kotlety z jajka - 5069 przepisów (strona:200/338)

soczyste kotlety mielone z dorsza... 162

kostki Odmrożone filety z dorsza, cebulę pokroić na kawałki, włożyć do pojemnika rozdrabniacza, wbić jajko , wszystko dokładnie zmiksować, wyłożyć do miski. Wsypać kucharka, mielony pieprz czarny, bułkę tartą, posiekany koperek, dodać gęstą śmietanę i ręką dokładnie wyrobić. Na rozgrzanej patelni i smalcu smażyć kotlety mielone na rumiano z każdej strony, następnie pod przykryciem dusić na średnim ogniu z 7 minut

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety z fasoli i batata 206

ścieram na tarce jarzynowej. Pieczarki, batata przekładam do miski. Fasolę miksuję blenderem i dodaję z jajkiem, natką, bułką tartą do miski. Doprawiam solą , pieprzem, majerankiem, papryką wędzoną i ostrą. Masę mieszam widelcem. Na blaszce układam papier do pieczenia, smaruję go oliwą, i układam uformowane kotlety. Piekarnik nagrzewam do temp 200 stopni, wstawiam blachę i piekę 15 minut, potem przewracam kotlety

wesoła kuchnia
Leniwe zrazy 170

pyszny obiad, który wykonamy w około 30 minut. Jeśli znudziły Was się zwykłe kotlety mielone, a nie macie zbyt wiele czasu na przyrządzenie wymyślnego obiadu to polecam gorąco ten pomysł!     Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wołowego (lub wieprzowo-wołowego) 1 jajko 3 łyżki bułki tartej musztarda- około 2 łyżki 2 ogórki kiszone 1 cebula 10 dkg chudego

Blog z Apetytem
Kotleciki z kurczaka, pieczarek i sera 235

soczyste kotleciki drobiowe, które łatwo się robi i są świetną alternatywą dla zwykłych kotletów. Możemy je podać z ziemniaczkami i ulubioną surówką lub w bułce jako burgery.     Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 100g pieczarek 1 niewielka cebula 1 łyżka majonezu 1 jajko 3 łyżki startego żółtego sera 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 płaska

Blog z Apetytem
Leniwe zrazy 504

pyszny obiad, który wykonamy w około 30 minut. Jeśli znudziły Was się zwykłe kotlety mielone, a nie macie zbyt wiele czasu na przyrządzenie wymyślnego obiadu to polecam gorąco ten pomysł!     Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wołowego (lub wieprzowo-wołowego) 1 jajko 3 łyżki bułki tartej musztarda- około 2 łyżki 2 ogórki kiszone 1 cebula 10 dkg chudego

Blog z Apetytem
Paluchy drobiowo-ryżowe z serem 194

lodówki) zemleć przez maszynkę do mięsa razem z filetem z kurczaka, przełożyć do miski, wbić jajka, dodać posiekaną cebulę dymkę ze szczypiorkiem , oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem, dokładnie masę wyrobić lub wymieszać łyżką, tak jak na kotlety mielone. Podzielić masę na około 7 równych porcji , uformować w dłoniach niewielkie placki na środku

Wanilia i Kardamon
kotlety mielone z indyka z kapustą... 244

kapusty, cebula 1 sztuka, olej rzepakowy - ile potrzeba do smażenia do świeżego mielonego indyka wbić jajka, tartą bułkę, bułkę odciśniętą z wody, przyprawę do mielonego mięsa, drobno pokrojoną cebulę kapustę drobno pokroić i zalać wrzątkiem, odcedzić na sitku i wyrobić z mięsem formować okrągłe kotlety z 2 cm grubości na mocno gorącym oleju rzepakowym smażyć rumiane kotlety, pod koniec nakryć

