kotlet drobiowy - 723 przepisów (strona:35/49)

SEZAMOWE KIESZONKI DROBIOWE Z SEREM KORYCIŃSKIM 229

zapiekanek, sałatek i w sumie wszystkiego na co akurat mamy ochotę.   Zapraszam na stronę pani Czesławy SER KORYCIŃSKI.  A ja dziś zapraszam na sezamowe kieszonki drobiowe, pyszna propozycja dla drobiożerców. Składniki: 4 łyżki sosu sojowego ciemnego 1 szklanka bulionu warzywnego 2 łyżki soku z cytryny sól 3 szklanki sezamu KRESTO 1 jajko 5 plastrów sera korycińskiego swojskiego(...)sosem sojowym i sokiem z cytryny. Wkładam mięso w marynatę, trzymam min dwie godziny. Po tym czasie wyjmuję, do każdej kieszonki wkładam po plastrze sera, spinam wykałaczkami. Każdy kotlet panieruję w rozkłóconym jajku a następnie w sezamie. Wkładam na mocno rozgrzany olej, smażę do zrumienienia. Podaję na ciepło. Do przygotowania kieszonek użyłam sezamu Kresto : Do przygotowania użyłam oleju RAPSO

Z Majeczką w kuchni
drobiowe,smażone mielone kotlety... 286

Składniki: mielone drobiowe 50 dag, jajka 2 sztuki, cebula 1 sztuka, kucharek 1 łyżka, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, przyprawa węgierska 2 łyżeczki, bułka namoczona w wodzie 1 sztuka, bułka tarta 1/2 szklanki, woda zimna 1/2 szklanki, smalec 1/2 kostki Mięso mielone dobrze wyrobić z pokrojoną cebulą, jajkami, wymoczoną i odciśniętą z wody bułką, kucharkiem, przyprawą węgierską, pieprzem mielonym czarnym, tartą(...)bułką, wodą. Na gorącym smalcu smażyć rumiane kolety mielone z każdej strony. Na koniec pod przykryciem dusić z 5 minut i bez przykrycia na większym ogniu z 3 minuty. Kotlety są delikatne, puszyste, aromatyczna i smakują na ciepło na obiad i na zimno do pieczywa.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Roladki z indyka z kiełkami brokuła 159

niedzielny obiad proponuję roladki inspirowane naturą. Połączenie zielonych kiełków brokuła z delikatnym mięsem drobiowym. ROLADKI z INDYKA z KIEŁKAMI BROKUŁA Składniki: 1/2 filetu z piersi indyka mąka do obtoczenia mięsa 1 kostka rosołowa Vegeta Natur rosół z kury ( klik ) 2 szklanki wody kawałek brokuła 1/2 marchewki farsz: 150 g mięsa z piersi indyka 100 g surowego boczku 150 g kiełków(...)filetu z indyka mielimy z surowym boczkiem oraz czosnkiem. Dodajemy szczyptę soli i pieprzu do smak, kiełki brokuła i mieszamy delikatnie.  Filet piersi z indyka kroimy na płaskie kotlety. Mięso dodatkowo cienko rozbijamy. Posypujemy delikatnie solą, nakładamy część farszu i zwijamy w roladę. Końce rolad spinamy wykałaczkami aby się nie rozpadły podczas smażenia. Rolady obtaczamy w mące i obsmażamy

Bon appetit mon amie
Pulpety w sosie pomidorowo-pieczarkowym 156

inne (najlepsze!), ja robię je też ciut inaczej, nawet moja teściowa ma swój przepis. I nie chodzi mi tu o dodatki, bo i tu można zaszaleć i do tradycyjnych kotletów dodać np. ser czy starte pieczarki, ale po prostu o sam sposób przygotowania i użyte przyprawy. Tak samo jest z pulpetami. Mała zmiana czyni cuda Dziś zapraszam Was na pyszne(...)oregano 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu Kamis 1 płaska łyżeczka soli himalajskiej Kamis 3 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego Kamis 3 łyżki bułki tartej Na sos: 300 ml bulionu drobiowego 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego (90 g) 2 duże pieczarki sól i pieprz do smaku Dodatkowo: olej do podsmażenia pulpetów Przygotowanie: Cebulkę drobno kroimy i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju

Słodkie okruszki
Drobiowe roladki z mozzarellą i suszonymi pommidorami 219

Pyszny pomysł na zdrowy, aromatyczny obiad :)  SKŁADNIKI (dla 4 osób- 1 porcja - 278 kcal) 2 większe pojedyncze piersi z kurczaka (600 g) 8 suszonych pomidorów

