kotlety z jajka - 5069 przepisów (strona:208/338)

Kotleciki jarskie- bardzo szybko się je przygotowuje 147

składniki 1 mała papryka czerwona pokrojona w kosteczkę 6 surowych pieczarek dużych 1 jajko surowe 12 dag sera żółtego startego na tarce łyżki mąki ziemniaczanej 4

Moje Wyroby
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym 1936

lekko osolonym wrzątku. 4. Filet, wołowinę, cebulę i czosnek zmielić maszynką do mielenia, dodać jajka, posiekaną natkę z pietruszki, ryż, kapustę i całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Doprawić do smaku przyprawą do mięsa mielonego, solą i pieprzem. 5. Z gotowej masy mięsnej formować kotlety średniej wielkości, lekko obtoczyć w  bułce tartej, smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju

Szalona Kuchnia Eweliny
Burgery z indyka i cukinii 147

Składniki: 700 g mięsa z udźca indyka 1 cukinia 2 cebule 1 jajko 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 3 łyżki

Qchnia po prostu
Pulpety ryżowe w śmietanie 121

Kuchnia Wielkopolska  Składniki 250 g mielonego mięsa wieprzowego (np. karkówka) 80 g ryżu 1 cebula 1 jajko 3 łyżki masła 2 łyżki soku z cytryny

R'n'G Kitchen
makaronowe kotlety z chili i shoarmą... 240

szersza walcowana odcedzić dobrze na durszlaku, nie hartować zimną wodą, ma być klejący, dodać jajka, shoarmę, posiekany koperek i cebulę, paprykę chili bez pestek, tartej bułki wsypać tyle, aby masa była zwarta wszystko ręką dokładnie wyrobić na jednolitą masę formować zwolżoną dłonią nie duże kotlety i kłaść na mocno gorący olej rzepakowy smażyć z każdej strony na złocisto, odkładać

W Mojej Kuchni Lubię
HRECZANYKI - DANIE KUCHNI PODKARPACKIEJ 216

Anastazji 'Kuchnia tradycyjna siostry Anastazji'. Jeśli uwielbiacie kaszę gryczaną jak my to musicie takie kotlety zrobić,gdyż nie tylko są bardzo smaczne ale i zdrowe. Składniki: ok 40 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego ( ewent samo wieprzowe) 1 szklanka kaszy gryczanej,najlepiej niepalonej 2 jajka 4 ząbki czosnku sól,pieprz Kaszę gryczaną wypłukać,ugotować : zagotować 2 szklanki wody z 1 łyżeczką

Niespełnione zdolności kulinarne
KOTLETY DROBIOWE ZE SZPINAKIEM I PŁATKAMI GÓRSKIMI 167

drobno czosnek i 2 łyżki oleju.Smazymy jeszcze chwilę.Mięso mielone mieszamy z ostudzony szpinakiem,jajkami i PŁATKAMI( nie mielimy i nie gotujemy,maja być surowe ).Doprawiamy solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową.Dobrze masę wymieszać.Jesli masa będzie za rzadka dosypać odrobinę bułki tartej.Formujemy kotlety i smażymy je na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.Osaczamy na papierowym ręcznikiem

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Obiadowa sałatka z buraczków i jabłka 112

Kiedyś buraki nie należały do moich ulubionych warzyw. Znałam je z dzieciństwa jako mało doprawioną paćkę, której nieodłącznie towarzyszył kotlet mielony;)  Dopiero dzięki tej sałatce

Codziennik Kuchenny
mielone drobiowe z serkiem topionym na ostro... 197

olej rzepakowy - ile potrzeba mielone drobiowe w misce dokładnie wyrobić na kleistą masę z jajkami, posiekaną cebulą, papryką, pieprzem, kucharkiem, bułką tartą i odcisniętą z mleka bułką szwedką z porcji mięsa formować placek, nałożyć porcję serka topionego, nakryć drugim plackiem i formować owalne duże kotlety, obtaczac je w mące pszennej na mocno gorącym oleju smażyć rumiane kotlety z każdej strony

