kotlety z jajek - 6082 przepisów (strona:78/406)

Kotlety z kaszy bulgur nadziewane szpinakiem i parmezanem 130

kremówkę, odrobinę soli , pieprzu i… gotowe! Będąc zabieganym, czasami trzeba pójść na łatwiznę " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki: Kotlety: 200 g kaszy bulgur 200 g świeżego szpinaku parmezan 2 jajka 2 ząbki czosnku 4 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka masła(...)kilka łyżek wody sól pieprz Sos: 1 koncentrat z przyprawami „Winiary” – pomidorowa 100 g śmietany kremówki 30 % sól pieprz Przygotowanie: Kotlety: Kaszę bulgur ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i ostudzić. Następnie dodać jajka, mąkę, bułkę tartą, sól, pieprz, czosnek granulowany i wodę. Dokładnie wymieszać. Gdyby masa była za sucha i się nie kleiła, dolać odrobinę wody

Oryginalny smak
Schab faszerowany kapustą i grzybami 102

pieczarek 200 g kapusty kiszonej 0,5 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz 1 czubata łyżeczka majeranku 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1 jajko bułka tarta olej do smażenia Instrukcje Schab rozbijamy na cienkie kształtne kotlety, oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy na drobne kawałki i rumienimy na maśle. Kapustę odciskamy z nadmiaru wody, kroimy na drobne kawałki i smażymy(...)minut. Na koniec odparowujemy nadmiar płynu. Kapustę mieszamy z grzybami, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem i papryką. Farsz nakładamy na wcześniej rozbite kotlety i składamy na pół. Brzeg przybijamy tłuczkiem. Oprószamy mąką, maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy po kilka minut z każdej strony na złoty kolor. Artykuł Schab faszerowany kapustą i grzybami pochodzi z serwisu

To co lubię - gotuję i polecam
Klasyczne kotlety mielone 161

Składniki: 1 bułka pszenna, czerstwa 1 szklanka mleka 1 duża cebula 500 g mielonej wieprzowiny np. z łopatki lub karkówki 1 jajko 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz bułka tarta do obtoczenia kotletów 5 łyżek oleju roślinnego do smażenia   Czerstwą bułkę namocz w mleku do miękkości, następnie odciśnij z nadmiaru mleka(...)Mięso przełóż do miski, dodaj do niego: rozdrobnioną bułkę, podsmażoną cebulę, jajko, majeranek, dopraw solą i pieprzem do smaku.   Wyrabiaj mięso z dodatkami dłońmi do połączenia składników, najlepiej kilka minut (3-4 minuty).   Zwilżonymi wodą dłońmi uformuj kotlety, następnie obtocz w bułce tartej.   Smaż na oleju na średniej

kuron.com.pl
Boczniaki jak schabowe 93

Boczniaki jak schabowe Kotlety schabowe to klasyka polskiej kuchni. Dzisiaj zapraszam was na kotlety a la schabowe z boczniaków, niezwykle delikatne w smaku, wegetariańskie. Przepis warto wypróbowania! Kotlety podałam w towarzystwie kaszy jęczmiennej perłowej i prostej sałatki z ogórka, rzodkiewek, sałaty i sosu jogurtowego. PRZEPIS NA BOCZNIAKI JAK SCHABOWE Składniki: 300g boczniaków sól pieprz 2 jajka bułka tarta mąka olej(...)umyłam je delikatnie pod strumieniem bieżącej wody. Następnie boczniaki osuszamy lekko na kuchennym ręczniku. Potem oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Następnie każdy kotlet obtaczamy w mące potem w rozkłóconym jajku a potem w bułce tartej. Potem smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoto z obu stron. Artykuł Boczniaki jak schabowe pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Mortadela z botwiną i serem feta 165

Mortadela to rodzaj kiełbasy. Przygotowałam dzisiaj z niej kotlety w płatkach kukurydzianych z nadzieniem z botwiny i serkiem feta. Składniki: 600 g kiełbasy mortadeli 1 pęczek botwiny 100 g sera feta 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła klarowanego 1 szklanka płatków kukurydzianych 1 jajko pieprz sól Wykonanie Kiełbasę pokroić w 1 cm plasterki. W każdym zrobić kieszonkę,( plasterek naciąć przez(...)Smażyć kilka chwil. Doprawić pieprzem i odstawić z palnika. Ser feta pokroić w drobną kostkę i wymieszać z podsmażoną  botwinką. Każdą kieszonkę kotleta napełnić farszem z botwiny i fety i obtoczyć je w roztrzepanym jajku, a następnie w płatkach kukurydzianych. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z dwóch stron. Kotlety z mortadeli z botwiną i serem feta