Moje Kuchenne Rewelacje
Jaglane gołąbki bez zawijania 252

cebula 1 jajko sól, pieprz lubczyk lub pietruszka 3-4 łyżki bułki tartej mąka do obtaczania olej do smażenia Składniki na sos: 400 g passaty pomidorowej 400 ml bulionu drobiowego 1/2 łyżeczki cukru 3/4 łyżeczki soli 1/2 kubka śmietany   Wykonanie: ugotować kaszę wg  tego przepisu zmielić mięso z indyka. Kapustę zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej lub drobno(...)solą i pieprzem. Wymieszać i dodać wg potrzeby  bułki tartej tak, by odpowiednio zagęścić masę.  Odstawić do lodówki by farsz nieco stężał formować w zwilżonych dłoniach owalne kotlety, obtaczać w mące i obsmażyć na rumiano z podanych składników przygotować sos. W garnku z sosem ulożyć obsmażone gołąbki i gotować około 15 minut podawać z ziemniakami lub bagietką

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Żołądki w sosie chrzanowym 132

dodatkiem musztardy – tutaj znajdziecie przepis na żołądki w sosie musztardowo-chrzanowym . Podroby kocham od dziecka, uważam, że to pyszna alternatywa dla wszechobecnych grillowanych kurczaków czy już znudzonych kotletów schabowych czy mielonych. Żołądki zawierają bardzo dużo białka, co będzie istotne na pewno dla osób aktywnych. Jeżeli nigdy nie próbowaliście, szczerze Was zachęcam, w tej wersji, z kaszą smakują wyśmienicie. Podaje(...)Wieprzowina po chińsku z ryżem Makaron z grzybami i białą kiełbasą Przepis na żołądki w sosie chrzanowym Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 2 godziny Składniki 500 g żołądków drobiowych średnia cebula 4 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 4 łyżki chrzanu około 500 ml bulionu łyżka oleju sól i pieprz do smaku koperek

Kuchnia Bazylii
Schab z grzybami w sosie pomidorowym 410

sól pieprz czarny mielony ok 1 szklanki mleka SOS POMIDOROWY: 1 szklanka obgotowanych grzybów leśnych 1 cebula 1 butelka (342 ml) pomidorowej koncentratu z przyprawami Winiary 2 szklanki bulionu drobiowego 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 1 liść laurowy 5 ziaren ziela angielskiego papryka słodka mielona sól pieprz czarny mielony Plastry schabu lekko rozbić i zalać zimnym mlekiem. Odstawić na parę(...)Przełożyć do brytfanki lub garnka z szerokim dnem. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Dodać obgotowane grzyby, liść laurowy, ziele angielskie i chwilę smażyć. Przełożyć do obsmażonych kotletów, wlać bulion i koncentrat do zup. Doprawić i dusić około godziny, wlewając pod koniec śmietankę. Kiedy sos uzyska odpowiednią gęstość można podawać np z ziemniakami lub kaszą. Smacznego :) Przepis bierze

https:KKuchniaMniam
KLOPSIKI MIELONE Z GOTOWANEGO MIĘSA W JARZYNOWYM SOSIE 194

mielone z pysznym jarzynowym sosie.  W ten sposób nic się nie marnuje, a ja mam pyszny obiad na co najmniej 2 dni ;-))) Składniki na klopsiki: ugoto wane mięso drobiowe np. z rosołu ugotowane warzywa: u mnie marchew, seler naciowy, pietruszka   1 cebula   1 jajko   sól pieprz ziołowy sodka papryka bułka tarta do zagęszczenia masy natka pietruszki(...)maszynce razem z warzywami i zeszkloną wcześniej cebulą. Dodać jajko, ok 2-3 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, paprykę do smaku oraz natkę pietruszki. Zmoczonymi w wodzie dłońmi formować kotlety, panierować w bułce tartej. Smażyć na rumiano z obu stron. Sos: Cebule podsmażamy na oleju. Dodajemy pokrojone papryki.Podsmażamy, do momentu kiedy warzywa zmiękną. Następnie dodajemy umyte pieczarki. Mieszamy. Solimy

Walijskie Pichcenie
Sałatka z kurczakiem w panko 402

Propozycja na szybką i pyszną sałatkę, idealną na kolacje i na szybki lunch w pracy. Kilka prostych składników i zwykła nudna sałatka może odzyskać ponowny blask