W Mojej Kuchni Lubię
Zapiekane cukinie 217

sosu - studzimy. Paprykę kroimy w kostkę. Ostudzone pomidory, ryż, mięso mielone, paprykę, pieczarki i jajka doprawiamy do smaku czosnkiem, pieprzem i solą (jeśli używamy "Vegety"/"kucharka" możemy zastąpić sól). Dodajemy tartą bułkę w zależności jak rzadka jest masa. Masa powinna być taka jak na kotlety mielone dość zwarta ale nie zbita. Masą mieloną wypełniamy łódeczki cukiniowe. Wykładamy do naczynia żaroodpornego

Garnkowe fanaberie
Gołąbki "sulmierzyckie" - obiad na czas mrozów :) 151

łatwiej później będzie formować "gołąbki". Drobniutko kroimy też cebulę i mieszamy z kapustą, jajkami, manną, mąką ziemniaczaną, przyprawą i mięsem. Wszystko mieszamy bardzo dokładnie, najlepiej zrobić to ręką. Następnie odmierzając łyżką zbliżonej wielkości porcje przy pomocy moczonych każdorazowo w wodzie rąk formuję rodzaj kotletów, które obtaczam w mące. Kiedy są gotowe rozgrzewam tłuszcz i obsmażam każdą sztukę na lekko brązowo

I tu będę miała takie te
Kiełbaski rumuńskie 246

jest... Aż ostatnio przypadkowo wpadłam na ten przepis :) Okazało się, że robi się je jak kotlety mielone, ale formuje się w podłużne grube wałeczki. U mnie wyszły aż za duże :) Polecam. Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego (u mnie tylko szynka) 2 małe jajka 1 cebula 2 czerstwe kajzerki 2 ząbki czosnku mleko olej bułka tarta sól, pieprz majeranek

Kuchnia domowa Ani
Bieszczadzkie kotlety z ziemniaków i sera 23325

Leska aż po Cisną. Bieszczadzki sposób na wykorzystanie ziemniaków pozostałych po obiedzie. Tak przygotowane kotlety podajemy z sosem pieczarkowym, z sosem mięsnym, albo po prostu z kefirem. Zapraszam :) Składniki na 12 niewielkich kotlecików: 300 g ugotowanych ziemniaków (całych lub tłuczonych) 100 g twarogu 1 jajko 1-2 łyżki mąki pszennej (najlepiej krupczatki) 1/2 łyżeczki pieprzu 1 płaska łyżka majeranku sól

Trzeci talerz
Mielone w panierce z boczku 206

Mielone w panierce z boczku z duszonymi pieczarkami Składniki 25 dkg mięsa mielonego z szynki 1 jajko 1 mała kromka czerstwego chleba 1 mała cebulka 2

czarrna od kuchni
CIASTECZKA KAKAOWE Z PŁATKÓW KUKURYDZIANYCH 172

przyrządzenia:  Płatki kukurydziane zblendować , dodać kakao, sodę Masło utrzeć z cukrem i jajkiem następnie dodać zgniecione banany  W/w składniki plus miód, bakalie wymieszać ze sobą.  Blaszkę wyłożyć papierem śniadaniowym, formować z ciasta kulki lub nakładać łyżką następnie spłaszczyć dłonią na kształt małego kotleta. Piec w 175 stopniach ok. 20 min  Smacznego

pieprzny smaczek
Mielone z kaszą jaglaną 143

drugi dzień. Wystarczyło zakupić trochę mięska mielonego i obiad gotowy. Dzięki tej kaszy, kotlety nabrały ciekawego smaku oraz stały się lżejszą wersją zwykłych mielonych. Składniki na 10-12 kotlecików 300 gr mięsa mielonego ( u mnie z szynki ) 1/2 woreczka kaszy jaglanej 1 całe jajko 1/2 cebulki zeszklonej nać pietruszki szczypta papryki słodkiej i ostrej sól, pieprz do smaku bułka tarta

Gotowanie...to proste !
Mortadela w cięśćie 175

była wędliną bardzo użyteczną . Dawano ją na kanapki, smażono skwarki , dodawano do zup, zastępowała kotlet schabowy  a moja mama smażyła ją w mundurkach . Inaczej mówiąc w cieście naleśnikowym . Szybka i łatwa przekąska . Składniki 1/2 szklanki mleka( kefiru lub zsiadłego mleka) 1/2 szklanki wody 1 jajko 2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli mortadela Sposób wykonania Mortadele