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety z ziemniaków 320

maszynce. Wyłożyłem je na deskę grubo posypana mąką, dodałem tartą bułkę, surowe jajko, białko i jajko ugotowane na twardo drobno posiekane, posiekaną i zrumienioną na tłuszczu cebulę, sól i pieprz. Masę dokładnie wyrobiłem, uformowałem gruby wałek, który pokroiłem w grube plastry. Z nich uformowałem kotlety. Obsypałem je tartą bułką i smażyłem na mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano

R'n'G Kitchen
Szybka i dietetyczna pierś kurczaka 556

sposób lepiej przykleją się nam do mięsa. Doprawione mięso zanurzamy w rozbełtanym jajku, a następnie obtaczamy w płatkach. Rozgrzewamy na patelni łyżkę oleju kokosowego, a następnie smażymy mięso po kilka minut z każdej strony, aż do lekkiego zarumienienia się panierki.   Wyjmujemy kotlety na talerz, nakładamy dodatki i wcinamy. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest zdrowy. Według tabel

Proste-przepisy.pl
Kotlety mielone z selerem i marchewką 172

tarta olej do smażenia Przygotowanie Mięso mielone mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem ,posiekanym porem ,jajkiem ,sosem sojowym ,mlekiem ,startymi na dużych oczkach selerem i marchewką ,masę zagęszczamy bułką tartą bułką tartą (masa ma być gęsta). Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem i papryką. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoto

R'n'G Kitchen
Polenta 241

rozgrzanym oleju (lub oliwie do smażenia), na rumiano. Podajemy do mięs, ryb, owoców morza, jajek sadzonych, z sezonową surówką… i nie tylko. Kaszka kukurydziana to składnik tortilli, omletów, chlebów, placków, zup, wszelkiej maści zapiekanek czy słodkich wypieków. Z łatwością zastąpi też panierkę do kotleta. Ugotowana, jest produktem wyjściowym do przygotowania ciekawych i smacznych potraw. O jej smaku decydują użyte dodatki

mojewypiekiinietylko
Zapiekańce ziemniaczane z mięsem 201

łyżce oleju, dodajemy do niego przyprawę do mięsa i natkę pietruszki. Do ziemniaków dodajemy mąkę, jajko, sól, pieprz i zagniatamy ciasto. Do mięsa dodajemy pokrojone drobno ogórki i keczup i całość mieszamy. Nabieramy na rękę ciasto, na środek nakładamy farsz mięsny i zlepiamy tworząc kotlety. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor z obu stron. Przed

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kotlety rybne z mięsem 215

mięsem! )Wyszły przepyszne kotlety , którymi zajadała się cała rodzina!Takie rybno – mięsne kotlety są też fantastycznym pomysłem jako wkładka do burgera!Gwarantuję , że posmakują! SKŁADNIKI:( 6 szt. )- filety rybne ( u mnie dorsz ) – ok. 30 dag- mielona wołowina – ok. 30 dag- duże jajko – 1 szt.- bułka tarta – 0,5 szklanki- mąka – 10 dag- natka pietruszki

Ostra na Słodko
Drobiowe pulpety z piekarnika 400

tartą marchewkę z poprzedniego dnia lub szczypiorek, również możecie dodać. Śmiało można nazwać moje kotlety nawinie, czyli co mi się nawinie. Zaczynamy. Składniki: 500 g mielonego mięsa drobiowego (u mnie indyk)Pół opakowania szpinaku mrożonego¾ szklanki soczewicy czerwonejpół torebki kaszy gryczanejdwa jajka od szczęśliwej kurkiłyżka mąki razowejłyżka bułki tartejłyżka siemienia lnianego (opcjonalnie) mała cebulka, ząbek czosnkusól, pieprzSposób przyrządzenia

pieprzny smaczek
Kotlety z kaszy kuskus z sosem pieczarkowym 320

kaszą. I tak oto powstały pyszne, a zarazem szybkie kotleciki z kuskusem. Składniki: Na kotlety – 9 sztuk: 200 g kuskus Ok. 250 ml bulionu drobiowego lub warzywnego ½ dowolnej papryki – u mnie biała 1 szalotka lub pół cebuli 1 ząbek czosnku ½ dużego pomidora 1 jajko 1 łyżka mąki pszennej (może też być kukurydziana lub pełnoziarnista albo otręby) Papryka słodka w proszku

