kotlety mielone - 4970 przepisów (strona:127/332)

KOTLETY BURACZANE 140

powstały  z miłości ... do jedzenia. Tradycyjne mielone śmiało mogą iść na wojnę z moimi buraczanymi kotletami. Przekonałam się na własnej skórze, że dodając do swoich posiłków buraczka czerwonego mam mniejszą potrzeba spożywania słodyczy. Ponadto  to  okrągłe cudo jest skarbnicą witamin, wzmacnia naszą odporność, obniża ciśnienie, wzmacnia układ krwionośny, zawiera dużo żelaza więc skutecznie walczy(...)żeby zachować całą zawartość tych wspaniałości należy je piec  w skórce a nie gotować godzinami, gdzie wtedy nie ma już  w nich nic wartościowego. Kotlety moje powstały z ogromnej ochoty na mielone, ja już kilka lat nie jem mięsa więc musiałam sobie zrobić substytuta. Po mięso już raczej nie sięgnę, więc to raczej nie była potrzeba

pieprzny smaczek
Kolorowe pieczone kotlety drobiowe 1116

Cieszą oko i podniebienie. Kolorowe, drobiowe kotlety są pieczone w piekarniku, bardzo zdrowe i bez sezonowych składników, czyli możliwe do zrobienia przez cały rok. Filety zamiast mielić, drobno siekam. Konsystencja jest wtedy dużo przyjemniejsza niż w mielonym mięsie a pieczenie w piekarniku czyni je zdrowymi. Do ich przygotowania użyłam produktów od Orzech. :-) 2 filety z kurczaka 1/2 puszki kukurydzy(...)mięso będzie bardzo klejące. Dodajemy przyprawy, jajko, bułkę tartą, kukurydzę, paprykę i szczypiorek. Masa nie jest zwarta, ale po upieczeniu nie powinna się rozpadać. 3.  Formujemy kotlety wielkości standardowego mielonego, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 175 stopni, przez 25 minut, do zarumienienia

Szefowa kuchni
Kotlety mielone w sosie bolońskim 145

Uwielbiamy spaghetti:). Stąd pomysł na te mielone w sosie bolońskim. Często zdarza mi się usmażyć za dużo mielonych na obiad, na drugi dzień nie są już tak smaczne. Wystarczy zrobić taki sos by zyskały nowe życie i nowy smak:).  Kotlety: 500g mięsa mielonego 1 cebula 1 jajko L 5 łyżek bułki tartej + 1/4 szklanki(...)sól, pieprz, oregano  olej  1. Cebulę kroimy w kostkę. W dużej misce mieszamy ze sobą mięso, cebulę, jajko, bułkę tartą i wszystkie przyprawy. 2. Formujemy sporej wielkości kotlety, które lekko spłaszczamy, obtaczamy w bułce tartej, smażymy z dwóch stron na mocno rozgrzanym oleju przez 10-15 minut.  3. Przygotowujemy sos: marchew ścieramy na średnich oczkach tarki, cebulę

Szefowa kuchni
Kotlety z piersi kurczaka panierowane 72

Kotleciki z piersi kurczaka w panierce Kotlety z piersi kurczaka w panierce       Kotleciki z piersi kurczaka w chrupiącej panierce. Kotlety marynowane w mieszance jajecznej ze słodką papryką, mielonym czosnkiem, maggi, solą, pieprzem i sokiem cytrynowym. prosty przepis na idealne kotleciki dla dzieci(...)kurczak jest delikatny, mięciutki i soczysty za każdym razem idealne kotlety na szybki i pyszny obiad  Kotlety z kurczaka. Kotlety z kurczaka składniki: około 500g filetów z kurczaka (2 duże piersi) 2 małe jajka lub 1 duże 1 łyżka oliwy 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mielonego czosnku 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki szczypta chili

Moja Książka Kucharska
Najprostsze bezglutenowe i wegańskie kruche ciasto z truskawkami, wyniki konkursu! 450

Dusimy pod przykryciem na małym ogniu aż soczewica będzie miękka.  Solimy do smaku. Kiedy soczewica się dusi wracamy do kotletów.  Tofu rozgniatamy widelcem i mieszamy z siemieniem lnianym, przyprawami - przeciśniętym przez praskę czosnkiem łyżką sosu sojowego, mieloną kolendrą i kozieradką, pieprzem ziołowym.  Dodajemy do tofu kaszę mieszamy i odstawiamy na kilka minut (żeby związała i trochę(...)minut (lub gotujemy pod przykryciem 3-5 min w małej ilości wody).  Dodajemy jarmuż do kaszy, doprawiamy całość do smaku solą (ok 1/3-1/2 łyżeczki) i świeżo mielonym pieprzem. Formujemy niewielkie kotlety obtaczamy w mące kukurydzianej i smażymy dwustronnie na nieprzywierającej patelni na niewielkiej ilości tłuszczu (wystarczy tylko lekko przesmarować tłuszczem patelnię).  Podajemy z sosem i sezonową surówką

