kotlet - 10609 przepisów (strona:84/708)

Kotlety siekane z kurczaka i młodej kapusty 168

Kotlety inne niż wszystkie... siekane kotlety z filetów z kurczaka oraz młodej kapusty,  z dużą ilością zieleniny - koperku i szczypiorku. Pychotka! Młodą kapustkę należy wcześniej drobno poszatkować oraz krótko obgotować we wrzącej wodzie. Obgotowaną i odsączoną kapustkę oraz drobno pokrojone kawałki kurczaka łączymy z ciastem majonezowym lub w wersji fit - z ciastem jogurtowym i smażymy na oleju. Tak przygotowane(...)kotleciki są delikatne w smaku i bardzo proste w przygotowaniu.  Kotlety siekane to też fajny pomysł na wykorzystanie i urozmaicenie zwykłych filetów z kurczaka. Świetnie smakują podane z pieczonymi ziemniaczkami i sosem, np. czosnkowym, koperkowym lub tzatziki.  Zobacz też przepis na kotlety siekane z botwinki i kurczaka lub placki jogurtowe z kurczakiem i cukinią . Składniki: 2 filety

Kuchnia MagdaLeny
Kotlety siekane z kurczaka i młodej kapusty 169

Kotlety inne niż wszystkie... siekane kotlety z filetów z kurczaka oraz młodej kapusty,  z dużą ilością zieleniny - koperku i szczypiorku. Pychotka! Młodą kapustkę należy wcześniej drobno poszatkować oraz krótko obgotować we wrzącej wodzie. Obgotowaną i odsączoną kapustkę oraz drobno pokrojone kawałki kurczaka łączymy z ciastem majonezowym lub w wersji fit - z ciastem jogurtowym i smażymy na oleju. Tak przygotowane(...)kotleciki są delikatne w smaku i bardzo proste w przygotowaniu.  Kotlety siekane to też fajny pomysł na wykorzystanie i urozmaicenie zwykłych filetów z kurczaka. Świetnie smakują podane z pieczonymi ziemniaczkami i sosem, np. czosnkowym, koperkowym lub tzatziki.  Zobacz też przepis na kotlety siekane z botwinki i kurczaka lub placki jogurtowe z kurczakiem i cukinią . Składniki: 2 filety

Kuchnia MagdaLeny
Kotlety z młodej kapusty 118

Kotlety z młodej kapusty to pyszny pomysł na przekąskę czy nawet obiad. Mimo panierki i smażenia jest to lekkie jedzenie. Takich kotletów można zjeść sporo 🙂 Mi pozostała ćwiartka młodej kapusty i z takiej ilości zrobiłam 3 sztuki. Średnio wychodzi po 1 jajku i 1 łyżce sera żółtego na jeden kawałek kapusty, jeśli oczywiście są … Czytaj dalej Kotlety z młodej(...)kapusty Artykuł Kotlety z młodej kapusty pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Kotlety z boczniaków nadziewane serem, a’la de volaille 115

votes ) Kotlety z boczniaków nadziewane serem i boczkiem Kotlety z boczniaków to naprawdę pyszne danie, jest genialnie proste i niebanalnie ciekawe. Uprawiam boczniaki już od pięciu lat, oczywiście amatorsko dla domowych potrzeb. Czasami jest ich taki wysyp, że ciężko je przejeść, właśnie wtedy rodzą się te najbardziej genialne przepisy. Z nudy i przejedzenia oraz z chęci wykorzystania pysznych pachnących grzybów(...)bułce tartej i tak dwukrotnie. Dość mocno dociskając rękami,żeby podczas smażenia się nie rozpadły. Usmaż na maśle na złoty kolor i serwuj na gorąco, doskonały zamiennik każdego kotleta. Moje boczniaki, udekorowałam smażonymi boczniakami, dlatego ten dziwny kleks na wierzchu kotleta widoczny na zdjęciu. Wiem nieco chaotyczne ale nie zawsze uda mi się trafić z prezentacją Smacznego ! Artykuł Kotlety

Ogrodnik w podróży
Kotlety ruskie 83

Kotlety ruskie to smaczna propozycja na bezmięsny obiad. Proste w przygotowaniu z podstawowych i tanich składników które prawie zawsze znajdują się w domu :). U mnie w domu najlepiej smakują podane z surówką z kiszonej kapusty. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kg obranych ziemniaków, musimy wybrać gatunek dość mączysty 250 gram twarogu półtłustego 1 duża cebula 1 jajko 1-2 łyżki(...)mąki pszennej sól, pieprz do smaku bułka tarta do obtoczenia kotletów olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie i odstawiamy do wystygnięcia, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju na patelni, gdy ładnie się zeszkli wtedy ściągamy z gazu i odstawiamy do przestygnięcia, zimne ziemniaki i twaróg przeciskamy do miski przez praskę, dodajemy

