kotlety z jajek - 6082 przepisów (strona:67/406)

Obiad za 10 zł Czyli Ziemniaczano Warzywne Kotlety 1312

warzywnej (kalafiorki, fasolka szparagowa, kalarepa, marchew, por) 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki startego sera żółtego (mogą być też bez sera) 1 jajko sól, pieprz, papryka słodka/ostra (dla dzieci pomijamy ostrą paprykę) mąką do obtoczenia kotletów (możemy użyć też bułki tartej) olej do smażenia 1. Warzywa wrzucamy na osolony wrzątek i podgotowujemy z około 10 minut i następnie lekko(...)przez praskę lub po prostu tłuczemy odnowa tłuczkiem, dodajemy warzywa jeśli są już pokrojone w kostkę jeśli nie to musimy niestety je pokroić ;)  Dodajemy mąkę, jajko, przyprawy i mieszamy całość i formujemy kotlety. Obtaczamy je w mące lub bułce tartej i smażymy na niewielkiej ilości oleju

Gotowanie...to proste !
Schabowy z parówką. 190

kotlety. Rozklepać, doprawić przyprawą do potraw Kucharek i pieprzem. Każdy kotlet posmarować 1 łyżeczką majonezu, posypać  startą mozzarella i położyć na każdym kotlecie parówkę. Każdy kotlet zrolować i panierować w mące, jajku i bułce tartej. Obsmażyć z każdej strony na patelni. Przełożyć do naczynia do zapiekania i wstawić na 8 minut do nagrzanego 190oC piekarnika. Podawać z młodą kapusta

Kulinarny karnet Christophera
Kotlety z kaszy gryczanej 105

smaku i lepiej się komponuje z pozostałymi składnikami obiadu. Przygotowanie kotlecików jest równie proste jak w przypadku kotletów mielonych, więc warto czasem poświecić kilka minut więcej, aby nie podać zwyczajnie ugotowanej kaszy gryczanej. Składniki 100 g kaszy gryczanej niepalonej 2 jajka 1 mała marchewka 8-10 łyżek bułki tartej 1 pęczek natki pietruszki sól, pieprz olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)wystygnięcia. Marchewkę obrać, umyć, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, drobno posiekać. Do miski wsypać kaszę gryczaną, marchewkę, pietruszkę, bułkę tartą, wbić jajka, dokładnie wymieszać. Formować małe kotlety – w razie potrzeby można dodać odrobinę wody lub bułkę tartą. Gryczane kotlety przełożyć na patelnię z lekko nagrzanym olejem. Smażyć z każdej strony po 3-4 minuty

niecodziennikpary
Kotlety mielone w sosie koperkowym 3742

drugi dzień nie smakują już tak dobrze jak prosto z patelni. Ale mam na to sposób:). Polane sosem koperkowym zyskają nowe życie i nowy smak. Kotlety: 500g mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko L 5 łyżek bułki tartej + 1/4 szklanki do obtaczania 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki chilli 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz olej(...)pęczek koperku 2 łyżki masła sól, pieprz, papryka słodka 1. Cebulę kroimy w kostkę. W dużej misce mieszamy ze sobą mięso, cebulę, jajko, bułkę tartą i wszystkie przyprawy. 2. Formujemy sporej wielkości kotlety, które lekko spłaszczamy, obtaczamy w bułce tartej, smażymy z dwóch stron na mocno rozgrzanym oleju przez 10-15 minut.  3. Przygotowujemy sos: bulion zagotowujemy z solą

Szefowa kuchni
Kotlety mielone w sosie bolońskim 167

usmażyć za dużo mielonych na obiad, na drugi dzień nie są już tak smaczne. Wystarczy zrobić taki sos by zyskały nowe życie i nowy smak:).  Kotlety: 500g mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko L 5 łyżek bułki tartej + 1/4 szklanki do obtaczania 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki chilli 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz olej(...)cebula 2 ząbki czosnku  sól, pieprz, oregano  olej  1. Cebulę kroimy w kostkę. W dużej misce mieszamy ze sobą mięso, cebulę, jajko, bułkę tartą i wszystkie przyprawy. 2. Formujemy sporej wielkości kotlety, które lekko spłaszczamy, obtaczamy w bułce tartej, smażymy z dwóch stron na mocno rozgrzanym oleju przez 10-15 minut.  3. Przygotowujemy sos: marchew ścieramy

