kotlet schabowy - 2055 przepisów (strona:54/137)

KOTLETY SCHABOWE W MARYNACIE 90

Kotlet schabowy wcale nie musi mieć tradycyjnej panierki by był smaczny i soczysty. Wystarczy fajna marynata i  piekarnik 😍 kotleciki mają intensywny , ciekawy smak - spróbujcie, może i Wam posmakuje 😁 Składniki: 4 plastry schabu z kością 1 płaska łyżeczka nasion kolendry 1 płaska łyżeczka białej gorczycy 2 łyżeczki pieprzu kolorowego 2 szczypty chili  1 ząbek czosnku Łyżeczka soli(...)dodać olej i wymieszać.  Umyty osuszony schab przełożyć do naczynia,można lekko rozbić, natrzeć powstałą marynatą i wstawić do lodówki na noc bądź na parę godzin.  Zamarynowane kotlety smażyć na patelni z każdej strony ok 2 minuty . Najlepiej na patelni grillowej. Następnie przełożyć do piekarnika nagrzanego

Niespełnione zdolności kulinarne
Roladki schabowe z pastą pomidorowa baziółka (obiad w 15 minut) 159

Czasami nie pozostaje mi nic innego jak ekspresowy obiad! Mogłabym pójść na łatwiznę i usmażyć kotlety schabowe, ale nawet nie mając czasu - lubię podać "coś innego". Już Wam wspominałam o uroczych słoiczkach od Małe Szczęścia , więc ponownie udowadniam, że są przeeepyszne. Tym razem sięgnęłam po pastę na bazie pomidorów z nutą bazylii, która wspaniale smakuje ze świeżym pieczywem(...)Ponadto: olej do smażenia (u mnie słonecznikowy Woj-Len)   Każdy plaster schabu należy delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa (nie za cienko) i oprószyć solą z pieprzem. Następnie wszystkie kotlety osobno posmarować pastą i ostrożnie zrolować. Tak przygotowane roladki dokładnie obtoczyć kolejno w mące, roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. (Powinny być zarumienione

Di gotuje
Kotlet schabowy w sosie z czarnych porzeczek 172

Składniki: 4 kotlety schabowe, 1 duża cebula, 2 łyżki posiekanego czosnku, 80 – 100 ml czerwonego, wytrawnego wina, 2 łyżki cukru, 2 – 3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki, 60  – 80 ml winnego octu, pieprz, sok z cytryny, sól, olej do smażenia. Przygotowanie: Na patelni rozgrzać tłuszcz. Cebulę i czosnek podsmażyć na złoty kolor (ok 4 – 5 min). Dodać wino. Chwilę(...)wyparowało połowę płynu. Na patelni rozgrzać olej. Mięso posolić i popieprzyć ( ja robię mieszankę z soli i ostrej papryki w proszku i tym posypuję mięso). Skropić paroma kroplami cytryny. Kotlety przełożyć na patelnie i podsmażyć na rumiano. Zdjąć z pieca, odstawić i po chwili doprawić do smaku solą i pieprzem

kulinarnajamka.blogspot.com
Schabowe na parze kokosowej z buraczkami 207

smakował, to jednak zaryzykowałam i spróbowałam. Moje dzieciaki stwierdziły, że jest lepszy, moim zdaniem na pewno inaczej smakuje, jest bardziej aromatyczny i delikatnie wilgotny. Spróbujcie, może i Wam posmakuje, kotlet schabowy, w takie właśnie wersji :) Składniki: 500 g schabu bez koście sól słodka mielona papryka  kminek mielony sok z 1/2 cytryny Do gotowania : 1,5 l wody ziele angielskie

Bea(u)ty kitchen
Dyniowe roladki schabowe w pomidorach 218

Zrolowane kotlety schabowe, a w nich puree z pieczonej dyni hokkaido. Wszystko duszone w aromatycznym, tymiankowym sosie pomidorowym. Polecam na obiad :) 4 plastry schabu 400g dyni Hokkaido 1 ząbek czosnku parę gałązek tymianku szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz czarny oliwa z oliwek SOS: 4 pomidory 1 ząbek czosnku 2 łyżki śmietany 30% szczypta cukru sól pieprz czarny Cząstki dyni ugotować(...)Należy jednak uważać, żeby nie spalić czosnku. Do dyni dodać przyprawy z przysmażonym czosnkiem i zmiksować na gładkie puree. Powinno być bardzo gęste. Plastry mięsa rozbić tak jak na kotlety. Oprószyć solą i pieprzem. Nałożyć puree z dyni i dokładnie zwinąć roladkę. Zabezpieczyć wykałaczkami lub nicią bawełnianą, inaczej nam się rozpadną. Obsmażyć na rumiano. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki

https:KKuchniaMniam
ROLADKI Z FIGĄ, ŻURAWINĄ I SKARMELIZOWANĄ CEBULKĄ 145

Przepyszne ruloniki z kotleta schabowego ,ze słodkim środkiem.Można je podawać na różne uroczystości i imprezy.   70 dag .schabu 1marynata klasyczna że sklepu prymat mała paczka fig 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki mąki olej z pestek winogron(nie musowo) 2 łyżki masła 1 cebula mała 2 łyżki żurawiny sól pieprz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~` Schab umyć,zamarynować w marynacie klasycznej prymatprzez(...)złoty kolor.Kilka fig,odłożyć,resztę pokroić(grubo).Pokrojone figi podlać odrobiną wody i dusić 5 min(pilnować bo się szybko przypalają).Dodać żurawiny,przyprawić pieprzem i wymieszać.Każdy kotlet posmarować masą,ułożyć po 2 figi,zwinąć w rulon,spiąć lub zawiązać nitką,oprószyć mąką.Na patelni rozgrzać tłuszcz,smażyć rulony ze wszystkich stron na złoty kolor.Dodać masło,przykryć

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Śląski obiad 53

narodów, Niemcy Austria, Czechy, które wywarły wielki wpływ na kulturę, jak i kuchnię Śląska. Na zakończenie, by nie przynudzać, zapraszam na Śląski obiad, nie do końca śląski. Składniki Kotlet Kotlet schabowy Jajko Bułka tarta Mąka Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Olej rośliny Masło Kluski Ziemniaki Jajko Sól do smaku Mąka ziemniaczana 1/4 ilości ziemniaków plus w razie(...)gram plus 25 gram Musztarda Dijon 1-2 łyżki Oliwa z oliwek 3-5 łyżek Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Majerank suszony do smaku Przygotowanie Kotlet Po pierwsze mięso przy użycia młotka, tego co się używa w kuchni, rozbij dość mocno. Po drugie podziel mąkę, jako i bułkę na trzy miseczki. W międzyczasie rozgrzej nieprzywierającą patelnię

RafalCook
Panierowane pieczarki, danie w 5 minut 196

pieczarek . Fajna , prosta potrawa , a do tego mega uniwersalna . Doskonale, sprawdzi się nawet na zimno jako przekąska, na imprezie lub lekka kolacja . Tak przyrządzone pieczarki są smaczne , prawie jak kotlety schabowe ..no , nie oczywiście ,że przegięłam , nic nie jest tak smaczne jak schabowe " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> No są niezłe i tyle , ugotujcie i spróbujcie

Ogrodnik w podróży
Roladki z kurczaka ze szpinakiem i pomidorami suszonymi 127

szybki, niedzielny obiad. Uwielbiam smak szpinaku i pomidorów suszonych. A jeżeli się je ze sobą połączy, to efekt jest jeszcze lepszy. Polecam je, tak dla odmiany, zamiast tradycyjnego kotleta schabowego :) SKŁADNIKI ( 2 os.) 2 piersi z kurczaka jedna paczka świeżego szpinaku, ok. 150 g 2 ząbki czosnku połowę słoika pomidorów suszonych 2 łyżki masła ser feta (opcjonalnie) sól pieprz DODATKI(...)wszystko przesmażyć jeszcze parę minut, odstawić. Ja czasem dodaję troszkę pokruszonej fety, tak dla podbicia smaku. Piersi z kurczaka rozbić i przyprawić pieprzem i solą. Na tak przygotowane kotlety nakładamy farsz, najlepiej na środek filet. Zawijamy jak tradycyjne rolady i nabijamy wykałaczkami, żeby filety się nie rozleciały w trakcie smażenia. Smażymy na maśle lub smalcu tylko do przyrumienienia ze wszystkich

Calzonella.com
Kurczak w sosie cytrynowym 66

bretońsku –  polędwiczki w szynce parmeńskiej –  gratin ziemniaczane –  królik w winie –  chrupiący pieczony kurczak –  kurczak pieczony –  pad thai z kurczakiem –  pulled pork –  kotlet schabowy –  gicz cielęca w warzywach –  boeuf bourguignon –  stek z sosem whiskey –  schab z pieczarkami –  pikantny gulasz z czerwonym winem –  kurczak barbecue –  pomysł(...)płaska łyżka mąki kukurydzianej (opcjonalnie, mąka zagęści sos) natka pietruszki do posypania Podawaj z ziemniakami, ryżem, kaszą lub soczewicą Przygotowanie : Przygotuj kurczaka. Mniejsze piersi przekrój w poprzek na cieńsze kotlety, większe pokrój na 3 plastry. Kurczaka dopraw solą i pieprzem i podsmaż na patelni na oliwie lub oleju. Kurczak musi się lekko zezłocić z obu stron i przestać być surowy

