kotlet z jajka - 1000 przepisów (strona:32/67)

Kotlety drobiowe pod pierzynką 2182

smacznym serkiem Czesławy Zarzeckiej    Kotlety drobiowe pod pierzynką SKŁADNIKI:   pierś z kurczaka - 1 podwójna  sól i pieprz  przyprawa do kurczaka ser koryciński z suszonymi pomidorami, bazylią i czosnkiem- 4 plastry    http://www.ser-korycinski.pl/ cebula - 1 szt  pieczarki - 35 dag  tłuszcz  mąka - 3 łyżki  jajko - 2 szt  bułka tarta(...)Każdy filet posypać przyprawą do kurczaka.  Panierować filety w mące, zanurzać w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem, obtaczać w tartej bułce. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić.  Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć z pieczarkami na tłuszczu, doprawić solą i pieprzem.  Kotlety smażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor.  Następnie nałożyć pieczarki i na każdym filecie plaster

Kuchnia Danusi
Kotlety z wątróbki z ciecierzycą 243

Delikatne kotlety z wątróbki drobiowej z cieciorką i warzywami.     Składniki: -1/2 kg wątróbki drobiowej -filet z piersi kurczaka -puszka cieciorki -suszone pomidory -cebula -2 marchewki -papryka -natka pietruszki -3 jajka -bułka tarta -przyprawa do mięs -słodka papryka, sól, pieprz -olej    Wątróbkę przyprawiamy przyprawą do mięs, słodką papryką, skrapiamy olejem i odstawiamy na czas przygotowania warzyw(...)drobno.    Do kurczaka dodajemy 2/3 suszonych pomidorów, wątróbkę, jajka,  pokrojoną natkę pietruszki, rozgniecioną cieciorkę, 3-4 łyżki bułki tartej, przyprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.    Na patelni z rozgrzanym olejem nakładamy łyżką porcje masy, formując kotleciki. Smażymy na rumiano z obu stron.    Kotlety zdejmujemy z patelni a na olej wrzucamy cebulę i marchewkę

Maminek kulinarny
Kotlety z kaszy gryczanej (156 kcal) 155

pełna błonnika, soli mineralnych, witamin, dlatego warto ją jeść, nawet będąc na diecie. Jeśli z podanych składników wyjdzie 8 kotletów, to jeden będzie miał 156 kcal Składniki (na 8 sztuk): 200 g kaszy gryczanej cebula 150 g pieczarek marchew 3 jajka sól, pieprz 3 łyżki oleju Przygotowanie Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Cebulę drobno siekamy

e-PrzepisyKulinarne
Kotlety mielone z żółtym serem 369

namoczoną, odsączoną bułkę mielimy w maszynce.   Do mięsa dodajemy jajka, cebulkę, pieprz, pieprz ziołowy i sól do smaku.Wyrabiamy.   Ser kroimy na plastry o grubości ok 1/2 cm i wycinamy kawałki.   Na dłoń nabieramy porcję mięsa, nakładamy kawałek sera i formujemy kotleta.   Obtaczamy w bułce tartej.   Smażymy na rumiano, kilka razy

Maminek kulinarny
Drobiowe roladki z papryką na dyniowych kluseczkach 201

Przygotowanie:     Każdą pierś kurczaka przekrawamy na pół i rozbijamy (tak by powstały 4 kotlety). Przyprawiamy przyprawą do drobiu z obu stron. Na środek układamy paseczki papryki - żółtą, czerwoną i zieloną oraz połowę plasterka serka śmietankowego. Zawijamy roladki. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Dobrze jest je związać nitką, żeby się nie rozleciały. Smażymy na rozgrzanym oleju

Aga w kuchni
Grillowana wołowina z suszonymi pomidorami 161

przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa (średnie oczka). Pomidory odsączamy z zalewy ,kroimy w paski ,dodajemy do mięsa razem z jajkiem i serkiem. Masę dokładnie wyrabiamy ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Z mięsa formujemy okrągłe kotlety ,kładziemy na rozgrzany ruszt. Grillujemy z obu stron. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

R'n'G Kitchen
Kotlety mielone inaczej 101

Kotlet mielony to jedno z najbardziej popularnych dań na polskich stołach. Tradycyjnie składa się z mięsa, jajka, bułki tartej i przypraw. Przygotowanie trwa zaledwie chwilę i dobrze komponuje się z wieloma dodatkami. W ramach eksperymentów z tradycją polecam nieco inną wersję tego kultowego dania

Milion Smaków
Roladki schabowe z boczkiem i jajkami przepiórczymi 217

SKŁADNIKI 500 g schabu 4 plastry wędzonego boczku 12 przepiórczych jajek musztarda sól pieprz  papryka słodka olej do smażenia PRZYGOTOWANIE Jajka gotujemy na twardo - około 4 minut. Schab dzielimy na cztery plastry i  rozbijamy na cienkie kotlety. Każdy plaster doprawiamy solą i pieprzem , smarujemy musztardą i układamy plaster boczku. Na boczku umieszczamy po 3 jajeczka i zwijamy roladki

Moje Kuchenne Rewelacje
Drobiowe kotlety marynowane w musztardzie chrzanowej 335

którą otrzymałyśmy w ramach współpracy z firmą WSP SPOŁEM   . Dzięki niej danie nabrało wyraźnego, ciekawego smaku.  Drobiowe kotlety marynowane w musztardzie chrzanowej SKŁADNIKI: 1 duża pierś z kurczaka 1 duże lub 2 małe jajka 1 łyżeczka musztardy KIELECKIEJ chrzanowej  sól i pieprz do smaku bułka tarta do panierowania olej do smażenia PRZYGOTOWANIE: Mięso myjemy, kroimy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Placuszki z kurczaka i sera 3809

