Ostra na Słodkoszklanki mleka 1 i 1/3 szklanki wody 4 łyżki masła klarowanego 2 jajka 1 łyżka kakao olej do smażenia krem budyniowy: 1 budyń do ciast i kremów Winiary waniliowy 500 ml mleka 100 g masła 1 łyżka skórki pomarańczowej kandyzowanej tartej 1 łyżka cukru 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki śmietany 30 % polewa: 50 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka masła(...)mieszam delikatnie mikserem na wolnych obrotach. dodaję stopniowo budyń i dalej ucieram ale wolno. Nie chcemy żeby z kremu zrobiło się masło. Naleśniki smaruję na przemian kremem raz jasny jaz czekoladowy i układam jeden na drugim. Czekoladę gorzką, masło, śmietanę rozpuszczam w kąpieli wodnej i polewam torcik.Dekoruję owocami, naleśnikiem, czekoladowym motylem. Torcik wstawiam do lodówki do schłodzenia. Przed podaniem
wesoła kuchniaszklanki cukru pudru , dżem z czarnej porzeczki lub inny. Poncz: 2 pomarańcze, 1/2 cytryny, 1/2 szklanki wody, 3 łyżeczki cukru Do dekoracji: bita śmietana (wykorzystana z kremu), dżem porzeczkowy, ażurki czekoladowe, truskawki. Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywno. Dodajemy stopniowo po 1 żółtku ciągle miksując. Następnie powoli wsypujemy mąkę z proszkiem i mieszamy ręcznie. Dno tortownicy wykładamy(...)ponczem, smarujemy dżemem oraz kremem kakaowym. na wierzchu wykładamy masę śmietanową i wygładzamy za pomocą noża moczonego w wodzie. Ponieważ chciałam zrobić napis, a brązowy kolor napisu nie pasował mi do okazji postanowiłam odłożyć trochę jasnej masy i dołożyć do niego dżemu, który wcześniej wykorzystałam do przełożenia tortu. Tort jasny na wierzchu skrywa w środku czekoladową niespodziankę, a które
Państwo Wojtczuk gotująDelecta 1,5 łyżeczki przyprawy do piernika 3/4 szklanki mleka 1 mniejsza pomarańcza 2 jajka 100 g masła Krem: 200 g śmietany 30 % 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki cynamonu skórka starta z 1 pomarańczy kamyczki czekoladowe Decorada od Delecty Sposób przygotowania: 1. Masło roztapiamy w garnuszku i studzimy. Pomarańczę sparzamy we wrzątku, ścieramy z niej(...)papilotki. Pieczemy ok. 20 min. w temperaturze 180ºC i studzimy. Śmietankę ubijamy razem z serkiem na gładki krem, dodajemy cukier puder i cynamon i dokładnie miksujemy. Gotowym kremem dekorujemy muffinki i posypujemy czekoladowymi kamyczkami. Smacznego
Na Ciasteczkowych PapierachProsty, nieskomplikowany i pyszny tort z kremem na bazie mleka w proszku. Składniki (tortownica o średnicy 26cm): 6 jajek 2/3 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżki kakao Krem: 1 szklanka mleka 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 250 g masła / margaryny 2 szklanki mleka w proszku (pełnego) Dodatkowo(...)kremem nasączyć zimnym naparem z herbaty. Przekładamy ciasto: biszkopt - masa - biszkopt - masa - biszkopt - na boki zostawić trochę masy. 9. Udekorować według uznania - u mnie była to polewa czekoladowa, posypka cukrowa i krem, którym przekładałam tort. Całość schłodzić w lodówce. Smacznego
Kuchnia domowa AniKrem: W połowie szklanki mleka roztrzepujemy żółtka i mąkę ziemniaczaną. Pozostałe mleko zagotowujemy w garnku z cukrem waniliowym, do gotującego wlewamy masę żółtkową, najlepiej przez gęste sito żeby krem był gładki, gotujemy do zgęstnienia cały czas mieszając. Budyń przekładamy do miseczki i studzimy, ja studzę w temperaturze pokojowej i często mieszam, wtedy nie mam grudek. Żeby przyspieszyć studzenie kremu można(...)wystudzonego budyniu, pamiętajmy, żeby masło i budyń miały taką samą temperaturę, inaczej krem może się zwarzyć. Ucieramy aż krem będzie puszysty.Na koniec stopniowo dodajemy po łyżce masy krówkowej i ucieramy. 5. Dekorowanie: Krem budyniowy przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką, wyciskamy krem do babeczek, dekorujemy czekoladowym jajkiem i ciasteczkiem. 6. Podanie: Gotowe babeczki podajemy i smacznego życzę. Moje rady
IzabelawkuchniTort czekoladowy z wiśniami przepisu mojego taty. Tak bardzo mi zasmakował, że musiałam go tutaj dodać Uwielbiam torty czekoladowe, dodatek wiśni rewelacyjnie przełamuje gorzki smak czekolady. Gorąco polecam! Więcej słodkości znajdziecie tutaj a przepisów na ciasta tutaj Przepis na tort czekoladowy z wiśniami Składniki Biszkopt 3 jajka (L) o temperaturze pokojowej (195 g w skorupce) szczypta soli 1/2 szklanki drobnego(...)pozostałą nalewką oraz smarujemy pozostałym kremem . Wierzch tortu przyozdabiamy pozostałymi wiśniami oraz wiórkami czekoladowymi (jak je przygotować, przeczytacie tutaj ). Jeszcze więcej wegetariańskich słodkości Michałki bez cukru (wegańskie, keto) zieChałwa bez cukru (wegańska) Keto fudge czekoladowo-orzechowy Ciasto Lion bez pieczenia Trufle kokosowe (keto) Brownie z kremem orzechowym Ciasto krówka bez pieczenia Popękane ciasteczka Bułeczki cynamonowe Keto bounty (wegańskie) Wegańskie placki
