kotlety z papryką - 1955 przepisów (strona:22/131)

Karkówka pieczona po afrykańsku 134

jabłka – 1 cebula – sól, pieprz – 2-3 łyżki czerwonej papryki słodkiej – 2-3 łyżki czerwonej papryki ostrej – oliwa – 2 ząbki czosnku Wykonanie: Karkówkę wypłukać i osuszyć i natrzeć oliwą.. Mięso naciąć na kotlety grubości 1-1,5 cm, ale zachowując karkówkę w całości (rozetnijcie mięso na kotlety ale nie rozcinajcie ich do końca(...)czosnek. Jabłka pokroić na cząstki i wyjąć gniazda nasienne. Cebulę pokroić w piórka. Mięso posypać solą i pieprzem, także „między” kotletami. Między nacięte kawałki układać marchew, jabłka, czosnek i cebulę. Tak przygotowane mięso posypać papryka. Piec w brytfannie lub naczyniu żaroodpornym pod przykryciem (ewentualnie folią) około 45 minut w temp. 18 stopni (na dno dodać trochę oliwy). Mięso

Pociąg Do Kuchni
DEWOLAJ Z SEREM I OGÓRKIEM 228

SKŁADNIKI :  6-8 kotletów ze schabu  200 g sera goudy kilka ogórków konserwowych sól, pieprz, papryka do smaku 2 jajka bułka tarta do panierowania olej do smażenia

Kulinarne Fantazje Marioli
Schabowy zapiekany z pieczarkami 181

obiad urozmaicony dodatkiem pieczarek i sera. Zaskocz swoich bliskich schabem w nowym wydaniu :) Polecam i życzę smacznego! Składniki na 2 porcje: 2 kotlety schabowe 6 pieczarek 1/2 cebuli 4 plastry sera mozarella olej do smażenia ostra papryka - tylko do pieczarek przyprawa do grilla sól, pieprz mąka pszenna bułka tarta jajko dodatkowo: bazylia i papryka piri piri Przygotowanie: Schabowe rozbijamy tłuczkiem(...)przyprawiamy z obu stron. Następnie obtaczamy kolejno: w mące, jajku i bułce tartej - smażymy na rozgrzanym oleju. Usmażone kotlety układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczarki i cebulę obieramy - kroimy w plasterki (pieczarki) i piórka (cebulę) i delikatnie podsmażamy przyprawiając papryką. Przesmażone warzywa rozkładamy na schabowych a na nich plasterki sera. Całość zapiekamy 20 minut w temp. 180 °C. Po wyjęciu

Alutka-Gotuje
SCHAB W SOSIE CEBULOWYM Z PIURE Z BATATA 110

mnie z kością ) 2 jajka mąka do panierowania mięsa 2 cebule 1 liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarnkach bulion warzywny 200 ml sól, pieprz, papryka w proszku do smaku olej do smażenia kotletów

Kulinarne Fantazje Marioli
Kotlety rybne z łososia i brokułu 134

brokułu właściwie z przypadku. Został mi mały brokuł w lodówce, więc spontanicznie dodałam go do rybnego farszu. Polecam sos na zimno z pieczonej papryki i sosu sriracha. Jest to bajecznie smaczny sos idealny do łagodnych kotletów z ryby. Kotlety rybne Składniki: na 10 kotletów 1 brokuł, mały 1 cebula 700 g fileta z łososia 2 łyżki pokrojonego kopru 1 łyżka(...)pokrojonego szczypiorku 1 jajko sól i czarny pieprz do smaku ½ łyżeczki białego pieprzu 2 łyżki masła do smażenia Sos paprykowy 1 mała czerwona papryka, pieczona lub grillowana 1-2 łyżeczki sosu sriracha 2 czubate łyżki majonezu, tutaj przepis sól do smaku Zdejmij skórkę z ryby i pokrój w kostkę. Rozdrobnij w malakserze. Pokrój cebulę w drobną kostkę i zeszklij

codojedzenia
Nadziewane roladki schabowe 183

pieprzem, rozbijamy na cieniutkie kotlety. Smarujemy każdy pastą z suszonych pomidorów. Pieczarki kroimy w talarki, lekko solimy i delikatnie podduszamy. Układamy je na każdym kotlecie, a następnie na jednym boku kładziemy pasek papryki oraz paluch serowy. Zawijamy boki do środka, a następnie zwijamy na kształt roladki. Oplatamy nicią i mocno wiążemy. Każdą roladkę obtaczamy w mące i obsmażamy bez dodatku