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zinger z pysznym stripsem kurczaczym, czyli pysznie domowa kanapka obiadowa. Fast - food w domu smakuje lepiej. 316

minut na miarę złota normalnie. Więc póki mandarynki są i obierający je Tata na posterunku - przechodzę do konkretów. Marzą Wam się domowe stripsy? Zastanawiacie się nad tajemnicą popularnego drobiowego fast - fooda. Mi nie raz się to zdarzało. Szczególnie po wizycie w kurzej sieciówce, gdzie nie wiadomo w sumie z czyich rąk mięsko pochodzi, a ceny nie są wcale małe(...)szklanka mąki 1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia sól, pieprz, imbir mielony, papryka ostra i słodka, czosnek granulowany miseczka z letnią wodą Pierś dzielimy na małe kotlety, które lekko rozbijamy. Odrobinę solimy i pieprzymy. Mąkę mieszamy z przyprawami i proszkiem do pieczenia - proporcje wedle uznania - każdy musi znaleźć swoje  (jak twierdzi mój Mąż). Mięso obtaczamy trzykrotnie - na przemian

Kuchnia po mojemu
Burger drobiowy ze szpinakiem z sosem koperkowo-czosnkowym 140

się skusić na lżejszą wersję. Zamiast wołowych burgerów z ciężkim sosem proponuję dziś delikatną w smaku i lżejszą formę tej popularnej "kanapki". Składniki (na 2 porcje): -180 g drobiowego mielonego mięsa (najlepiej z indyka) -100 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku -1 jajko -3-4 łyżki bułki tartej -100 g jogurtu naturalnego -1 ząbek czosnku -pół pęczka koperku -4 plastry pomidora -kilka(...)gałką muszkatołową. Dodać szpinak. Całość dobrze wymieszać. Wbić jajko, dodać tartą bułkę. Ponownie dobrze wyrobić. Z masy uformować 2 burgery. Usmażyć na niewielkiej ilości oleju, najlepiej na patelni grillowej (kotlety można także upiec w piekarniku). Przygotować sos. czosnek przecisnąć przez praskę. Koperek drobno pokroić. Dodać z czosnkiem do jogurtu. Doprawić według uznania solą i pieprzem. Bułki rozkroić, posmarować sosem

Zielona Kuchnia
ROLADKI DROBIOWE Z FETĄ I SZPINAKIEM 161

opinię papki bez smaku.  Dobrze doprawiony, najlepiej świeży szpinak to fantastyczna rzecz - na zimno jako sałata i na gorąco; w pierogach , lazanii, roladkach..........  SKŁADNIKI: 2 szt pierś drobiowa podwójna , 1/2 kostki feta , 300 gram szpinak , 6 ząbków czosnek , do smaku Sól , do smaku pieprz , 2 szt serek topiony śmietankowy duży , 6 łyżek śmietana , 1 sztuka kostka rosołowa(...)fetę pokrojoną w kostkę.mieszać aż uzyskamy jednolitą konsystencję, dodać sól pieprz i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wystudzić. Na każdą pierś nałożyć farsz, ja rozprowadziłam ją na 3/4 rozbitego kotleta. Ciasno zwinąć i spiąć wykałaczkami. Obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, aż mięsko się zetnie.Przełożyć do garnka. Podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę. Powinna być zeszklona. Przełożyć do roladek

Darcia w kuchni
Roladki drobiowe w boczku ze szczypiorkiem i papryką. 239

Roladki drobiowe owinięte boczkiem, a w środku szczypiorek i papryka. Pierwszy raz robiłam z takim nadzieniem :) Przeważnie robię z pieczarkami i cebulką, ale akurat nie miałam w domu pieczarek. Na szybko pokroiłam szczypior, dodałam kawałek papryki i wyszło nie źle. Tak naprawdę to boczek robi całą robotę, bo to on dodaje smaku. Polecam na obiad, a jeśli nie zjecie(...)Składniki: 1 duża pierś kurczaka lub 2 mniejsze boczek w plastrach papryka czerwona szczypior sól, pieprz czosnek granulowany suszone pomidory czosnek niedźwiedzi trochę oleju Wykonanie: Piersi pokroić na cienkie kotlety i delikatnie rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą pieprzem i czosnkiem granulowanym. Zostawić na pół godziny. Następnie na każdy plaster mięsa ułożyć kawałek papryki i pokrojony szczypior. Zawinąć w roladę, następnie owinąć

Agusiowe smakołyki