Blog kulinarny S9.PL
Lekkie kotlety drobiowe z kalafiorem 108

Kotlety drobiowe z kalafiorem to świetny pomysł na zdrowy obiad! Dzięki dodatku kalafiora kotlety nie są takie suche, co często zdarza się przy wykorzystaniu mięsa drobiowego. Kotlety drobiowe z kalafiorem można usmażyć na patelni grillowej lub zwykłej bez tłuszczu. Świetnie sprawdzą się dla osób na diecie, np. cukrzycowej. Składniki /ok. 17 szt/: 400 g mięsa mielonego z indyka lub kurczaka(...)miękkości. Odstawić do ostudzenia. Do miski przełożyć mięso mielone, wbić jajko, dodać ostudzone warzywa i wymieszać. Doprawić do smaku, dodać posiekany koperek i połączyć do uzyskania jednolitej masy. Uformować kotlety, smażyć na rozgrzanej patelni grillowej lub zwyklej z obu stron. Podawać z ulubionymi dodatkami. Ja swoje połączyłam z grillowanymi szparagami i frytkami z batatów . Artykuł Lekkie kotlety drobiowe z kalafiorem

Pasja Smaku
Kapuściane Kotlety 109

Kapuściane Kotlety Siekane drobiowe kotlety z papryką, przykryte młodą kapustą, zapiekane w piekarniku Składniki: ·        ½ główki kapusty młodej ·        1 marchew ·        ½ łyżki Vegety ·        ½ łyżeczki octu ·        5 łyżek mąki pszennej(...)łyżki maki pszennej), sól, paprykę ostrą, dodajemy drobno pokrojoną paprykę czerwoną oraz wlewamy ketchup. Dokładnie mieszamy 4.    Dużą łyżką nakładamy na rozgrzany olej w kształcie kotleta schabowego i smażymy z obu stron 5.    Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia 6.    Na każdy kotlet kładziemy kapustę i posypujemy startym na tarce

Kulinarna Chwila
KOTLETY BURACZANE 128

powstały  z miłości ... do jedzenia. Tradycyjne mielone śmiało mogą iść na wojnę z moimi buraczanymi kotletami. Przekonałam się na własnej skórze, że dodając do swoich posiłków buraczka czerwonego mam mniejszą potrzeba spożywania słodyczy. Ponadto  to  okrągłe cudo jest skarbnicą witamin, wzmacnia naszą odporność, obniża ciśnienie, wzmacnia układ krwionośny, zawiera dużo żelaza więc skutecznie walczy z anemią. Ostatnio(...)wodzie, dlatego żeby zachować całą zawartość tych wspaniałości należy je piec  w skórce a nie gotować godzinami, gdzie wtedy nie ma już  w nich nic wartościowego. Kotlety moje powstały z ogromnej ochoty na mielone, ja już kilka lat nie jem mięsa więc musiałam sobie zrobić substytuta. Po mięso już raczej nie sięgnę, więc to raczej nie była potrzeba

pieprzny smaczek
Łopatka faszerowana grzybami, kotlety 86

votes ) Łopatka faszerowana grzybami, kotlety Łopatka faszerowana grzybami to idealny pomysł na każdy obiad, świetnie smakuje nawet na zimno..ale wtedy warto mieć pod ręką majonez lub sos tatarski Za te dwa ostatnie już mi się na blogu oberwało, od jednego z odwiedzających, że jestem dyletantem bez pojęcia o gotowaniu skoro używam majonezu i ketchupu. Cóż, prawda jest taka(...)odstaw do wystygnięcia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wystudzony farsz układaj na jednej stronie mięsa i przykrywaj drugą. Tak jakbyś zamykał książkę. Ile farszu Masz dać ? Tyle ile lubisz Dociśnij każdy kotlet dłońmi, żeby pozbyć się powietrza i zlepić. Obtaczaj jak kotlety schabowe w roztrzepanym jajku i bułce tartej, lekko dociskają dłońmi. Czynność powtórz dwukrotnie. Smaż na rozgrzanym tłuszczu, na średnim ogniu

Ogrodnik w podróży
Mielone z ryzem – kotlety mielone z ryzem 116

Kotlety mielone , karminadle , sznycle - nazwa zależy od regionu a dokładny przepis od domu… Można je robić z mięsa wieprzowego, wieprzowego z dodatkiem wołowego. Można do nich dodawać kaszę gryczaną , kaszę owsianą … oraz ryż. Proponuję kotlety mielone z ryżem, bez bułki tartej. Kotlety mielone bezglutenowe. 1 kg mięso wieprzowego (łopatka, szynka), 100 ml ryżu, 100 ml bulionu, 100 g cebuli, sól(...)Formować kule, obtaczać w mące gryczanej i spłaszczać. Smażyć na rozgrzanej, ale nie bardzo gorącej patelni na rumiany kolor z obu stron. Gdy będziemy smażyć na zbyt silnym ogniu kotlety z wierzchu się spalą, a w środku będą surowe. I nie naciskamy/spłaszczamy kotletów w trakcie smażenia. Można podawać na ciepło i na zimno

królestwo garów
Kotlety mielone ze schabu. 110

Dziś zapraszam na kotlety. Mielone schabowe, to tak w skrócie. Schab jest raczej chudym mięsem, więc mielony może być suchy. Zdarza się, że trafi nam się tłuściejszy kawałek. Wtedy można go zmielić i zrobić pyszne mielone kotlety. Moja rodzinka bardzo je lubi. Dlatego, Wam też polecam. Spróbujcie, może Wam posmakują. Składniki: 800 g. schabu tłuściejszego 1 jajko 1 bułka pszenna(...)ząbek czosnku przyprawy - sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, majeranek, czosnek niedźwiedzi Dodatkowo: bułka tarta do obtoczenia kotletów olej do smażenia Wykonanie: Bułkę namoczyć w mleku. Schab zmielić. Do mięsa dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, oraz  przyprawy. Wymieszać. Dodać jajko. Bułkę odcisnąć z mleka, ale nie do końca. Dodać do mięsa. Wszystko wymieszać i wyrobić ręką. Wstawić do lodówki

