danie obiadowe. Roladki schabowe nadziewane porem, serem i suszonymi pomidorami duszone w kremowym sosie z warzywami. Do tych roladek polecam młode ziemniaczki i ulubioną surówkę . Nic więcej nie potrzeba. Choć czasochłonne to dla smaku warto. Naprawdę pycha! Składniki na 6-7 porcji: 6-7 grubszych plastrów schabu bez kości 6-7 plastrów sera żółtego 6-7 sztuk suszonych pomidorów(...)łyżki oleju 1 łyżka klarowanego masła Sól i pieprz do smaku świeży koperek do posypania Przygotowanie: Plastry schabu rozbijamy na cienkie kotlety . delikatnie solimy i posypujemy pieprzem z jednej strony. Na każdym kładziemy po plastrze sera i posypujemy cienko pokrojonym porem oraz pokrojonymi na paski suszonymi pomidorami , zawijamy ciasno w roladki. Można dla pewności spiąć wykałaczkami
Wanilia i Kardamonsurówkami i kotletem. U nas oczywiście wersja wegetariańska i równie smaczna :) Zróbcie u siebie to danie i pochwalcie się jak Wam smakowało. Młode ziemniaki z kotlecikami z jajek i pieczarek (4 osoby) Składniki: 6 jajek tarta bułka zmieszana z otrębami żytnimi do panierowania 5 dużych pieczarek łyżka pokrojonego szczypioru duża cebula łyżka tartego żółtego sera oliwa z oliwek pieprz, zioła(...)jajek ugotować na twardo, ostudzić i razem z pieczarkami oraz cebulą zemleć w maszynce lub posiekać w drobną kostkę. Dodać żółty ser, szczypiorek, wbić 1 jajko, przyprawić do smaku, dodać bułkę tartą, aby uzyskać ścisłą konsystencję kotletów. Masę dobrze wyrobić, formować kotleciki i obtoczyć w bułce zmieszanej z otrębami. Smażyć na rozgrzanej oliwie na złoty kolor. Polać sosem. Podawać
vegetanietarta Sposób wykonania: Pieczarki oczyściłam pokroiłam w plasterki, podsmażyłam na odrobinie oleju, wystudziłam. Pierś kurczaka umyłam , pokroiłam na części formując 5 kotletów, rozbiłam, posypałam solą, pieprzem i odrobiną vegety. Na środek każdego kotlecika położyłam podsmażone pieczarki, starty żółty ser i odrobinę masełka, ciasno zwinęłam. Panierowałam najpierw w mące, potem w rozkłóconym jajku z dodatkiem przypraw a na końcu w bułce
Darcia w kuchnisię wakacji :) Porcja 6 burgerów Składniki: 1 duży bakłażan 200 g mięsa wołowego 1 łyżka musztardy Dijon odrobina soli 125 g sera mozzarella garść rukoli Wszystko znajdziecie tutaj Przygotowanie: Mięso wymieszaj z musztardą i dopraw solą, uformuj 6 kotletów i ułóż na blachę wyłożoną pergaminem piecz w piekarniku 180 C przez ok 25 minut. Bakłażana pokrój w poprzek w równe
Niezły Młyneksałatkami, sosami, czy gulaszem. A co z tymi, którzy nie przepadają za kaszą jęczmienną? Zapewniam, że taki kotlet podbije ich kubki smakowe! (10 niewielkich sztuk) 120g kaszy jęczmiennej z pieczarkami (1 saszetka) 2 jajka 1 cebula (mała) 1 ząbek czosnku 20g żółtego sera 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz Dodatkowo: bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia(...)pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Dodać jajka, drobno posiekaną cebulę z czosnkiem oraz starty (na średnich oczkach tarki) ser. Całość doprawić do smaku, wymieszać i połączyć z bułką tartą (aby masa nie rozpadała się). Z masy formować (delikatnie) niewielkie (okrągłe) kotlety, które następnie należy obtoczyć w bułce tartej. Smażyć (na rozgrzanym oleju) z obu stron. (Kotleciki powinny być zarumienione.) Odsączyć
Di gotujeMuffinkowe mielone Pyszne kotlety które nie tylko możemy upiec w piekarniku, tak przygotowane mięsne kulki nadziewane serem mozzarellą, owinięte aromatycznym boczkiem możemy upiec na Grillu. 10 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki: · ½ kg mięsa mielonego wieprzowego · 1 cebula · 1 całe jajko(...)następnie plasterek mozzarelli i przykrywamy mięsem. 4. Zwisającymi paskami boczku przykrywamy mięso. 5. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180 ° C. 6. Kotlety gotowe, podajemy z ulubionym sosem. 7. Smacznego
Kulinarna Chwilasię sprawdza. Zapieczone z filetem okazały się strzałem w dziesiątkę:). 2 filety z kurczaka 1 krążek sera camembert 3 łyżki czerwonego pesto 1 pomidor sól, pieprz 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1. Filety rozbijamy za pomocą tłuczka jak na kotlety. Posypujemy je solą i pieprzem, układamy w naczyniu żaroodpornym. 2. Każdy filet smarujemy pesto, układamy plastry
Szefowa kuchniodrobiny mięsa. Kotlety z jajek są ciekawą alternatywą, dla poszukujących obiadowej odmiany. Kto jeszcze ich nie jadł, niech spróbuje koniecznie. KOTLETY z JAJEK Składniki: (na 4-5 kotlecików) 4 jajka ugotowane na twardo 1 jajko nie ugotowane 100 g ser żółtego 2 łyżki bułki tartej (plus do panierowania) odrobina świeżego kopru sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Ugotowane na twardo(...)jajka kroimy w drobną kostkę.Dodajemy do nich ser żółty starty na tarce o grubych oczkach oraz lekko namoczoną bułkę tartą oraz całe jajko (nie ugotowane, świeże). Doprawiamy posiekanym koperkiem, solą i pieprzem. Wyrabiamy jednolitą masę , z której formujemy kotlety. Kotlety obtaczamy w bułce tartej, smażymy na oliwie
