kotlety z serem - 2646 przepisów (strona:71/177)

Burger 157

tylko dobre, zdrowe, najlepiej pełnoziarniste i gotowe. Składniki:Mięso wołowe mielowe,Czerwona cebula,Ogórek,Pieczarki,Sałata,Bułka (duża)Żółty ser,Musztarda,Przyprawy.Do dużego naczynia wkładamy mięso, przyprawiamy je, ja dodałam sól, pieprz i czosnek niedźwiedzi. Formujemy duże kotlety. Grilujemy na patelni grillowej.  Grilujemy również pieczarki. W tym czasie do piekarnika wstawiamy przekrojone bułki z plastrem sera. Podpiekamy

Kulinarna rozmowa
Smażony camembert z żurawiną na liściach szpinaku 110

pomidorki kroimy na ćwiartki, cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy całą resztę, mieszamy porządnie i gotowe. A poza tym pyszne :) Ser: ser moczymy w jajku rozbełtanym z solą i pieprzem. Obtaczamy w bułce tartej (w sumie jak kotlety schabowe). Kładziemy na patelnię i smażymy z obu stron aż będę rumiane i miękkie w środku. Trzeba pilnować żeby nam się

Marder&Marder Manufacture
Schabowy z pieczarkami inaczej 155

cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka soli 2 łyżki sosu worcester 3-4 garście startego na dużych oczkach sera 1 łyżeczka papryki słodkiej Zaczynamy od schabowego. Delikatnie rozbijamy kotlety z obu stron. Każdy posypujemy solą, pieprzem i papryką słodką. Układamy jeden na drugim, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy posiekana(...)samą patelnię nalewamy olej i rozgrzewamy go. Schaby zamaczamy w jajku później obtaczamy w bułce tartej i wrzucamy na patelnię. Mi zostało trochę jajka więc je połączyłam z żółtym serem i łyżeczką papryki słodkiej. Wszystko dokładnie wymieszałam i taką papkę serowo jajeczną nakładałam na pieczarki. Schaby smażymy na rumiany kolor z jednej strony przewracamy i szybko nakładamy na usmażoną stronę

Piekielna Kuchnia Pati
Kotlety ziemniaczano - ryżowe. Fajne danie :) 220

same, więc podaliśmy je z fajnym sosem pomidorowym. Wypróbujcie ten przepis, bo kotleciki smakują wybornie i są fajną alternatywą dla zwykłych mielonych... Zobaczcie co nam z tego wyszło :)   Kotlety ziemniaczano - ryżowe z sosem pomidorowym. (4-5 osób) Składniki : 6 dużych ziemniaków 1/2 serka bałkańskiego 1 woreczek ryżu długoziarnistego 1 jajko 4 pieczarki pieprz czarny, czosnek niedźwiedzi, przyprawa gruzińska Chmeli(...)panierki. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, ryż na kleisto. Pieczarki ścieramy na grubej tarce do ugotowanego ryżu, dodajemy starte na grubej tarce ziemniaki, roztarty ser, jajo i przyprawy. Mieszamy wszystko na gładką masę. Formujemy płaskie kotlety, panierujemy w mące wymieszanej z otrębami i smażymy na oleju. Proste i szybkie prawda ? Teraz jeszcze tylko sos i danie gotowe :) Składniki sos : 1 opakowanie

vegetanie
Devolay z serem i purèe ziemniaczanym 169

ziemniaczanym i surówką. Devolay to mój ulubiony kotlet drobiowy lecz wymaga odrobiny cierpliwości przy zawijaniu :)  Pur èe natomiast to jeden z najczęściej podawanych w Polsce dodatków do mięs - delikatne i rozpływające się w ustach...mniam! Składniki na 4 sztuki: 1 podwójna pierś z kurczaka sól, pieprz, papryka kawałek żółtego sera jajko bułka tarta Pur è e ziemniaczane 6 ziemniaków(...)szczypiorek Piersi z kurczaka umyć i przekroić na pół, następnie rozbić mięso tłuczkiem. Każdą oprószyć solą, pieprzem i papryką, na środku położyć kawałek sera. Roladki zwinąć i uformować w dłoniach - ja dodatkowo "spinam" wykałaczkami. Przygotowane kotlety obtoczyć w jajku i bułce tartej. Teraz myjemy, obieramy i kroimy ziemniaki na niewielkie kawałki - gotujemy w osolonej wodzie. W trakcie gotowania rozgrzewamy olej

Alutka-Gotuje
Serowe kotlety w kapuście 74

Serowe kotlety w kapuście Kotleciki robi się prosto, jak ktoś nie lubi sera można pominąć ten składnik. Mięsne kuleczki zatopione w kapuście. Składniki: ·        Mała główka kapusty ·        2 Marchewki ·        10 dag sera żółtego ·        ½ łyżeczki Vegety(...)mięsa mielonego wieprzowego ·        1 torebka ryżu ·        Jajko ·        10 dag sera żółtego ·        Bułkę tartą do panierki ·        Olej do smażenia ·        Sól

Kulinarna Chwila
Roladki drobiowe z salsą paprykową 178

Panierka: 1 jajko Mąka pszenna Bułka tarta Olej do smażenia Sposób wykonania: Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, delikatnie rozbijamy na cztery kotlety, smarujemy salsą paprykową, oprószamy solą,  dodajemy pokrojone pomidory z zalewy oraz paprykę, posypujemy startym serem żółtym, zawijamy ciasno w roladki, panierujemy w mące, rozkłóconym jajku z solą oraz bułce tartej, smażymy na oleju z każdej strony

