Serniki na zimno przez długi czas były moją zmorą :) Najprostszy na świecie, a jednak ciągle coś mi z nimi nie wychodziło... raz jakoś źle dodałam żelatynę
Kraina Tysiąca SmakówTa sałatka to efekt mojego nieprzemijającego zauroczenia tymiankiem :) I chyba nawet smakuje mi bardziej smakuje mi niż klasyka z bazylią, bo jest bardziej wyrazista w smaku
Kraina Tysiąca SmakówFinałowi konkursu BlogerChef towarzyszyło mnóstwo imprez. Wzięłam udział m.in. w warsztatach z Adamem Chrząstowskim, na których powstało pięć pysznych potraw, a kolejki do degustacji były długie
Kraina Tysiąca SmakówBabeczki z czerwonymi porzeczkami to dla mnie idealne połączenie słodyczy z delikatnie kwaskowym smakiem owoców. Surowych porzeczek raczej nie jadam, ale w takiej otoczce po prostu
Kraina Tysiąca SmakówKiedy zobaczyłam surówkę z kalarepy u Biedronki, wiedziałam, że pojawi się i u mnie, jak tylko kalarepki w ogródku urosną :) Dostałam od siostry masę sadzonek
Kraina Tysiąca SmakówA ja aż tak kreatywna jak McGyver nie jestem :) Zrobiłam sobie w niej shake'a. A przy okazji doszliśmy do bystrego wniosku, że za "
Kraina Tysiąca SmakówOrzeźwiający, lekko kwaśny deser, idealny w upalny dzień... Na dole warstwa serka, lekko dosłodzonego do smaku. Środek to serek zmiksowany z porzeczkowym musem, a na wierzchu
Kraina Tysiąca SmakówPrzez ostatnie trzy tygodnie miałam przyjemność prowadzić na Mikserze Kulinarnym akcję "Truskawkowy zawrót głowy 2013". To pierwsza akcja za jaką się zabrałam... zaplanowałam sobie wszystko pięknie
Kraina Tysiąca SmakówZacznijmy od tego, że lubię takie spotkania. Otwierają mi oczy na to, jak wielu jeszcze rzeczy nie spróbowałam i jak fajnie można sobie jeszcze w kuchni
Kraina Tysiąca SmakówCzerwona porzeczka sprawia mi problem :) I nie jest to problem natury kulinarnej, a problem natury językowej... bo tak się zastanawiam - na logikę sok robi się z
Kraina Tysiąca SmakówTak już bywa, że czasami po weekendzie człowiek jest bardziej zmęczony niż przed :) Nawet jeśli prześpi pół niedzieli... Więc ku pokrzepieniu na drugie śniadanie orzeźwiająca sałatka
Kraina Tysiąca SmakówChciałam Wam się pochwalić z czym ostatnio eksperymentuję i co odkryłam, dlatego dziś będzie trochę długaśnie, ale możecie po prostu przejść na koniec :) Pisałam niedawno o
Kraina Tysiąca SmakówWeekend zapowiada się cieplejszy, więc dziś polecam szaszłyki. Szaszłyki są drobiowe, więc będą propozycją bardzo rodzinną i maluchy również nie powinny wybrzydzać ;) Piersi z kurczaka świetnie
Kraina Tysiąca SmakówLato w pełni, spędziłam świetny weekend na Mazurach, przywiozłam trzy litry miodu, który smakuje jak miód... Zjadłam mojego ulubionego gofra w Mikołajkach - jeszcze nigdy się na
Kraina Tysiąca SmakówMoże nie jest to dobry pomysł na panujące aktualnie upały, ale z drugiej strony samo przygotowanie takiego obiadku zajmuje chwilkę, a później można z kuchni wyjść
Kraina Tysiąca Smaków