kotlety - 13055 przepisów (strona:132/871)

KOTLETY SIEKANE 924

Kotlety siekane z kurczakiem, wpadły mi w oko na insta. To proste i pyszne danie na extra obiad. I pomyśleć, że nigdy wcześniej nie jedliśmy takich kotletów... 🙊 No nic nadrabiamy stracony czas...w ciągu miesiąca były już trzykrotnie... 😆😅😅 Inspiracją był przepis ze strony Kuchnia w kadrze, z moimi małymi modyfikacjami, pod nasze preferencje smakowe. Wyszły obłędnie pyszne... mniam...👌😋 Z poniższych(...)składników wychodzi ok. 23 kotletów. U nas koniecznie z sosem czosnkowym, to jest ta wisienka na torcie... 😋😋😋 Składniki: - 3 piersi z kurczaka, ok. 700g - 100g pieczarek - 1 średnia cebula - 2 ząbki czosnku - 5-6 łyżek startego sera (u mnie po połowie mozzarelli i parmezanu) - 3-4 łyżki mąki orkiszowej jasnej (typ550 lub700) - 3 jajka - 3 łyżki majonezu - sól (u mnie

Smaczne Zdrowe
Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym z koperkiem 75

smażony w cieście zawsze doskonale smakuje. Co zrobić z piersi kurczaka, jak przyrządzić aby była soczysta? Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym z koperkiem to znakomity pomysł na soczyste kotlety. Pierś z kurczaka przepisy Pierś z kurczaka to delikatne i łatwe to przygotowania mięso. Filet jak każda część kurczaka szybko przechodzi przyprawami i marynatą. Przepisów na pierś kurczaka jest bardzo(...)smażona, panierowana, pieczona. W każdym z przepisów możemy stworzyć pyszną soczystą pierś. Bez znaczenia czy filet jest pieczony czy smażony, należy pamiętać o prostych zasadach aby uzyskać najlepszy, soczysty kotlet. Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym to wyjątkowe danie. Jak usmażyć soczystą pierś z kurczaka Soczysta pierś z kurczaka to nic trudnego. Należy smażyć lub piec mięso w odpowiedniej temperaturze

Dieta moja pasja
Siekane kotlety drobiowe z warzywami 67

Siekane kotlety drobiowe to nie tylko pomysł na szybki obiad, które robi się sam. Są także świetną alternatywą dla tradycyjnych kotletów w panierce. Mięso jest niezwykle delikatne i bardzo miękkie. Świetnie sprawdzą się nie tylko podane na ciepło, ale także jako składnik lunchu serwowanego na zimno. Raz przygotowane, zagoszczą w Waszej kuchni na dłużej! Lista zakupów (na 4 porcje(...)pieczenia.  Krok drugi : na wierzch każdego kotleciki ułożyć kulkę mini mozzarelli, lekko docisnąć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Piec około 30 minut. Smacznego! Siekane kotlety to przepis godny wypróbowania z kilku względów: Jest to świetny sposób na wyczyszczenie lodówki z resztek warzyw. Świetnie sprawdzi się w nich także papryka czy też pieczarki. Co więcej, starte warzywa

Proste-przepisy.pl
Kotlety schabowe moczone w mleku z puree ziemniaczano- dyniowym 89

Nigdy nie przepadałam za schabem, ponieważ wydawał mi się zawsze "żylasty". Kotlety schabowe powinny być miękkie i rozpływające się w ustach, a dodatek cebulki sprawi, że dodatkowo będą niezwykle aromatyczne. Pamiętajcie, aby zwracać uwagę na to, żeby mięso było świeże :)   Składniki: 50dag świeżego schabu 2 duże cebule mleko bułka tarta 2-3 jajka mąka  5 dużych ziemniaków(...)dyni piżmowej łyżka śmietany łyżka masła sól, pieprz szczypta kurkumy ulubione dodatki (u mnie fasolka szparagowa)   Przygotowanie: Wieczorem porcjujemy schab na kotlety grubości około 1,5cm. Każdy kotlet rozbijamy z obu stron . Solimy i pieprzymy mięso z obu stron. Cebulę obieramy w piórka. W pojemniku układamy na przemian cebulę i mięso, tak aby każdy plaster schabu był przykryty warzywem

