Idealna do obiadu, właściwie każdego. Z tego co pamiętam, my jedliśmy ją z siekanymi kotletami. I spokojnie sałatę rzymską możecie zastąpić właściwie każdą inną sałatą lub kapustą. Z dodatkami też możecie kombinować. U mnie dość ascetycznie, ale w sumie sos robi niesamowitą robotę. Składniki: 1 sałata rzymska 1 marchewka pół małej cebuli 1 łyżeczka ziaren siemienia lnianego pół porcji
Kardamonovyprzyprawiłam do smaku solą i pieprzem i polałam olejem. Składniki dokładnie wymieszałam i odstawiłam na ok. 30 minut do lodówki, żeby smaki się przegryzły. Surówkę podałam z ziemniakami i kotletem schabowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do odwiedzenia innych moich przepisów na surówki, np. surówka obiadowa z kapusty kiszonej (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2018/02/surowka-obiadowa-z-kapusty.html), surówka z kapusty kiszonej
Waniliowe Improwizacjesosem malinowym. Możesz dodać również… mango, melon, brzoskwinie, wiśnie, czereśnie, anansa, kiwi, borówki, jagody, jeżyny, truskawki, arbuza. Sprawdź też pomysły na mięsne dania… Klops Kotlety drobiowe z majonezem Gniazdka z mięsa mielonego Cukinia faszerowana mięsem Kurczak w parmezanowej panierce
Kulinarny S.O.S.dobrze wymieszaj. Podawaj zaraz po przygotowaniu lub przechowuj w lodówce. Pomysły na obiad… Włoski sos bolognese Placki ziemniaczano-cukiniowe Pyzy z mięsem Szaszłyki drobiowe z ananasem Kotlety rybne siekane
Kulinarny S.O.S.sosem malinowym. Możesz dodać również… mango, melon, brzoskwinie, wiśnie, czereśnie, anansa, kiwi, borówki, jagody, jeżyny, truskawki, arbuza. Sprawdź też pomysły na mięsne dania… Klops Kotlety drobiowe z majonezem Gniazdka z mięsa mielonego Cukinia faszerowana mięsem Kurczak w parmezanowej panierce
Kulinarne S.O.S.dobrze wymieszaj. Podawaj zaraz po przygotowaniu lub przechowuj w lodówce. Pomysły na obiad… Włoski sos bolognese Placki ziemniaczano-cukiniowe Pyzy z mięsem Szaszłyki drobiowe z ananasem Kotlety rybne siekane
Kulinarne S.O.S.nazwę tego tak, bo mnie zjedzą. Usłyszałam jeszcze, że wyglądają jak cordon bleu. I dobrze, nabierajcie się :D. Pyszne. I pamiętajcie żeby plastry bakłażana były bardzo cienkie, wtedy "kotlety" smakują tak jak trzeba. Składniki: 2 średnie bakłażany 3 kulki mozzarelli 3 jajka bułka tarta sól pieprz olej Bakłażany kroimy na 0,5 cm plastry (jeżeli chcecie się pozbyć
KardamonovyCzarne bułki to pomysł na żart w prima aprilis lub “mroczne pieczywko” na wieczór z duchami, czyli hallowen. Bułki na hamburgery nadziewamy mięsnym kotletem wołowym i dodatkami lub tak, jak ja smażonym serem halloumi. Z tego samego ciasta możemy przygotować również mniejsze bułeczki. Dorabiamy do tego czerwoną pikantną pastę np. z suszonych pomidorów z chili i mamy
Tajemnice Smakumąki 1 i 1/2 łyżeczki cukru 20g świeżych drożdży 30g roztopionego i ostudzonego masła 160ml wody 30 g mleka w proszku Kurczak w panierce panko 8 porcji rozbitych kotletów z kurczaka ( mięso z piersi lub filety z udek) panierka panko 1 jajko 2-3 łyżki mąki olej do smażenia sól, pieprz Ponadto 8 plastrów żółtego sera pomidory ogórki kiszone czerwona
Tajemnice Smakuokoło 15 minut. Hamburger wołowy Mięso mieszamy z drobno posiekaną cebulą, z musztardą, sosem teryaki, wodą, pieprzem i odrobiną soli. Masę dokładnie wyrabiamy i formujemy z niej okrągłe, płaskie kotlety. Możemy całość odstawić na godzinę, aby się lekko “przegryzło”, ale nie jest to konieczne. Smak dobrej wołowiny zawsze się obroni, nawet bez tych wszystkich dodatków! Na patelni rozgrzewamy
Tajemnice SmakuKolejna już odsłona kotleta mielonego. Tym razem wzbogaciłam go o szpinak. Składniki: 5-6 kostek mielonego mrożonego szpinaku 500 g mięsa mielonego 1 jajko 1 czerstwa kajzerka + mleko / woda do namoczenia 1-2 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka soli pieprz do smaku 1 mała cebulka suszony majeranek bułka tarta olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Szpinak rozmrozić, udusić na patelni
Kuchnia domowa Aniwyjęty z opakowania nie smakuje niczym, istota tkwi w odpowiednim przyprawieniu tego produktu. Te białe kostki dają nam mnóstwo kulinarnych możliwości. Możemy je wykorzystać do przygotowania past, zup, zapiekanek, kotletów czy do curry lub ramenu lub pho. Bardzo smaczna jest tofucznica, czyli wegańska jajecznica. Tofu możemy też podać na słodko, czyli zrobić na przykład sernik. A ponieważ tofu ma bardzo
Kulinarne przygody Gatityadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na domowy smalec z boczkiem i jabłkiem Smalec dawniej był bardzo często używanym tłuszczem w kuchni podczas przygotowywania posiłków, głównie do smażenia kotletów, czy obsmażania innego rodzaju mięsa, lub po prostu jako smarowidło do chleba, pamiętam jak moja babcia przygotowywała właśnie takie smarowidło, czyli smalec z jabłkiem i cebulą a czasem z dodatkiem boczku, był
Księga-SmakuKotlety mielone z płatkami czosnku Na zimne dni proponuje pyszne kotleciki o smaku i zapachu czosnku. Składnik: · ½ kg mięsa mielonego z łopatki · Jajko · 10 dag sera żółtego · 3 ogórki konserwowe
Kulinarna ChwilaWymyśliłam sobie kiedyś roladki na obiad, ale wiecie... że te moje chłopaki to wolą takiego normalnego kotleta, to postanowiłam wiele nie robić, tylko sztuk dwie. Z myślą, że to ja będę mieć obiad na dwa dni. Napatoczył się jednak dnia kolejnego głodny Pan Mąż i szukał po garach, co by zjeść mógł. Myślę sobie zaproponuję, pewnie i tak odmówi
Kuchnia w czekoladzie