kotlet mielony - 4506 przepisów (strona:156/301)

Kotlety jajeczne z kaszą jaglaną 179

zostało trochę ciast, które czekają na zdjęcia i dziś koniecznie muszę się za nie zabrać.  Jajek mi nie zostało, ale gdybyście mieli jeszcze jakieś ugotowane na twardo, to pamiętajcie, że świetną alternatywą są kotlety jajeczne. Pomysł na jedne z nich są już na blogu, ale dziś kolejne, z dodatkiem kaszy jaglanej. Mi osobiście smakowały bardziej, niż te tradycyjne ;) Składniki

Kuchnia w czekoladzie
Kotlety buraczane czyli Niedzielne Mielenie odc.46 152

To jedne z najlepszych warzywnych kotletów jakie jadłam. Z okazji wizyty mego brata i jego dziewczyny postanowiłam przygotować sporo rożnych drobnych przekąsek na ciepło. Miedzy innymi

Dzieje kuchennej Wiewióry
LENIWE GOŁĄBKI 127

przecieru pomidorowego (passaty) Ryż ugotować na sypko i ostudzić, cebulę pokroić w drobną kostkę. Kapustę poszatkować, lekko posolić i wygnieść. Do mięsa mielonego dodać ryż, cebulę, kapustę, jajka i przyprawy. Wyrobić i uformować owalne kotlety. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, poukładać mięso i zalać passatą pomidorową. Zapiekać około 45 minut w temp. 175 st. W połowie czasu pieczenia polać kotlety

Pieguskowa Kuchnia
Cukiniowe mielone 153

warzywo, które nadaje tej potrawie niezwykłej delikatności.  Możecie użyć też wcześniej duszonej lub pieczonej piersi, jednak trzeba będzie ją dokładniej posiekać. Cukiniowe mielone to idealny pomysł dla tych, którym znudził się tradycyjny sposób przygotowania kotletów. Są lekkie i pyszne - idealnie wkomponują się do lunchboxa w towarzystwie ryżu i sałatki. Musicie wypróbować!  Składniki : na ok. 6 kotlecików duża

Kuchnia Ellie
Rafaello z cielęciny 111

Składniki dla 4 osób: • 500 g mielonej cielęciny • 1 kajzerka • 1 cebula • 1 łyżka masła • starta skórka z 1 cytryny • 1 jajko • gałka muszkatałowa

To co kocham
Kotlety mielone z pestkami dyni 185

Będąc na diecie o niskim indeksie glikemicznym często mam ochotę na mielone, przygotowałam je z dodatkiem pestek dyni i bułki tartej pełnoziarnistej. Wyszły bardzo smaczne i soczyste, mój mąż stwierdził że smakują dużo lepiej niż tradycyjne. Składniki: 0,5 kilogram mięsa z szynki 3 łyżki pestek dyni 1 jajko 2 łyżki bułki tartej razowej 1 łyżka musztardy Dijon Sól(...)Bułka tarta razowa do panierowania Olej do smażenia Sposób przygotowania: Szynkę kroimy na mniejsze kawałki, mielimy, przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą, pestki dyni oraz musztardę. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem. Z masy mięsnej formujemy małe owalne kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i układamy kotlety. Smażymy na złoty kolor

Bajeczna Kuchnia
Tofu 114

byłam zaskoczona tym, że tak dobrze smakuje. Od tego momentu tofu spożywałam regularnie. Czasami wręcz jadłam częściej tofu niż mięso. Zastępowałam nim mięso mielone w spaghetti, podsmażone dodawałam do gotowanych warzyw lub jadłam w postaci kotletów. Po przejściu na weganizm postanowiłam tofu zrobić sama w domu. Czytając przepisy w internecie byłam przerażona jak skomplikowanym procesem jest zrobienia tofu. Dlatego

wegujemy
Kabaczety 167

Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 1 jajko 1 cebula olej do smażenia czosnek przyprawa gyros 2 łyżki sól pieprz łyżka lub dwie bułki tartej

Pychotkaaa
Kotlety z jajek z natką pietruszki . 148

bułki tartej do obtaczania kotletów jako dodatek  Zasmażana kapusta firmy Orzech                                       Wykonanie : Ugotowane na twardo jajka mielmy lub ścieramy na tarce jarzynowej

Sama słodycz i szczypta chili
Burger po grecku 154

gruby plaster sera feta 6 plasterków świeżego ogórka 5 czarnych oliwek ketchup sól, pieprz, czosnek granulowany, oregano, tymianek, chilli olej 1. Mięso mielone doprawiamy szczyptą soli, pieprzu, czosnku, oregano, tymianku i chilii. Formujemy kształt kotleta i smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. 2. Bułkę podgrzewamy na suchej patelni, przekrawamy na pół. Obie części smarujemy sosem tzatziki. Układamy kolejno: sałatę