Qlinarnie i Qlinarnie
Zrazy mielone z lubczykiem i pietruszką. 222

Domowe mielone. Z ziemniaczanym puree, surówką z kiszonej kapusty lub buraczkami to nr. 1 w polskiej kuchni. Delektujemy się kuchniami świata, ale zawsze wracamy do tradycyjnej polskiej kuchni. Dobrze przyrządzone polskie dania nie mają sobie równych.Mamy do dyspozycji szeroki wachlarz ziół, przypraw, nic tylko eksperymentować. Takich mielonych jeszcze nie jedliście-obiecuję! SKŁADNIKI: 0,8 kg. łopatki(...)listków posiekanego lubczyku, 1/2 szkl. bułki tartej, 1/2 szkl. wody, 3 szczypty roztartego w dłoniach majeranku, sól, pieprz, vegeta, masło klarowane,  bułka tarta do obtoczenia kotletów, WYKONANIE: mięso mielimy, cebulę i czosnek siekamy drobno, smażymy na maśle, łączymy wszystkie przyprawy z mięsem, cebulą, czosnkiem, bułką i wodą oraz jajkiem, odstawiamy do lodówki przynajmniej na 1 godz., formujemy kotlety, obtaczamy

Kuchnia Beaty
Kotleciki mielone z pieczarkami 167

z indyka bez smażenia i bez zapachów w kuchni, tylko pieczone w piekarniku z pieczarką usadowioną pośrodku. Smaczku kotletom dodają suszone pomidory i tymianek. Składniki: • 500 g mięsa mielonego z indyka • 250 g pieczarek • 1 cebula • 2 łyżki oleju • 1 bułka kajzerka • 1 jajko • 3 łyżki suszonych pokrojonych pomidorów • sól, pieprz(...)ciepłej wodzie, dobrze wycisnąć i pokroić w kostkę. • Mięso wymieszać z cebulą, posiekanymi pieczarkami, pomidorami, bułką i jajkiem. Przyprawić do smaku. • Uformować 8 kotletów i ułożyć je na blaszce do pieczenia posmarowanej olejem. Na środku każdego kotleta położyć pieczarkę i posypać płatkami suszonych pomidorów i czosnku. • Piec

To co kocham
Nadziewane roladki ze schabu w borowikowym sosie 366

cebuli. Całość doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem, solą i szczyptą słodkiej czerwonej papryki. Tak powstały farsz przekładamy do miseczki. Plastry schabu rozbijamy na cienkie kotlety i doprawiamy z jednej świeżo mielonym pieprzem i solą. Na każdy kotlet nakładamy nasz farsz. Kotlety zwijamy w roladki. Aby nasze schabowe roladki się nie rozpadały spinamy je wykałaczkami. Każdą roladkę najpierw

Słodkie okruszki
Kotlety pożarskie 133

Kotlety pożarskie z mięsa drobiowego to smaczna, delikatniejsza odmiana klasycznych mielonych z wieprzowiny (lub wieprzowiny i wołowiny). Przygotowuje się je równie szybko, nie ma w tym nic skomplikowanego(...)zawsze to coś innego czym można zaskoczyć rodzinkę. Myślę, że u nas będą się one pojawiać częściej, spróbujcie jeśli jeszcze nie jedliście :) Składniki na ok. 6 kotletów: 400 g mięsa mielonego drobiowego 2 ząbki czosnku  przyprawy: sól, pieprz, słodka mielona papryka 1 jajko 1 pełna łyżeczka rozpuszczonego i ostudzonego masła pęczek szczypiorku ok. 2 łyżek bułki tartej

Simply Food
Grillowany mielony z boczkiem i puree koperkowym 131

patelni grillowej i zapieczone z boczkiem, który tworzy chrupiącą skorupkę.  Do tego puree ziemniaczane i pyszna sałatka z ogórka i rzodkiewki.  Składniki na 2 porcje: - kotlety: 300g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe) 6 plasterków boczku wędzonego parzonego 1/2 małej cebuli 1 ząbek czosnku przyprawa do mielonego sól, pieprz 1 jajko 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka musztardy(...)łyżeczki cukru sól, pieprz łyżka posiekanego koperku Przygotowanie: Mięso wrzucamy do miski i dodajemy cebulę, posiekany czosnek, przyprawy, jajko, bułkę tartą i musztardę - całość mieszamy i formujemy kotlety. Na rozgrzanej patelni grillowej smażymy kotlety z obu stron - układamy w naczyniu żaroodpornym, na wierzch kładziemy plastry boczku. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 ° C - wkładamy naczynie