Eli Gotowanie
Burgery z kaszy jaglanej i marchewki 163

jest wystarczająco doprawione, ewentualnie dopraw jeszcze. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Mokrymi rękoma uformuj kotlety i połóż na blasze. Piecz ok. 20 minut w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku. * Najlepiej, żeby kasza była ugotowana na wilgotno. Jeśli jest sypka, potrzebne będzie co najmniej jedno jajko, a najlepiej dwa. ** Nasiona mogą być uprażone, ale nie ma takiej konieczności. Bez podprażenia też

Corner With Recipes
Kotlety mielone z groszkiem 95

tarta olej do smażenia Przygotowanie Mięso przepuszczamy przez maszynkę (średnie oczka). Do mięsa wbijamy jajka ,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek ,musztardę ,osączony z zalewy groszek ,maggi ,pieprz oraz bułkę tartą (masa ma być zwarta) .Wyrabiamy ręcznie dodając odrobinę przegotowanej wody. Z masy mięsnej formujemy kotlety ,obtaczamy w bułce.  Smażymy na rozgrzanym oleju ,osączamy z nadmiaru tłuszczu

R'n'G Kitchen
Kotlety mielone nadziewane 368

miękka, następnie dobrze odciskamy z nadmiaru mleka. Mięso przekładamy do miski, dodajemy przestudzoną cebulkę, jajko, bułkę oraz przyprawy. Masę mięsną dokładnie wyrabiamy łącząc składniki aż się dokładnie. Ser wyciągamy z woreczka kroimy w grubszą kostkę. Wilgotnymi dłońmi formujemy płaskie kotleciki, nadziewamy kawałkiem sera. Obtaczamy kotlety w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy kotlety z każdej ze stron na złoto

kgwjanczewo
Filety drobiowe w sezamowej panierce 184

  SKŁADNIKI filet z kurczaka sezam biały i czarny papryka sól pieprz jajko olej kokosowy do pieczenia Filety oprószamy przyprawami i odstawiamy na 1 godz. Panierujemy

harrisa
Kotlety jajeczne z marchewką 161

mojej sympatii do mięsa i mięsnych dań, muszę je pochwalić. :-) A czym posypane są kotlety? To czipsy z pietruszki, które upiekły się obok nich. Ich smak to duże, pozytywne zaskoczenie, bo pietruszkę w zupie omijam szerokim łukiem. ;-) 2 duże marchewki 1 średnia cebula 4 jajka 2 ząbki czosnku. 1/3 szklanki bułki tartej sól pieprz ziołowy 1. Marchewki myjemy

Szefowa kuchni
Cannelloni z cukinii na pure ziemniaczanym z kminem 188

cały czas  mieszając, aż wszystko zacznie gęstnieć, doprawiamy. Mięso łączymy z jajkiem, bułką tarta i przyprawami wszystko dobrze łączymy ze sobą. Cukinię myjemy i tniemy wzdłuż na cienkie paski grubość ok 0,2 cm. Z mięsa kleimy duże kulki ( jak na kotlety mielone) i zawijamy w cukinii, wszystko układamy obok siebie wciskając w pure. Posypujemy

Niezły Młynek
59. Wegetariańskie kotleciki z płatków owsianych i selera 88

Uwielbiam kotlety z płatków owsianych, które robię bardzo często, a kotlety z selera wręcz kocham, postanowiłam zatem zrobić mix obu tych przepisów i wyszły naprawdę smaczne kotleciki. 1 średni seler 3/4 szklanki płatków owsianych 1 cebula 1 kostka rosołowa 3 jajka 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz, Vegeta olej do smażenia Seler zetrzeć na grubych oczkach i obgotować w wodzie

Jadło i czytadło
Roladki z piersi kurczaka z szynką i serem 441

jaja - mąka, bułka tarta - czosnek mielony - domowa wegeta Wykonanie Piersi z kurczaka kroję na kotlety ( każdą pojedynczą pierś na dwa ), rozkładam folię spożywczą i rozbijam na cienkie płaty. Na kazdy kawałek mięsa wykładam plaster szynki i sera. Zwijam w roladki. Panieruję w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. ( jajka doprawiam obficie czosnkiem i wegetą ). Smażę na mocno rozgrzanym tłuszczu

Kuchnia z widokiem na ogród
Kotlety z mielonej piersi drobiowej, szynki i płatków owsianych - polpette impanate di petto di pollo con prosciutto e avena 333

SKLADNIKI500 g mielonej piersi drobiowej200 g szynki gotowanej     1 jajko     3 łyżki błyskawicznych  płatków owsianych     3

zielonacukinka
Kurczak z zalewy octowo-ketchupowej 177

zrobiłam zalewę z dodatkiem ketchupu..razem ze  skrzydełkami było  nawet kilka kotletów schabowych z piersi kurczaka...smakowały wyśmienicie..takie skrzydełka w zalewie są pyszne ..polecam.. 1 kg skrzydełek kostka rosołowa sól, pieprz ziele angielskie listek laurowy wegeta mąka do panierowania jajka bułka tarta Zalewa: ¼ szkl. octu spirytusowego  ½ litra wody  2 cebule  ½ łyżeczki pieprzu

Moje domowe kucharzenie
Mielone z kalafiorem i kapustą pekińską 186

obtoczenia Wykonanie: Kalafior ugotować na parze i rozgnieść widelcem. Kapustę drobno posiekać. Mięso wymieszać z jajkiem, dodać do niego namoczoną i następnie odciśniętą bułkę i wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Dodać kalafior i kapustę, wymieszać i doprawić do smaku. Z mięsno-warzywnej masy formować kotlety i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor

Pasja Smaku
C - Dorsz w ziołowo - otrębowej panierce 150

dawno dzieliłam się pomysłem na niestandardową panierkę do kotleta, dziś przy piątku postanowiłam ją nieco zmodyfikować i wykorzystać do obiadu z rybką w roli głównej.Szczegóły poniżej: Dorsz w ziołowo - otrębowej panierce Składniki: filety z dorsza - 5 szt jajko - 1szt mąka - 1 łyżka posiekana natka pietruszki - 1 łyżka posiekany tymianek - 1 łyżka otręby owsiane - 5-7 dużych łyżek

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Kotlety mielone z kaparami 165

kurki Sposób przyrządzenia:Mięso przełożyć do szklanego naczynia. Dodać jajko, namoczoną wcześniej w wodzie lub mleku i dobrze wyciśniętą kajzerkę, zioła, przyprawy. Cebulę, ogórki pokroić w malutką kosteczkę. Dołożyć do mięsa razem z kaparami i wyciśniętym czosnkiem. Dokładnie wymieszać. Jeżeli masa jest rzadka dołożyć łyżkę bułki tartej. Formować kotlety mokrą dłonią.Obtoczyć w bułce tartej i smażyć z każdej

pieprzny smaczek
Keto burgery z łososia (Paleo, LowCarb) 171

już jakiegoś urozmaicenia. Keto burgery z łososia wydawały się zatem idealną opcją. Światowe burgery czy swojskie kotlety rybne? I takie też były. Już od dawna chodziły za mną takie kotlety rybne, ale jakoś nigdy nie mogłam się za nie zabrać. Tymczasem dzisiaj nadarzyła się rewelacyjna okazja. Niestety, do ich przygotowania użyłam odrobiny skrobi w postaci mąki z maranty trzcinowej(...)minuty. Ostudzić i rozdrobnić widelcem na mniejsze cząstki. Przełożyć do malaksera, dodać jajko, mąkę z maranty oraz skórkę i sok z połowy cytryny. Rozdrobnić na stosunkowo gładką masę. Na patelni rozgrzać tłuszcz (masło klarowane + oliwa z oliwek). Powstałą masę podzielić na 4 równe części, formować kotlety i układać na rozgrzanym tłuszczu. Smażyć z każdej strony na rumiano. Sos majonezowo- bazyliowy

Modern Cave Girl
Klopsiki w warzywnym sosie. 185

Przygotowujemy klopsiki. Mięso przekładamy do miski, dodajemy jajko, namoczoną i odsączoną z mleka bułkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawę do mięs, majeranek, sól, pieprz i dobrze wyrabiamy masę. Z masy formujemy niewielkie klopsiki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na oleju z dwóch stron na rumiano. Usmażone kotlety odkładamy na talerz, na tej samej patelni smażymy fenkuł, gdy trochę

Rozpustne gotowanie
Siekany drobiowy smażony na oleju rzepakowym 256

pszennych  1 łyżka mąki pszennej 3 jajka  sól ,pieprz, wegeta  koperek suszony przyprawa do kurczaka  1 łyżeczki maggi w płynie olej rzepakowy do smażenia Pierś z kurczaka pokroić w kostkę.Dodać pozostałe składniki i wymieszać, doprawić do smaku.Tak przygotowane ciasto schłodzić. Na rozgrzaną patelnię z olejem nakładać porcje kotletów i smażyć z obu stron na wolnym

Moje domowe kucharzenie
Wtorek: Kurczak francaise w sosie winnym 93

Posól i popierz kurczaka. Obtocz mięso w mące, strząśnij nadmiar a następnie panieruj w jajku. Rozgrzej patelnię, na której smażona była cytryna. Kiedy tłuszcz mocno się rozgrzeje wykładaj na niego panierowane filety. Smaż na średnim ogniu aż kurczak ładnie się przyrumieni, w zależności od grubości kotletów po 2-3 minuty z każdej strony. Przełóż usmażone filety na talerz wyłożony ręcznikiem

Niedzielny kucharz
Placki z kaszy gryczanej, twarogu i cukinii + film 114

stanowić smaczny obiad lub ciepłą kolację. Takie placuszki to świetna alternatywa dla tradycyjnych kotletów w panierce.     składniki na około 12-15 sztuk 100 g ugotowanej kaszy gryczanej 150 g twarogu półtłustego 100 g jogurtu naturalnego 1 mała cukinia 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka 3 łyżki mąki pszennej olej do smażenia czarny pieprz sól przepis Umytą cukinie

Smakowite Dania
Naleśniki ziemniaczane (bezglutenowe) 127

gotowanymi ziemniakami, które zostały z obiadu, kiedy nikt nie ma ochoty na kotlety ziemniaczane? Otóż zrobić naleśniki ziemniaczane, które idealnie smakują z jogurtem typu greckiego, z łososiem wędzonym a nawet z humusem. Spróbujcie Składniki: – 300g ugotowanych ziemniaków – 350ml mleka – 100ml wody gazowanej – 2 jajka – 70g mąki ryżowej (można zastąpić zwykłą pszenną) – 2 łyżki oleju

Smaki Armine
Wtorek: Kurczak francaise w sosie winnym 152

Posól i popierz kurczaka. Obtocz mięso w mące, strząśnij nadmiar a następnie panieruj w jajku. Rozgrzej patelnię, na której smażona była cytryna. Kiedy tłuszcz mocno się rozgrzeje wykładaj na niego panierowane filety. Smaż na średnim ogniu aż kurczak ładnie się przyrumieni, w zależności od grubości kotletów po 2-3 minuty z każdej strony. Przełóż usmażone filety na talerz wyłożony ręcznikiem

Niedzielny kucharz
KOTLECIKI ZIEMNIACZANE Z PIECZARKAMI I SEREM 385

przepuścić przez praskę (lub utłuc tłuczkiem do ziemniaków), odstawić do przestudzenia.  Wyrobić z jajkiem i mąką. Mąki polecam sypać stopniowo, dodając jej tyle aby ciasto przestało kleić się do rąk. Wszystko zależy od tego jakiego rodzaju ziemniaków używamy. Można, ale nie trzeba dodać do kotletów odrobinę mąki ziemniaczanej.  Z ciasta ziemniaczanego odrywać niewielkie kawałki. Początkowo rozpłaszczyć każdą cześć

Calzonella.com
Burgery z indyka – bo wołowina to nie wszystko! 259

uwalniają się połączenia włókien kolagenowych a masa zyskuje spoistość i kleistość – nie potrzeba tutaj jajka do zlepienia. Odważam identyczne porcje mięsa (w tym wypadku cztery o wadze 125-127g, czyli standardowej dla burgerów wielkości). Wycinam z papieru do pieczenia kwadraty na które odłożę uformowane kotlety – inaczej ciężko byłoby je przenieść na patelnię. W dłoniach jeszcze masuję i wyrabiam chwilę

Karo in the Kitchen
oszukane mielone /gołąbki 150

ostra, czubryca, piersi cytrynowy Przygotowanie: Mięso mielone łączymy dokładnie w misce Dodajemy jajko i pokrojoną w kosteczkę cebulkę  Dodajemy ryż i dokładnie mieszamy  Kapustę pekińską siekamy drobno i dodajemy do mięsa Całość doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami, musi być intensywnie ;) Zwilżonymi dłońmi formujemy kotlety, które delikatnie obsmażamy na rozgrzanej patelni Przekładamy do garnka z grubym dnem, polewamy wodą