Bon appetit mon amiekotlety, które przygotowane są na bazie farszu do pierogów ruskich. Małżonek standardowo już kręcił nosem przed konsumpcją i dopytywał o coś innego, a że nie było, to przystał i na nie. Jak myślicie, smakowały mu?! Składniki na ok 15 kotletów (w zależności od tego jakiej wielkości będziemy formować) 900g obranych, ugotowanych w osolonej wodzie ziemniaków 250g białego sera 2 cebule(...)razem z serem. Obraną cebulę drobno siekamy i rumienimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy do farszu. Doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszamy. Na końcu wbijamy jedno jajko i dodajemy 1 pełną łyżkę bułki tartej. Dokładnie mieszamy i formujemy niezbyt duże kotleciki. Obtaczamy w rozmieszanych jajkach i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Kotlety są miękkie
Kuchnia w czekoladziekaszy manny 1 szalotka sól pieprz tymianek bułka tarta do panierowania olej do smażenia Mięso pokroić w bardzo drobną kostkę. Ser zetrzeć na dużych oczkach. Szalotkę posiekać drobno. Wszystkie składniki połączyć, wymieszać, doprawić do smaku. Z masy formować kotlety, obtaczając w bułce tartej. Smażyć na złoto z obu stron, przykryć i dusić na małym ogniu 15 minut. Smacznego
Obiad gotowygóralsku Składniki 500 g schabu bez kości 1 średni brokuł 400 g śmietany (dałam 18%) 1 ząbek czosnku 100 g sera mozzarella 1 żółtko sól pieprz słodka papryka olej do smażenia Schab pokroić na kotlety o grubości 1 cm i lekko je rozbić tak na 0,5 cm grubości. Każdy kotlet oprószyć solą, pieprzem i usmażyć na patelni(...)naczyniu do zapiekania ułożyć usmażone mięso, polać sosem z brokułem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec około 20-25 minut, a następnie posypać startym żółtym serem i ponownie zapiec do momentu aż ser się rozpuści i lekko zarumieni po bokach zapiekanki. Schab w sosie brokułowym
O kuchni z uczuciemmorszczuka (kiedyś robiłam także z miruny)3 jajka ( do kotletów i do panierki)pęczek koperkułyżka soku z cytryny1 duża cebulaszczypiorek1 czerstwa bułka namoczona w ciepłym mlekubułka tarta do panierkimąka do panierkisól, pieprz cytrynowyDodatkowo:bułki na hamburgery (ilość wg uznania)1 pomidorpół zielonego ogórkaparę plasterków żółtego sera (można pominąć)kilka liści sałatyMięso z ryby drobno siekamy tasakiem albo miksujemy przy(...)oraz bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, na małym ogniu. Hamburgery: Bułki do hamburgerów podpiekamy z plasterkiem sera przez 5 minut w piekarniku w 190 stopniach C. Następnie na bułce układamy liść sałaty, kotlet, plaster pomidora, plasterki ogórka. Przykrywamy drugą połówką bułki i zajadamy :)kotlety rybne
Bon Appetit Małgorzatypolecam z całego serca. Jeżeli nie lubicie koperku (ja uwielbiam) zastąpcie go natką pietruszki lub innym ziołem:). Przepis zaczerpnięty z GP . KOTLETY SZARPANE NAJPROSTSZE 1 podwójna pierś z kurczaka 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 szkl sera o wyrazistym smaku (lub ulubionego) sól, pieprz Pierś z kurczaka pokroić na małe kawałki. W misce wymieszać resztę składników i zalać
Pieguskowa KuchniaDODATKOWO : 4 bułki sałata, ogórek, pomidory czerwona cebula sos barbecue ser cheddar w plastrach SOS CZOSNKOWY : 3 ząbki czosnku 3 łyżki majonezu 3 łyżki ostrego ketchupu sól, pieprz do smaku(...)PRZYGOTOWANIE : Mięso mielimy, dodajemy przyprawy, jajko i dokładnie wyrabiamy mięso. Formujemy kotlety. Smażymy z jednej i drugiej strony, odkładamy na talerz aby odpoczęły. Składniki sosu mieszamy. Bułki przecinamy wzdłuż, podpiekamy w opiekaczy, kotlety podgrzewamy, pieczywo smarujemy sosem, układamy sałatki, kotlet, polewamy sosem, ketchupem i składamy. Hamburgery podajemy ciepłe. Smacznego
Kulinarne Fantazje MarioliZawsze staramy się, by nic nie zmarnować. Świetnym dodatkiem do mielonych kotletów jest wykorzystanie głąba z brokułu lub kalafiora. Składniki 300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 głąb brokuła 1 jajko 50 g sera gorgonzola 50 ml bulionu warzywnego bułka tarta olej do smażenia sól czosnkowa sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4(...)Głąb brokułu ścieramy na tarce do jarzyn, dodajemy do mięsa mielonego. Następnie wbijamy jajko, dodajemy ser, bułkę tartą (1/2 szklanki), do smaku doprawiamy, solą czosnkową, solą i pieprzem. Mięso wyrabiamy razem z bulionem (w razie potrzeby dodajemy bułkę tartą). Formujemy kotlety o grubości 1,5-2 cm, obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ulubionymi dodatkami
R'n'G Kitchen