kotlety z jajek - 6082 przepisów (strona:73/406)

Kotlety ziemniaczane z sosem czosnkowym 218

ostudzonych. U mnie akurat z sosem czosnkowym, ale pasują dosłownie do wszystkiego, kleks śmietany, łosoś, gulasz. Tylko wyobraźnia jest ograniczeniem. Składniki (8 kotletów): - 1/2 kg ugotowanych, potłuczonych ziemniaków (do tłuczenia można dodać masła) - 1 jajko - 1-2 łyżki mąki (masa powinna być dosyć luźna, ale trzymać formę kotleta. ilość mąki będzie zależała od rodzaju użytych ziemniaków) - mała cebula - sól, pieprz(...)łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego - łyżka śmietany 18% - sól, pieprz, ulubione zioła Do potłuczonych ziemniaków wbijam jajko, dodaję mąkę, sól i pieprz do smaku. Mieszam na jednolitą masę.  Na patelni podsmażam pokrojoną w kostkę cebulę, mieszam z masą ziemniaczaną. Mokrymi rękoma formuję kotlety, obtaczam z bułce tartej, smażę na złoto na niewielkiej ilości oleju. W międzyczasie przygotowuję

Cook&Love
Kotlety mielone z nadzieniem z cykorii i mozzarelli 148

nowym wydaniu smakują rewelacyjnie. Polecamy. Składniki Farsz: por (biała część) cykoria (duża) łyżeczka oliwy z oliwek duża kulka mozzarelli 1/2 łyżki bułki tartej sól ziołowa Kotlety: 300 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej jajko 50 ml mleka bułka tarta pomidor łyżka ziół prowansalskich maggi pieprz Dodatkowo: bułka tarta do obtoczenia kotletów olej do smażenia Przygotowanie   Normal 0 21 false(...)jajkiem ,mlekiem ,ziołami ,sparzonym (obranym ze skórki) i pokrojonym w kostkę pomidorem ,bułką tartą (masa ma być plastyczna ,nie lejąca) ,do smaku doprawiamy maggi i pieprzem. Z masy serowej lepimy 6 kulek. Wyrobione mięso dzielimy na 6 porcji. Każdą przedzielamy na pół ,na środek z każdej połówki (rozwałkowujemy mięso) dajemy farsz serowy ,przykrywamy drugą połówką i formujemy kotlety. Obtaczamy

R'n'G Kitchen
Kotlety mielone z cukinią 301

soczyste, dlatego gorąco polecam ten przepis. Z podanych składników wychodzi 18 kotlecików mielonych – trochę większych od orzecha włoskiego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety mielone z cukinią – Składniki: 400 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowego) 1 jajko (klasa M) 1 średnia cukinia – ok. 180 g 1 mała cebula – ok. 70 g 1 mały ząbek czosnku pół pęczka świeżego(...)kotlety mielone z cukinią: Cukinię umyć, obrać ze skórki, a następnie zetrzeć na tarce o małych oczkach. Posypać solą i odstawić na ok. 20 minut. Po tym czasie odsączyć cukinię z soków. Czosnek obrać, drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać, pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Koperek umyć, osuszyć i drobno posiekać. Do mięsa mielonego wbić jedno jajko, dodać

Kulinarne Przeboje
Kotlety drobiowe w szynce parmeńskiej 208

składników Składniki filet z kurczaka 1/2 kg por 1/4 szt papryka czerwona 1/2 szt sól i pieprz chleb czerstwy 2 kromki szynka parmeńska 8-10 plasterków jajko 1 szt … Czytaj dalej Kotlety drobiowe w szynce parmeńskiej

czarrna od kuchni
Placki fasolowe z pieczarkami 161

pieczarki z cebulą.  Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Następnie pieczarki z cebulą i ugotowaną fasolę zmielić.  Dodać posiekaną natkę pietruszki,  przyprawy do smaku, jajka i całość dokładnie wymieszać.  Kotlety formować mokrą łyżką. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor

Tradycyjna Kuchnia
ROLADKI Z MIELONEGO MIĘSA KURCZAKA Z SEREM + FILMIK 64

PANIERKA :  2 jajka  mąka pszenna bułka tarta olej do smażenia PRZYGOTOWANIE : Mięso oraz cebulę i czosnek mielimy w maszynce do mięsa. Do masy dodajemy jajka, mąkę, przyprawy i bułkę tartą, wyrabiamy wszystko dokładnie. Ser musimy pociąć w słupki.  Następnie bierzemy porcję mięsa i formujemy placek na który kładziemy kawałek sera i formujemy owalnego kotleta z serem(...)środku.  Panierujemy w mace, rozmąconym jajku i bułce tartej, następnie smażymy na rozgrzanym oleju z jednej i drugiej strony na złoto.  Kotlety podajemy ciepłe z ulubionymi dodatkami, smacznego.                                     Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
Kotlety z leśnych grzybów + film 153

grzybów. Mogą stanowić świetną przekąskę lub gorącą kolacją , można je również podać na obiad z surówką i ziemniakami. Polecam do wypróbowania. składniki na 8-9 kotletów 50 dag leśnych grzybów ( podgrzybków, maślaków itp. ) 2 jajka 2 cebule 5 łyżek bułki tartej + 2 łyżki do panierowania kotletów 4 łyżki masła sól pieprz przepis Grzyby oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę razem

Smakowite Dania
Schab po kowalsku 610

plastrów schabu 2 cebule curry sól, pieprz czosnek granulowany 100 g tartej mozzarelli (lub innego sera, np gouda) majonez ketchup 1-2 jajka bułka tarta smalec lub olej do smażenia 1-2 łyżki masła Kotlety delikatnie rozbijamy. Doprawiamy solą, białym pieprzem oraz granulowanym czosnkiem (ja zwykle jedną stronę doprawiam solą i pieprzem a drugą stronę posypuję granulowanym czosnkiem i układam(...)kotlety jeden na drugim, tak by mogły jeszcze przyjąć przyprawy od siebie nawzajem). Zostawiamy doprawione kotlety na około 10-20 minut, po czym panierujemy je w rozmąconym jajku oraz bułce tartej i od razu smażymy z obu stron na złoto (najlepiej na smalcu, ale jak ktoś nie lubi może na oleju). W międzyczasie obraną cebulę kroimy w piórka. W rondelku

Smaki Na Talerzu
Kotlety Twardowskiego 926

smaczne, aromatyczne i kruche. Myślę, że to danie świetnie sprawdzi się jako niedzielny, rodzinny obiad. Polecam!     Składniki: 3 kotlety ze schabu 10dkg masła 1 ząbek czosnku 15dkg żółtego sera pół szklanki mąki pół szklanki bułki tartej 1 jajko przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano olej do smażenia     *** Żółty ser ścieramy na tarce o małych oczkach i mieszamy(...)pół i zbijamy tłuczkiem brzegi, następnie obracamy i z drugiej strony również zbijamy brzegi *** *** Każdy tak zamknięty kotlet podwijamy i formujemy w dłoniach zgrabne roladki *** *** Kotlety obtaczamy dokładnie w mące, później w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej i ponownie w dłoniach formujemy na kształt roladek *** *** Podsmażamy na oleju, z każdej strony na złoty kolor, a następnie przekładamy

Blog z Apetytem
#8 Wegeburgery i domowe bułeczki 185

lekkiego rozgotowania. Zdejmujemy z ognia, do gorącej dodajemy kaszę kukurydzianą lub mannę, w ilości takiej, aby zagęścić soczewicę na tyle, aby dało się z niej formować kotlety. Zostawiamy do ostygnięcia, dodajemy jajko (niekoniecznie, ale z jajkiem mniej się rozpadają przy smażeniu), w razie potrzeby dosypujemy więcej kaszy. Doprawiamy wedle uznania :). Panierujemy w otrębach lub bułce, smażymy na rozgrzanym oleju

Kuchnia w szuwarach
Kotlety z kalafiora i brokuła z koperkiem 192

ciekawego aromatu.... Zapraszam do wypróbowania 😉 Składniki: brokuł 200 g, kalafior 200 g, czosnek 2 ząbki, koperek świeży 4 łyżki, mąka pszenna 3 łyżki, jajko 1 szt, pieprz, sol do smaku, bułka tarta do obtoczenia kotletów, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Kalafiora i brokuła zalewamy wrzątkiem i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy, dusimy tłuczkiem do ziemniaków i odstawiamy(...)ostygnięcia.  Dodajemy jajko, mąkę, posiekany koperek, wyciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy do smaku. Formujemy kotlety dowolnej wielkości i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na zloty kolor. Smacznego

kulinarne odsłony pati
Kotlety rybno-grzybowe 193

filetów rybnych 300 g odgotowanych grzybów (u mnie borowiki amerykańskie, które bardzo ciemnieją w czasie gotowania, stąd ten kolor) 40 g kaszy manny 1 jajko sól, pieprz … Czytaj dalej Kotlety rybno-grzybowe

czarrna od kuchni
Kotlety mielone 162

Kotlety mielone aromatyzowane cebulą, czosnkiem i majerankiem. Składniki: 1/2 kg mielonej karkówki 1 cebula 4 ząbki czosnku 1/4 szklanki bułki tartej 1 jajko czubata łyżeczka majeranku sól pieprz 1/6 szklanki wody bułka tarta do obtoczenia kotletów olej do smażenia kotletów Wykonanie: W misce umieszczamy odpowiednio przygotowane wszystkie składniki kotletów: Mięso i cebulę mielimy. Ja często w sklepie proszę o zmielenie(...)karkówki, wówczas cebulę kroję  w bardzo drobną kosteczkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy bułkę tartą nasączoną wodą. Dodajemy jajko, solimy, pieprzymy, wsypujemy majeranek. Na koniec dolewamy wodę i całość dokładnie wyrabiamy. Z mięsa formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy je na oleju, z obu stron, na złoto - brązowy kolor. Smacznego

Smak mojego domu
KOTLETY ZIEMNIACZANE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI – ŁĘŻNIE 96

GROSZKIEM I ZIEMNIAKAMI NA MAŚLE   Kotlety ziemniaczane z kapustą i grzybami – łężnie: – Kotlety ziemniaczane w wersji wigilijnej – Idealne, nie tylko na święta – Z pysznym kapuścianym, nieco leśnym wnętrzem – Smaczne i sycące – Pyszne, chrupiące ziemniaczki ILOŚĆ PORCJI: 10 KOTLETÓW CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT CO POTRZEBUJESZ: – Ziemniaki – 1 kg waga po obraniu – Jajko – 1 sztuka – Mąka pszenna ok. szklanka(...)odmiany wersja iście świąteczna. Kotlety ziemniaczane z kapustą i grzybami tzw. fachowo łężnie. Te kotlety to pyszne, chrupiące ziemniaczki z pysznym nieco leśnym wnętrzem. Course Main Course Cuisine Polska Keyword Łężnie, Kotlety ziemniaczane, Kapusta z grzybami Prep Time 1 hour Cook Time 1 hour Servings 10 KOTLETÓW Ingredients Ziemniaki – 1 kg waga po obraniu Jajko – 1 sztuka Mąka pszenna

globuskulinarny

Proponowane wyszukiwania