Szefowa kuchni
De volaille – de volaj 316

ziemniaków oraz bukietem surówek. Oto przepis: Składniki: - podwójna pierś z kurczaka - 2 większe pieczarki - 5 dag sera 2 łyżeczki masła -sól, pieprz, bułka tarta, jajko, olej do smażenia Wykonanie: Rozciąć pierś, rozbić na dwa kotlety, oprószyć solą i pieprzem(...)Pokroić w kostkę pieczarki i lekko je zrumienić. Na rozbite i przyprawione kotlety nakładać pieczarki, łyżeczkę masła i ser pokrojony w kostkę lub grubsze paski. Zwinąć kotlety, można złączyć je wykałaczkami, maczać w jajku, następnie obtaczać w bułce tartej i smażyć na małym ogniu z każdej strony. Należy pamiętać, żeby powoli dość długo smażyć, żeby w środku mięso nie było

dom-agi.pl
Piramidki drobiowe z masłem pietruszkowym 183

kurczaka i, po usmażeniu, delektować się smakiem :) Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka masło pietruszkowe domowego wykonania - przepis tutaj sól pieprz przyprawa do kurczaka jajko mąka bułka tarta Pierś oczyszczamy, myjemy, ubijamy jak na kotlety Środek smarujemy sporą ilością masła(...)dałam trochę za mało, więc nawet jeśli ilość, którą nałożycie będzie się Wam wydawać spora, to i tak spokojnie nakładajcie dalej :) Zwijamy w roladkę, jak na kotlety de volaille Panierujemy w kolejności: mąka, jajko, bułka tarta. Jeśli zostanie Wam jeszcze jajko, to możecie zrobić podwójną panierkę, czyli po obtoczeniu w bułce włożyć jeszcze raz do jajka i znowu do bułki

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Kotlety „ruskie” 220

ruskich jajko bułka tarta Wykonanie: 1. Ziemniaki ugotować, pognieść. Ser pognieść. 2. Cebulkę pokroić w kostkę i podsmażyć. Wszystko razem wymieszać, wcisnąć czosnek, doprawić. 3.Uformować kotlety jak mielone. Zanurzyć w rozbełtanym jajku i bułce tartej. 4. Smażyć po kilka minut z każdej strony do zrumienienia. Można podać ze śmietaną lub sosem pieczarkowym. Poniżej przepis na sos. Składniki

Mama z miasta
Kotlety jajeczne z kaszą jaglaną. 229

kotleciki bardzo wam zasmakują. Dodałam do nich trochę liści botwinki , aby trochę ożywić kolor i smak . Składniki: na około 6 kotletów 1/ 3 szklanki suchej kaszy jaglanej 1 szklanka wody 4 jajka sólo ,pieprz 1 łyżka bułki tartej garść liści botwinki,małe liście bułka tarta do obtoczenia gotowych kotletów Kaszę płuczemy na sitku pod bieżącą wodą . Przełożyć do garnka(...)gotujemy na twardo ,około 8 minut . Następnie przekładamy do zimnej,studzimy i obieramy. Jajka rozgniatamy widelcem ,dodajemy ugotowaną kaszę , surowe jajko ,jedną łyżkę bułki tartej i skrojoną drobno botwinkę. Mieszamy wszystko na jednolitą masę,doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotlety ,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oliwie z dwóch stron na rumiano.Smacznego. Pomysł z Kwestia Smaku – dziękuję

Ladylaura.
Pyszny domowy burger 135

Osobiście nie znam nikogo kto wzgardziłby prawdziwym domowym wołowym burgerem, świetny przepis na szybką i prostą kolacje lub obiad. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na kotlety: 400 gram mielonego mięsa wołowego 1 średnia cebula 1 jajko 1 łyżeczka soli,pieprzu i słodkiej papryki Składniki: 4 bułki do hamburgerów pomidor 2 ogórki konserwowe kilka plastrów cebuli sałata bądź mix sałat majonez ketchup(...)plastry sera chedar bądź innego ulubionego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie kotletów: Do miski przekładamy zmielone mięso wraz z tartą bądź poszatkowaną cebulą. Dodajemy jajko oraz sól, pieprz i paprykę, całość dobrze wyrabiamy. Mięso dzielimy na 4 kawałki tej samej wielkości, formujemy kule i rozpłaszczamy je na placki o grubości ok 2 cm. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni

Studencka Micha
Kotlety z selera w panierce z pestek z dynii 187

Kotlety z selera jak wszystkie warzywne kotleciki są nie tylko bardzo zdrowe, ale naprawdę smaczne. Pestki dyni nie tylko wzbogacają je smakowo, ale są dodatkowym atutem zdrowotnym. Świetny dodatek obiadowy, nie tylko dla wegeterian. Bardzo łatwe do przygotowania. Polecam! Składniki: 1/2 selera 4 łyżki pestek z dynii 4 łyżki bułki tartej 1 jajko 2 łyżki mleka 3 łyżki mąki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Roladki z indyka 183

ochotę na takie danie to zapraszam po przepis. Składniki na 6 roladek 500 g piersi z indyka 6 kawałków suszonych pomidorów (lub więcej zależy od ilości kotletów) 6 plasterków żółtego sera 1 jajko sól  pieprz bułka do panierowania masło klarowane do smażenia Pierś z indyka pokroić na plastry o grubości około 0,5 cm i rozbić delikatnie(...)podziurawić kotletów. Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem, na wierzch ułożyć plasterek sera i kawałek suszonego pomidora. Zwinąć w roladkę , spiąć wykałaczką. Każdą roladkę obtoczyć w bułce tartej,  roztrzepanym jajku i ponownie w bułce. Smażyć na rozgrzanym maśle z każdej strony na rumiany kolor. Następnie włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku w 180 stopniach C około

O kuchni z uczuciem
Wczorajsza zapiekanka 271

wyrzucić go , zapraszam do wypróbowania , naprawdę smakuje rewelacyjnie . Składniki  ( dla 4 osób )                    Kotlety mielone w sosie pomidorowym z poprzedniego dnia  2 jajka  4 łyżki startego parmezanu  4 łyżki sera żółtego gouda  pieprz czarny  sól himalajska makaron ( według uznania )  pół szklanki mleka  Wykonanie(...)miski wpijamy dwa jajka,mleko ,oraz parmezan , doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy.  Kiedy mamy przygotowany płyn z jajek , do garnka w którym gotowaliśmy makaron , wkładamy makaron ponownie do garnka , następnie kroimy nasze kotlety w średnie kawałki i dodajemy do makaronu wraz z pozostałym sosem pomidorowym , następnie wlewamy nasze jajka i wszystko bardzo dokładnie mieszamy , kiedy

Mój Smak
Kotlety Twardowskiego 9605

smaku pieprz czarny świeżo mielony – do smaku Nadzienie: ok. 100g masła miękkiego ok. 200g żółtego sera Panierka: mąka pszenna 1-2 jajka bułka tarta Dodatkowo: wiórki masła olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety Twardowskiego ze schabu – Wykonanie: Ser zetrzeć na tarce o średnich lub dużych oczkach. Kotlety schabowe umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie rozbić tłuczkiem dość(...)obrócić i zbić z drugiej strony. Następnie każdy kotlet podwinąć i zbić końcówki, następnie formujemy w dłoniach w podłużne rolady (tak jak na kotlety de volaille (devolaj)). Każdą roladę obtaczamy najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku, a na koniec w bułce tartej. Ponownie formujemy w dłoniach i odstawiamy. Smażymy na głębokim tłuszczu. Kolejno wyjmujemy kotlety i układamy na blaszce

Kulinarne Przeboje
Schabowe w panierce z ziemniaków 141

ziemniaków, takich jak na placki ziemniaczane. Jest obiad który zrobimy z podstawowych składników. Polecam do tego sos czosnkowy który wzmocni naszą odporność. kotlety: 4 kotlety schabowe 4 duże ziemniaki 2 ząbki czosnku 2 jajka 2 łyżki mąki bezglutenowej sól, pieprz 1 łyżeczka majeranku papryka ostra zioła włoskie olej rzepakowy frytki: 1 seler duża 3 duże marchewki  sól, pieprz(...)obieram ziemniaki i ścieram na tarce jarzynowej. Przekładam na sito i zostawiam na 15 minut żeby z ziemniaków odsączyła się woda. Do ziemniaków dodaję jajka, sól, pieprz, majeranek, przyprawy włoskie, paprykę ostrą, mąkę i mieszam. Kotleta biorę w dłonie i obkładam go pulpą ziemniaczaną, z jednej i drugiej strony. Na patelni rozgrzewam olej, i układam kotleta. Smażę na wolnym ogniu

wesoła kuchnia