Szefowa kuchni
Kotlety schabowe z ziołami. 85

Kotlety schabowe z ziołami . Składniki : schab wieprzowy ( 1 porcja około 10 dkg ) 1 jajko pieprz czarny mielony sól majeranek bazylia olej do smażenia Sposób wykonania :   Mięso dzielimy na porcję i rozbijamy tłuczkiem. Następnie solimy,pieprzymy i posypujemy przyprawami z obu stron. Jajko rozbijamy w szklance lub innym naczyniu i pędzelkiem cienko smarujemy nasze kotleciki po obu stronach. Tłuszcz(...)wlewamy na patelnię,rozgrzewamy i smażymy kotlety na jasno złoty kolor z obu stron. Możemy oczywiście dodawać inne zioła w zależności od gustu. Tutaj możesz obejrzeć film jak przygotować te kotleciki :   http://youtu.be/0sOoMXJiy8U

Przepisy i porady kulinarne
Dietetyczne mielone 118

- przepis Mielone są aromatyczne dzięki ziołowej i czosnkowej nucie, a przede wszystkim są wykonane z indyczego, chudego mięsa. Jeden mielony to ok. 150 kcal. Składniki: - 500g mielonego mięsa z indyka; - 4 ząbki czosnku; - 1 średnia cebula; - 1 jajo; - 2 szczypty soli; - 1 łyżka oregano; - 1 łyżka majeranku; - otręby pszenne - 2 łyżki; - 4 łyżki oliwy; - pieprz ziołowy(...)przez praskę - dodajemy do mięsa, a cebulę należy zetrzeć na tarce na drobniutkich oczkach - również dodajemy ją do mięsa; - z mięsa formujemy kotlety o okrągłym kształcie średniej wielkości - smażymy na patelni na rozgrzanej oliwie - każdą stronę mielonych na średnim ogniu tak, aż się zarumienią; - ze względu na to, że mielone nie smażone są w głębokim tłuszczu - po delikatnym

MintTaste
Kociołek warzywny z mięsem mielonym 147

Namieliłam ostatnio mięsa. Zrobiłam kotlety i zaczęłam swoją przygodę z szynkowarem o czym niebawem napiszę. Zostało mi trochę zmielonej łopatki i szynki więc trzeba było to wykorzystać. Do mięsa dorzuciłam sporo warzyw i tak powstał mi taki pyszny kociołek. Danie można sobie dowolne zmodyfikować, można dodać dowolne warzywa i doprawić ulubionymi przyprawami. Konsystencję dania można sobie regulować ilością wody(...)warzyw. składniki: 900 g mięsa mielonego ( ja miała 600 g łopatki i 300 g szynki) 2 marchewki (300 g) 2 średnie cukinie po ok 500 g 4-5 ziemniaków (500 g) 1 duża cebula 2 duże czerwone papryki 700 g pomidorów, u mnie lima 2 łyżki oleju 3 listki laurowe 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka oregano 1 łyżeczka

Monia miesza i gotuje
Kotlety z kurczaka i cukinii czyli ciąg dalszy zdrowych inspiracji :) 309

końcu trafia na blog :) udanego weekendu ! :) Składniki (na około 10 kotletów/całość około 530 kcal/): średnia cukinia pęczek pietruszki około 400-450g mięsa mielonego z piersi kurczaka (ja sama mielę mięso) sól, pieprz, opcjonalnie granulowany czosnek (jednak ja zostałam przy samej soli i pieprzu bo pietruszka dała już wystarczająco intensywny smak, jednak kto co lubi) Sposób przygotowania(...)tarce o dużych oczkach, solimy i odstawiamy na około 5 minut pietruszkę siekamy odsączamy cukinię z soku który wyciekł mieszamy ze sobą mięso, cukinię, pietruszkę, przyprawy formujemy ręką kotlety (będą się kleić do dłoni ale jak lekko zmoczycie ręce nie powinno być tragedii) wykładamy przygotowane kotlety na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wkładamy do piekarnika nagrzanego do około

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Domowe hamburgery 160

możemy zrobić samodzielnie w domu. :-) Ludzie pokochali te ogromne buły z dużymi kotletami w środku i mnóstwem dodatków, my także! Oto przepis na domowe burgery w najlepszym wydaniu. :-) (składniki na 2 bardzo duże burgery) 2 duże bułki, u mnie pełnoziarniste z tego przepisu 300g mięsa mielonego, u mnie wieprzowo-wołowe mała cebula bułka tarta jajko rozmiar M sól, pieprz(...)cebuli 2 liście sałaty musztarda sos barbecue, u mnie od Fanex salsa ogórkowa, u mnie od Fanex 1. Mięso mielone mieszamy z posiekaną drobno cebulą, bułką tartą, jajkiem i przyprawami. Zagniatamy na gładką masę, formujemy dwa duże, płaskie kotlety o średnicy podobnej do średnicy bułek. Smażymy je na rozgrzanym oleju przez około 10 minut, obracając by równomiernie się zarumieniły