Fabryka pomysłów
Kotlety z dorsza. 381

tygodniu z kotletami nie może zabraknąć rybnej wersji tego dania. I oto nadciągają kotlety z dorsza! ;) Bardzo delikatne i soczyste dzięki dodatkowi jabłka oraz majonezu. Ze smakiem lekko podkręconym ostrą musztardą. Z koperkiem jako klasycznym dopełnieniem zestawu aromatów. Smaczna i zdrowa alternatywa dla klasycznych mielonych. Oczywiście, rybę można usmażyć tak po prostu, ale w ten sposób jest znacznie ciekawiej! Prawda(...)Dijon 1 łyżeczka soku z cytryny 1 jajko sól i pieprz bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Dorsza ugotować na parze, ostudzić i rozdrobnić widelcem. Miąższ chleba zmiksować w blenderze. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce i odcisnąć. Cebulę zetrzeć na tarce. Wymieszać dokładnie w dużej misce wszystkie składniki oprócz bułki tartej. Formować kotlety i obtoczyć w bułce. Smażyć na oleju

zadanie-gotowanie
PLACUSZKI Z PIERSI KURCZAKA 218

pyszne placuszki mięsne.Znudziły nam się już kotlety więc poszperałam trochę w necie i znalazłam przepis właśnie na takie placuszki z piersi kurczaka.Przepis pochodzi z bloga Ani < KLIK  > Zapraszam bo placuszki są naprawdę pyszne. SKŁADNIKI 2 duże piersi z kurczaka, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 jajka (białka i żółtka oddzielnie), 4 plastry posiekanego żółtego(...)białka z odrobiną soli.Dodajemy do mięsa.Delikatnie mieszamy łyżką.Teraz  bierzemy łyżkę naszego mięsnego "ciasta" i wkładamy do gorącego oleju.Pieczemy z obu stron na złoty kolor tak jak kotlety. U mnie placuszki podałam z ziemniakami i brokułem. Placuszki są pyszne na ciepło jak i na zimno. SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Kotlety mielone z brokułem, kalafiorem i marchewką 446

Składniki: 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej, 1 garść różyczek brokuła, 1 garść różyczek kalafiora, 1 garść mini marchewek, 1 cebula, 2 jajka, bułka tarta

Aga w kuchni
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami 195

KURCZAKA – idealne w smaku i kształcie     Składniki: podwójna pierś z kurczaka kilka suszonych pomidorów w oliwie spora garść tartego sera, u mnie gouda pęczek natki pietruszki jajko i bułka tarta sól, pieprz do smaku opcja: wędzona papryka, niewiele, do smaku masło klarowane do smażenia potrzebne będą także: tłuczek do mięsa, folia spożywcza i folia aluminiowa Przygotowanie: Pierś(...)plaster kotleta nakładam: trochę tartego sera, kilka całych liści pietruszki, suszonego pomidora, na końcu zwijam ciasno w roladki. TRIK na ładne i kształtne roladki z kurczaka Gotowe roladki zawijam w folię spożywczą , następnie w aluminiową. Zwijam jak cukierki. Następnie wkładam do wrzącej wody na 15-20 minut. Po tym czasie wyjmuję z folii i zanurzam w roztrzepanym jajku, następnie obtaczam

