kotlety z papryką - 1955 przepisów (strona:27/131)

Kolorowe bitki z indyka Siostry Ewy, czyli super smaczny obiad na dłużej 159

kilka plasterków pora (zielonkawej części) 2 małe pieczarki łyżka posiekanej natki pietruszki (ja użyłam mrożonej) 1 łyżka posiekanego szczypioru kilka strąków fasolki szparagowej i inne ulubione kolorowe warzywa sól, pieprz papryka słodka kurkuma zioła prowansalskie majeranek mąka do obtoczenia mięsa olej do smażenia(...)żeby nadać mięsu i sosowi ładną barwę. Z ziołami prowansalskimi byłam ostrożna jako, że mają intensywny smak, a z papryką dlatego, że chciałam nakarmić tym daniem także Maksia . Bitki wstawiłam do lodówki na całą noc. Następnego dnia rano obsmażyłam kotlety obtoczone w mące. Przerzuciłam do garnka. Podlałam wodą i dusiłam na małym gazie ok. 40 minut. Do ostatniej partii smażenia

Kuchnia po mojemu
FILECIKI Z KURCZAKA SMAŻONE W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH 345

filet kroimy w poprzek na pół , a następnie grubszą część dodatkowo wzdłuż na 2 cieńsze filety.  Doprawiamy z obu stron solą, pieprzem i słodką papryką. Przykrywamy arkuszem folii spożywczej i rozbijamy na cienkie kotlety. Panierujemy w przygotowanej masie, a następnie w płatkach kukurydzianych. Smażymy na ok. 0,3 cm warstwie dobrze rozgrzanego oleju, po około 3 minuty z każdej

cool and minty
Domowe burgery 140

musztarda ketchup sól pieprz, papryka ostra, papryka słodka, odrobina curry Przygotowanie: Do miski wrzucamy mięso, dodajemy jajko, bułkę tartą, świeżą posiekaną drobno bazylię, sól, pieprz, paprykę słodką oraz ostrą. Wszystko razem mieszamy.  Formujemy kotlety płaskie.  Smażymy po około 1-1,5 minuty z każdej ze stron a następnie wkładamy do piekarnika na jakieś 7-8 minut w temperaturze

Gotuj z Mąką
ZAPIEKANE KOTLETY SCHABOWE (PRZEPIS MAMY) 497

Recepturę na zapiekane kotlety schabowe dostałam od mojej Mamy, Felicji. Danie bardzo przypadło do smaku naszej rodzinie, więc przygotowałam je na Nowy Rok. Kotlety można usmażyć

Przepisy Aleksandry
Kotlet na szybko bez panierki 106

łyżka mąki smalec do smażenia młode ziemniaki  mizeria Mięso umyć , pokroić na plastry i dobrze rozbić jak na schabowy, posypać solą , pieprzem ziołowym i papryką, przyklepać przyprawy. Na patelni rozgrzać tłuszcz, oprószyć kotlety mąką z obu stron i smażyć na ostrym ogniu po 3-4 min z każdej strony.  Podać z młodymi ziemniaczkami z wody, polanymi tłuszczem

Gotowanie jest łatwe
Nadziewane kieszonki drobiowe 426

solą i pieprzem. Paprykę myjemy usuwamy nasiona, kroimy w drobną kostkę. Ser żółty lub camembert kroimy w grubsze paski. W kieszonki kładziemy kawałek sera, pokrojoną paprykę oraz uduszone pieczarki, fileta spinamy szpilkami. Gotowe kotlety najpierw moczymy w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej, smażymy na gorącym oleju. Danie przygotowane przez Alicję Smacznego

kgwjanczewo
SZASZŁYKI Z ZIOŁOWYMI KOTLETAMI 143

Wczoraj wspólnie z przyjaciółmi rozpoczęliśmy sezon grillowy :). Przygotowałam dwa rodzaje bardzo aromatycznych szaszłyków, a poniżej przedstawiam przepis na te z ziołowymi kotlecikami. Inspirowałam się kolorową kuchnią

Przepisy Aleksandry
Meksykańskie kotleciki 182

Jeżeli lubicie jedzenie na ostro to musicie posmakować innej odsłony kotletów mielonych.  pół kg drobiowego mięsa mielonego  1 cebula czerstwa bułka jajko pół łyżeczki papryki słodkiej 2 ząbki czosnku pół łyżeczki kuminu pieprz, sól mąka olej Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku, wycisnąć. Czosnek przecisnąć przez praskę, papryczkę drobno pokroić. Wszystkie składniki wymieszać i wyrobić masę. Uformować kulki(...)obtaczać w mące i smażyć na złoty kolor na rozgrzanej patelni.  Kotleciki przełożyć do garnka dodać sos meksykański.   Razem gotować 10 minut. Podawać z ryżem lub ziemniakami. Kotlety podane zostały z  sosem meksykańskim

Humanistka w kuchni
Czas na krewetki kilka pomysłów 159

przygotowując krewetki, by pozbyć się ich jelit, w przeciwnym razie potrawa będzie miała gorzki i cierpki smak. Ponadto możemy się pochorować. Wołowina z krewetkami 4 kotlety wołowe, 20 szt. krewetek, oliwę z oliwek, sól, paprykę w proszku, 2 cebule pieprz do smaku. Wołowina z krewetkami to potrawa idealna na obiad, wykwintną kolację czy wydarzenia okolicznościowe. Jest prosta a zarazem pięknie(...)mocno doprawić. Krewetki należy bardzo starannie oczyścić, umyć i osuszyć. Cebulę należy posiekać i usmażyć na złoty kolor na oliwie z oliwek. Na patelni należy ułożyć krewetki i kotlety. Mięso należy smażyć około 15 minut. Natomiast krewetki krócej około 5 minut. Danie jest gotowe. Wystarczy je teraz odpowiednio ułożyć. Na usmażonej wołowinie poukładaj krewetki, wokół poukładaj ziemniaki i warzywa. Możesz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roladki schabowe z piekarnika 728

kolorowa świeża- 3 paski każdej sól i pieprz koncentrat pomidorowy- 1 łyżka cebula -1 szt tłuszcz  PRZYGOTOWANIE: Schab pokroić na kotlety, rozbić bardzo cienko.  Mięso oprószyć solą i pieprzem, odstawić na godzinę.  FARSZ  Paprykę umyć, osączyć, pokroić w kostkę.  Pieczarki umyć, osączyć, pokroić.  Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę.  Na patelnię wlać tłuszcz

Kuchnia Danusi
Kotlety z wędzonej ryby 141

Kotlety z wędzonej ryby. Ja wykorzystałam makrelę wędzoną, ale można dać każdą inną rybę. Podałam je z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Wszystkie przepisy znajdziecie na blogu. Idealna propozycja na bezmięsny smaczny obiad. W zakładce RYBY znajdziecie więcej przepisów z rybami w roli głównej. Szczególnie polecam rybę po genueńsku  lub rybę po indiańsku Składniki 2 średnie wędzone makrele(...)smażenia Makrelę oddzielić od ości i ugnieść widelcem. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę. Dodać jajko, posiekany szczypiorek, drobno pokrojoną cebulę. Doprawić solą, pieprzem i paprykami. Wymieszać dokładnie na jednolitą masę i uformować małe kotlety. Każdy obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Kotlety mają być rumiane. kotlety z wędzonej ryby

O kuchni z uczuciem
Makaronowe kotlety z mięsem i warzywami 246

warzywa … makaron … i wszystko to , na co tylko macie ochotę! W pół godziny możemy się cieszyć pysznym obiadem! SKŁADNIKI: KOTLETY: - makaron ( ja użyłam łazanek ) – 200 g – dowolna wędlina – 100 g – papryka czerwona – 100 g – cebula – 1 szt – pieczarki – 50 g – jajko – 2 szt – bułka tarta(...)muszą być bardzo drobno pokrojone ( inaczej kotlety będą się rozpadać! ) Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy , studzimy. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy drobno posiekaną cebulkę oraz oczyszczone i pokrojone pieczarki. Smażymy razem do momentu aż pieczarki zmiękną i puszczą wodę a cebulka ładnie się zarumieni. Dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę oraz drobno pokrojone mięsa i wędliny. Solimy

Ostra na Słodko
Kotlet w panierce z amarantusa 247

boczniaków, z jajek, ziemniaków lub innych warzyw... Składniki : Mięso schabowe (to jedna z wielu propozycji, ale pamiętaj, że może to być każdy rodzaj kotleta) Ulubione przyprawy, ja dałam: ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki papryki słodkiej 1 jajko Szklanka amarantusa ekspandowanego 3 łyżki mąki Masło klarowane Jak je przygotować : Umyte i osuszone mięso rozbijam tłuczkiem, Posypuję przyprawami i czekam chwilę

Ale Proste
Schabowy inaczej- czyli schabowy nie musi byc nudny 439

makaron- i wiecie co? nie wiem kiedy obiad zniknął z naszych talerzy :) Polecam szaleć i eksperymentować w kuchni- bo warto :) Zaczynamy: Składniki: 8 kotletów schabów 3 jajka kawałek świeżego parmezanu przyprawy:pieprz, sól, kolendra, chili, oregano, papryka, natka pietruszki, suszony czosnek 0,5 łyżeczki musztardy bułka tarta oliwa do smażenia Sos pieczarkowy- przepis i składniki znajdziecie tutaj  Wykonanie: Myjemy

Smaki Edyty
Kotlety z kaszy gryczanej i pieczarek 214

szczypiorku. Bardzo sycące i łatwe do przygotowania danie. Z podanych składników wychodzi 8 średniej wielkości kotletów. 100 g kaszy gryczanej prażonej 250 g pieczarek 1 mała cebula 100 g łagodnego sera żółtego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól pieprz suszona, ostra papryka 1/2 pęczka szczypiorku Dodatkowo: olej do smażenia, bułka tarta do obtoczenia Kaszę wrzucić do osolonej, gotującej się(...)drobno posiekać. W misce wymieszać kaszę, ser, usmażone pieczarki z cebulą oraz szczypiorek. Spróbować i w razie potrzeby doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Dodać jajko i bułkę tartą. Masę dokładnie wymieszać. Z masy formować kotlety. Kotlety obtaczać w bułce tartej i lekko rozpłaszczać. Smażyć z dwóch stron na dobrze rozgrzanym oleju

Bullio

Proponowane wyszukiwania