Alutka-Gotuje
Kotlety mielone z kalafiora 238

nawet mięsożercom. Naprawdę! Poczciwy mielony nie tylko musi być przygotowany z mięsa, bo przy użyciu odpowiednich przypraw z kalafiora i kaszy jaglanej możemy wyczarować wspaniałe kotlety z chrupiącą panierką i to nawet w beztłuszczowej wersji, bo pieczone w piekarniku! Gorąco polecam do niedzielnego obiadu z suróweczką i ziemniaczkami, czy nawet do burgerów! Pssst... mielone kalafiorowe możecie zrobić(...)warzyw 1 cebula 1 mały pęczek koperku lub natki pietruszki 1 łyżka nieaktywnych płatków drożdżowych (opcjonalnie) 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku ½ łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej ½ łyżeczki majeranku chlust oleju lub oliwy do smażenia sól, pieprz * PRZYGOTOWANIE Kaszę jaglaną przepłucz pod bieżącą wodą i ugotuj w bulionie do miękkości. W tym czasie na oleju

Food Square
KADINBUDU KÖFTE, czyli panierowane kotlety z wołowiny 123

Pyszne kotleciki z mielonego mięsa. Proporcje na 8 kotletów. Smacznego! Składniki 300 g mięsa mielonego wołowego 1 żółtko 1½ łyżki ryżu 2 łyżki posiekanej natki 1 średnia cebula sól pieprz Składniki (panierka) mąka 2 jajka (bez jednego żółtka) olej do smażenia Przygotowanie Ryż ugotować w posolonej wodzie i odsączyć. Cebulę posiekać w drobną kostkę. Połowę mięsa wrzucić(...)ryż wystygną, wymieszać z drugą połową mięsa, żółtkiem, natką i przyprawić. Ugnieść wszystko. Przykryć i schować do lodówki na co najmniej 30 min. Wyjąć mięso i formować owalne kotlety. Obtoczyć je najpierw w mące, a potem w jajku. Smażyć na patelni do zrumienienia. Artykuł KADINBUDU KÖFTE, czyli panierowane kotlety z wołowiny pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy

Tureckie Przepisy
Kotlety mielone z brokułami zapiekane w sosie śmietanowo-serowym 77

pogoda nie dopisuje, takie właśnie danie się wpisuje <3 Przepis na 12 sztuk SKŁADNIKI NA KOTLETY: 600g mięsa mielonego 1 brokuł 1 bułka kajzerka 3 małe cebule sól pieprz sól czosnkowa papryka słodka SKŁADNIKI NA SOS: 200g śmietany 18% 350g śmietany 30% 200g mozzarelli (starta na tarce) 125g parmezanu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej sól pieprz WYKONANIE: 1. Brokuła(...)gotujemy najlepiej na parze do miękkości. Studzimy i rozdrabniamy. 2. W misce umieszczamy mięso mielone, dodajemy rozgniecionego brokuła, cebulę pokrojoną w kostkę oraz bułkę rozmoczoną w wodzie. Całość doprawiamy do smaku, wyrabiamy. 3. Z wyrobionego mięsa formujemy podłużne kotlety. Układamy jeden koło drugiego w pojemniku żaroodpornym. 4. W misce umieszczamy wszystkie składniki na sos. Całość doprawiamy wedle uznania

Dziś Ja gotuje
Rolada Schabowa 133

Pieczarki obieramy i kroimy na plasterki bądź ścieramy na tarce i przesmażamy razem z cebulka i sola oraz pieprzem na patelni. Odstawiamy do ostygnięcia. 3. Mięso mielone przyprawiamy jak na kotlety. 4. Na płacie schabu rozkładamy najpierw mięso mielona, a na nie ścieramy ser, a na to wszystko  wykładamy przesmażone pieczarki i znów możemy zetrzeć trochę

Gotowanie...to proste !
BURGERY WOŁOWO-JAGLANE Z MANGO 131

mięsa mielonego kaszę jaglaną. Dzięki temu kotlety wyszły lżejsze,a w smaku pyszne!  Składniki: 400 g wołowego mięsa mielonego 3/4 szklanki kaszy jaglanej 1/2 kostki rosołowej 1 jajko 1 szklanka mąki 2 łyżki otrębów pszennych 1 ząbek czosnku 1/2 cebuli sól, pieprz zioła prowansalskie papryka słodka mielona olej do smażenia Dodatkowo: 1/2 mango 1 pomidor(...)przywarła do dna. Studzimy. W misce mieszamy mielone mięso wołowe z wystudzoną kaszą jaglaną. Następnie dodajemy ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę. drobno pokrojoną cebulę, jajko, otręby pszenne, 2 łyżki mąki oraz przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie i paprykę mieloną. Mieszamy dokładnie dłonią, aż wszystkie składniki się połączą i formujemy kotlety. Pozostałą ilość mąki wysypujemy na talerz

Kuchnia MagdaLeny
kotlet schabowy na obiad... 170

ziołowy 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, sól ziołowa 1 łyżeczka, jajka 2 sztuki, panierka do kotletów 1 opakowanie, smalec 1/2 kostki, ziemniaki - ile potrzeba, surówka - w opisie kotlety rozbić tłuczkiem, jajka dokładnie roztrzepać z pieprzem ziołowym i czarnym mielonym, z solą ziołową, włożyć kotlety i odstawić na godzinę do lodówki na mocno gorącym smalcu kotlety smażyć

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania