kotlety mielone - 4970 przepisów (strona:224/332)

Kotlety mielone z fetą i szpinakiem 169

zmiejszy swoją objętość i odparuje wodę, przestudzić. Mięso mielone przełozyć do miski. Dodać wystudzony szpinak, jajko, odciśniętą bułkę oraz sół i pieprz. Masę dokładnie wyrobić. Ser feta pokroić na paski. Nabrać mięsnej masy i rozpłaszczyć w rękach. Na środku ułożyć pasek sera i dokładnie oblepić go mięsną masa formując kotleta. W ten sam sposób uformować pozostałe kotlety

Monia miesza i gotuje
kotlety z piersi z serem w panierce z mlekiem... 141

łyżki, czosnek niedźwiedzi  2 łyżki, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, mąka pszenna 1/2 szklanki, bułka tarta 1/2 szklanki, mleko 3,2% 3/4 szklanki, olej rzepakowy - ile potrzeba, ziemniaki ugotowane 1/2 kg, marchewka z groszkiem 1 opakowanie/w opisie piersi rozciąć na porcje, lekko je rozbić w woreczku foliowym na kotlety, ułożyć plasterki sera żółtego (użyłam holenderski), posypać przyprawami, zawinąć kotlety

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety z kalafiora i ziol, ze smietana i czarnuszka czyli Niedzielne Mielenie odc.36 147

Lubię mielić nie tylko mięsiwo. W ubiegły piątek mimo późnej pory powrotu postanowiłam ugotować pierwsza w tym roku fasolkę szparagową i usmażyć kotleciki z kalafiora.  Trochę było z nimi zabawy ale smakowały wszystkim. Przepis podpatrzony w "Warzywie" Dominiki Wójciak, proporcje moje własne. Kotlety z kalafiora i ziół, ze śmietaną i czarnuszka kalafior (ok.1 kg) 2 dymki

Dzieje kuchennej Wiewióry
Bóbgery, czyli burgery z bobem 136

tych dobrodziejstw! Dzisiaj prosty przepis na burgery vel. kotlety z wykorzystaniem bobu - BÓBGERY nadchodzą! Bóbgery Przepis na ok. 3-4 burgery Potrzebujemy: - ok. 10 dkg obranego ze skórki bobu - pół szklanki nieugotowanego ryżu (u mnie jaśminowy) - 1-2 ząbki czosnku - ok. 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka siemienia lnianego mielonego - ok. 2 łyżki prażonego słonecznika - 1 łyżka oliwy - odrobina

Bananowe Pole
Potrójny burger z serem comté 155

pomidora na plasterki. Ser też na cienkie plasterki. Mielone mięso solimy i pieprzymy. Formujemy burgery nieco większe od bułki (po 100 g każdy). Tak w średnicy ze 2 cm większe. Podczas smażenia się skurczą i wtedy będą idealnie wielkości bułki. W środku, przed smażeniem, robimy wgłębienie. W trakcie smażenia kotlety się wybrzuszają więc wgłębienie zniknie i burgery będą

Marder&Marder Manufacture
Sos z boczników. 168

mnie pojawił się ostatnio przy okazji kotletów z kaszy gryczanej tzw. Hreczniaków. Przepis  TU Boczniaki to grzyby, które bardzo szybko można przygotować  podobnie jak pieczarki. Chociaż potrawa z boczniaków jest dla mnie bardziej lżejsza. SKŁADNIKI  350 g boczniaków 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego sól, pieprz odrobina  mielonej słodkiej papryki 150 ml bulionu warzywnego

W kuchennym oknie Ewy
Kotlety rybne 145

Podczas wigilijnej wieczerzy tradycyjnym daniem rybnym jest smażony karp. Jest to jednak ryba nieszczególnie polecana dzieciom. Naszą alternatywą dla młodszych biesiadników są kotlety rybne. Przygotowujemy je z dowolnie wybranego mrożonego gatunku ryby z rozmaitymi dodatkami. W przepisie dodałyśmy cebulkę i czosnek (wersja dla 5 latka). Przygotowując taką rybkę  dla młodszych dzieci, pomijamy te elementy, a dodajemy np. kawałek ugotowanej(...)może być mrożony) np. tilapii 1 czerstwa bułka 100ml mleka 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 jajko Ok. 100g bułki tartej Olej do smażenia Przyprawy: suszony tymianek, sól, świeżo mielony pieprz Bułkę namaczamy w mleku około 10 minut, a następnie odsączamy. Cebulę siekamy na drobno oraz podsmażamy na rozgrzanej patelni z kapką oleju. Czekamy, aż będzie miała złoty kolor