nietylkopasta.pl
Roladki schabowe z suszonymi pomidorami 84

Schab to mięso, które bardzo często pojawia się na naszych stołach. Najpopularniejszym daniem z tego gatunku mięsa są panierowane kotlety schabowe. Ja dzisiaj zamiast typowego schaboszczaka zrobiłam na obiad pyszne roladki. Robi się je szybko, nie potrzeba dużej ilości składników. Nadzienie możemy zmieniać według własnego uznania, a z dodatkiem ziemniaków i ulubionej surówki mogą być wyśmienitym obiadem, polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)Mozzarellę wyjąć z zalewy, pokroić na plastry tak, żeby na każdy kawałek mięsa przypadał jeden plasterek. Następnie położyć po jednym pomidorze i 2-3 listki bazylii. Tak przygotowane kotlety zwinąć w roladki (można spiąć wykałaczkami) i podsmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. 3. Zrumienione roladki przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na patelnię wlać 1/2 szklanki wody, podgrzać i przelać

Danka Pichci
Patelnia z powłoką Teflon™ Platinum Plus w mojej kuchni 163

duży plus dla naczyń Ambition . Teflon™ Platinum Plus   -  pozwoli nam na ograniczenie zużycia tłuszczu podczas procesu smażenia i nie będziemy mieć problemu z przywieraniem naszego schabowego :)  Zmniejszone zużycie masła i innych tłuszczów zwierzęcych oznacza łatwiejsze i zdrowsze gotowanie w naszej kuchni. A przecież o to nam chodzi. Przybywa bowiem osób, które świadomie dbają o swoje(...)kłopotu, a to dlatego, że spore wymiary patelni pozwoliły na układanie kilku kawałków ryb jednocześnie. Smażyłam w gorącym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażenie np. większej ilości kotletów schabowych też przebiegłoby sprawnie i szybko :) Ułożyłabym na patelni co najmniej 3 sztuki równocześnie. Umycie patelni po smażeniu ryb nie sprawiło mi żadnego kłopotu. Nie wiem czy postąpiłam dobrze

Proste Potrawy
Kotlet schabowy z pieczarkami i serem 101

Kotlet schabowy z pieczarkami i żółtym serem,  to taka bardziej urozmaicona wersja tradycyjnego schabowego. Niewiele więcej przy nim roboty, więc warto spróbować. Składniki: 6 plastrów schabu 400 g pieczarek 6 plastrów żółtego sera 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka mąka pszenna do oprószenia bułka tarta do panierowania smalec + masło słodka czerwona papryka gałka muszkatołowa sól, pieprz Wykonanie: Mięso(...)patelni rozgrzałam masło, zeszkliłam cebulę z posiekanym czosnkiem. Następnie dodałam pieczarki, doprawiłam do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Dusiłam do miękkości pieczarek.  Na patelni rozgrzałam smalec, smażyłam kotlety na średnim ogniu na złoty kolor z jednej strony, następnie obróciłam i nałożyłam pieczarki oraz plaster sera. Smażyłam, aż kotlet się ładnie zarumieniły z drugiej

magiczna kuchnia Kasi
Kotlety mielone faszerowane fetą i oliwkami 115

Typowo polski obiad... rosół i kotlet schabowy lub mielony :)  Nie mam oczywiście nic przeciwko tradycyjnym smakom, lecz czasem lubię je urozmaicić. I tak właśnie powstały kotleciki mielone, które w środku kryją małą niespodziankę! Składniki: 0,5 kg łopatki wieprzowej 2 kromki chleba razowego 1 cebula mleko jajko pęczek koperku bułka tarta oliwki 100 g sera feta olej oliwa sól(...)Odrywamy po kawałku mięsnej masy i robimy z niej placuszki.  Na każdym placku układamy kostkę fety oraz oliwkę.  Zamykamy placki formując w ten sposób kotleciki.  Każdy kotlet obtaczamy w bułce tartej.  Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy  przez chwilę kotlety z obu stron - do zarumienienia.  W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik do 160  stopni

Taste Therapy
Schabowe z pieczarkami i serem 136

Tradycyjne kotlety schabowe pod pierzynką z pieczarek i sera żółtego to kolejna propozycja na posiłek ze schabem w roli głównej. Danie dość ciężkie, syte ale od czas do czasu warto sobie pozwolić na odrobinę przyjemności :) Składniki: schab bez kości  Do smażenia: mąka jajo bułka tarta smalec/olej sól i pieprz Farsz grzybowy/pieczarkowy: 500 g pieczarek (lub grzybów, mrożonych lub świeżych(...)koniec dobrze odparować. Doprawić solą i pieprzem.  Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Plastry mięsa rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, panierować: mąka, jajko, bułka tarta. Kotlety kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoto z obu stron. Na usmażone kotlety rozłożyć podsmażone pieczarki z cebulką, posypać tartym serem żółtym lub położyć plasterki żółtego sera na wierzch. Następnie

Kocham..lubię..gotuję..

Proponowane wyszukiwania