Kuchnia w czekoladzie
Bitki z karkówki 143

danie na niedzielny obiad dla całej rodziny. Mięsko jest miękkie i aromatyczne.. Składniki dla 4 osób: 0,5 kg schabu karkowego bez kości (na 8 kotletów) sól, pieprz, majeranek, oregano, kurkuma, slodka papryka mąka zwykła lub bezglutenowa 2 cebule 3 ząbki czosnku ocet jabłkowy (jeśli robimy marynatę) Marynowanie mięsa: nie jest konieczne ale wpływa na lepszy smak i kruchość(...)octu. Odstawiamy pod przykryciem do lodówki na jakieś 10 godzin. Jeśli nie masz octu przygotuj sobie domowy  ocet jabłkowy Mięso po wyjęciu z marynaty płuczemy i kroimy na kotlety. Każdy kotlet obtaczamy lekko w mące. Na patelnie wlewamy tyle wody aby zakryła dno i doprowadzamy do wrzenia. Kotlety kładziemy na wrzątkiem i po kilku minutach przewracamy na drugą stronę

prawdziwe jedzenie
Kotlety mielone z pieczarkami i papryką 207

Dziś przepis na kotlety mielone przez wszystkich znane i kochane.  Mielone jak mielone... ale takie faszerowane pieczarkami i papryka okazały się dobrym pomysłem na pyszny obiad. Składniki: 600 g mięsa mielonego 250 g pieczarek 1 papryka cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy 1 czerstwa kajzerka jajko bulka tarta do obtoczenia olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Pieczarki, cebulę(...)pokroić w kostkę, paprykę w paseczki. Na patelni podsmażyć pieczarki, następnie dodać cebulę gdy cebula się podsmaży, dodajemy paprykę i całość smażymy przez 5-7 minut. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Bułkę namoczoną w wodzie, odcisnąć. Mięso przełożyć do miski, dodać  jajko, musztardę, bułkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić

magiczna kuchnia Kasi
Kurczak w sosie pomidorowo-bazyliowym z mascarpone 116

łyżeczka octu (ja dałam ocet z owoców granatu od L ook Food , bo go uwielbiam, ale może być ocet winny) 1/2 łyżeczki soli 3 łyżki serka mascarpone słodka papryka czerwona olej makaron Do rondelka wlewam trochę oliwy, wrzucam pokrojoną w kostkę cebulę, by się zeszkliła. Dodaję pokrojony w kostkę czosnek, chwilę smażę, dodaję pomidory (sparzam, wydrążam gniazda nasenne, kroję(...)czarne oliwki i posiekane listki bazylii. Dodaję sól, pieprz. Zdejmuję z ognia. Dodaję serek mascarpone – mieszam. Filet z kurczaka oczyszczam, kroję każdego fileta na 2 kotlety, czasami 3. Solę, pieprzę, posypuję czerwoną papryką słodką. Rozsmarowuję przyprawy na filecie. Smażę fileta na rozgrzanym oleju. Usmażonego fileta układam w naczyniu żaroodpornym, zalewam sosem pomidorowym. Układam kilka plastrów pomidora i kilka listków

MojaQchnia.pl
KOTLETY DROBIOWE Z OGÓRKIEM, PAPRYKĄ I SŁONECZNIKIEM 115

Kotlety siekane z piersi kurczaka z dodatkiem konserwowego ogórka, papryki i słonecznika to świetny pomysł na obiad. Bardzo smaczne i szybkie w wykonaniu. Idealne również do podania ciepło i zimno, na przyjęcia, urodziny lub podjadania z pieczywem(...)pieprz i ostra papryka w proszku do smaku olej do smażenia Mięso z kurczaka kroimy w dużą kostkę. Paprykę, cebulę i ogórki kroimy drobno. Do dużej miski przekładamy wszystkie składniki, wbijamy jajka, wsypujemy mąkę i doprawiamy do smaku. Masę na kotlety dokładnie mieszamy. Na rozgrzana patelnię z olejem kładziemy łyżką porcje mięsa, lekko je uklepujemy. Smażymy na złoto z jednej

Kulinarne Fantazje Marioli
Szparagowe kotleciki zapiekane w sosie 119

warto czasem zmienić przyzwyczajenia, aby spróbować pysznych zapiekanych kotletów z piesi kurczaka, szparag i sosu beszamelowego.  Do przygotowania 4 kotletów: 2 piersi z kurczaka 250 g szparag 4 plastry żółtego sera sól, pieprz,  przyprawa do kurczaka słodka papryka w proszku sos beszamelowy 2 łyżki masła 2 łyżki mąki  1 szklanka mleka sól, pieprz, gałka muszkatołowa(...)naczyniu, wysmarowanym tłuszczem. Na kotlety ułożyć szparagi i polać sosem beszamelowym. Zapiekać 25 minut w 170 stopniach. Następnie na każdy kotlet włożyć plasterek sera i zapiekać jeszcze 5 minut. Gotowe kotleciki dla kontrastu posypać słodką czerwoną papryką w proszku