Kolizje Smaków
Gołąbki bez zawijania 475

zmodyfikować i zrobiłam gołąbki bez zawijania. Takie gołąbki bez zawijania robi się z tych samych składników, co tradycyjne, czyli mielonego mięsa, ryżu i kapusty. Jest jednak pewna różnica, ponieważ w tym przypadku kapustę drobno szatkujemy i dodajemy do mięsa mielonego, dosypujemy suchy ryż, doprawiamy i wszystko razem mieszamy. Gołąbki bez zawijania to podłużne kotleciki zalane sosem pomidorowym(...)ognia i pozostawić do przestudzenia. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać przestudzoną kapustę i cebulę. Wbić jajko i wsypać suchy ryż. Doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Gdyby masa była zbyt rzadka to można dodać 2 łyżki bułki tartej. Następnie dłońmi uformować podłużne kotlety i ułożyć na talerzu wysypanym mąką pszenną. Na patelni

Danka Pichci
Kotlery z kalafiora i kaszy z pieczarkami 129

Kotlety są naprawdę zero waste.  Z obiadu została kasza gryczana niepalona (ale może być każda inna lub ziemniaki z obiadu) i kalafior. Usmażyłam z tego kotlety, które znalazły się w lunchbox'ie.  Obok propozycja deseru: pancakes z bananem, pomarańcza. 1/2 ugotowanego kalafiora 1 i 1/2 ugotowanej kaszy jaglanej lub gryczanej niepalonej cebula  ząbek czosnku sól i pieprz(...)smaku drobno posiekana natka   1 jajko lub 1 łyżka mielonego siemienia lnianego kilka łyżek bezglutenowej lub zwykłej bułki tartej do obtaczania 350 gram pieczarek olej 1 łyżeczka ziołowego pieprzu  1 łyżka tamari lub sosu sojowego ( opcjonalnie) sól i pieprz do smaku natka spore ilości Cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Kalafiora

AZgotuj!
Pulpety w sosie pomidorowym z kaszą gryczaną 192

Pulpety, kotleciki, pulpeciki, klopsiki, któż ich nie uwielbia. Są małe, średnie i duże kulki, są małe, średnie i duże kotlety, jak kto lubi i zrobi. Dziś

Moje Małe Czarowanie
Fileciki z kurczaka w pysznym cieście 9968

aromatyczne kotleciki drobiowe, ciekawa alternatywa dla klasycznych kotletów panierowanych w jajku i bułce tartej. Zamiennie do przygotowania tego dania możemy użyć fileta z indyka.     Składniki: 2 filety z kurczaka 1 jajko 1 szklanka mleka 1 szklanka mąki 1 płaska łyżeczka soli 0,5 łyżeczki curry 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej szczypta chili, pieprzu i gałki muszkatołowej olej

Blog z Apetytem
Domowe amerykańskie burgery 74

zeszklić na patelni. Przestudzić i dodać do mięsa mielonego. Kajzerkę odcisnąć i dodać do mięsa. Wszystkie składniki dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Podzielić na 4 części i uformować płaskie, okrągłe klopsy o średnicy nieco większej niż przekrojona bułka do burgerów. Następnie usmażyć na patelni z obu stron do zrumienienia. Usmażone kotlety odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym

Danka Pichci
Keto Falafel z kalafiora (Paleo, LowCarb) 149

Przekąska Kuchnia Bliskowschodnia , Wege Keyword falafel , finger food , kotlety Porcje 9 sztuk Czas przygotowania 10 minut Czas gotowania 20 minut Składniki Falafele z kalafiora 1 szklanka kalafiora rozdrobnionego 1/2 szklanki słonecznika 2 jajka 3 łyżki mąki kokosowej 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 łyżeczka soli himalajskiej lub morskiej 1/2 łyżeczki kolendry mielonej 1/2 łyżeczki chilli lub ostrej papryki 1/2 łyżeczki

Modern Cave Girl

Proponowane wyszukiwania