WegePrzepislekki kawowy smak, nie jest zbyt słodki. Wzorek prezentuje się bardzo ciekawie, dzięki takiej dekoracji łatwiej nam przenosić roladę, unikamy też dodatkowych kalorii pod postacią polewy czekoladowej czy kolejnej warstwy kremu
Smakołyki BerenikiMoże dlatego, że smakiem przypomina batonik Kinder Delice . W oryginalnym przepisie jest to czekoladowy biszkopt przełożony masą z gorzkiej czekolady i obłożony warstwą kremu z mascarpone. Ja nieco zmodyfikowałam ten przepis. Zrezygnowałam z czekoladowej masy , która ginęła gdzieś w tym ciemnym biszkopcie i zastąpiłam ją masą mascarpone ( zrobiłam jej więcej ) do której dodałam trochę polewy czekoladowej. Przygotowanie(...)papier do pieczenia i przeciąć ciasto w poziomie na pół. Spodnią warstwę tortu nasączyć kawą. Rozsmarować na niej masę serową z polewą czekoladową. Przykryć drugą polową ciasta. Również nasączyć ją kawą. Boki i wierzch tortu posmarować kremem mascarpne. Nanieść na tort polewę. Rozprowadzić łyżką tak , aby się przelała po bokach. Zostawić do zastygnięcia
Wiem co jemłyżeczki proszku do pieczenia Krem: 500ml śmietany kremówki 30% 1 łyżeczka kawy zbożowej 350 g mlecznej posiekanej czekolady 2 łyżki cukru pudru opakowanie czekoladowych kulek z biedronki (Rido) Robienie tortu rozpoczynamy od przygotowania kremu, ponieważ musi on odstać w lodówce ok 12 (najlepiej zostawić na całą noc w lodówce). Do rondelka lub garnuszka wlewamy śmietanę kremówkę, podgrzewamy aż zacznie(...)minut. Po ostudzeniu spodów biszkoptowych zostaje nam już tylko zrobienie tortu. Kładziemy ciemny spód, smarujemy kremem, następnie jasny i całość smarujemy grubą warstwa kremu. Nie zapominamy o bokach. Na tak przygotowane ciasto kładziemy czekoladowe kuleczki, tak gęsto jak się da. Smacznego :) przepis zaczerpnięty ze strony mojewypieki.com
Kolizje Smakówcukier puder do smaku 250 g serka mascarpone Kremówkę miksujemy na sztywno z fixem i pudrem. Dodajemy po łyżce serka mascarpone, mieszając drewnianą łyżką(nie miksujemy, aby uniknąć zwarzenia się kremu) Nasączenie : sok z 3/4 cytryny 3 łyżki cukru 200 ml przegotowanej wody Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy(...)WYKONANIE: biszkopt + 1/3 nasączenia + dżem wiśniowy ½ kremu waniliowego biszkopt + 1/3 nasączenia+ dżem wiśniowy ½ kremu waniliowego biszkopt + 1/3 nasączenia + krem śmietankowy dekoracja: wiórki waflowe + owoce+ czekoladowe ozdoby Smacznego! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE
Domowe ciastaczekolady i serka mascarpone. Możecie użyć go do ciast, tortów, bądź lodów, a umieszczony w pucharku, przyozdobiony czekoladowymi wiórkami- zamieni się w pyszny deser cappuccino. Wyjątkowy smak dla wielbicieli kawy, dla wielbicieli cappuccino i dla wszystkich wielbicieli pyszności Smacznego! SKŁADNIKI NA KREM CAPPUCCINO: [na 4 pucharki lub do przełożenia 1 tortu] 250 ml.śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone(...)połączyć. Przestajemy miksować w momencie uzyskania jednolitej, kremowej masy. Dla uzyskania ładnego efektu nakładamy krem do pucharków za pomocą rękawa do zdobienia tortów. Ozdabiamy motywami czekoladowymi- np. wiórkami z białej i mlecznej czekolady. Gotowy krem przechowujemy w lodówce. Smacznego!!! Artykuł Krem cappuccino pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortymąki pszennej 2 łyżki kakao 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem budyniowy: 1 budyń śmietankowy 500 ml mleka (do budyniu) 250 g miękkiego masła 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 2 paczki herbatników (u mnie w 1 paczce 36 sztuk) 1 puszka masy toffi (kajmakowej) ewentualnie polewa czekoladowa (na przykład z przepisu na domową polewę idealną ), wiórka czekoladowe(...)wierzchu rozsmarowujemy masę toffi. Na masie układamy drugą warstwę herbatników, a na niej krem budyniowy. Na krem kładziemy drugi blat biszkoptowy, który smarujemy najmniejszą częścią kremu. Wierzch posypujemy wiórkami czekoladowymi lub polewamy polewą czekoladową. Ja wolę wersję z pokruszonymi herbatnikami (jak na zdjęciach). Wkładamy do lodówki co najmniej na kilka godzin, żeby herbatniki zmiękły. Ciasto najlepsze jest na drugi dzień
Trzeci talerzKolejna odsłona ptysi. Tym razem z kremem śmietanowym, z polewą czekoladową i dużą ilością kolorowych cukiereczków. Porcja słodyczy nie tylko dla tych najmłodszych Składniki na ciasto parzone: 1 szklanka wody 125g masła 1 szklanka mąki pszennej 4 jaja Składniki na krem śmietankowy: 1l śmietanki 36% 2 łyżki cukru pudru Ciasto : W rondelku z grubym dnem zagotować wodę z masłem
Słodki Zakątek