wszelkiego rodzaju okazje i przyjęcia . Smacznego! Składniki: 5 wieprzowych kotletów schabowych słoik selera konserwowego w słoiku 5 plastrów ananasa w puszce 5 plastrów żółtego sera "Mońki" 3 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu mąka do panierowania kotletów sól pieprz tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Kotlety delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Solimy i pieprzymy z każdej strony. Panierujemy w mące. Smażymy(...)umieszczamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Majonez dokładnie mieszamy z ketchupem. Wykładamy na każdego kotleta po łyżce przygotowanej masy. Seler odsączamy z zalewy na sitku. Przykrywamy nim mięso. Każdy plaster ananasa kroimy na 4 części. Układamy na mięsie. Przykrywamy żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do czasu aż ser się rozpuści. Podajemy z ulubionymi dodatkami
Pobite gary Barbaryłupin :) Kotlety możecie przygotować na patelni, ja jednak postawiłam na pieczenie, aby było mniej kalorycznie. Proste kotlety z łupin (skórek) bobu z piekarnika Składniki / na 10 sztuk - 2-3 porcje: łupiny z 1 kg świeżego bobu (ok. 230 g) 150 g sera feta 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki posiekanego koperku opcjonalnie: 1 łyżeczka mielonego kuminu duży ząbek czosnku(...)drugą stronę. Kotlety z łupinek bobu możesz też usmażyć na patelni. Gotowe kotlety podawaj z kaszą i warzywami, albo z sosem jogurtowym z czosnkiem. Ja potraktowałam je podobnie jak falafele i zawinęłam we wrapa razem z sosem i warzywami. ➤ Wariacje: Zamiast sera feta możesz użyć twarogu albo sera tofu. A jaki jest Wasz ulubiony sposób na bób
Chilli Czosnek i OliwaCebula, cebula, czosnek, czosnek, zbudujemy sobie mostek..." No dobra, mostu nie budujemy, ale roladki polecam zrobić. Duszona cebula, czosnek, ser i delikatne mięso... Czego chcieć więcej? Składniki: 4 kotlety ze schabu bez kości 4 plastry salami 4 ząbki czosnku 100g sera typu feta 1 duża cebula oliwa z oliwek pieprz czarny Przygotowanie: Fetę rozgniatamy widelcem, mieszamy z przeciśniętym
Gotuj z Rumcajsemzrobione kotlety mielone są odmianą dla tych klasycznych - często goszczących na naszych stołach. Mięso mielone daje nam masę fantastycznych pomysłów, wystarczy tylko wyobraźnia . Smak zależeć będzie przede wszystkim od jego jakości. Dlatego przestrzegam przed mięsem "garmażeryjnym" - słonym i nie wiadomo do końca z czego zrobionym. Dla mnie najlepszy jest ładny kawałek łopatki lub szynki zmielony własnoręcznie. Składniki: 500 gram mięsa(...)której wcześniej wlewamy mleko ( mleko wlewamy aby kotlety nie były suche ). Całość mieszamy. Z masy w rękach robimy małe placki. Na środek kładziemy ser gorgonzola ( ok. 2 x 2 cm ), placuszek zamykamy i formujemy kotleta. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor. SMACZNEGO
Smaki EwyDziś podaje następny wpis, z bardzo smacznym serkiem Czesławy Zarzeckiej Kotlety drobiowe pod pierzynką SKŁADNIKI: pierś z kurczaka - 1 podwójna sól i pieprz przyprawa do kurczaka ser koryciński z suszonymi pomidorami, bazylią i czosnkiem- 4 plastry http://www.ser-korycinski.pl/ cebula - 1 szt pieczarki - 35 dag tłuszcz mąka - 3 łyżki jajko(...)bułce. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć z pieczarkami na tłuszczu, doprawić solą i pieprzem. Kotlety smażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Następnie nałożyć pieczarki i na każdym filecie plaster sera korycińskiego, przykryć pokrywką, dosmażyć na wolnym ogniu, do rozpuszczenia sera. Podawać z kluskami śląskimi i surówką z kapusty pekińskiej Napiszę
Kuchnia Danusijeśli mamy jeść zwykłe mielone to zawsze proszę męża aby je zrobił, ale tym razem ja przejęłam pałeczkę i nadziałam nasze mielone kiełbaską, serem oraz podduszona cebulką :) Spróbujcie takich nadziewanych mielonych...;) Składniki na około 10-12 kotletów 500 gr mięsa mielonego np. z łopatki 1/2 cebulki startej na tarce na najmniejszych oczkach 1 całe jajko 1 mała bułka kajzerka(...)kostek kiełbaski, sera oraz cebulki i zalepiamy w kulkę obtaczając w bułce tartej. Tak postępujemy do wykończę mięska. Jeśli zostanie nam kiełbaska lub ser, mrozimy, wykorzystamy je na pewno do jakieś zapiekanki na przykład ;) Gotowe kotlety obsmażamy na oleju na rumiano z każdej strony. Podajemy z ziemniaczkami i np. zasmażanymi buraczkami <--Klik