ChilliJemy
Kotlety z piersi kurczaka 112

Pyszne, delikatne, soczyste kotlety z piersi kurczaka,  to taka alternatywa dla tradycyjnych kotletów schabowych. Ja osobiście wolę kotlety schabowe, a Wy które wybieracie? Składniki: 4 pojedyncze filety z kurczaka 2 jajka mąka pszenna do oprószenia bułka tarta do panierowania masło klarowane sól, pieprz Wykonanie: Mięso myję, osuszam, przekrawam wzdłuż i delikatnie rozbijam tłuczkiem.  Każdy kawałek mięsa oprószam solą(...)pieprze. Do miski wbijam jajka i roztrzepuję. Kotlety obtaczam najpierw w mące, strzepuję nadmiar mąki, następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzewam masło. Smażę na średnim ogniu, aż ładnie się przyrumienią. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Ziemniaczane kotlety z cebulką i szpinakiem 116

Takie kotleciki są doskonałym pomysłem gdy zostaną gotowane ziemniaczki z obiadu.   Wykorzystuję je albo na kopytka albo właśnie na takie kotlety. Nic się nie marnuje. Dodałam do nich świeży   mielony szpinak, dzięki temu zyskały na kolorze i delikatnym smaku. Podaję je z jogurtowo-czosnkowym dipem na zimno. Świetnie smakują i fajnie wyglądają, szybko się je robi.  Polecam(...)Składniki na około 12 kotletów: 70 dag gotowanych i wystudzonych ziemniaków ¾ szklanki mąki pszennej 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 1 duże jajko ½ cebuli 1 szklanka świeżego szpinaku Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Bułka tarta do obtoczenia Olej do smażenia   Dip jogurtowy: 400 ml gęstego jogurtu naturalnego np. greckiego 3 ząbki czosnku 1 łyżka soku

Wanilia i Kardamon
Bryzol 83

Bryzol to jedno z popularniejszych i lepszych dań czasów PRL-u. Cienki, duży i okrągły kotlet przyrządzony najczęściej z mięsa wołowego (polędwicy), wieprzowego lub koniny podany z duszoną cebulką i pieczarkami. Możesz do przepisu wykorzystać połączenie mięsa wieprzowego z wołowym. Ja jednak, do przygotowania bryzoli wybieram mięso wołowe, tradycyjnie z polędwicy wołowej. Jeśli bryzol serwuję kilkakrotnie w roku, wybieram mięso(...)desce lub papierze do pieczenia oprószonych połową mąki, lekko spłaszczam i posypuję każdego z osobna pozostałą mąką. Układam na nich papier do pieczenia i rozwałkowuję na cienki spory, kształtny kotlet. Delikatnie przekładam na rozgrzaną patelnię. Jednocześnie odklejam mięso i odciągam papier. Smażę na średniej patelni po jednej sztuce. W tym celu na patelni rozgrzewam olej. Układam po kotlecie i smażę

Zasmakuj Kuchni
Tradycyjne kotlety mielone 118

Dziś dla odmiany nie będzie eksperymentów, tylko klasyka w najczystszej postaci. Co wcale nie oznacza, że nie da się jej modyfikować, o czym wspomnę dalej. Soczyste, pyszne kotlety mielone z chrupiącą skórką to danie, które każdy zna z rodzinnego domu, ale nie każdy potrafi przyrządzić, a zapewniam, że jest to naprawdę proste :) Składniki (na ok. 12 kotletów):   - kilogram mięsa(...)dużej misce ląduje mięso, cebula, bułki dokładnie odsączone z wody, jajka oraz sól i pieprz do smaku. Następnie wszystko wyrabiamy na jednolitą masę. Teraz wystarczy już tylko uformować kotlety, ich wielkość zależy od Waszych preferencji. I to jest ten moment, w którym można poeksperymentować, gdyż wspaniale smakują one również w wersji nadziewanej, z serem, pieczarkami, papryką lub czymkolwiek zechcecie :) Dziś

Kulinarne zapędy Kokosa
Sznycle z indyka 67

Alternatywa dla schabowego i kotleta z piersi kurczaka                Składniki:         2 piersi z indyka ok. 500 g   2 łyżki papryki słodkiej   pieprz   sól   1 szklanka mąki   1 szklanka bułki tartej   1 łyżka masła   2 jajka   olej do smażenia(...)jajka, mąkę, tartą bułkę. Sznycle maczałem z obu stron, najpierw w jajku, następnie w mące, ponownie w jajku i na koniec w tartej bułce. Na dużej patelni rozgrzałem olej, kotlety ułożyłem jeden obok drugiego, smażyłem na sporym ogniu do zrumienienia. Zmniejszyłem płomień do minimum i dopiero wtedy przewróciłem kotlety na drugą stronę. Na patelnię z kotletami dodałem masło, przykryłem szczelną

R'n'G Kitchen
Karminadle czyli śląskie mielone. Regionalny przepis na pyszne kotlety 884

Śląsku nikt nie powie, że na obiad będą mielone. Tutaj nazywa się je karminadle, karbinadle czy też kardinadle – zawsze oznacza to pyszne kotlety z mielonej wieprzowiny przygotowywane na codzienny łobiod. Nie są to zwykłem mielone, o czym świadczy to, że zostały wpisane Listę produktów tradycyjnych Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi w kategorii „Gotowe dania i potrawy w województwie śląskim(...)częste występowanie w jadłospisie dowodzi braku inwencji śląskiej gospodyni. Będzie to jednak niesprawiedliwe posądzenie, smak bowiem karbinadli jest nieraz tak wyborny, że nie zamieniłoby się ich na kotlety wieprzowe” – w książce Kuchnia Śląska, czyli krupnioki, makówki i moczka pisze Wery Sztabowej. A więc robimy karminadle! Przepis na karminadle – śląskie mielone Składniki: 700 gramów mielonej łopatki lub karkówki

Kulinarna Polska
Wegetariańskie burgery z czarnej fasoli i komosy ryżowej, z kalafiorowym hummusem i reliszem cebulowym 69

oleju rzepakowego lub oliwy sól morska Relisz cebulowy: 1 duża cebula 2 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy odrobina syropu z daktyli (lub soku z granatów) Przygotowanie wegetariańskich burgerów: Przygotować kotlety wegetariańskie: Komosę ryżową wypłukać w zimnej wodzie (jeśli się nie pieni, wystarczy tylko raz; w przeciwnym wypadku powtórzyć 2-3 razy) . Jeśli mamy czas, możemy ziarna pozostawić do osuszenia(...)Dodać odłożoną kaszę i fasolę. Wymieszać. Spróbować i ewentualnie doprawić solą (ja dodałam jeszcze szczyptę płatków chilli). Z powstałej masy uformować 6 kulek, a następnie spłaszczyć każdą na kształt kotleta. 4 suszone daktyle bez pestek 2 łyżki musztardy (użyłam sarepskiej) 2 łyżki dżemu morelowego (użyłam brzoskwiniowy) szczypta soli Piekarnik rozgrzać do 200°C (grzałka góra-dół). Przygotować hummus : Umytego

Moja Delicja
Kotlety jajeczne 69

Dzisiaj zapraszam Was na pyszne kotlety jajeczne, robiłam je pierwszy raz, ale z pewnością będą dużo częściej gościły na moim stole. Z sezonowymi warzywami stanowią całkiem lekki i przyjemny posiłek. Smakują idealnie na ciepło jak i na zimno. Kotlety jajeczne to doskonała alternatywa dla tych, którzy nie przepadają za mięsem. Możecie do nich dodać natkę pietruszki lub koperek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)push({}); Drukuj Kotlety jajeczne Składniki 5-6 jajek ugotowanych na twardo 1 jajko 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego koperku 1 mała puszka kukurydzy 3 łyżki bułki tartej sól pieprz olej lub masło klarowane Instrukcje Ugotowane jajka ścieramy na tarce, dodajemy posiekany koperek i natkę pietruszki, bułkę tartą, kukurydzę, sól, pieprz i surowe jajko. Wszystko dokładnie mieszamy, formujemy

To co lubię - gotuję i polecam
Kotlety mielone faszerowane pieczarkami 85

Kotlety mielone faszerowane pieczarkami to odmiana klasycznych polskich kotletów mielonych. Jak dla mnie najlepsze mięso do ich zrobienia jest z karkówki czy łopatki. Lubię jak jest odrobinę tłuszczu w mięsie, nie są wtedy takie suche. Nie kupuję mięsa w tackach, ale albo sama mielę je w domu albo proszę osobę na dziale mięsnym, by przepuściła … Czytaj dalej Kotlety mielone(...)faszerowane pieczarkami Artykuł Kotlety mielone faszerowane pieczarkami pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją

Proponowane wyszukiwania