kotlet drobiowy - 723 przepisów (strona:33/49)

Koperkowe roladki 124

razem postawiłam na aromatyczny koperek. Obiad o smaku jak za dawnych lat u mamy.  ROLADKI KOPERKOWE Składniki: 4 udka z kurczaka (bez kości) farsz: 150 g mięsa drobiowego 100 g mięsa wieprzowego np. podgardla, łopatki 2 łyżki posiekanego świeżego koperku 1 ząbek czosnku 1/4 cebuli papryka słodka mielona sos koperkowy: 1 łyżka mąki pszennej 1/2 szklanki śmietany(...)sól do smaku Przygotowanie: Mięso dorbiowe (oprócz udek) i wieprzowe mielimy z czosnkiem i cebulą. Zmielone mięso mieszamy z koperkiem, dodajemy szczyptę soli i pieprzu, wyrabiamy jak na kotlety mielone. Udka posypujemy słodką papryką. Na każdym układamy cienką warstwę farszu i zawijamy w rulon. Każdą z roladek zawijamy szczelnie w folię spożywczą i tak przygotowane gotujemy w wodzie okolo

Bon appetit mon amie
Roladki drobiowe z salsą paprykową 178

Jakiś czas temu otrzymałam od firmy Eterno  paczuszkę naturalnych produktów bez konserwantów, na pierwszy rzut poszła do użycia salsa paprykowa, doskonale współgrała z delikatnym mięsem drobiowym i podkreśliła jego smak. Polecam na prosty pyszny obiadek. Zachęcam do zapoznania się z ofertą firmy, mają naprawdę ciekawe produkty! Skladniki: 1 podwójny filet z kurczaka 3 łyżki  salsy paprykowej ½ czerwonej papryki(...)startego żółtego sera Sól do smaku Panierka: 1 jajko Mąka pszenna Bułka tarta Olej do smażenia Sposób wykonania: Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, delikatnie rozbijamy na cztery kotlety, smarujemy salsą paprykową, oprószamy solą,  dodajemy pokrojone pomidory z zalewy oraz paprykę, posypujemy startym serem żółtym, zawijamy ciasno w roladki, panierujemy w mące, rozkłóconym jajku z solą oraz bułce tartej, smażymy

Wanilia i Kardamon
Przepis na pasztet 241

drób, warto dodać nieco tłustych mięs jak wieprzowina czy boczek, ponieważ pasztet wyjdzie nam suchy i będzie się bardzo kruszył. Do masy mięsnej dodaje się wątróbkę. Może być drobiowa, wieprzowa lub wołowa. To właśnie wątróbka nadaje charakterystyczny kolor i smak pasztetowi. Pamiętam audycję radiową, którą słuchałam jeszcze jako dziecko, gdzie mądry pan robił wykład o pasztecie właśnie i było(...)niej wywaru z gotowanego mięsa. Aby masa była pulchna po upieczeniu, dodaje się namoczone w mleku kajzerki/bułę tartą i jajka. Masę musimy dobrze wyrobić, podobnie jak na kotlety, wszystko musi dobrze się ze sobą połączyć. Pieczenie pasztetu Ja lubię kiedy pasztet ma dopieczone brzegi, tworzące taką jakby skorupkę. Z tego właśnie powodu do pieczenia pasztetu używam keksówek

Mieszam w Garnku
Zupa klopsowa 263

oddaje istotę tej zupy, w której pławią się ugotowane w niej mięsne klopsy. Do ich przygotowania można użyć bardzo wielu rodzajów mięsa – zwykle jest ono wieprzowe, wieprzowo-wołowe lub drobiowe w różnych ich odmianach. Nie ma przy tym jednego konkretnego przepisu na zupę klopsową i w praktyce każdy gotuje ją wg uznania. Przepis poniżej prezentuje szkołę, do której ja jestem(...)niewielkich klopsików z dość delikatnego mięsa. Stąd w szczególności opisana niżej metoda wstępnego parzenia ich w wywarze, która w pewnym sensie zastępuje początkowo intensywne smażenie opisane w technicznie podobnych kotletach mielonych. W obu wypadkach chodzi o „zamknięcie” mięsa i ustabilizowanie kształtu. Po sparzeniu następuje z kolei niezbyt gwałtowne gotowanie, które nie naruszy spójności mięsnych kulek. Na wszelki wypadek dodaję również

