kotlet mielony - 4506 przepisów (strona:144/301)

Mielone z grzankami 132

Zabrałam się za mielone a tu klops. Brak czerstwej i tartej bułki, brak kaszy manny. Nie możesz wyjść do sklepu i co robić ? Patrzę a

Ewa w kuchni
Kotlety z mielonej piersi drobiowej, szynki i płatków owsianych - polpette impanate di petto di pollo con prosciutto e avena 326

SKLADNIKI 500 g mielonej piersi drobiowej 200 g szynki gotowanej      1 jajko      3 łyżki błyskawicznych  płatków owsianych  

zielonacukinka
schabowy w panierce z płatków kukurydzianych z nutą cynamonu na obiad... 138

Składniki: kotlety schabowe 4 sztuki, jajka 3 sztuki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, kucharek 3/4 łyżeczki, mąka pszenna 1 łyżka, płatki kukurydziane 1,5 szklanki/z nutą cynamonu, masło klarowane 5 łyżek DODATKI: ziemniaki ugotowane 1/2 kg, koperek siekany 2 łyżki, kalafior 1 mniejszy, marchewka 6 sztuk, masło 1 łyżeczka, sól - do smaku, bułka tarta 2 łyżeczki kotlety schabowe

W Mojej Kuchni Lubię
Wtorek: Indyk parmigiana, czyli kotlet panierowany inaczej 91

porcji: 4 Kotlet panierowany inaczej Kotlety z indyka są pieczone w piekarniku, a na koniec zapiekane pod warstwą mozzarelli i parmezanu w towarzystwie sosu pomidorowego Jeśli macie dość nudnych, kotletów panierowanych, ten przepis będzie dla Was jak znalazł. Indyk pod parmezanem jest jedną z wariacji na temat klasycznego włoskiego dania parmigiana di melanzane – bakłażana pod parmezanem. Bakłażanowe krążki są panierowane(...)drugiej wojnie światowej za sprawą włoskiej emigracji na popularności zaczęły zyskiwać mięsne wersje zapiekanki: z kurczakiem, cielęciną, schabowym ( tak jak w tym przepisie ), a nawet mieloną wołowiną. Metoda przygotowywania jest taka sama: panierujemy kotlety, smażymy, zapiekamy. Dzisiaj proponujemy Wam przepis na indyka pod parmezanem. Filet z indyka doskonale sprawdza się w tej roli, gdyż zapieczony w sosie marinara nabiera

Niedzielny kucharz
Wtorek: Indyk parmigiana, czyli kotlet panierowany inaczej 139

porcji: 4 Kotlet panierowany inaczej Kotlety z indyka są pieczone w piekarniku, a na koniec zapiekane pod warstwą mozzarelli i parmezanu w towarzystwie sosu pomidorowego Jeśli macie dość nudnych, kotletów panierowanych, ten przepis będzie dla Was jak znalazł. Indyk pod parmezanem jest jedną z wariacji na temat klasycznego włoskiego dania parmigiana di melanzane – bakłażana pod parmezanem. Bakłażanowe krążki są panierowane(...)drugiej wojnie światowej za sprawą włoskiej emigracji na popularności zaczęły zyskiwać mięsne wersje zapiekanki: z kurczakiem, cielęciną, schabowym ( tak jak w tym przepisie ), a nawet mieloną wołowiną. Metoda przygotowywania jest taka sama: panierujemy kotlety, smażymy, zapiekamy. Dzisiaj proponujemy Wam przepis na indyka pod parmezanem. Filet z indyka doskonale sprawdza się w tej roli, gdyż zapieczony w sosie marinara nabiera

Niedzielny kucharz
Kotlety schabowe w grubej chrupiącej panierce 77

grubej złocistej panierce Pyszne! Idealne na rodzinny domowy obiad. Wychodzą o wiele grubsze od klasycznych schabowych, dzięki panierowaniu w cieście naleśnikowym i mielonych płatkach kukurydzianych (można je zastąpić bułką tartą) .   Inne pomysły na kotlety: ** Kotlety devolay ** Kotlety drobiowe z serem i majonezem ** Kotlety rybne siekane ** Łatwe kotlety jajeczne   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Składniki: 4 kotlety schabowe

Kulinarny S.O.S.
Pierś z kurczaka a'la befsztyk 112

jeden obiad): pierś z kurczaka 1-2 cebule sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie:  Umytą, pozbawioną błon pierś z kurczaka kroję na kotlety. Mięso lekko rozbijam. Posypuje solą i pieprzem świeżo mielonym (dość obficie). Odstawiam na jakiś czas do lodówki (nawet na kilka godzin). Może to być także obiad na szybko, robiony ze świeżo przyprawionego mięsa. Cebule kroję(...)plastry lub w pióra i podsmażam na oleju. Kiedy się zeszkli i lekko zmięknie, odsuwam na bok a na tym samym tłuszczu układam kotlety. Okładam je cebulą, a patelnię przykrywam. Smażę bez odwracania (kilka minut przeważnie wystarczy - w zależności od grubości kotletów). Doskonale smakują z gotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką . Na zdjęciu z pyzami produkcji mojej Mamy - też pysznie się

