No to oglądamy!http://www.jak.tv/movies/jak-zrobic-kotlety-z-kapusty-pekinskiej
Ostra na SłodkoSłyszysz kotlet - myślisz mięso. To chyba takie normalne skojarzenie. Schaboszczak albo zwykły mielony czyli klasyka naszej kuchni i dania lubiane przez prawie wszystkich. A kotlety wcale
Smaczna Pyzaroku sporo domowej kiszonej kapusty. Jest pyszna! Mam nadzieję, że przetrwa zimę, ale na wszelki wypadek jemy jej dużo i przy każdej okaji. Żeby nie było nudno dzisiaj kapusta w formie kotletów. Bardzo smaczne! Kotlety są dosyć delikatne, trzeba uważać przy smażeniu żeby się nie rozpadły. Smaczne i zaraz po zrobieniu - jeszcze ciepłe, i drugiego dnia - prosto z lodówki. Podawać
Stare Garymajeranek 1 łyżka musztardy rosyjskiej Develey 3-4 łyżki śmietany Kapustę i cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju.Do mięsa dodać płatki ryżowe, kapustę,cebulę, ryż, jajka, musztardę .Wymieszać,dodać bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku .Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.Przełożyć do naczynia żaroodpornego , zalać wodą, dodać warzywa
Moje domowe kucharzenieDzisiaj Mąż przygotował dla mnie przepyszny obiad :) Ryż jaśminowy, kotlety sojowe (tekturki), surówka z kapusty taka jak w chińskich restauracjach ;) Surówkę dobrze jest zrobić wcześniej bo musi się "przegryźć". Kotlety sojowe w sosie Pomysł na te kotlety podrzuciła kiedyś na FB Sylwia, prowadząca bloga Wszystko jest w głowie , nasze są jednak trochę inne :) Składniki: - 1 małe opakowanie kotletów sojowych(...)przykryć całe kotlety i gotujemy je do miękkości, dodając pod koniec olej. Ponieważ kotlety wchłoną większość płynu a chcemy mieć sos, być może będzie trzeba dolać jeszcze wody :) Próbujemy, ew. przyprawiamy do smaku. Surówka "chińska" Zmodyfikowany przepis z bloga "Domowa kuchnia Aniki" -1/2 główki kapusty (młodej, zwartej), - 1 marchewka, - 2 łyżki cukru, - 1/2 szklanki octu jabłkowego, - 1/3 oleju
Co na wege obiad?delikates.Nie wiedzialam,ze jest tak prosty do przygotowania.Calosc uzupelnia duszona kapusta pok-choi.Kotleciki z lososia robilam po raz pierwszy i tak nam smakowaly, ze na stale wejda do naszego menu.Sa przepyszne.Bardzo delikatne i puszyste.Na pewno dzieciom tez beda smakowyly.Znakomite rowniez na zimno np. do kanapek.Bardzo polecam.Skladniki na kotlety:600 g filetu z lososia1 czerstwa buleczka2 lyzki bulki tartej2 lyzki sosu rybnego(...)orzeszkow ziemnych:100 g orzeszkow ziemnych(u mnie solonych z puszki)120 g mleka kokosowego2 lyzki octu ryzowegopieprz cytrynowy garstka podprazonych orzeszkow do dekoracjiSkladniki na kapuste pak-choi:kapusta pok-choi 500 g1 zabek czosnku2 cm imbiruszczypta cukru1 lyzka sosu sojowego lub rosoluWykonanie:Czerstwa buleczke namoczyc w goracej wodzie (w mleku byloby jeszcze smaczniej) na kilka minut.Odcisnac na sitku
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Kotlety z kapusty..... dla jednych abstrakcja zaś dla innych prosta potrawa, wręcz przysmak. Kotlety można robić z każdej kapusty, białej, pekińskiej, czerwonej jednak mnie najbardziej smakują te z kiszonej. Nie mam zamiaru udowadniać wyższości kiszonej kapusty nad resztą. Tak jak smak, pikanterię można podkręcić przyprawami, tak smaku samej kiszonej kapusty nic nie zastąpi. A że jestem jej wielką fanką(...)można podawać. Podawać z czym kto chce, jako dodatek do ziemniaków, ryżu. Z sosem grzybowym czy też pieczarkowym. Mnie jednak najbardziej smakują same, uwielbiam smak takiej przypieczonej kapusty. Na smak kotletów ma także sezam, takie podsmażony jest bardzo aromatyczny i wyraźny w smaku. Jeszcze jedna sprawa, zazwyczaj do tych kotletów dodaje się mąkę. Ja jestem zdecydowaną fanką manny, kotlety
Dieta moja pasjaKotlety z kapustą pekińską i ryżem. U mnie w domu bardzo lubi się dania mięsne z ryżem. Dziś polecam Wam pyszne, delikatne kotlety z kapustą pekińską i ryżem. Ugotowałam je w delikatnym sosie. Pamiętajcie, że podstawą smaku są zawsze przyprawy. Ja dziś sięgnęłam po przyprawy od Galeo . Piękny drewniany przyprawnik z podstawowymi przyprawami zawsze powinien być w każdej kuchni. Zapraszam(...)sosu, mieszamy. Gdy sos zacznie „bulgotać” wyłączamy gaz i zaczynamy przygotowywać kotlety. *sos jest dość rzadki, możecie go w razie potrzeby mocniej zagęścić Przygotowanie kotletów: Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Kapustę pekińską cienko ciekamy (ja trę na tarce) i przekładamy do większej miski. Dodajemy mięso mielone, ugotowany (ostudzony) ryż, wbijamy całe jajko. Następnie dodajemy posiekaną i podsmażoną