Wanilia i Kardamon
Kolorowe kotlety 135

Składniki 1 podwójny filet z kurczaka 1 papryka czerwona 1 papryka żółta lub zielona 1 puszka kukurydzy 2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g sera mozarella startego na grubych oczkach 1 łyżka majonezu … Czytaj dalej Kolorowe kotlety

gotuj ze mną
Klopsiki z serem w ziołach prowansalskich i sosie pieczarkowym 172

jajko 1 cebula 1 mała sucha kajzerka sól, pieprz bułka tarta lub mąka do obtoczenia klopsów 15 dag sera ulubionego sera żółtego 20-30 dag pieczarek solidna szczypta ziół prowansalskich Przygotowanie: Mięso mielimy i przygotowujemy tak jak na mielone kotlety (jajko, cebula, bułka namoczona i odsączona).   Przyprawiamy solą i pieprzem. Dobrze wyrabiamy a na koniec dodajemy starty żółty

Kuchnia po mojemu
Ziemniaczane kotlety ze szpinakiem 116

kotlecików: 1300-1400 g obranych ziemniaków 450 g świeżego szpinaku 2-3 duże ząbki czosnku około 180-200 g sera feta 3 średniej wielkości jajka 5-6 łyżek „z górką” mąki pszennej + dodatkowo do obtoczenia kotletów sól, pieprz Obrane, opłukane ziemniaki kroimy na mniejsze części. Zalewamy je osoloną wodą i gotujemy do miękkości. Po odcedzeniu, jeszcze ciepłe, przeciskamy(...)grubsza siekamy. Do wystudzonych ziemniaków przeciskamy przez praskę ser feta. Dodajemy również szpinak. Wbijamy jajka oraz doprawiamy solą i mielonym pieprzem (ewentualnie gałką muszkatołową) do smaku. Na sam koniec dodajemy mąkę. Mieszamy. Wyrobioną masę wstawiamy na około 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej. Formujemy niewielkie kotlety. Obtaczamy je w mące i smażymy z obu stron

Smaki Na Talerzu
Dorsz pieczony w ziołach na tagliatelle z cukinii i faszerowane pieczarki portobello 221

parmezanu sól i czarny pieprz Cukinię umyć i pokroić – jeśli macie to krajalnicą, ale równie dobrze *tak jak ja) poradzicie sobie z obieraczką do ziemniaków lub łopatką do sera – kroimy na podłużne cienkie wstążki, czyli „tagliatelle”. Paseczki cukinii włożyć do durszlaka i posolić (postawić nad ściereczką lub w zlewie, bo cukinia puści dużo soku). Po kilkunastu minutach przełożyć(...)rozgrzaną teflonową patelnię (bez tłuszczu), przykryć za małą pokrywką i mocno docisnąć do dna, żeby się rozpłaszczyły, a ser je skleił. Po 3-4 minutach pieczarki odwrócić i smażyć po drogiej stronie. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu. 1 pieczarkowy kotlet to ok. 120kcal , węglowodany: 6g, białko 13g, tłuszcz: 5g 0,6WW i 1WBT Makaron z cukinii rozłożyć na talerzach, a następnie

Dietolog
Jak przygotować kotlety mielone 162

stron na jasnobrązowy kolor. Nie podlewać kotletów wodą, bo skórka nie będzie chrupać. Dosmażając zmniejszyć po prostu ogień. Jak przygotować kotlety mielone Kotlety mielone można podawać na wiele sposobów: zapiec z plastrem obranego pomidora i serem przybrać wiórkami chrzanu ułożyć na nich po 1 sadzonym jajku zapiec z cienkim plastrem boczku wędzonego przybrać piklami przybrać smażonymi pieczarkami lub poduszonymi

Podstawy Gotowania
Kotlety z kaszą gryczaną i pieczarkami 81

zrobienia kotlecików. W takiej formie z pewnością Wam posmakuje. Do zrobienia tych kotletów możecie użyć kaszy, która została Wam z poprzedniego dnia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Kotlety z kaszą gryczaną i pieczarkami Porcje 10 Składniki 2 szklanki ugotowanej kaszy gryczanej 140 g sera feta 1 duże jajko 500 g pieczarek 1 średnia cebula (opcjonalnie) 1-2 ząbki czosnku łyżka natki(...)pokruszony ser, jajko, pieczarki i cebulę. Doprawiamy solą, pieprzem, dosypujemy zieleninę i czosnek przeciśnięty przez praskę lub bardzo drobno posiekany. Dokładnie mieszamy i formujemy niewielkie kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Należy pamiętać, że ser feta jest dość słony, dlatego trzeba uważać z dodatkową solą. Smażymy na średnio rozgrzanym oleju po 2-3 minuty z każdej strony. Artykuł Kotlety

To co lubię - gotuję i polecam
Klasyczne kotlety mielone 153

Każda gospodyni ma swój własny przepis na pyszne kotlety mielone. Dziś pokażę Wam swój sprawdzony przepis na to danie. To jest błyskawiczny i bardzo szybki przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Schabowe pod ziemniaczaną kołderką 84

Schabowe pod ziemniaczaną kołderką Zostały Wam kotlety z poprzedniego dnia to możemy je wykorzystać i przykryć ziemniaczaną pierzynką, zamiast gotować ziemniaki. 7 porcji 45 minut czas przygotowania Składniki: ·        ½ kg schabu ·        1 cebula ·        20 dag pieczarek ·        Olej(...)dodajemy obrane, ugotowane na twardo i drobno pokrojone jajka, starty na tarce o dużych oczkach żółty ser, drobno pokrojoną paprykę oraz majonez. Dokładnie mieszamy i wykładamy na grzyby. 4.    Zapiekamy 10 minut w rozgrzanym piekarniku w 180 ° C 5.    Kotlety gotowe. 6.    Smacznego

Kulinarna Chwila