już pewnie zauważyliście najbardziej rozbudowana na moim blogu jest kategoria mięsa . Moja rodzinka bardzo lubi dania mięsne stąd mój kolejny pomysł na mięso to kotlety mielone z niespodzianką czyli mięsny hot-dog. Składniki: 500 g mięsa mielonego z łopatki 1 jajko 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka musztardy 4-5 cienkich parówek 2 łyżki posiekanej natki pietruszki(...)bułka tarta do panierowania olej do smażenia Wykonanie. Do miseczki przełożyć mięso mielone, wbić całe jajko, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę,posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą , pieprzem, papryką i wszystkie składniki dokładnie połączyć. Parówki przekroić na pół, aby były krótsze. Z mięsa zrobić jeden cienki kotlet, ułożyć na nim parówkę i przykryć kolejnym cienkim kotletem. Wszystko razem uformować
O kuchni z uczuciemJeśli lubicie kuchnię kresów to danie jest dla Was. Jeśli lubicie placki ziemniaczane to tym bardziej zjedzcie. Jeśli lubicie kotlety mielone to na pewno sobie nie odmówicie draników. To takie połączenie tych dwóch dań a efekt zachwycający, zobaczcie zresztą sami. Draniki kresowe z mięsem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePulpeciki w sosie pomidorowym przyrządzam na przemian z mielonymi kotletami. Jest to błyskawiczne danie, które można podać z ryżem lub makaronem. Pulpeciki – klopsiki podaję nawet z kopytkami . No i mam pytanie, czy pulpeciki to to samo co klopsiki. Na ogół przyjmuję, że klopsiki to mielone smażone, natomiast pulpeciki to mielone gotowane. Sposób przygotowania farszu na pulpeciki
codojedzeniawww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Tradycyjne kotlety mielone można urozmaicić w bardzo prosty sposób. Wystarczy nadziać je serem i cieszyć się przepysznym efektem. Taka mała, prosta rzecz, a odmienia klasyczne danie - czyniąc je bardziej atrakcyjniejszym. Osobiście uwielbiam ten ciągnący się seeer... 400g mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 sucha bułka namoczona w mleku 1 jajko(...)przyprawa do mięsa mielonego (od Rafex ) majeranek sól, pieprz do smaku Dodatkowo: żółty ser bułka tarta do obtaczania olej do smażenia Cebulę i czosnek drobno posiekać, a bułkę dokładnie odcisnąć z nadmiaru mleka. Wszystkie składniki dokładnie wyrobić. Uformować kotlety - każdego nadziewając kawałkiem żółtego sera. (Porcję mięsa rozpłaszczyć dłonią, położyć ser i uformować kotleta.) Każdego kotleta obtoczyć
Di gotujemięso przy nas w sklepie. Przełożyć mięso do miski, dodać przesmażoną cebulę, wyciśniętą bułkę ,jajko, śmietanę, przyprawy. Wyrabiać w misce, najlepiej ręką. Tajemnica soczystości naszej rolady ( również jak robimy kotlety mielone), tkwi w dodaniu kwaśnej śmietany 18% . Z cukinii ściąć końcówki, środek wydrążyć, blanszować 3 minuty. Ostudzić i osuszyć. Napełnić zmielonym mięsem wymieszanym z pokrojoną w drobną kostkę
Kulinarny karnet Christopheratłuszczu, pod koniec dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Do mięsa mielonego dodajemy podsmażoną cebulę z czosnkiem, surowe jajko, odciśniętą bułkę oraz przyprawy. Dłonią wyrabiały na gładką masę. Odstawiamy na ok. 30 min. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, możemy smażyć na głębokim tłuszczu lub zwyczajnie tak jak zwykłe kotlety. Odrywamy kawałek masy mięsnej, rozpłaszczamy ją na dłoni. Układamy jajko i oblepiamy
Domowy Smak JedzeniaKotletów mielonych u mnie na blogu pod dostatkiem..ile razy je robię , tyle razy coś zmieniam, żeby urozmaicić je..tym razem do mięsa dodałam obrane i starte jabłko..kotleciki wyszły bardzo smaczne..soczyste... 50 dkg mięsa mielonego 1 cebula 2 jaja 1-2 jabłka 1 czerstwa bułka sól, pieprz, wegeta, majeranek Bułkę namoczyć w wodzie, następnie odcisnąć(...)mięsa dodać pokrojoną cebulę, starte jabłka, bułkę , jaja i przyprawy.Dokładnie wymieszać i formować kotlety. Smażyć z każdej ze stron
Moje domowe kucharzeniejest właśnie sekretem burgerów. Tłuszcz się fajnie wytapia i burgery są soczyste i doskonałe. Nie dajemy do środka nic: żadnych jajek, żadnej wody, ani nic innego. To nie kotlety mielone. Ważne też jest, żeby podczas smażenia nie naciskać na burgery, żeby to co w nich jest nie wypłynęło. Bo wtedy faktycznie mogą być suche. Po prostu rzucamy mięso(...)zmielony pieprz Sałatę kroimy w cienkie paski. Cebulę drobno siekamy. Mielone mięso solimy i pieprzymy. Formujemy burgery nieco większe od bułki. Tak w średnicy ze 2 cm większe. Podczas smażenia się skurczą i wtedy będą idealnie wielkości bułki. W środku, przed smażeniem, robimy wgłębienie. W trakcie smażenia kotlety się wybrzuszają więc wgłębienie zniknie i burgery będą idealnie płaskie. Smażymy
Marder&Marder Manufacturedodatkiem kaszy bulgur. Kasza ta jest smaczna i zdrowa ale z praktyki wiem, że nie wszystkie dzieci lubią kasze. Ja swojemu młodszemu synkowi przemyciłam ją właśnie w mielonych kotletach rybnych. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniSznycel (kotlet mielony) z jajkiem sadzonym, to danie, które bywa u nas "od zawsze". Szybkie, pożywne i co najważniejsze uwielbiane również przez dzieci. Moje najmłodsze dziecię choć zalicza się do tych raczej niejadających mięsa, to tego nie odmawia nigdy. Gdy była młodsza, burzyła się tylko na jajko (białko było ok, żółtko już niekoniecznie), teraz zajada całość z ogromnym apetytem(...)misce umieszczamy mielone mięso, dodajemy sól, świeżo mielony pieprz (niezbyt dużo), wbijamy jajko oraz dodajemy bułkę tartą. Wyrabiamy wszystko dokładnie, a następnie dzielimy na 4 części. Z każdej części formujemy kulkę, którą rozpłaszczamy i obtaczamy w bułce tartej. Ja formuję moje sznycle w podłużne, dość płaskie kotlety. Uformowane mięso odkładamy na talerz. Sznycle smażymy na rozgrzanej patelni
Smaczne ZdroweCzęsto zastanawiamy się co zrobić z mięsem z rosołu, jak je wykorzystać. Jednym ze sposobów jest zrobienie kotletów mielonych. Tak przygotowane mięsko będzie smacznym i tanim sposobem na obiad. Podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie z ziemniakami i mizerią. Składniki: mięso z rosołu (drób, wołowina ok 700 g) 2 marchewki z rosołu(...)pieprz Wykonanie: Mięso obrane z kości, zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Marchewkę i pietruszkę rozgnieść widelcem. Do mięsa dodać cebulę, marchewkę, pietruszkę, wymieszać. Dodać jajka, majeranek i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wyrobić. Następnie formujemy kotlety i panierujemy w bułce tartej. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy
magiczna kuchnia KasiKotlety mielone po raz kolejny..tym razem z dodatkiem ketchupu. 50 dkg mięsa mielonego 1 jajko cebula czerstwa bułka 1-2 łyżki ketchupu sól, pieprz wegeta, majeranek Bułkę namoczyć np.w wodzie lub mleku, a następnie odcisnąć.Mięso wymieszać z jajkiem, dodać pokrojoną cebulę, odciśniętą bułkę. Dodać ketchup i przyprawy.Dokładnie wymieszać, uformować kotlety i smażyć
Moje domowe kucharzeniepolskich rolników, to najwyższa, światowa jakość. Najłatwiejszy do zrobienia jest kotlet schabowy. Nasz będzie nieco inny – bo z nadzieniem. Dania z wieprzowiny Delikatne klopsiki i pulpeciki, albo kotlety mielone. Danie z wieprzowiną to również niesamowite spaghetti z mięsem mielonym. To także mięso, które świetnie nadaje się do pieczenia. W każdym przypadku mięso jest aromatyczne i smaczne(...)niewielka tylko część pomysłów na pyszne dania z wieprzowiny: Pierogi z wieprzowiną, szczypiorem, imbirem i chilli ; Wieprzowina z pieczarkami ; Wieprzowina madras . Kotlet schabowy z nadzieniem My zdecydowaliśmy się na nieco inne wydanie kotletów schabowych. W naszej kuchni rozgości się kotlet schabowy nadziewany szynką i świeżą bazylią. Ten niestandardowy pomysł na wieprzowinę na pewno przypadnie Wam do gustu. Danie jest szybkie
Ciasna Kuchniaporcja – ja dałam cały niewielki) jajko 1/3 kostki sera feta (nie jest koniczna ale dodaje smaku) garść bułki tartej lub otrębów – do uzyskania konsystencji podobnej do kotletów mielonych ząbek czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie do smaku Wykonanie: Ugotowane ziemniaki i brokuł oraz ser feta ugniatamy jak puree. Wbijamy jajko i wsypujemy bułkę tartą lub otręby Wciskamy czosnek(...)doprawiamy do smaku. Wszystko dobrze wygniatamy na gładką masę. Formujemy kotlety i… w wersji wypasionej obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju po 5-7 min. z każdej strony. w wersji mniej kalorycznej smażymy bez panierki a wersji całkowicie fit – pieczemy na blasze w piekarniku 15 min w 180 stopni. Wszystkie wersje równie smaczne
Mama z miastamuszkatołowa cała średnia główka czosnku bułka tarta Przygotowanie : Mięsa połączyć, dodać roztrzepane jajka, przeciśnięty czosnek, sól i przyprawy oraz bułkę tartą tyle by mięso miało konsystencje taką jak na kotlety mielone ( może być trochę rzadsze) Masę mięsną przełożyć do natłuszczonej foremki, docisnąć dobrze z wierzchu mokrą ręką Piec w piekarniku nagrzanym do 180-190 *C, około
Proste Potrawy