Zasmakuj Kuchni
Kotlety mielone z warzywami w bekonowej owijce 175

Kotlety mielone z warzywami w bekonowej owijce Kotlety mielone z warzywami w bekonowej owijce , to naprawdę znakomity przepis na obiad lub ciekawą imprezową przystawkę . Takie kotlety w wersji mini , smakują doskonale ,także na zimno więc spokojnie mogą robić za kąski pod piwko Nawet mój młodszy ,oportunista mięsa mielonego , wciągał je ze smakiem no i oczywiście sosem czosnkowym , który maskował każdy(...)łyżki wody Mięso wkładamy do miski , dodajemy do niego jajko , bułkę tartą , wodę i sól do smaku . Następnie majonez, ketchup , czosnek, posiekaną dymkę ze szczypiorkiem , odsączoną kukurydzę i siekaną drobno kolendrę . Wyrabiamy na gładką masę . Formujemy z mięsa kulki niezbyt duże i każdą owijamy szczelnie plastrami bekonu . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej grubą folią aluminiową

Ogrodnik w podróży
Wiejskie kotlety mielone 230

Wiejskie kotlety mielone Trochę inne niż tradycyjne, bo z dodatkiem kapusty, cebuli oraz natki pietruszki, ale zapewniam, że bardzo smaczne i aromatyczne. Dzięki dodatkom warzywnym mięso jest bardziej soczyste i miękkie. Polecam spróbować!     Składniki: 0,5kg mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 1 bułka namoczona w mleku przyprawy do mięsa: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek, czosnek(...)pietruszki 1/4 małej główki kapusty lub kawałek większej pół szklanki bułki tartej – do obtoczenia mięsa smalec, masło klarowane lub olej do smażenia     *** Do mielonego mięsa dodajemy jajko, bułkę namoczoną w mleku i dobrze odciśniętą oraz przyprawy- do smaku. Całość dokładnie mieszamy *** *** Kapustę, cebulę oraz pietruszkę drobniutko siekamy *** *** Posiekane warzywa dodajemy do mięsa i ponownie dokładnie mieszamy

Blog z Apetytem
Placuszki z kaszy jaglanej. 177

bardzo często. Kotlety które dziś Wam proponuję nadają się idealnie na przekąskę w plenerze. A ze my często zwiedzamy różne miejsca więc u nas sprawdza się idealnie. A więc do dzieła!     Składniki; 25 dag kaszy jaglanej, 600 ml. bulionu warzywnego, 10 dag chudego twarogu, 10 dag czarnych lub zielonych oliwek, 2 jajka, 2 łyzki oliwy(...)będzie miekka. Odstawic pod przykryciem do ostudzenia a w tym czasie paprykę należy pokroić w drobna kostke a oliwki i czosnek należy posiekać. Schłodzony twaróg należy wymieszać z jajkami, oliwkami, sola, pieprzem oraz rozmarynem. Na końcu dodac paprykę i czosnek i wszystko dokładnie wymieszać z kasza. Mase doprawić do smaku i formowac z niej niewielkie placuszki .(najlepiej robić

Radość kipiąca uśmiechem.
Kotlety schabowe w cieście czosnkowym 214

cieście czosnkowym Te kotlety wyglądają na pierwszy rzut oka jak zwykłe, tradycyjne schabowe, jednak w tym przypadku przed panierowaniem mięso jest marynowane w cieście czosnkowym. Marynata sprawia, że mięso jest mięciutkie, soczyste i smakuje rewelacyjnie. Polecam spróbować!     Składniki: 0,5 kg schabu 1 szklanka bułki tartej olej do smażenia Marynata: 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 ząbki(...)cieście i układamy jeden na drugim w miseczce. Mięso w marynacie wkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę (można zostawić nawet na całą noc) *** *** Po tym czasie kotlety wyjmujemy z marynaty i obtaczamy z dwóch stron w bułce tartej *** *** Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY

Blog z Apetytem
Kotlety mielone – idealne! 185

dokładnie odsączamy, łączymy z cebulą, czosnkiem, jajkiem, solą pieprzem, miksując blenderem na papkę. Gotową miksturę łączymy z mięsem, dokładnie ugniatając. Formujemy dość spore kolety (mi wyszło 6), obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy kotlety, na każdy nakładamy po łyżeczce masła