O kuchni z uczuciem
Super smaczne kotlety 143

Kotleciki ziemniaczane z czerwoną fasolą i brokułowym sosem  (4 osoby) Kotlety : 8 średnich ziemniaków puszka czerwonej fasoli pęczek szczypiorku lub dymki 1 jajko otręby żytnie bułka tarta oliwa z oliwek przyprawy: pieprz, liść lubczyku, tymianek, ostra papryka Sos: pół świeżego brokuła mały jogurt naturalny typu greckiego świeża mięta ząbek czosnku przyprawy: świeżo starta gałka muszkatołowa, pieprz Przygotowanie sosu: Brokuły(...)Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, przecisnąć przez praskę. Przepłukaną fasolę rozgnieść widelcem, wraz z pokrojonym szczypiorem dodać do ziemniaków. Dodać surowe jajko, przyprawy, dobrze wymieszać. Można dosypać trochę bułki tartej, jeśli ciasto będzie zbyt luźne. Formować średniej wielkości kotlety, panierować w bułce zmieszanej z otrębami. Smażyć na złoty kolor na oliwie. Gorące kotleciki polać sosem, posypać pokrojonym szczypiorem. Podawać

vegetanie
Mielone ze świeżych grzybów 123

nieco bardziej czasochłonny obiad niż ostatnio. Zebranych niedawno grzybów jeszcze nie zdążyłam w całości przerobić, więc te, które zostały, zużyłam do usmażenia pysznych kotletów mielonych. Składniki (na 7 kotletów): 400 g gotowanych grzybów pół cebuli jajko 6 łyżek bułki tartej pół łyżeczki pieprzu ziołowego pół łyżeczki mielonego kminku 2 szczypty ostrej papryki w proszku sól olej do smażenia Cebulę obrać(...)pokroić w kostkę. Grzyby i cebulę zmiksować w malakserze. Do masy grzybowej dodać jajko, przyprawy i 3 łyżki bułki tartej. Masę dobrze wyrobić rękoma. Masę podzielić na 7 części. Każdą z nich uformować w podłużny kotlet o grubości ok. 1,5 cm. Kotlety obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Kotlety smażyć z obu stron. Podawać z puree ziemniaczanym

Weekendy w domu i ogrodzie
Kotlety inaczej 172

przygotowania kotletów inaczej: 1 podwójny filet z kurczaka (około 50 dag), 30 dag pieczarek, 20 dag żółtego sera, 4 jajka, około 8 łyżek mąki, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia. Sposób przygotowania kotletów inaczej: Płuczę mięso, myję pieczarki. Żółty ser, pieczarki i mięso kroję w kostkę. Do miski wybijam jajka, dodaję mąką

Gotuj Się Kto Może
Kotlety z kaszy jaglanej i pieczarek 188

pyszne. Na przepis natrafiłam na blogu  Smak-zdrowia  szukając inspiracji. Składniki: 100g kaszy jaglanej suchej 200g pieczarek 2 marchewki 2 cebule 1 jajko sól pieprz 1-2 łyżki bułki tartej do obsypania kotletów Kaszę przepłukać na sitku zimną wodą i przelać wrzątkiem żeby pozbyć się goryczki. Następnie ugotować według przepisu na opakowaniu (porcja kaszy na dwie porcje wody(...)marchewkę zetrzeć na grubej tarce. Przełożyć na patelnię, podlać delikatnie wodą i dusić pod przykryciem do miękkości. Kaszę połączyć z warzywami, dodać jajko i przyprawy. Masę dobkładnie wyrobić żeby składniki dobrze się połączyly. Formować nieduże kotlety i każdy delikatnie obsypać tartą bułką (nie obtaczać). Kotlety smażyć na rumiano na patelni lekko posmarowanej olejem. Odwracać ostrożnie, ponieważ są dość delikatne. Smacznego

kuchnia doski
Pieczeń z jajkiem 115

wodzie. Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie mielimy w maszynce mięso, odciśnięte z wody bułki i cebule, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy surowe jajka i wyrabiamy masę jak na kotlety. Foremkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy tłuszczem (dno i boki) i posypujemy bułką tartą. Wkładamy 1/3 masy, a na niej układamy rzędem, jedno za drugim obrane