Szefowa kuchni
Bitki wołowe w sosie 336

łyżka dobrej jakości koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka suszonych ziół prowansalskich 1 liść laurowy 4 ziarna ziela angielskiego 4 kawałki suszonych grzybów leśnych mąka do obtoczenia sól morska, świeżo mielony pieprz do podania: ogórki małosolne / ogórki kiszone / zasmażane buraki do podania: kasza gryczana / ziemniaki / kluski śląskie / ryż / makaron listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Wołowinę myjemy(...)plastry (u mnie wyszło 5 plastrów z 600 g mięsa). Rozbijamy mięso za pomocą tłuczka z obu stron. Powinniśmy otrzymać kotlety (nie przejmujmy się jeśli są duże – podczas duszenia znacznie zmniejszą swoją objętość). Posypujemy świeżo mielonym pieprzem (nie solimy). Obtaczamy w mące z obu stron. Na patelni rozgrzewamy ok. 2 łyżki oleju lub klarowanego masła. Na dużym ogniu

Poezja smaku
Kotlet de volaille nadziewany serem i szynką 170

image":""},{"@type":"HowToSection","name":"PROPOZYCJA PODANIA","itemListElement":[{"@type":"HowToStep","name":"\u015awie\u017co usma\u017cone kotlety podaj z upieczonymi w piekarniku frytkami i chrupi\u0105c\u0105 sa\u0142at\u0105 lodow\u0105 z cz\u0105stkami pomidork\u00f3w koktajlowych, polan\u0105 sosem vinegret.","text":"\u015awie\u017co usma\u017cone kotlety podaj z upieczonymi w piekarniku frytkami i chrupi\u0105c\u0105 sa\u0142at\u0105 lodow(...)Kalorie 215 kcal Zawinięty kotlet z piersi kurczaka z nadzieniem z szynki, masła ziołowego i ciągnącego się sera. Soczyste wnętrze mięsa w chrupiącej złotej panierce. Składniki: NADZIEWANE KOTLETY 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka 10 dag sera żółtego mozzarella 10 dag szynki z indyka 2 łyżki masła 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól i mielony pieprz POZOSTAŁE 2 jajka

ProstePesto.pl
Kotlety mielone z twarogiem 188

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Za inspirowałam się przepisem ze strony: vegeta.pl.   Oczywiście kotlety zrobiłam "po swojemu", z własnymi proporcjami składników i dodatkami. (około 8 sztuk) 300g mięsa mielonego 100g twarogu (użyłam z wiaderka, może być w kostce) 1 cebula (posiekana) 1-2 ząbki czosnk 1 jajko 1/2 suchej bułki namoczonej w mleku lub wodzie (użyłam grahamki) 2 łyżki(...)suszona natka pietruszki majeranek sól, pieprz Dodatkowo: bułka tarta o obtoczenia olej do smażenia (mieszam z masłem klarowanym) Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Całość oprawić o smaku. Z masy formować kotlety. Każdego z nich obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano (na średnim ogniu

Di gotuje
Cheeseburger 208

dlatego, że po jej zjedzeniu nie czuję, że muszę znów napadać na lodówkę.Potrzebujemy (na 2 porcje):- 130 g mięsa mielonego (tradycyjnie powinniśmy użyć wołowiny, ja jednak użyłam w połowie wieprzowego a w połowie wołowego mięsa, by kotlety nie wyszły zbyt suche)- połowę czerwonej cebuli- ogórek konserwowy- 2 bułeczki hamburgerowe z sezamem- 6 plasterków cienko pokrojonego wędzonego bekonu

W mojej holenderskiej kuchni
Menu na tydzień: Telewizyjny kurs planowania posiłków 118

kołderką z mozzarelli i parmezanu. W wersji dla mięsożerców, sposób przygotowania jest taki sam. Zapiec można dowolne mięso: drób, polędwiczki wieprzowe, kotlety schabowe. Efekt zawsze jest ten sam: znakomity! Zobacz przepis Burgery z pęczaku i mielonego indyka Bez fałszywej skromnosć: burgery są naprawdę pyszne. Mamy na to świadków – ekipę z Polsatu, która jadła i chwaliła! Nie chwalący się, sami(...)dłużej. Powstaje w ten sposób aksamitny, zawiesity, słodki sos, bo podczas powolnego gotowania cukry w passacie karmelizują się przełamując naturalną kwaskowość pomidorów. Sos marinara znalazł się później w kotletach zapiekanych pod parmezanem, w lasagni no i oczywiście w kremie pomidorowym Zoe. Pęczak też cudownie się rozmnożył. Ugotowaliśmy spory gar kaszy – użyliśmy szklanki pęczaku, który potrafi nieźle napęcznieć. Przygotowaliśmy kaszę metodą

Niedzielny kucharz