Agusiowe smakołyki
Kotlety z białej fasoli 91

Kotlety z białej fasoli Już dawno nie dodawałem przepisu na warzywne kotlety. Ostatnim był z tego co widzę przepis na kotleciki z kalafiora , które cieszyły się dużą popularnością, tak więc postanowiłem przygotować kolejne, ale… inne 😂 Tym razem na bazie białej fasoli i brokuła 🥦 Nie chcę głupio gadać… tfu… pisać, ale wydaje mi się, że kotlety z białej(...)fasoli są jednymi z najsmaczniejszych, jakie ostatnio robiłem. Kotlety z białej fasoli – smażone czy pieczone? Ja robiłem wersję smażoną, ponieważ… obecnie nie mam piekarnika. Myślę, że pieczone będą równie porywające. Smażyłem zarówno panierowane, jak i bez panierki. Jak dla mnie nie ma to większego znaczenia, smakowały niemalże identycznie. Lepiej użyć płatków owsianych czy bułki tartej? U mnie były

Blendman
Kotlety mielone wołowo-wieprzowe z piekarnika 108

mojprzepisna.pl | Kotlety mielone wołowo-wieprzowe z piekarnika Pyszne kotleciki, nie suche, nie za tłuste, idealne dla dzieci i dorosłych :). Mimo że z piekarnika, to pyszne. Takie obiadki to ja mogę robić. Nie trzeba pilnować patelni, wystarczy wstawić do piekarnika :-). Składniki na 10 kotletów: 500 gr mielonego mięsa wieprzowego (u mnie karkówka) 500 gr mielonego mięsa wołowego (u mnie łopatka(...)części. Każdą część uformować w kulkę, następnie delikatnie ją spłaszyć, obtaczać w bułce tartej, układać na blaszce, w małych 2-3 cm odstępach od siebie. Na każdy kotlet połozyć pół łyżeczki masła. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 23-25 min. Podawać od razu. Następnego dnia można odgrzać na parze. Smacznego! Kotlety mielone wołowo-wieprzowe z piekarnika Kotlety mielone wołowo-wieprzowe

moj przepis na
Siekańce - kuchnia podkarpacka 303

Siekańce - kuchnia podkarpacka We wsi Kniażyce pod Fredropolem (powiat przemyski) przygotowuje się bardzo prostą, ale wyjątkowo smaczną potrawę o nazwie siekańce. Są to kotlety przygotowane pół na pół z mielonego mięsa i białej kapusty, które zapieka się w sosie pomidorowym. Dzięki dodaniu do masy mięsnej zasolonej i odciśniętej kapusty można przygotować 2 razy więcej kotletów niż zwykle, jednak(...)ekonomia jest główną zaletą dania. Tutaj liczy się przede wszystkim smak. Zapieczone kotlety z masy mięsno-kapuścianej mają delikatną, niemal kremową konsystencję, co podkreśla sos pomidorowy powstały podczas pieczenia. Siekańce równie dobrze smakują z ziemniakami, jak i z kaszą gryczaną, czy jęczmienną. Podaje się je na gorąco jako danie obiadowe lub na kolację. Przepis na siekańce Koła Gospodyń Wiejskich

Trzeci talerz
Indyczy burger w jajecznej bułce 137

ziołowy, sól, papryka wędzona, czosnek w proszku Boczek kroimy drobno i podsmażamy. Mięso  przyprawiamy, dodajemy tłuszcz ( jedna łyżka) spod boczku oraz sam boczek, mieszamy dokładnie i robimy dwa kotlety. Na pozostałej ilości wytopionego boczku smażymy kotlety- dla równego kształtu używamy foremki do jajek sadzonych. Jeżeli kotlety wyjdą grube, przekrawamy na pół. Na tej samej patelni umieszczamy foremki do jajek(...)sadzonych, wbijamy jajka, widelcem rozmącamy górę aby żółtko się ładnie rozpłynęło, solimy i smażymy 4 minuty na małym ogniu pod przykryciem. Jedno jajko smarujemy majonezem, układamy kotlet, pomidor ( lub połówka kotleta, pomidor, druga połówka), ser, drugie jajko sadzone. Dekorujemy szczypiorkiem, skwarkami z boczku lub sosem serowym. Dodatkiem mogą być pieczarki smażone w całości wraz z papryką nadziewaną. Smacznego Makro

serzmiesem