Gotowanie z pasją
Pierogi bez mięsa z piekarnika. 624

lodówce, wówczas lepiej się nakłada. Polepione pierogi przekładamy na blachę i smarujemy jajkiem. Możemy posypać makiem, czarnuszką, ziołami lub nie. Pieczemy w 200 st.C/ 20-25 min.   Pierogi gotowe podajemy gorące ale też doskonale smakują na zimno. Jak zostanie farsz, to robimy  kotlety-ziemniaczane   Smacznego

chleba naszego
Placuszki warzywno-jaglane 195

mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem ziołowym i papryką Dodajemy jajka ugotowane na twardo, jedno jajko surowe oraz dwie łyżki bułki tartej - wszystko mieszamy dokładnie ręką, delikatnie dociskając aby masa się zlepiła Na tej samej patelni, na której smażyliśmy warzywa, smażymy placki na złoty kolor - jak kotlety mielone Przekładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć z tłuszczu Posypujemy drobno posiekaną dymką Jadłam

Szczęśliwa kuchnia
kotlety mielone z mozzarellą... 165

łopatki włożyć do miski, dodać bułkę odciśniętą z mleka, cebulkę, kucharka, pieprz, paprykę, jajka, tartą bułkę i dobrze ręką połączyć składniki do mielonego mięsa dodać gęstą śmietanę i wszystko dokładnie połączyć porcjować na dłoni placek mielonego, włożyć kulkę mozzarelli, nakryć drugim plackiem i uformować kotlet mielony z 3 cm grubości na gorącym smalcu smażyć rumiane kotlety mielone, po usmażeniu nakryć

W Mojej Kuchni Lubię
Placki ziemniaczane po królewsku z sercem i sosem pomidorowym. 101

czarnego pieprzu sól do smaku jajko Nadzienie: 0,5 kg mielonej łopatki kajzerka jajko cebula 3 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku łyżka majeranku 2 łyżki masła 0,5 kg pieczarek olej do smażenia sos pomidorowy przepis ---->   TU Mięso przygotowujemy jak na tradycyjne kotlety, robimy je tylko bardziej pikantne. Pieczarki kroimy i smażymy na maśle. Starte ziemniaki

Dieta moja pasja
pyszne kotlety z kalafiora i ... 3545

minut, wystudzić - użyłam po pół papryki żółtej, czerwonej, pół niedużej cukini kalafior, warzywa, jajka, mąkę ziemniaczaną, tartą bułkę, kucharka, pieprz mielony, posiekaną natkę pietruszki dobrze wyrobić ręką, jeśli masa jest za rzadka to dosypać ciut bułki tartej, masa powinna być dość zwarta przy formowaniu kotletów na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety z obu stron, kotlety odkładać na ręcznik papierowy, podawać

W Mojej Kuchni Lubię
Schabowy pod pierzynką cukiniowo musztardową 160

sobie zaserwować go w nowej odsłonie :) Składniki (na 2 -3 kotlety schabowe) 2-3 kotlety schabowe 1/2 cukini 1 cebula 1/2 papryczki chilli 2 średnie ząbki czosnku 1/4 szklanki białego wina (opcjonalnie) 1 garść startego żółtego sera sól, pieprz 1/2 łyżeczki curry, papryki słodkiej 2 jajka (1 do panierowania) 1 łyżeczka musztardy z gorczycą 1 łyżeczka ostrej musztardy (u mnie

Piekielna Kuchnia Pati
Kotlety mielone z piekarnika 146

Lubicie kotlety mielone? Wiem, że są trochę niemodne, ale ja od czasu do czasu mam na nie ochotę. I oczywiście wtedy je robię. Tutaj trochę odchudzona wersja. 500 g mięsa mielonego cebula jajko sucha kajzerka musztarda olej sól Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Wystudzić. Bułkę namoczyć w wodzie, a kiedy

Polska Zupa
Siekany drobiowy 303

łyżki majonezu z czosnkiem Kielecki   2 łyżki ketchupu śliwkowego Kielecki 3 jajka  sól ,pieprz, wegeta  przyprawa do kurczaka Pierś z kurczaka pokroić w kostkę.Dodać pozostałe składniki i wymieszać, doprawić do smaku.Tak przygotowane ciasto schłodzić. Na rozgrzaną patelnię z olejem nakładać porcje kotletów i smażyć z obu stron na wolnym ogniu

Moje domowe kucharzenie
Drobiowe klopsiki – kotleciki z pieczarkami 133

kurczaka, to polecam Wam wypróbowanie tego przepisu. Na pewno będzie smaczną alternatywą dla tradycyjnego kotleta w panierce :) Składniki: 700g fileta z kurczaka Ok. 300g pieczarek 2 średnie cebule 30g margaryny 4 łyżki oleju 2 łyżeczki vegety 3 łyżeczki przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka Curry 2 jajka 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej Olej do smażenia Filety z kurczaka kroimy w cienkie

Smakowy Raj
Placuszki warzywno-jaglane 200

mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem ziołowym i papryką Dodajemy jajka ugotowane na twardo, jedno jajko surowe oraz dwie łyżki bułki tartej - wszystko mieszamy dokładnie ręką, delikatnie dociskając aby masa się zlepiła Na tej samej patelni, na której smażyliśmy warzywa, smażymy placki na złoty kolor - jak kotlety mielone Przekładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć z tłuszczu Posypujemy drobno posiekaną dymką Jadłam

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
KOTLETY PIZZOWE Z SALAMI, SEREM I KUKURYDZĄ 182

laku … i braku pomysłu na kolację. Jak widać – opłacało się kombinować! Kotlety pizzowe smakują fenomenalnie i są świetnym pomysłem zarówno na obiad, jak i kolację na ciepło. Podane z gorącym czerwonym barszczykiem zachwycą na kuchennym stole! Polecam! SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka – 1 szkl * jajko – 2 szt * mleko – ok.2 szkl * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * sól

Ostra na Słodko
czosnkowo-cebulowe mielone z szynki... 184

cukru na papkę i dać do mielonej szynki dodać pokrojoną w kostkę cebulkę, kucharka, jajko, pieprz, odciśniętą z mleka bułkę i bułki tartej tyle, aby masa nie była za luźna - masę wyrobić dobrze i odstawić na 30 minut na gorącym mocno oleju smażyć mielone rumiane kotlety, odkładać na ręcznik papierowy my takie kotlety lubimy do pieczywa i na ciepłe

W Mojej Kuchni Lubię
Soczyste schabowe 193

sprawdzić. Czas trzymania w marynacie 1 do 3 dni. Ja trzymałem moje kotlety tylko 1 dobę. Faktycznie smak i delikatność mięsa jest  naprawdę dobra, warta polecenia, a sam przepis wart zapamiętania.    Składniki: 5 szt. filet ze schabu olej do smażenia sól Marynata: 2 jajka 2 łyżeczki śmietana 18% 2 łyżeczka ketchup 2 łyżeczki mąka ziemniaczana 1 łyżeczka

Kulinarny karnet Christophera
Niebanalne kotlety mielone vol. 2 + marchewka z porem 218

wieloma postaciami. Dlatego postanowiłam, że muszę dodać ten przepis na bloga. Dziś proponuję... Kotlety mielone z pieczarkami Potrzebujemy: 0,5 kg mięsa mielonego (u mnie z kurczaka) sporą bułkę namoczoną wcześniej w wodzie 1 cebulę pokrojoną w małą kostkę 0,5 kg pieczarek 1 jajko przyprawy: pieprz, sól, granulowany czosnek, majeranek, bazylię, oregano (lub dowolne, ulubione zioła) bułkę tartą olej

Ratunku obiad
Brak tytułu 196

Moja propozycja obiadu na dziś... KOTLETY z KARTOFLI Jeśli zostały wam ugotowane ziemniaki z dnia poprzedniego, można z nich stworzyć obiad na drugi dzień :) Taka odmiana od kopytek. Jak to zrobić ? Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać jajko, sól i mąkę.  Mąkę dodawać stopniowo, zgniatając ciasto. Ciasto ma być lepkie, rzadsze niż na kopytka. Z ciasta formować kotleciki, maczać

kolorowotorcikowo