Na bananowe muffiny miałam ochotę już od dawna i kiedy zobaczyłam je u Łasucha w kuchni wreszcie zmobilizowałam się, żeby je zrobić. Ponieważ nigdy nie piekłam
Kraina Tysiąca SmakówTo zdecydowanie wersja dania dla dorosłych, chyba że wasze pociechy lubią ostre smaki :) Jeśli nie wystarczy, że pominiecie pieprz cayenne i będzie pyszna potrawa dla całej
Kraina Tysiąca SmakówAch ten rabarbar :) Chodził za mną i chodził, aż wreszcie dopadł mnie w sklepie... a że miałam upiec ciasto, to tak wyszło... i miało być z
Kraina Tysiąca SmakówZ mikrofali korzystam niespecjalnie często. Nie moja bajka - wychowałam się bez i jakoś wolę sobie coś odsmażyć niż odgrzać w kuchence mikrofalowej. Chociaż nie zaprzeczam, że
Kraina Tysiąca SmakówNiby nic odkrywczego, ale warto się skusić :) W upalne dni taki zaspokoi pragnienie dużo lepiej niż napoje, w których składzie jest tylko cukier i różne "
Kraina Tysiąca SmakówUff... gotowanie na rynku Manufaktury w Łodzi w ramach Festiwalu Dobrego Smaku mam już za sobą :) Trzeba przyznać, że miałam trochę "stresa", bo nie
Kraina Tysiąca SmakówSandacz lub dowolna inna ryba - w ten sam sposób przygotowuję morszczuka, mirunę. Może być też panga, ale osobiście za nią nie przepadam. Każdy filet się nada
Kraina Tysiąca SmakówBabeczki idealnie waniliowe, mięciutkie, po prostu pyszne... zniknęły tak szybko jak powstały :) Czytaj dalej »
Kraina Tysiąca SmakówWakacje za pasem, a mobilizacji do sportu jak nie było tak nie ma... Jestem absolutnym sportowym leniem... Lubię pływać, ale nie lubię wychodzić na basen, jak
Kraina Tysiąca SmakówW sobotę 8.06 miałam ogromną przyjemność przygotować meksykańskie tortille na rynku Manufaktury w Łodzi. Muszę Wam przyznać, że ręce mi się trzęsły, gdy sympatyczny Pan Jarek
Kraina Tysiąca SmakówJedna z moich ulubionych potraw z dzieciństwa :) Zawsze uwielbiałam jak mama przygotowywała karkówkę w delikatnym sosie z kopytkami, kluskami śląskimi lub pampuchami... a jeśli zostawało na
Kraina Tysiąca SmakówMoje zauroczenie tymiankiem nie przemija - do sosu, do kotleta do grilla... tymianek, tymianek, tymianek. Świeży, suszony, jaki akurat jest pod ręką - choć trzeba przyznać, że świeży
Kraina Tysiąca SmakówSzaszłyki mogę jeść w każdej postaci i w każdej marynacie :) Z mięsem i dowolnymi dodatkami... tutaj tylko cebula, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby dodać
Kraina Tysiąca SmakówTakie jak lubię najbardziej, czyli mocno mięsne ;) Ostatnie upały nie sprzyjały raczej długim godzinom przy gorącej kuchence czy piekarniku :) Dlatego ilość pojawiających się na blogu przepisów
Kraina Tysiąca Smaków