Mój pomysł na
Eskalopki ze schabem i suszonymi śliwkami 229

boczku, 80 gram suszonych śliwek, 1 jajka, 400 gram mieszanki sałat, 250 gram pomidorów koktajlowych, 5 łyżek musztardy francuskiej, 5 łyżek miodu, 5 łyżek oliwy, cytryny, szczypty suszonego majeranku, soli, czarnego świeżo mielonego pieprzu. Przygotowanie dzisiejszego dania rozpocząłem od przygotowani mięsa. Umyty wcześniej schab oczyściłem z wszystkich błonek, a następnie pokroiłem na cztery kotlety o podobnej grubości. Każdy kotlet lekko(...)usmażeniu każdej partii wylewać pozostały na patelni tłuszcz. Podsmażony boczek układałem na ręczniki papierowe, aby odsączyć nadmiar tłuszczu, który wytopił się w czasie podsmażania boczku. Na każdy kotlet schabowy przypadać powinny dwa plasterki usmażonego boczku. Po odsączeniu boczku z nadmiaru tłuszczu również boczek pozostawiłem do wystygnięcia. Przygotowałem marynatę do mięsa mieszając 3 łyżki musztardy francuskiej, 3 łyżki miodu, łyżkę oliwy

Wyprawy kulinarne
Faszerowany filet po chłopsku 520

jednej podwójnej piersi kurczaka wyszły 4 średnie kotlety. W każdym filecie, za pomocą noża do trybowania, zrobić sporą kieszeń, ale tak, żeby nie przeciąć ich po bokach.Kawałki mięsa dosyć obficie obsypać przyprawą do kurczaka i nafaszerować je  przygotowaną wcześniej kiełbasianą mieszanką.Przygotować dwa głębokie talerze. Do jednego z nich wbić jajko (które należy roztrzepać widelcem), a do drugiego

Świat Domowej Kuchni
Kotlety ruskie 163

racji tego, że ich lepienie jest bardzo pracochłonne, rzadko je przyrządzam. A te kotlety są fajną alternatywą dla nich. Przygotowałam je według przepisu z magazynu Moje Gotowanie 12/2019.   Składniki na 3-4 porcje: 1 kg ziemniaków 250 g chudego twarogu 2 cebule 2 jajka 5 łyżek mąki 2 łyżki masła 3/4 szklanki bułki tartej sól, pieprz Ziemniaki obrać

My simple kitchen
Szybka kolacja – 10 przepisów 325

serem i szynką   Ryż na mleku z kaki   Hreczniaki – kotlety z kaszy gryczanej   Quesadillas z kurczakiem, serem i guacamole   Koktajl na kolację   Warzywa na patelnię z resztkami wędlin   Parówki mumie   Sałatka z kuskusem i omletem   Placki z mąki kokosowej   Jajka zapiekane         Artykuł Szybka kolacja – 10 przepisów

Dorota Smakuje
Kotleciki jarskie- bardzo szybko się je przygotowuje 235

składniki 1 mała papryka czerwona pokrojona w kosteczkę 6 surowych pieczarek dużych 1 jajko surowe 12 dag sera żółtego startego na tarce łyżki mąki ziemniaczanej 4

Moje Wyroby
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym 1981

lekko osolonym wrzątku. 4. Filet, wołowinę, cebulę i czosnek zmielić maszynką do mielenia, dodać jajka, posiekaną natkę z pietruszki, ryż, kapustę i całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Doprawić do smaku przyprawą do mięsa mielonego, solą i pieprzem. 5. Z gotowej masy mięsnej formować kotlety średniej wielkości, lekko obtoczyć w  bułce tartej, smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju

Szalona Kuchnia Eweliny
Burgery z indyka i cukinii 207

Składniki: 700 g mięsa z udźca indyka 1 cukinia 2 cebule 1 jajko 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 3 łyżki

Qchnia po prostu
Pulpety ryżowe w śmietanie 173

Kuchnia Wielkopolska  Składniki 250 g mielonego mięsa wieprzowego (np. karkówka) 80 g ryżu 1 cebula 1 jajko 3 łyżki masła 2 łyżki soku z cytryny

R'n'G Kitchen
makaronowe kotlety z chili i shoarmą... 281

szersza walcowana odcedzić dobrze na durszlaku, nie hartować zimną wodą, ma być klejący, dodać jajka, shoarmę, posiekany koperek i cebulę, paprykę chili bez pestek, tartej bułki wsypać tyle, aby masa była zwarta wszystko ręką dokładnie wyrobić na jednolitą masę formować zwolżoną dłonią nie duże kotlety i kłaść na mocno gorący olej rzepakowy smażyć z każdej strony na złocisto, odkładać

W Mojej Kuchni Lubię
HRECZANYKI - DANIE KUCHNI PODKARPACKIEJ 267

Anastazji 'Kuchnia tradycyjna siostry Anastazji'. Jeśli uwielbiacie kaszę gryczaną jak my to musicie takie kotlety zrobić,gdyż nie tylko są bardzo smaczne ale i zdrowe. Składniki: ok 40 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego ( ewent samo wieprzowe) 1 szklanka kaszy gryczanej,najlepiej niepalonej 2 jajka 4 ząbki czosnku sól,pieprz Kaszę gryczaną wypłukać,ugotować : zagotować 2 szklanki wody z 1 łyżeczką

Niespełnione zdolności kulinarne
Obiadowa sałatka z buraczków i jabłka 158

Kiedyś buraki nie należały do moich ulubionych warzyw. Znałam je z dzieciństwa jako mało doprawioną paćkę, której nieodłącznie towarzyszył kotlet mielony;)  Dopiero dzięki tej sałatce

Codziennik Kuchenny
mielone drobiowe z serkiem topionym na ostro... 251

olej rzepakowy - ile potrzeba mielone drobiowe w misce dokładnie wyrobić na kleistą masę z jajkami, posiekaną cebulą, papryką, pieprzem, kucharkiem, bułką tartą i odcisniętą z mleka bułką szwedką z porcji mięsa formować placek, nałożyć porcję serka topionego, nakryć drugim plackiem i formować owalne duże kotlety, obtaczac je w mące pszennej na mocno gorącym oleju smażyć rumiane kotlety z każdej strony

W Mojej Kuchni Lubię
Zapiekane cukinie 260

sosu - studzimy. Paprykę kroimy w kostkę. Ostudzone pomidory, ryż, mięso mielone, paprykę, pieczarki i jajka doprawiamy do smaku czosnkiem, pieprzem i solą (jeśli używamy "Vegety"/"kucharka" możemy zastąpić sól). Dodajemy tartą bułkę w zależności jak rzadka jest masa. Masa powinna być taka jak na kotlety mielone dość zwarta ale nie zbita. Masą mieloną wypełniamy łódeczki cukiniowe. Wykładamy do naczynia żaroodpornego

Garnkowe fanaberie
Gołąbki "sulmierzyckie" - obiad na czas mrozów :) 190

łatwiej później będzie formować "gołąbki". Drobniutko kroimy też cebulę i mieszamy z kapustą, jajkami, manną, mąką ziemniaczaną, przyprawą i mięsem. Wszystko mieszamy bardzo dokładnie, najlepiej zrobić to ręką. Następnie odmierzając łyżką zbliżonej wielkości porcje przy pomocy moczonych każdorazowo w wodzie rąk formuję rodzaj kotletów, które obtaczam w mące. Kiedy są gotowe rozgrzewam tłuszcz i obsmażam każdą sztukę na lekko brązowo

I tu będę miała takie te
Kiełbaski rumuńskie 303

jest... Aż ostatnio przypadkowo wpadłam na ten przepis :) Okazało się, że robi się je jak kotlety mielone, ale formuje się w podłużne grube wałeczki. U mnie wyszły aż za duże :) Polecam. Składniki: 500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego (u mnie tylko szynka) 2 małe jajka 1 cebula 2 czerstwe kajzerki 2 ząbki czosnku mleko olej bułka tarta sól, pieprz majeranek

Kuchnia domowa Ani
Bieszczadzkie kotlety z ziemniaków i sera 23406

Leska aż po Cisną. Bieszczadzki sposób na wykorzystanie ziemniaków pozostałych po obiedzie. Tak przygotowane kotlety podajemy z sosem pieczarkowym, z sosem mięsnym, albo po prostu z kefirem. Zapraszam :) Składniki na 12 niewielkich kotlecików: 300 g ugotowanych ziemniaków (całych lub tłuczonych) 100 g twarogu 1 jajko 1-2 łyżki mąki pszennej (najlepiej krupczatki) 1/2 łyżeczki pieprzu 1 płaska łyżka majeranku sól

Trzeci talerz
Mielone w panierce z boczku 320

Mielone w panierce z boczku z duszonymi pieczarkami Składniki 25 dkg mięsa mielonego z szynki 1 jajko 1 mała kromka czerstwego chleba 1 mała cebulka 2

czarrna od kuchni
CIASTECZKA KAKAOWE Z PŁATKÓW KUKURYDZIANYCH 219

przyrządzenia:  Płatki kukurydziane zblendować , dodać kakao, sodę Masło utrzeć z cukrem i jajkiem następnie dodać zgniecione banany  W/w składniki plus miód, bakalie wymieszać ze sobą.  Blaszkę wyłożyć papierem śniadaniowym, formować z ciasta kulki lub nakładać łyżką następnie spłaszczyć dłonią na kształt małego kotleta. Piec w 175 stopniach ok. 20 min  Smacznego

pieprzny smaczek
Mielone z kaszą jaglaną 186

drugi dzień. Wystarczyło zakupić trochę mięska mielonego i obiad gotowy. Dzięki tej kaszy, kotlety nabrały ciekawego smaku oraz stały się lżejszą wersją zwykłych mielonych. Składniki na 10-12 kotlecików 300 gr mięsa mielonego ( u mnie z szynki ) 1/2 woreczka kaszy jaglanej 1 całe jajko 1/2 cebulki zeszklonej nać pietruszki szczypta papryki słodkiej i ostrej sól, pieprz do smaku bułka tarta

Gotowanie...to proste !
Mortadela w cięśćie 222

była wędliną bardzo użyteczną . Dawano ją na kanapki, smażono skwarki , dodawano do zup, zastępowała kotlet schabowy  a moja mama smażyła ją w mundurkach . Inaczej mówiąc w cieście naleśnikowym . Szybka i łatwa przekąska . Składniki 1/2 szklanki mleka( kefiru lub zsiadłego mleka) 1/2 szklanki wody 1 jajko 2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli mortadela Sposób wykonania Mortadele

Eli Gotowanie
Burgery z kaszy jaglanej i marchewki 219

jest wystarczająco doprawione, ewentualnie dopraw jeszcze. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Mokrymi rękoma uformuj kotlety i połóż na blasze. Piecz ok. 20 minut w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku. * Najlepiej, żeby kasza była ugotowana na wilgotno. Jeśli jest sypka, potrzebne będzie co najmniej jedno jajko, a najlepiej dwa. ** Nasiona mogą być uprażone, ale nie ma takiej konieczności. Bez podprażenia też

Corner With Recipes
Kotlety mielone z groszkiem 137

tarta olej do smażenia Przygotowanie Mięso przepuszczamy przez maszynkę (średnie oczka). Do mięsa wbijamy jajka ,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek ,musztardę ,osączony z zalewy groszek ,maggi ,pieprz oraz bułkę tartą (masa ma być zwarta) .Wyrabiamy ręcznie dodając odrobinę przegotowanej wody. Z masy mięsnej formujemy kotlety ,obtaczamy w bułce.  Smażymy na rozgrzanym oleju ,osączamy z nadmiaru tłuszczu