Słodkie okruszkikapusty można zrobić kotlety? Tak ! Z białej surowej...? Oczywiście :) Inspiracją była wizyta na blogu dolcevita... i przepis na Kulki Kofta... Ja różne dania robię z tego co mam :) Dlatego warto zajrzeć do oryginału :) Potrzebujemy kapustę 1/2 główki ~1kg, mąkę 5 łyżek, 2 jajka, sól i przyprawy :) Kapustę ucieramy na grubych oczkach, dodajemy jajko, przyprawy
chleba naszegoSchabowy w kapuście kiszonej jest to prostszy i o wiele smaczniejszy pomysł na zwyczajnego kotleta schabowego i kapustę kiszoną. Niedawno miałem okazję takiego zakosztować na przyjęciu urodzinowym, było tak pyszne że chyba zapomnę o panierowaniu i smażeniu schabowego. Składniki : 3-5 kawałków kotleta schabowego 0,5-0,7 kg kapusty kiszonej (najlepiej swojskiej) 2 średnie cebulki liść laurowy, ziele angielskie(...)odrobiną soli i podsmażam po kilka-kilkanaście sekund tak aby tylko zamknąć pory na pozostałym po smażeniu cebulki maśle. Do naczynia żaroodpornego na dno daję trochę kapusty, na niej układam kotlety i przykrywam resztą kapusty. Całość polewam śmietaną i zapiekam ok 25 minut w 180-190oC. Podałem z gotowanymi ziemniaczkami w koperku. Niebo w gębie
Mechanik w kuchnisztuka, tarta bułka 2 łyżki, jajko 1 sztuka, olej rzepakowy - ile potrzeba, kapusta biała 1 sztuka, maggi - do smaku łopatkę zmieloną dobrze wymieszać z jajkiem, czubricą, vegetą, namoczoną w wodzie i odciśniętą z niej bułką, tartą bułka, pieprzem z tej ilości mięsa uformować 3 duże owalne kotlety i na gorącym oleju smażyć na rumiano z każdej strony i przełożyć(...)pokrojoną młodą kapustę, zamieszać i włożyć mielone kotlety pod przykryciem dusić z 20 minut, mielone wyjąć na talerz, dodać koperek, maggi do smaku, wsypać mąkę i szybko zamieszać zagęszczając kapustę kotlety pokroić na grube plastry i podać na kapuście, można zjeść z ziemniakami, pieczywem.............SMACZNEGO!!! czubrica mielona Royal Brand: zawiera naturalne składniki - skład: cząber, lubczyk, kozieradka, sól - zastosowanie: dodaje się
W Mojej Kuchni Lubięmłodą kapustę w sklepach czekam cały rok. Najczęściej przygotowuję z niej podkarpacką młodą kapustę na słodko. Bardzo lubię też kotlety z młodej kapusty z kaszą manną w sosie koperkowym. No i oczywiście surówki, bo młoda kapusta jest tak delikatna, że nie ma lepszej bazy do wiosennych surówek. Tym razem proponuję jednak młodą kapustę duszoną z pieczarkami, marchewką i groszkiem. Smaku(...)Kiedy kapusta zmięknie, dodać tymianek oraz sól i pieprz. Gotować jeszcze kilka minut. Kapustę warto przygotować wcześniej, ponieważ z czasem zyskuje na smaku. Zapraszam również na: Podkarpacka młoda kapusta na słodko Kotlety z młodą kapustą i kaszą manną w sosie koperkowym Gołąbki z młodej kapusty z pieczarkami Surówka z młodej kapusty po koreańsku
Trzeci talerzKotlety schabowe duszone w kapuście kiszonej na winie Rozgrzewające danie na zimowe wieczory! Gwarantowana satysfakcja i ocieplenie :) Składniki: 4 świeże kotlety schabowe 1 kg kapusty kiszonej 500 ml wina Riesling z Alzacji 2 łyżki smalcu gęsiego 1 łyżka miodu sól i pieprz 2 liście laurowe kilka ziaren jałowca czerwony pieprz do przyozdobienia(...)piecu nagrzanym do 200 stopni. Na patelni rozgrzać tłuszcz gęsi i obsmażyć kotlety oprószone solą i pierzem z obydwu stron. Do uduszonej kapusty z winem dodać podsmażone kotlety, lekko przykryć kapustą, podlać winem około 200 ml). Piec kolejne 40 minut po przykryciem. Smacznego
Wino Francja KuchniaKotlety schabowe duszone w kapuście kiszonej na winie Rozgrzewające danie na zimowe wieczory! Gwarantowana satysfakcja i ocieplenie :) Składniki: 4 świeże kotlety schabowe 1 kg kapusty kiszonej 500 ml wina Riesling z Alzacji 2 łyżki smalcu gęsiego 1 łyżka miodu sól i pieprz 2 liście laurowe kilka ziaren jałowca czerwony pieprz do przyozdobienia(...)piecu nagrzanym do 200 stopni. Na patelni rozgrzać tłuszcz gęsi i obsmażyć kotlety oprószone solą i pierzem z obydwu stron. Do uduszonej kapusty z winem dodać podsmażone kotlety, lekko przykryć kapustą, podlać winem około 200 ml). Piec kolejne 40 minut po przykryciem. Smacznego
Wino Francja KuchniaDzięki dodatkowi kapusty, kotlety wyszły bardzo delikatne i soczyste. Składniki 500 g kapusty włoskiej 1 cebula 1 łyżka masła 100 ml bulionu warzywnego 500 g mielonej szynki wieprzowej olej do smażenia bułka tarta kminek mielony sól, pieprz Przygotowanie Kapustę szatkujemy. Na rozgrzanym maśle szklimy posiekaną cebulę, dodajemy kapustę, dolewamy bulion i dusimy do miękkości. Nadmiar płynu odparowujemy, kapustę studzimy, później
R'n'G Kitchen