kotlety z serem - 2646 przepisów (strona:66/177)

Tort z kani 108

grzybów kani potocznie zwanych też sowami. To moje ulubione grzyby które sama zbieram i nie mogę się doczekać zawsze kiedy się pojawią. Są lepsze od kotletów z mięsa. Z farszem z kaszy i serem rozpływają się. Taki jesienny obiad leśny. 9 grzybów kanie różnej wielkości 2 jajka duże bułka tarta sól, pieprz olej rzepakowy farsz: 1/2 szklanki kaszy gryczanej

wesoła kuchnia
Hreczniaki, pyszne kotleciki na bezmięsną ucztę 101

informację bez większych wątpliwości, w końcu tamtejsza kuchnia to miłość do placków i placuszków wszelkiego typu. Początkowo dość sceptycznie podeszłam to połączenia kaszy z białym serem oraz do ujęcia tych składników w formie kotleta. Nie byłabym jednak sobą gdybym nie spróbowała, oczywiście po swojemu modyfikując lekko przepis. Wiecie co? To jest pyszne! Dobrze wiem, że zrobię je jeszcze

Pichceniomania
Kotlety z pomidorów 113

Pomysł na te kotlety podsunął mi Mikołaj Choroszyński autor "Diety Mind" ,na swoim blogu GastroCoach. Chętnie przepis wykorzystałam i kotlety wyszły znakomicie, pachnące latem

Moje Małe Czarowanie
Kotlety mielone z fetą i szpinakiem 168

odciśniętą bułkę oraz sół i pieprz. Masę dokładnie wyrobić. Ser feta pokroić na paski. Nabrać mięsnej masy i rozpłaszczyć w rękach. Na środku ułożyć pasek sera i dokładnie oblepić go mięsną masa formując kotleta. W ten sam sposób uformować pozostałe kotlety, u mnie wyszło 9 sztuk. Następnie koltety oprószyć bułka tartą z sezamem. Smażyć na oleju z obu stron

Monia miesza i gotuje
Rolada z grzybami i serem pleśniowym 145

przez praskę czosnkiem (z dwóch stron). Pieczarki obrać, pokroić i podsmażyć na łyżce oleju. Doprawić solą, pieprzem i sosem sojowym do smaku. Następnie przełożyć na kotlety (ok łyżkę) dodać ćwiartkę ogórka i plasterek sera pleśniowego. Zawinąć i podsmażyć na mocno brązowy kolor.  Suszone grzyby zalać wodą, dodać odrobinę soli i zagotować (kiedy już będą miękkie pokroić je na mniejsze

Gaździnka warzy
DOMOWE BURGERY WOŁOWE 166

burgerów mogą być kajzerki 1 /2 ogórka zielonego 1 pomidor 1/2 cebuli 2 garście rukoli 10 dag sera żółtego np. Chaddera 10 dag sera typu feta Ulubiony sos PRZYGOTOWANIE:  Ze składników na burgery wołowe formuję kotlety o grubości ok 0.5-1 cm. Grilluję z obu stron na rumiano.  Bułki do burgerów przekrajam wzdłuż. Na bułkę z obu stron

Gotowanie Patki
Schabowe ruloniki z papryką i bazylią 209

wykonania dania potrzebne będą: Składniki : 6 kotletów schabowych 2 średnie papryki czerwone 20 dag sera typu parmezan 1 strąk papryczki chilli  1 pęczek bazylii 4 łyżki musztardy 1 łyżeczka kminku sól pieprz 1 łyżka oleju kolorowy pieprz   Przygotowanie: Mięso opłucz, osusz i mocno rozbij. Posyp pieprzem i solą. Papryki umyj, rozetnij , wyjmij gniazda nasienne. Strąki papryki pokrój

Różne smaki w kuchni
Pljeskavica z serem 134

bardzo drobno posiekaną cebulę i czosnek. Papryczki pokroiłem na małe kawałki. Dodałem przyprawy. Wymieszałem składniki łyżką, a następnie ręcznie dokładnie wyrobiłem. Dodałem pokrojony w kostkę ser, wymieszałem. Z przygotowanej mięsnej masy uformowałem płaskie kotlety. Na grillowej patelni rozgrzałem odrobinę oliwy z oliwek, smażyłem kotlety z obu stron

R'n'G Kitchen
Roladki schabowe z szynką i serem zapiekane w sosie serowym. 454

szklanki bulionu lub wody - 1 łyżka mąki pszennej - pół łyżeczki mielonej papryki - sól do smaku - suszony szczypiorek ( opcjonalnie ) Wykonanie Plastry schabu rozbijam jak na kotlety, na każdym z nich układam po plasterku szynki i sera. Zwijam w roladki i układam w naczyniu żaroodpornym łączeniem do dołu. W garnuszku mieszam lekko podgrzany bulion z rozdrobnionym serkiem topionym ( robię to przy pomocy

Kuchnia z widokiem na ogród
KOTLETY WIEPRZOWE (KARKOWKA) Z GRILLA 118

drugim i odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce. Krok 3. Zamarynowane kotlety układamy na rozgrzanym ruszcie i pieczemy z obu stron, aż się zrumienią. Kotlety podajemy gorące, możemy je posypać utartym, żółtym serem i gdy się stopi, podać je z musztardą i pieczonymi ziemniakami. Smacznego

Moja Książka Kucharska
BURGERY Z WOŁOWINĄ I JALAPENO 175

SKŁADNIKI: Burger   4 bułki 4 kotlety Burgery 100 %mięsa mielonego wołowego 20 dag ser żółty 2 ogórki konserwowe ok 4-6 plasterków papryczki jalapeno 1 szalotka sos 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżka ketchupu sól i pieprz PRZYGOTOWANIE:  Burgery wkładam do piekarnika na ok 20 min w 180 stopniach. Następnie wszystkie składniki sosu łączę

Gotowanie Patki
Mielone z indyka w szynce szwarcwaldzkiej z porem i niespodzianką 145

przygotowane mielone wkładamy na patelnie z rozgrzanym olejem i smażymy po 4-5 min z każdej strony. Czas zależy od wielkości i grubości naszych kotletów. Na samym końcu posypujemy parmezanem lub innym serem. Podajemy np z brokułami z serem bałkańskim z tego przepisu

Piekielna Kuchnia Pati
Hamburger czarny charakter 202

męski hamburger! Mój mąż był zachwycony!  Użyłam kapusty modrej Ogródek Dziadunia (najlepsza "kupna" kapusta, polecam gorąco!), radicchio, czerwonej papryki, pomidora, czerwonej cebuli i czerwonego sera (dostaniesz go w większych marketach bez problemu). Kotlet do hamburgera powstał z chudej szynki wieprzowej. Zrobiłam też prosty sos na bazie majonezu i jogurtu naturalnego, ze świeżym czosnkiem i ogórkiem konserwowym. :) Jeśli

Garniec Magalie
Kotleciki drobiowe z papryką i serem 141

Zamiast tradycyjnego kotleta w bułce tartej polecam kotlecki z dodatkiem sera, papryki i natki pietruszki. Bardzo smaczne i sycące a do tego łatwe w przygotowaniu. Można podać z dowolnymi dodatkami. składniki: 600 g piersi z kurczaka 1 mała czerwona papryka 100 g żółtego sera 3 jajka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki zioła włoskie 1 łyżka mąki pszennej olej do smażenia

Monia miesza i gotuje
SPAGHETTI Z MIĘSNYMI KLOPSAMI 132

To włoskie danie znane jest na całym świecie. Postanowiłam je trochę zmodyfikować i zamiast tradycyjnego spaghetti bolognese,  przyrządziłam małe klopsiki w sosie pomidorowym i

potrawyregionalne
Burger à la Big Mac z McDonald's. 206

patelni podpiekamy je od wewnętrznej strony. Dolną część bułki kładziemy na talerzu i wykładamy na nią sałatę lodową, plasterki ogórka, cebule, polewamy sosem, następnie kładziemy kotlet, solimy go i pieprzymy, na górze układamy ser i przykrywamy bułką. Tak samo postępujemy z resztą bułek. Smacznego

Symfonia smakowa
Sos pomidorowy 166

poniżej charakteryzuje się jednak dość dużą uniwersalnością – można go zastosować jako dodatek do szerokiego wachlarza potraw. Ja np. używam go do gołąbków, niektórych rodzajów mielonych kotletów czy fileta z kurczaka faszerowanego boczkiem i serem . W dodatku bardzo łatwo wprowadzać w nim modyfikacje dopasowujące go do jeszcze większej ilości dań – stosownie do potrzeb sos może być łagodny lub pikantny, gęsty

Kulinarna Pokusa
131. Roladki drobiowe ze szpinakiem 107

oliwy, wrzucamy czosnek i szpinak. Smażymy aż liście szpinaku zwiędną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zawartość patelni przekładamy do miseczki, mieszamy z pokruszonym serem. Z piersi lub ich  połówek rozbijamy delikatnie kotlety, które solimy i pieprzymy. Filety nadziewamy farszem i zwijamy w roladki które smażymy ze wszystkim stron na oleju

Jadło i czytadło
Panierowane kotlety drobiowe zapiekane z marchewką i selerem 267

łyżkę koncentratu pomidorowego. Dusić wszystko przez około 10 minut. Usmażyć kotlety. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami najpierw warzywa, potem kotlety znowu warzywa i jeszcze raz kotlety.  Zakończyć ostatnią warstwę warzywami i posypać stertym serem.  Zapiekać pod przykryciem w piekarniku 180 °C przez 15 minut.  SMACZNEGO

zielonacukinka
Schabowe ruloniki z papryką i bazylią 173

roladki-schabowe-w-sosie-pomidorowo - serowym Do wykonania dania potrzebne będą:Składniki : 6 kotletów schabowych 2 średnie papryki czerwone 20 dag sera typu parmezan 1 strąk papryczki chilli  1 pęczek bazylii 4 łyżki musztardy 1 łyżeczka kminku sól pieprz 1 łyżka oleju kolorowy pieprz   Przygotowanie: Mięso opłucz, osusz i mocno rozbij. Posyp pieprzem i solą. Papryki umyj, rozetnij

Słodkości i nie tylko
Bakłażan zapiekany z pomidorem i serem 156

kotlecików z pomidorem i serem. Bardzo mi posmakowały, więc postanowiłam je odtworzyć, a przy okazji pokazać Wam, że potrawy z bakłażana wcale nie są skomplikowane ;) Składniki: bakłażan pomidor malinowy ser żółty sól, pieprz jajko bułka tarta  olej do smażenia Bakłażan myjemy i kroimy w 1cm talarki. Solimy i odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie płuczemy pod bieżącą wodą(...)rumiano. Po usmażeniu układamy na ręczniku papierowym, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Pomidora kroimy w plasterki. Bakłażanowe kotlety układamy na blasze wyłożonej papierem. Na każdego kotleta kładziemy plaster pomidora, a na samą górę plasterek sera żółtego. Zapiekamy w 180 stopniach 15-20 minut. Podajemy ze świeżą bazylią. Smacznego

Czerwona Porzeczka
KOTLECIKI Z KURCZAKA Z MOZZARELLĄ 346

Całość dokładnie wyrabiam. Międzyczasie ser kroję na pół plastry. Ogórki w kostkę.  Z mięsa firmuje kotleciki.  Na środek kładę ser i ogórki. Sklejamy. Kotleciki obtaczamy w bułce tartej.  Na rozgrzany olej kładę kotlety i smażę na rumiano

Gotowanie Patki
Grillowane zraziki z kurczaka 187

cukinii 0,5 małej czerwonej papryki garść rukoli serek typu Philadelphia do smarowania 0,5 małej czerwonej cebuli wykałaczki do spięcia dodatkowo grillowany ser halloumi Przygotowanie:  Pierś kurczaka przekrój na 4 cienkie kotlety, następnie je lekko rozbij. Posmaruj oliwą i oprósz delikatnie solą, pieprzem i papryką słodką.  Cukinię pokrój w długie i cienkie plastry, następnie je grilluj(...)oraz paski papryki i rukolę. Całego zrazika zwiń i zepnij wykałaczką. Czynność powtórz z pozostałymi zrazikami. Zraziki grilluj ok 4-6 minut z każdej strony.  Podawaj z grillowanym serem halloumi.  Smacznego

Niezły Młynek
8 SANTE znaczy zdrowie - Kotlety z soczewicą 128

żelaza, cynku i miedzi. Przyprawiamy tak jak mielone. Kotlety wyszły smaczne i na pewno nie raz będą u mnie na obiad. Polecam spróbować coś dla odmiany. Jeśli nie macie jeszcze pomysłu na obiad to zapraszam !   Składniki : * szklanka czerwonej soczewicy Sante * cebula * ząbek czosnku * garść natki pietruszki * 2 łyżki tartego żółtego sera * 1 jajko * różowa sól himalajska Sante , pieprz , mielona(...)osolonej wodzie ugotować soczewicę i odsączyć na sitku. Do zimnej dodać posiekaną drobno cebulę oraz czosnek i natkę pietruszki. Wbić jajko, dodać starty ser i otręby. Dokładnie wyrobić na zwartą masę. Przyprawić. Uformować kotlety. Z tych składników wyszło 7 kotletów. Panierować w mące i smażyć na złoty kolor. Podawać z ziemniakami, makaronem bądź ryżem i surówką. Zapraszam na stronę sklepu

Magiczne Życie Marty
Sycący zimowy obiad, Czarodziejka 151

białej fasoli (pysznie i bardzo prosto, podpatrzone na blogu Magdy , zajadają się nimi również znajomi mi mięsożercy!), brązowy ryż, żurawina do mięs i serów Łowicz (nie zawiera żelatyny) i sałata lodowa z sosem . Jak zrobić kotlety? Składniki: 1 puszka białej fasoli ½ cebuli sól, papryka wędzona słodka mąka kukurydziana olej Fasolę odcedź, zblenduj z cebulą, dodaj paprykę i sól, trochę mąki

Qlinarnie i Qlinarnie
Menu na tydzień – jesienią zielono mi 133

komosą Poniedziałek: Spaghetti z cukinii z krewetkami i pesto Wtorek: Bób z migdałowym pesto i suszonymi pomidorami Środa: Sałatka ze smażonym kozim serem, morelami i gruszką Czwartek: Sałatka z wędzonym pstrągiem i mango Piątek: Kotlety rybno-ziemniaczane z sosem chrzanowo-orzechowym Pobierz menu na tydzień Lista zakupów (ilość dla dwóch osób): 250 g polędwicy wołowej Krewetki tygrysie(...)chwilę z patelni i oprószamy niewielką ilością drobnego cukru. Owoce ponownie kładziemy na patelni i chwilę podgrzewamy, aż cukier ładnie zbrązowieje. Przepis na sałatkę ze smażonym kozim serem, morelami i gruszką Czwartek – Sałatka z wędzonym pstrągiem i mango Ten przepis wymyśliłem jeszcze w czasach kiedy rzadko przynosiłem do pracy jedzenie z domu i kiedy w końcu znudziły mi się kanapki

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania