sycące , moim zdaniem bardziej można się nimi najeść niż kotletami z mięsa. Przygotowałam je z ekologicznej kaszy jaglanej od Eco Blik . Składniki: 1,5 szklanki czerwonej soczewicy 1 szklanka ekologicznej kaszy jaglanej Eco Blik 1 cebula 3 łyżki otrąb owsianych 1 jajko Słodka papryka Eco Blik Papryka chili Eco Blik Czosnek mielony
Bajeczna Kuchniałyżka sosu sojowego 1 łyżka sosu chili słodko - pikantnego 1/4 łyżeczki słodkiej papryki S&P Dressing 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżeczka golden syrup lub płynnego miodu (lipowy lub wielokwiatowy) Pierś z kurczaka kroimy wzdłuż na pół aby powstały dwa cienkie kotlety. Wszystkie składniki marynaty mieszamy w misce i wkładamy do niej kurczaka. Zostawiamy
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/się nie narobić, a zjeść ze smakiem ;). Z obiadu zostały trzy kotlety z piersi kurczaka, które miały być na poniedziałek - trzeba było je poświęcić, gdyż wypadło na tortille z kurczakiem ;). Składniki (na 2 quesadille): 4 pszenne tortille 1/2 piersi z kurczaka 1/2 cebuli 1 mała papryka czerwona 1 papryka żółta 10-15 dag sera żółtego Edam 1 pieczarka
Kuchnia po mojemupiękna, w sam raz na zamknięcie sezonu grillowego, więc wrzucam kilka pomysłów: szaszłyki, kotlety sojowe kebab-gyros , sos czosnkowy, sałatka i (przepyszne) banany z gorzką czekoladą. Przepis na egipskie szaszłyki z książki Angeliki Ilies . Składniki szaszłyków: 1 żółta cukinia 1 zielona cukinia 1 bakłażan 1 czerwona papryka 1 cebula 200g moreli suszonych 300g pieczarek sos: olej (dałam 1/3 szklanki), oregano
Qlinarnie i Qlinarniechili ulubiony sos Wykonanie: Czerwoną fasolę odsączyć i zmiksować na gładką masę. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni.Ostudzić i dodać do fasoli, jeszcze raz zmiksować. Masę przełożyć do miski, dodać bułkę tartą i przyprawy. Masę dobrze wyrobić ręką i uformować 8 kotletów. Usmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Bułki przeciąć na pół i podpiec na patelni
Pasja Smakuinnym jak tradycyjnymi ziemniaczkami z koperkiem, a następnego dnia z ryżem maślanym i natką pietruszki. Do tego lekka sałatka z pomidorków i fasolki i obiad (jak zawsze pyszny;)) gotowy. Kotlety pachną przyprawami, aromatyczną kolendrą, masłem na którym się smażyły oraz delikatnie sok z grejpfruta (opcjonalnie możecie użyć innego cytrusa jaki macie w domu). Składniki: 1 podwójna pierś(...)jajka roztrzepane i lekko posolone i popieprzone bułka tarta "na oko" przyprawy: sól, pieprz, 2 ząbki czosnku drobno posiekane, pół łyżeczki zmielonej kolendry, lubczyk, oregano, słodka i ostra papryka, przyprawa do kurczaka (więcej), ma być generalnie soczyście i ziołowo masło klarowane do smażenia kilka łyżek oliwy z oliwek do panierki Przygotowanie: piersi umyj, osusz, wykrój błonki, pokrój na kilka części
Zasmakuj Kuchnipiekarnika i tylko zapiec. Składniki (4 duże roladki) 500g mięsa mielonego wieprzowego czerstwa bułka pełnoziarnista 50ml mleka jajko 200g rozdrobionego sera mozzarella 100g sera cheddar w kostce papryka słodka, pieprz, zioła prowansalskie olej do smażenia Bułkę namaczam w mleku, rozdrabniam i czekam aż wchłonie cały płyn. W misce mieszam mięso mielone, bułkę, jajko oraz przyprawy. Dzielę masę(...)kroję na cztery równe kawałki. Porcję mięsa rozprasowuję na ręce, kładę kawałek żółtego sera i formuję roladkę. Gdy wszystkie roladki są gotowe, na patelni rozgrzewam odrobinę oleju i podsmażam kotlety z obu stron na złoto. Podsmażone układam w naczyniu żaroodpornym. Jeśli od razu chcecie upiec roladki to należy posypać je rozdrobioną mozzarellą i piec przez 30 minut w temperaturze