Jadło i czytadło
Kotlet ziemniaczany 115

Kotlet ziemniaczany to coś po między plackami ziemniaczanymi a kopytkami. Często je robię jak mi zostają ziemniaki po obiedzie . Jak już kiedyś pisałam nie lubię wyrzucać żywności . Takie kotlety to nie jest mój pomysł . I nie powiem czyj , myśle że jest stary jak co najmniej dania ,które można nazwać daniami . W moim przypadku , nauczyłam się je robić od mamy(...)kostkę i podsmażam do miękkości . Ziemniaki jeśli jeśli nie były tłuczone to je tłukę lub przepuszczam przez praskę , dodaję do nich jajko,sól(szczypta),pieprz,podsmażoną paprykę cebulę i skwarki , dokladnie mieszam . Formuję kotlety i smażę je z obydwu stron na rozgrzanej patelni po 2-3 minuty . Podaję z ostrymi dipami lub śmietaną , keczupem albo jakimś sosem

Eli Gotowanie
Curry z warzywami i ryżowe kotlety :) 159

ciepłym indyjskim klimatem :)  Zobaczcie jak pięknie rozświetla nastrój takie danie. Czyż nie robi się cieplej :) Słoneczne curry z warzywami, a na dodatek kotlety ryżowe z jajkiem (4 osoby) Składniki do curry: 2 duże czerwone papryki 1 średniej wielkości młoda cukinia 1 duża cebula 2 garści fasolki szparagowej, zielonej 3 średnie ziemniaki 2 ząbki czosnku 2 duże łyżki słonecznika łuskanego(...)kokosowe, które zagęszczą nam sos i nadadzą południowej nuty smakowej :) Na koniec dodajemy dużą łyżkę jogurtu naturalnego. Mieszamy i ew. dodajemy ostrej papryki lub pieprzu cayenne, jeśli lubicie ostre curry. Potrawa jest gotowa :) Teraz czas na kotlety ryżowe ! Składniki do kotletów: 2 torebki ryżu długoziarnistego 1 jajko surowe 1 jajko ugotowane na twardo 1 łyżka masła bułka tarta szczypiorek pieprz

vegetanie
Schabowy w migdałach i kukurydzy z winną modrą kapustą 110

migdały i płatki kukurydziane – chrupiące i intrygujące. Do tego aromatyczna modra kapusta – zestaw idealny. Składniki: 2 kotlety schabowe (jak zwykle optuję za tymi z kością) 60 g płatków kukurydzianych (cornflakes) 2 łyżki migdałów w płatkach 1 łyżeczka ostrej papryki czerwonej sól, pieprz 2 jajka 2 łyżki mleka oliwa z oliwek albo olej rzepakowy Kapusta: 500 g modrej kapusty(...)podgrzaną oliwą. Podsmażyć, dodać przyprawy. Dusić do miękkości – jeśli trzeba podlać odrobiną wody (jak najmniej, żeby się nie rozgotowała). Kotlety lekko rozbić, ale powinny być raczej grubsze (przynajmniej 1 cm). Posypać solą, pieprzem i ostrą papryką – wetrzeć. Na głębokim talerzu roztrzepać jajka z mlekiem. Płatki kukurydziane zmielić w malakserze na niskich obrotach, wymieszać z płatkami migdałów – wysypać

Pociąg Do Kuchni
Kotlety ryżowe i fasolka szparagowa w pomidorach. 114

uwaga na ostre noże hihi    Ryżowe kotlety, a na dodatek fasolka z pomidorach (4-5 osób) Składniki kotlety : 200 g ryżu długoziarnistego 10 średnich pieczarek 2 małe ogórki korniszony 1 jajko otręby żytnie bułka tarta pieprz, ostra papryka, tymianek, grzybowy sos sojowy Składniki sos : 300 g fasolki szparagowej (świeżej lub mrożonej) 500 ml passaty 2 ząbki czosnku szczypior(...)drobną kosteczkę ogórki korniszony i dodajemy do farszu. Na koniec jeszcze jedno surowe jajo, pieprz, tymianek (sporo), ostra papryka. Składniki dobrze mieszamy i wyrabiamy na zwartą masę. Panierkę my zawsze robimy z bułki tartej wymieszanej z otrębami. Smażymy kotlety na złoto. Następna pozycja to fasolka szparagowa w pomidorowym sosie. Prosta sprawa ! Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i wrzucamy

vegetanie

Proponowane wyszukiwania