Kulinarna Pokusa
Czosnkowa kiełbasa, drobiowa ,parzona 158

były apteki Namawiam Wszystkich , do wyrobu domowych wędlin , kanapka z takim rarytasem jest smaczna i daje dużo satysfakcji , bo jak , by nie było , jest naszym własnym dziełem . Czosnkowa kiełbasa , drobiowa , to doskonały przepis dla początkujących ,uda się każdemu Składniki : 1 kg filetów z piersi kurczaka 1 główka czosnku – mała , lub 1/2 dużej 1 mała cebula biała 1 płaska łyżeczka(...)termokurczliwej ( można kupić w wielu sklepach, lub przez internet ) sznurek bawełniany , wędliniarski Piersi z kurczaka , tniemy na połówki . Delikatnie rozklepujemy tłuczkiem , z obu stron ( nie tak mocno , jak na kotlety , tylko tyle ,żeby naruszyć ,zewnętrzne włókna mięsa ) . Posypujemy je solą , cukrem , pieprzem ,wyciśniętym praską czosnkiem oraz startą, na tarce o drobnych oczkach ,cebulą . Całość mieszamy i pozostawiamy

Ogrodnik w podróży
5 pysznych przepisów i test patelni WOLL Diamond 155

kapusty 1 /2 cebuli 1 małe jajko około 3 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu Na sos: 1,5 bulionu drobiowego, 2 łyżki przecieru, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki, 1 i 1/2 – 2 łyżki mąki pszennej rozrobione w niewielkiej ilości wody (w zależności od preferowanej gęstości(...)sól, pieprz. Przygotowanie: Kapustę cieniutko szatkujemy, przekładamy do miski. Dodajemy mięso mielone, jajko, przyprawy, bułkę tartą, ugotowany ryż i podsmażoną cebulkę. Całość dokładnie mieszamy ręką. Z masy formujemy mniejsze kotlety. Podsmażamy je (bez tłuszczu) na patelni Woll z obu stron. Zdejmujemy z patelni. Przygotowujemy w niej sos. Należy zagotować bulion, po czym dodać przecier (wymieszać). Przekładamy nasze gołąbki do sosu

Słodkie okruszki
Klops wieprzowy 160

Hopsa, hopsa, mamy klopsa. To bardzo przyjemna alternatywa dla mielonych kotletów. Pieczony w piekarniku a więc i nie taki tłusty jak tradycyjne kotlety. Świetny i na ciepło, podany z sosem do obiadu  i jedzony na zimno z kawałkiem chleba. Piekłam w foremce 12x22 cm składniki 600 g mielonego mięsa  wieprzowego (u mnie karkówka) 6 łyżek bułki tartej(...)cebuli 4 duże ząbki czosnku 1 jajko surowe pęczek szczypiorku 1 łyżka posiekanego estragonu  1 - 1i 1/2 łyżeczki  papryki w płatkach pieprz, sól 8 - 10 łyżek bulionu drobiowego masło lub oliwa do smażenia przygotowanie: Mięso, jeżeli mamy w kawałku, umyć, osuszyć i zmielić.  Na patelni roztopić łyżkę masła, wrzucić cebulę i podsmażać przez

Stare Gary
Szynka drobiowa ze szczypiorkiem – szynkowar 166

Szynka drobiowa ze szczypiorkiem – szynkowar Szynkowar , dawno go już nie dotykałam , jakoś nie było czasu , ochoty i potrzeby . Siedziałam w wędzonkach i dojrzewających wędlinach , no ale czas go odkurzyć , bo to przydatna rzecz " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Wędlinka, wyszła bardzo smaczna i aromatyczna , delikatna , dzieciaki ją wprost uwielbiają . Szkoda tylko ,że pokrywka mi się(...)mało słone produkty 1/2 łyżeczki cukru woreczek termiczny do szynkowaru szynkowar Mięso z piersi kurczaka lekko rozbijamy tłuczkiem , dosłownie odrobinę , żeby porozrywać włókna mięsa na powierzchni , ale nie zrobić kotletów . Posypujemy solą , cukrem , pieprzem, żelatyną i posiekanym szczypiorkiem . Mieszamy dokładnie , odstawiamy na noc do lodówki . Drugiego dnia , ponownie mieszamy , lekko ugniatając – chodzi o to ,żeby mięso jak najbardziej się