Gotowanie i blogowaniesztuki mielone z indyka dobrze wyrobić z pokrojoną 1 cebulą, papryką, czosnkiem, jajkiem, drobno pokrojoną kapustą, bułką odciśniętą z wody, paryką, kucharkiem obrane ziemniaki pokroić na cienkie talarki, rozłozłożyć je na blaszce 30x25 cm z papierem do pieczenia, posypać 2 pokrojonymi cebulami na ziemniakach układać kotlety mielone z 2 cm grubości i spłaszczone piekarnik nagrzany na 210 C, grzanie
W Mojej Kuchni Lubięwodzie. Dlaczego? Ponieważ wtedy kasza po ugotowaniu nie będzie miała gorzkiego smaku), paprykę słodką, pieprz, jajka i mąkę kukurydzianą ( z tym, że ilość mąki trzeba dodawać na oko, może to być 1 szklanka albo więcej, masa musi być lepiąca się a nie rozpadająca). Całość dokładnie mieszam. Formuję kotlety i smażę na rozgrzanej patelni. Smacznego
Kuchnia Vikicukinii są bardzo smaczne, szczególnie jak cukinia jest jeszcze młoda. Kotlety można jeść na ciepło i zimno, jako dodatek do obiadu lub po prostu same. Mi smakują zawsze. :) Przepis: Składniki: 2 małe cukinie mąka 3 jajka bułka tarta przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, czosnek granulowany, papryka słodka, oregano, tymianek. Wykonanie: 1. Cukinie dokładnie myjemy i kroimy
Mój pomysł nabloga Wegan Nerd , zmodyfikowałam go lekko na sposób nie wegański. Pachnace kotlety z dyni ok 700 g dyni (najlepiej mięsistej typu hokkaido lub piżmowa) 1-2 garści bułki tartej 1 cebula 2-3 pomidory suszone z oleju 1 łyżeczka kuminu 1/2 łyżeczki garam masali 1/3 łyżeczki papryki 1 ząbek czosnku 1 łyżka startego parmezanu sól do smaku olej do smażenia
Dzieje kuchennej Wiewiórybułki tartej sól, pieprz, przyprawa kebab-gyros 1. Pietruszkę siekamy, cebulę i paprykę kroimy w kostkę. 2. Filety siekamy. Kroimy najpierw w kostkę, później w mniejszą kostkę, coraz drobniej aż mięso będzie bardzo klejące. Dodajemy warzywa, jajko, bułkę tartą i przyprawy. 3. Z powstałej masy formujemy niewielkie kotlety. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni
Szefowa kuchnipiersi kurczak kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do kurczaka. Cebulę oraz czerwoną paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Pieczarki ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie pokrojone składniki mieszamy z jajkiem, bułką tartą, amarantusem, tartym parmezanem, pokrojoną w kostkę fetą i koperkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy okrągłe kotlety. Smażymy na rozgrzanym oleju
VioletoweKucharzeniezrobić na obiad.Odmrażał mi się kawałek szynki.Znudziły nam się kotlety,pieczone szynki w całości.W domu nie było zbyt wielu składników,mnie złamała choroba. W końcu wymyśliłam.Szynka z ziemniakami i cebulką z piekarnika.Mniam,coś pysznego. Składniki: kawałek szynki cebula ziemniaki czosnek sól,ostra papryka,majeranek,pieprz ziołowy Szynkę pokroić na kawałki,doprawić solą,pieprzem czosnkiem
Niespełnione zdolności kulinarnepatykach. Przepis podpatrzony w "Kipi Kasza", zmodyfikowałam według rodzinnych upodobań. Kotlety wolowo-jaglane (Kebabcze) 600 g mielonej wołowiny 1 szkl. ugotowanej na sypko kaszy jaglanej 10 suszonych moreli (namoczonych we wrzątku) 1 cebula 1 ząbek czosnku olej po pół łyżeczki kurkumy, mielonego imbiru, słodkiej papryki, cynamonu 1 duże jajko do podania u mnie mizeria z koperkiem i pieczone buraki
Dzieje kuchennej Wiewióry