Kuchnia po mojemu
Schabowe pierożki z mun 259

schabowe sakiewki z farszem wyglądają jak pierożki, stąd moja nazwa tych  kotletów. SCHABOWE PIEROŻKI Z MUN Składniki: 4 porcje schabu na kotlety 2 ząbki czosnku bułka tarta jajko smalec do smażenia farsz: 200 g mięsa mielonego garść grzybów mun 1/2 pora sos sojowy i pieprz do smaku  Przygotowanie:  Schab rozbijamy tłuczkiem do mięsa dość cienko. Posypujemy(...)Grzyby mun moczymy, a następnie kroimy w cienkie paski. Obsmażamy je na odrobinie oleju.  Pora kroimy w pióra. Mięso mielone (surowe) łączymy z obsmażonymi grzybami oraz porem, przyprawiamy 1 łyżką sosu sojowego i odrobiną pieprzu. Na środku kotletów układamy farsz i składamy kotleta na pół, boki spinamy wykałaczkami, aby farsz nie "uciekł". Kotlety przypominają trochę pierożki. Schabowe sakiewki

Bon appetit mon amie
HAMBURGER WOŁOWY + FILMIK 102

obiadem dla głodnych mężczyzn i nie tylko :) polecam mój przepis. SKŁADNIKI :   1 kg rozbeftu wołowego  1 płaska łyżka soli 1 łyżka musztardy sarepskiej 1 jako  świeżo mielony pieprz, do smaku(...)PRZYGOTOWANIE : Mięso mielimy, dodajemy przyprawy, jajko i dokładnie wyrabiamy mięso. Formujemy kotlety. Smażymy z jednej i drugiej strony, odkładamy na talerz aby odpoczęły. Składniki sosu mieszamy. Bułki przecinamy wzdłuż, podpiekamy w opiekaczy, kotlety podgrzewamy, pieczywo smarujemy sosem, układamy sałatki, kotlet, polewamy sosem, ketchupem i składamy. Hamburgery podajemy ciepłe. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
KOTLETY PAPROCHY 156

Witajcie! 😎 Dzisiaj mam przygotowaną dla Was kolejną alternatywę na zastąpienie zwykłych mielonych. Na kaszowe zapiekane w sosie już macie przepis . Tutaj wykorzystałam kapustę  i to był strzał w dziesiątkę!😇 Jako dodatek do tych kotletów polecam delikatną porcję ziemniaczków i mizerię. Przepis daję od razu na porcję dla całej rodzinki, gdyż jest on tak dobry, że nie sposób zjeść(...)mięsa mielonego -300 g kapusty białej -2 jajka -pół szklanki kaszy bulgar/jęczmiennej (nie gotujemy) -1 cebula sos -2 kostki drobiowe -1 słoiczek koncentratu pomidorowego +płaska łyżka skrobi ziemniaczanej+łyżka śmietany Przygotowanie: 1. Kapustę siekamy i przelewamy wrzątkiem. Cebulę kroimy drobno. 2. Surową kaszę, kapustę, cebulę, mięso, jaja przyprawiamy wedle uznania i mieszamy dokładnie. Formujemy kotlety. Następnie obsmażamy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Kania à la schabowy 143

Danie, które postanowiłem przygotować, jest genialne w swojej prostocie. Celowo nazwałem je "à la schabowy", a nie "schabowy z kani", żeby nawet najwięksi malkontenci nie mieli się do czego przyczepić. Schabowy bowiem, to kotlet ze schabu, natomiast à la schabowy, wskazuje na sposób przygotowania, czyli bardzo podobny. Składniki: - kapelusze kani - mąka  Wykonanie: Kanie moczymy godzinę w wodzie. Spowoduje

Kryzysowa Książka Kucharska
Piersi z kurczaka w jogurtowo-miodowej marynacie 176

Trade 2 i 1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 1/2 łyżeczki ostrej czerwonej papryki 1 łyżeczka soli (u mnie himalajska) 1 łyżeczka suszonej bazylii (u mnie mielona) Przygotowanie: Piersi kroimy tak, aby powstały 4 kotlety. Każdy lekko rozbijamy tłuczkiem. W misce mieszamy składniki marynaty: jogurt, miód wielokwiatowy, sól, obie papryki i suszoną bazylię. Mięso dokładnie maczamy w marynacie. Zostawiamy

Słodkie okruszki
Gołąbki bez zawijania 355

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Gołąbki bez zawijania to szybsza wersja tradycyjnych gołąbków. Upieczone w piekarniku dodatkowo uproszczają nam ich przygotowanie. Danie jest syte i

Marta Gotuje
"Pyszne do pudełka" Grażyna Bober-Bruijn - recenzja 186

curry, czy placuszki (np. z buraka, ryżowe krakersy Sanbei) albo zamiana chleba na pitę lub naan. Z drugiej zaś sałatki ze wszystkiego, kopiec z zającem (mielone z jajkiem w środku) czy kanapki z kotletem, to już rzeczy znane od dawna i od dawna przygotowywane. Tutaj nieco się zawiodłam. Poza tym, widać, że Grażyna Bober-Bruijn za wzór wzięła sobie

Życie zamknięte w smaku

Proponowane wyszukiwania