Ogrodnik w podróży
Devolay z puree z fasolki szparagowej 166

Soczysta klasyka z moim ulubionym puree. Składniki 4 pojedyncze filety z kurczaka masło 800 g fasolki szparagowej 2 ząbki czosnku łyżka mąki jajko bułka tarta sól

R'n'G Kitchen
Kotlety z kaszy manny 120

Kasza manna często kojarzy się wyłącznie z potrawkami dla małych dzieci. Ja ją jednak używam często do przygotowania dań głównych (np. knedle serowe z kaszą manną

Tradycyjna Kuchnia
Drobiowe szaszłyki z małych roladek 173

  Czy szaszłyki muszą być zawsze nadziewane na przemian, np. mięso, warzywo, itp... Jak się okazuje: NIE !  Przedstawiam Wam nowy pomysł i sposób na efektywne

Aga w kuchni
Fasolka szparagowa zawinięta w filet drobiowy 106

nadzienie . Po prostu taki wkład . Na prędce wymyślony i tak też zrobiony . na szczęście w smaku idealny . Moja rodzinka już od dawna przyzwyczajona ze nie ma u nas zwykłego kotleta  cz to z kurczaka ,czy schabowego. Oczekują że coś tam w środku siedzi . Nie mogłam ich rozczarować. Skladniki  3 sztuki filetu z piersi kurczaka 3 plastry sera żółtego(...)tarta do smażenia Wykonanie Fasolkę myję czyszczę z końcówek  i wrzucam do osolonej ,gotującej się wody na 5 minut. Filety delikatnie rozbijam , oprószam solą i pieprzem . Na każdy drobiowy placek kladę plaster sera i po kolka strąków ugotowanej fasoli. Zawijam , obtaczam w bułce tartej i smażę , po 3 minuty z każdej strony( na okrągło

Eli Gotowanie
Na niedzielny obiad: pierś z koperkowo - maślanym nadzieniem 328

Kolejna pyszna propozycja obiadowa z serii Mężowskich zawijasów. Tak się wkręcił w te roladki, że efekty przechodzą wszelkie oczekiwania. Tym razem proponujemy drobiowe roladki z masłem i koperkiem w środku. Myślę, że to fantastyczna opcja na niedzielny obiad, pod warunkiem, że nie grillujemy w plenerze i mamy siłę spędzić chwilę w kuchni - jak zrobił to mój M. Składniki(...)plastrów masła 2 łyżki siekanego kopru 10 dag sera tartego sól, pieprz olej do smażenia jajko i bułka tarta do panierki  Przygotowanie: Pierś dzielimy na kotlety i rozbijamy bardzo cienko. Każdy kotlet oprószamy solą, pieprzem. Kładziemy po plastrze masła, posypujemy koprem i odrobiną tartego sera żółtego. Zwijamy ścisło w roladki. Obtaczamy w jajku i bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu

Kuchnia po mojemu
ZRAZY DROBIOWE 383

drugi dzień świąt, także pewnie będzie tłum ludzi w Waszych domach. Może macie problem z wybraniem menu na obiad, może nie wiecie czym zaskoczyć gości. Mogę Wam pomóc, zrazy drobiowe z pieczarkami i serem pleśniowym typu camembert. Wyśmienity i wyrafinowany smak. Spróbujcie i wcale nie trzeba dużo czasu do przygotować.  Składniki:   duża pierś z kurczaka(...)podsmażyć z cebulą na oliwie, chwilę poddusić.Dodać przyprawy. Mięso przekroić na na mniejsze części, rozbić na bardzo cienkie plastry.Posypać solą i pieprzem z każdej strony. Na każdy kotlet położyć łyżkę pieczarek i plasterki sera. Zawinąć. Smażyć z każdej strony na patelni, następnie przełożyć na blachę wysmarowaną olejem i zapiec ok. 30 min w 180 stopniach. Do pieczarek, które

pieprzny smaczek
Roladki drobiowe w szynce szwarcwaldzkiej 177

Dzisiaj super przepis na soczyste roladki z kurczaka otulone szynką szwarcwaldzką z serowo- warzywnym nadzieniem  SKŁADNIKI 2 filety z piersi z kurczaka8 plastrów

Moje Kuchenne Rewelacje