Czary - gary w kuchni
Kotlety z tofu i czerwonej soczewicy podane z surówką 318

szafce soczewica. Lubię robić takie eksperymenty z takimi produktami. Był to strzał w dziesiątkę! W smaku przypominały mięsne, ale zdrowsze i wegetariańskie. ;) Składniki: Kotlety: (6 sztuk) kostka tofu marynowanego  1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1 jajko 1 ząbek czosnku 3 łyżki bułki tartej  natka pietruszki  pieprz sól jarzynka bez soli olej Surówka: 1 twarde, kwaśne jabłko 1 marchewka(...)płuczemy w zimnej wodzie i gotujemy do miękkości (ok 15 minut). Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. W misce zgniatamy tofu, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, posiekaną natkę pietruszki, wystudzoną soczewicę i przyprawy. Formujemy kotlety. Smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia z obu stron. Jabłko i marchewkę myjemy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tartce o grubych oczkach razem z jabłkiem

Truskawkowa Fiesta
SAKIEWKI WIEPRZOWE Z SERKIEM I SZCZYPIORKIEM + FILMIK 113

pieprz, papryka do smaku  2 jajka + mąka + bułka tarta do panierowania                                                                  PRZYGOTOWANIE :  Mięso należy umyć i pokroić na kotlety, ubić tłuczkiem na cienkie kotlety(...)każdej strony.  Serki topione mieszamy widelcem z posiekanym szczypiorkiem. Na każdy kotlet nakładamy po łyżce farszu i rozsmarowujemy na jednej połowie mięsa. Kotlety składamy i lekko dociskamy.  Panierujemy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej z każdej strony. Smażymy na oleju z każdej strony na złoto.  Sakiewki podajemy cieple z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
1563.Gołąbki ..oszukane 204

pierwszy...i jak dla mnie jeszcze lepsze niż z ryżem..Podczas przygotowań tegoż obiadu miałam małą wpadkę..no nie tyle wpadkę, ale poparzyłam się i to porządnie...Po usmażeniu kotletów chciałam zlać olej z patelni i jakoś ..nie wiem jak..ale wylał mi się na rękę..masakra...pierwszy raz tak się oparzyłam..prawie cała ręka spuchła jak bania..a ból(...)wody wegeta susz warzywny 1 łyżka mąki 1 łyżka śmietany Kapustę i cebulę drobno posiekać.Do mięsa dodać płatki ryżowe, kapustę,cebulę, ryż, jajka .Wymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku .Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.Przełożyć do naczynia żaroodpornego , zalać sosem [ z przecieru i wody], dodać

Moje domowe kucharzenie
Kotlety mielone, drobiowo pieczarkowe. 119

formie pulpecików w sosie. Za jakiś czas wypróbuję  i na pewno podzielę się z Wami przepisem. Póki co, zapraszam na kotlety :) Składniki: 1 pierś kurczaka 350 g 150 g. pieczarek 1/2 cebuli 1 bułka kajzerka 1 jajko sól, pieprz majeranek papryka słodka i ostra Dodatkowo(...)masło do smażenia pieczarek bułka tarta do obtoczenia kotletów olej do smażenia kotletów Wykonanie: Pierś zmielić. Pieczarki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.  Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle. Dodać pieczarki.  Przyprawić solą i pieprzem. Smażyć kilka minut.  Następnie, pieczarki z cebulą dodać do mięsa. Wbić jajko i dodać namoczoną w wodzie  i odciśniętą

Agusiowe smakołyki
Kotleciki z kaszy jaglanej i marchwi 158

marchew. Wrzucić oba składniki do dużej miski, dodać 2 jajka, kromkę namoczonego chleba, trochę bułki tartej i czubrycy. Wszystko wymieszać, aby powstała konsystencja masy (jak na kotlety mielone). Uformować kotleciki, zamoczyć je w jajku, następnie w bułce tartej i usmażyć na patelni z dwóch stron. Nie potrzebują długiego smażenia wystarczy chwila. Można ja podać z surówką z buraczków lub kiszonej

Smaki Przyprawy i Kolory

Proponowane wyszukiwania