Gotowanie...to proste !SKŁADNIKI : 2 pojedyncze piersi z kurczaka pęczek botwinki kilka plastrów sera gouda Mońki 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę sól, pieprz, papryka w proszku do smaku olej do podpieczenia wykałaczki(...)kurczaka lekko rozbijamy, lub nacinamy wzdłuż. Doprawiamy je do smaku z każdej strony przyprawami i czosnkiem. Liście botwinki myjemy i odcinamy ogonki. Na kotlety układamy kilka listków botwinki, na to po plastrze sera goudy i zwijamy roladki. Spinamy je wykałaczkami i podpiekamy na oleju kilka minut z każdej strony, następnie pieczemy w piekarniku lub halogenie około 15 minut. Roladki
Kulinarne Fantazje MarioliFaszerowane mielone Rewelacyjny zamiennik tradycyjnych kotletów mielonych, których nie musisz smażyć i zaoszczędzisz mnóstwo czasu. Ich oryginalny smak i wygląd, skusi dosłownie każdego Kieszonki z mielonego mięsa z pysznym farszem są pożywne i sycące, w sam raz na drugie danie na niedzielny obiad. 6 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki na mielone: · 1 kg mięsa(...)mięsa robimy duże kotlety mielone, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, następnie w środku każdego kotleta robimy duży otwór, najlepiej szklanką i pieczemy 30 minut w 180 ° C. 3. W tym czasie, co pieką się nam kotlety robimy farsz, obieramy jajka, drobno kroimy, dodajemy żółty ser starty na tarce o dużych oczkach, umytego, pokrojonego w kostkę pomidora
Kulinarna Chwilaoliwie, chwilę poddusić.Dodać przyprawy. Mięso przekroić na na mniejsze części, rozbić na bardzo cienkie plastry.Posypać solą i pieprzem z każdej strony. Na każdy kotlet położyć łyżkę pieczarek i plasterki sera. Zawinąć. Smażyć z każdej strony na patelni, następnie przełożyć na blachę wysmarowaną olejem i zapiec ok. 30 min w 180 stopniach. Do pieczarek, które nam zostały dodać śmietanę
pieprzny smaczekpieprz.Kotlety rozbić, przyprawić pieprzem i solą, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Cebulę pokroić w pół-plastry i wymieszać z majonezem. Na każdy kotlet nałożyć łyżką cebulę z majonezem, przykryć plastrem sera i ponownie przykryć cebulą z majonezem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec aż do zrumienienia. U mnie było to ok. 40 min. w temp.180 stopni
Praktyczna plprzygotowujemy kotleta z kalafiora. Kalafior miksujemy w blenderze i wkładamy do miski. Dodajemy sezam, ryż, bułkę tartą, mąkę, musztardę, czosnek, pietruszkę i dwie garście startego sera. Dokładnie mieszamy ze sobą wszystkie składniki i robimy kotlety średniej wielkości. Kotlety smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy bułką tartą. Gotowe kotlety grilujemy z obu stron do zarumienia się. Tworzymy hamburgera. Bierzemy jeden wafel ryżowy(...)który kładziemy roszpunkę, dwa plasterki pomidora, ogórka i rzodkiewki. Potem kładziemy kotlet na warzywa i znowu kładziemy dwa plasterki pomidora, ogórka, rzodkiewki i roszpunkę. Na górę hamburgera kładziemy drugi wafel ryżowy. Gotowy hamburger posypujemy cebulką i startym serem. Ugotowaną fasolkę podsmażamy, kładziemy ją na talerzu i polewamy roztopionym masłem. Smacznego! ***** First, we prepare cutlets with cauliflower. We mix cauliflower
Projekty ze smakiemSznycle po szwajcarsku Niezwykle kruche i aromatyczne kotlety wieprzowe w chrupiącej panierce z dodatkiem sera. Świetny pomysł na niedzielny rodzinny obiad. Sznycle podajemy z ziemniaczkami lub frytkami i ulubioną surówką. Składniki: 4-5 sznycli (plastrów) szynki wieprzowej lub schabu 2 jajka 3/4 szklanki mąki 1 szklanka bułki tartej 10 dkg żółtego sera sól i pieprz tłuszcz do smażenia(...)masło klarowane *** Mięso rozbijamy na cienkie plastry i przyprawiamy z dwóch stron solą oraz pieprzem *** *** Ser ścieram na małych oczkach tarki i mieszamy z bułką tartą *** *** W misce rozbełtujemy jajka, a na duży talerz przesypujemy mąkę *** *** Kotlety obtaczamy najpierw w mące, następnie w jajku, a na końcu w serowej bułce tartej *** *** Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z dwóch
Blog z Apetytemśrodka, dziś to będzie szybsza wersja czyli kopczyk na wierzchu. 4 gotowe kotlety z piersi kurczaka 30 dkg pieczarek 0,5 szklanki posiekanej natki łyżka masła łyżeczka majeranku łyżeczka pieprzu ziołowego 1/3 łyżeczki czarnego pieprzu sól do smaku kawałek żółtego sera Pieczarki kroimy w paski i obsmażamy na maśle(...)już miękkie dodajemy majeranek, oba pieprze i doprawiamy solą do smaku. Wsypujemy natkę i dokładnie mieszamy, aby się wszystko równo rozłożyło. Na każdy kotlet nakładamy porcję grzybów z natką, posypujemy odrobiną sera. Na ciepłym farszu serek się lekko rozpuści. Jeśli nie, można na chwilę wstawić do piekarnika lub mikrofali. Takie zastosowanie natki świetnie się sprawdza. Warto sobie uświadomić
Dieta moja pasja