Często idąc do restauracji czy na jakieś przyjęcie i jedząc serwowane tam potrawy znajduję w nich inspirację do stworzenia czegoś nowego. Tak było też z tymi

Anielska Kuchnia Ani
Kotlety mielone – najlepsze, najprostsze 257

którym się smażyła.   Do miski wrzucamy przyprawy, kaszę mannę, wbijamy całe umyte jajko. Dodajemy 2-3 łyżki zimnej wody i wyrabiamy masę ręcznie, zagniatając ją jak ciasto, aż połączy się dobrze, utworzy jedną całość i zacznie odchodzić od dłoni – około 5-6 minut. Kotlety mają to do siebie, że im dłużej się je wyrabia tym są lepsze . Masa – mimo(...)pajdą chleba.   PS.: Kotlety na zdjęciach całego obiadu nie są popalone, tylko było już tak ciemno, że aparat zwariował :) SKŁADNIKI 500g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1 mała pszenna bułka namoczona w mleku 1 średnia cebula 2/3 płaskiej łyżeczki soli ½ łyżeczki przyprawy typu Vegeta ½ łyżeczki mielonego pieprzu 3 łyżki kaszy manny błyskawicznej 1 jajko M olej i 2 łyżki smalcu

Karo in the Kitchen
Kotlety mielone z płatkami ryżowymi w sosie. 244

się z aksamitnym sosem, który powstaje w czasie duszenia. Jednym słowem -Pycha!!! Składniki na kotlety mielone z płatkami ryżowymi w sosie 50 dag mięsa mielonego 1 szklanka rosołu 5 łyżek płatków ryżowych 1 cebula 2 ząbki czosnku namoczona w ciepłym mleku czerstwa bułka 1 duże jajko 0,5 łyżeczki tymianku 0,5 łyżeczki majeranku 0,5 łyżeczki cząbru(...)pokrojoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, płatki ryżowe, namoczoną i odciśniętą bułkę, jajko, tymianek, majeranek, cząber, sól, 1 łyżeczkę przyprawy do mięsa mielonego, dobrze wyrabiamy i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem lub przyprawą do mięsa mielonego. Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Z mięsnej masy formujemy spore kotlety o grubości 3-3,5 cm, obtaczamy w bułce tartej i smażymy

Rozpustne gotowanie
Kotleciki mielone z indykiem 151

Zapraszam na pyszne kotleciki , zawsze przygotowuję je z jednego mięsa , dzisiaj postanowiłam je troszkę zmienić i dodałam mięso z indyka. Kotlety wyszły pyszne i wszystkim smakowały :)   Składniki :Około 0,5 kg mielonego z indykaOkoło 0,5 kg mielonego wieprzowego ( może być z karkówki )1 cebula dużaCzosnek Przyprawa Magi Bułka tarta2/3 jajka1 szklanka mleka Oliwa do smażeniaWykonanie(...)ząbków czosnku.Dodać pieprz, i vegetę , przyprawę magi  do smaku iwymieszać. Jajka roztrzepać widelcem .Około 1/2 szk bułki tartej rozmieszać w 1 szklance mleka dodać do mięsa.Wszystkie składniki dobrze wyrobić.Jeśli masa mięsna wyda wam się za gęsta dodajcie troszkę wody .Formować kotlety , obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej oliwie.Ilość produktów możecie zmniejszyć . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Małe co nieco o rosyjskiej kuchni 202

zupa solianka itp. Niestety, nie zawsze udało się zrobić zdjęcia, ale pomimo tego zgromadziłam jakieś przykładowe obiadki, zapraszam więc do obejrzenia! Zupa okroszka na kefirze - taki chłodnik z koperkiem, jajkiem, szczypiorkiem, ziemniakami, marchewką i ogórkiem- bardzo orzeźwiająca propozycja, idealna na upały. Wareniki - mini pierożki z nadzieniem, u mnie z gotowanymi ziemniakami, podane z bardzo popularnym tu dodatkiem do różnego rodzaju(...)lepiej niż ta z kefirem, i muszę przyznać, że smak jest zaskakujący. A teraz tam bardziej w polskim stylu - kotlet de volaille z ziemniaczkami i surówką. Drożdżowe pierogi pieczone - czyli malutkie bułeczki z nadzieniem tj. ryż z mięsem czy jajko ze szczypiorkiem. W Rosji mają naprawdę dużo rodzajów, zarówno wytrawnych, jak i tych na słodko. Przykładowe dodatki do obiadu, spora

psgotujemy
Kotlety ziemniaczane z wędzonym śledziem 175

Kolejne na moim blogu typu:  kotlety ziemniaczane. Przepis ten pochodzi z Pomorza i Kaszub ( znalazłam go w książce Kuchnia Polska – H. Szymanderskie j ). Ciekawe połączenie ziemniaków i wędzonych śledzi. A smak bardzo interesujący. Zresztą sami spróbujcie. Składniki: 30 dag wędzonych śledzi Ok. 800 gram ugotowanych ziemniaków 2 jajka Sól, pieprz Bułka tarta Olej Wykonanie: Ziemniaki gotujemy w mundurkach(...)ziemniaki obieramy i przepuszczamy przez praskę, dodajemy do nich zeszkloną na oleju drobno pokrojoną cebulę, dodajemy jajka oraz śledzie obierane ze skóry, pozbawione ości i drobno pokrojone. Całość mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Formujemy wałek, który kroimy na kawałki. Z kawałków formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju. SMACZNEGO

Smaki Ewy