R'n'G Kitchen
Kotlety mielone nadziewane 410

miękka, następnie dobrze odciskamy z nadmiaru mleka. Mięso przekładamy do miski, dodajemy przestudzoną cebulkę, jajko, bułkę oraz przyprawy. Masę mięsną dokładnie wyrabiamy łącząc składniki aż się dokładnie. Ser wyciągamy z woreczka kroimy w grubszą kostkę. Wilgotnymi dłońmi formujemy płaskie kotleciki, nadziewamy kawałkiem sera. Obtaczamy kotlety w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy kotlety z każdej ze stron na złoto

kgwjanczewo
Kotlety jajeczne z marchewką 206

mojej sympatii do mięsa i mięsnych dań, muszę je pochwalić. :-) A czym posypane są kotlety? To czipsy z pietruszki, które upiekły się obok nich. Ich smak to duże, pozytywne zaskoczenie, bo pietruszkę w zupie omijam szerokim łukiem. ;-) 2 duże marchewki 1 średnia cebula 4 jajka 2 ząbki czosnku. 1/3 szklanki bułki tartej sól pieprz ziołowy 1. Marchewki myjemy

Szefowa kuchni
Cannelloni z cukinii na pure ziemniaczanym z kminem 222

cały czas  mieszając, aż wszystko zacznie gęstnieć, doprawiamy. Mięso łączymy z jajkiem, bułką tarta i przyprawami wszystko dobrze łączymy ze sobą. Cukinię myjemy i tniemy wzdłuż na cienkie paski grubość ok 0,2 cm. Z mięsa kleimy duże kulki ( jak na kotlety mielone) i zawijamy w cukinii, wszystko układamy obok siebie wciskając w pure. Posypujemy

Niezły Młynek
59. Wegetariańskie kotleciki z płatków owsianych i selera 137

Uwielbiam kotlety z płatków owsianych, które robię bardzo często, a kotlety z selera wręcz kocham, postanowiłam zatem zrobić mix obu tych przepisów i wyszły naprawdę smaczne kotleciki. 1 średni seler 3/4 szklanki płatków owsianych 1 cebula 1 kostka rosołowa 3 jajka 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz, Vegeta olej do smażenia Seler zetrzeć na grubych oczkach i obgotować w wodzie

Jadło i czytadło
Roladki z piersi kurczaka z szynką i serem 495

jaja - mąka, bułka tarta - czosnek mielony - domowa wegeta Wykonanie Piersi z kurczaka kroję na kotlety ( każdą pojedynczą pierś na dwa ), rozkładam folię spożywczą i rozbijam na cienkie płaty. Na kazdy kawałek mięsa wykładam plaster szynki i sera. Zwijam w roladki. Panieruję w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. ( jajka doprawiam obficie czosnkiem i wegetą ). Smażę na mocno rozgrzanym tłuszczu

Kuchnia z widokiem na ogród
Kotlety z mielonej piersi drobiowej, szynki i płatków owsianych - polpette impanate di petto di pollo con prosciutto e avena 384

SKLADNIKI500 g mielonej piersi drobiowej200 g szynki gotowanej     1 jajko     3 łyżki błyskawicznych  płatków owsianych     3

zielonacukinka
Kurczak z zalewy octowo-ketchupowej 223

zrobiłam zalewę z dodatkiem ketchupu..razem ze  skrzydełkami było  nawet kilka kotletów schabowych z piersi kurczaka...smakowały wyśmienicie..takie skrzydełka w zalewie są pyszne ..polecam.. 1 kg skrzydełek kostka rosołowa sól, pieprz ziele angielskie listek laurowy wegeta mąka do panierowania jajka bułka tarta Zalewa: ¼ szkl. octu spirytusowego  ½ litra wody  2 cebule  ½ łyżeczki pieprzu

Moje domowe kucharzenie