kotlet drobiowy - 723 przepisów (strona:25/49)

kotlety mielone z kurkami... 257

Składniki: kurki mrożone 15 dag, mięso mielone drobiowe 1/2 kg, cebula 1 sztuka, jajka 1 sztuka, kucharek 2 łyżeczki, sos chili 1 łyżka, bułka tarta 3/4 szklanki, olej rzepakowy - ile potrzeba na wpół odmrożone kurki posiekać drobno nożem-tak się łatwiej posiekają i na sitku zostawić aby woda obciekła cebulę zeszklić na 2 łyżkach oleju, wsypać kurki z sitka(...)wymieszać, można dodać z 1/4 szklanki gazowanej wody na mocno gorący olej kłaść okrągłe, lekko spłaszczone mielone smażyć na rumiano z każdej strony i odkładać je na ręcznik papierowy kotlety są soczyste i smaczne na ciepło i na zimno............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Zajączki w sosie z pomidorów – kuchnia podkarpacka 296

Zajączki w sosie z pomidorów - kuchnia podkarpacka Zajączki to kotlety przygotowane z mielonego mięsa i drobno siekanej kapusty. Z założenia przygotowuje się je z mięsa zająca, ale ponieważ nie jest ono łatwo dostępne, można użyć dowolnego mięsa – drobiowego, wieprzowego, a nawet wołowego. Na pół kilograma mięsa dodaje się średnią główkę drobno siekanej, ugniecionej kapusty, co sprawia, że kotleciki są delikatne(...)pomidorów - kuchnia podkarpacka Składniki na około 25 zajączków: Sos: 500 g dojrzałych pomidorów 1 cebula 2 łyżki masła 1/2 szklanki śmietany (niezbyt gęstej) sól i pieprz do smaku Kotlety: 500 g mięsa mielonego z zająca (lub innego) 2 kg białej kapusty (średnia główka) 1 cebula 2 jajka 1/2 szklanki kaszy manny sól i pieprz do smaku olej do smażenia Kapustę

Trzeci talerz
czosnkowy kotlet z piersi w jajku i mące na obiad... 274

Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka, 1/2 łyżeczki pieprz czarny świeżo mielony, 1/2 łyżeczki sól morska, 1 łyżeczka czosnek granulowany, 2 sztuki jajka, - ile potrzeba olej

W Mojej Kuchni Lubię
Drobiowe kotleciki z pieczarkami i kaszą jaglaną 161

ciekawej teksturze. Jaglanka świetnie też zda egzamin zagęszczając kotlety i tworząc je jeszcze bardziej sytymi. Nie zapominajmy również o jej zdrowotnych właściwościach. Do tego aromatyczna pietruszka oraz pyszne pieczarki i zwykłe mielone już takie zwykłe nie są;) Nic tylko zajadać. A więc… do dzieła:) 500-600 g mięsa mielonego drobiowego około 100 g kaszy jaglanej 200 g pieczarek

Smaki Na Talerzu
Piersi w kremowym sosie z suszonymi pomidorami 172

To ostatnio jeden z naszych ulubionych szybkich obiadów, i nieważne jaki mam mięso, czy piersi, kotlety czy polędwiczkę, każde się nada. Wystarczą suszone pomidory, śmietana i

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pulpety z otrębami w sosie koperkowym 218

Pulpety to klasyka. Od wieków robię we wszelkich wersjach. Z wieprzowiny, drobiowe z mieszanych mięs. Podaje w sosach lub zupach. Robiłam z namoczoną bułką ( bułką tartą

Buniabaje w kuchni
Współpraca Sante - podsumowanie 179

kaszą jaglaną   6) Recenzja macy  7) Orzeszki sojowe   8) Kotlety z soczewicą   9) Recenzja granoli   10) Owsiany blok czekoladowy   11) Recenzja musli   12) Recenzja paprykarza warzywnego   13) Domowy ser ala feta   14) Klopsiki drobiowe w sosie koperkowym   15) Recenzja crunchy   16) Kebab w sałacie lodowej

Magiczne Życie Marty
KOTLETY POŻARSKIE Z CIELĘCINĄ I MARCHEWKĄ 143

znany już w XIX wieku i pochodzi z kuchni rosyjskiej. Jest to po prostu panierowany kotlet mielony z mięsa kurzego lub mieszanego kurzego i cielęcego. I dzisiaj u mnie jest ta druga, mieszana wersja, dodatkowo urozmaicona marchewką. Swój wyjątkowy smak zawdzięczają połączeniu mięsa drobiowego z cielęcym oraz dodatkowi masła i piany z białek. Dzięki temu są delikatne oraz soczyste(...)końcu dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Na jednym talerzu rozbełtujemy jajka, na drugi wysypujemy bułkę tartą, a na trzecim mąkę. Z otrzymanej masy formujemy płaskie kotlety i obtaczamy je najpierw w mące, następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym maśle klarowanym, z obu stron na złoty kolor. Najczęściej podajemy z ziemniakami i surówką

Kuchnia MagdaLeny
KOTLETY POŻARSKIE Z CIELĘCINĄ I MARCHEWKĄ 144

znany już w XIX wieku i pochodzi z kuchni rosyjskiej. Jest to po prostu panierowany kotlet mielony z mięsa kurzego lub mieszanego kurzego i cielęcego. I dzisiaj u mnie jest ta druga, mieszana wersja, dodatkowo urozmaicona marchewką. Swój wyjątkowy smak zawdzięczają połączeniu mięsa drobiowego z cielęcym oraz dodatkowi masła i piany z białek. Dzięki temu są delikatne oraz soczyste(...)końcu dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Na jednym talerzu rozbełtujemy jajka, na drugi wysypujemy bułkę tartą, a na trzecim mąkę. Z otrzymanej masy formujemy płaskie kotlety i obtaczamy je najpierw w mące, następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym maśle klarowanym, z obu stron na złoty kolor. Najczęściej podajemy z ziemniakami i surówką

Kuchnia MagdaLeny
Kotlety mielone w sosie musztardowym 226

surówką. Polecam na obiad albo jako imprezową przekąskę na ciepło. Składniki na kotlety mielone w sosie musztardowym: 0,5 kg mięsa mielonego (dałam wieprzowo-wołowe) 6-7 pieczarek cebula 2 ząbki czosnku kajzerka bułka tarta jajko sól, pieprz Sos: łyżka mąki łyżka masła 0,5 szklanki bulionu (drobiowy) 2 łyżeczki musztardy (rosyjska) 2 łyżki gęstej śmietany sól, pieprz Przygotowanie Cebulę(...)rozdrobnioną kajzerkę, pieczarki, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Mieszamy dokładnie. Jeśli masa jest zbyt luźna dodajemy bułkę tartą. Z masy formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z oby stron na złoty kolor. Odsączamy nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym. Przygotowujemy sos. Masło rozpuszczamy w rondelku. Dodajemy mąkę i mieszamy aż lekko zbrązowieje. Następnie powoli

e-PrzepisyKulinarne
Zrazy wieprzowe z suszonymi pomidorami i pesto 186

świeżego czosnku ½ małego słoiczka pesto (zielonego lub czerwonego) sól, pieprz olej do smażenia Na sos: 500 ml drobiowego bulionu 200 ml soku pomidorowego 2 łyżki mąki 1 łyżka śmietany 1 listek laurowy, 1 ziele angielskie Plastry schabu rozbić tłuczkiem na cienkie, duże kotlety, posolić, oprószyć pieprzem i natrzeć posiekanym świeżym czosnkiem. Ogórki pokroić w paski. Suszone pomidory również pokroić

Trzeci talerz
Mięsa 218

dyniowych kluseczkach Drobiowe roladki z żółtym serem Drobiowe szaszłyki z ananasem Drobiowe szaszłyki z małych roladek Gęś z jabłkami i pomarańczami Grillowany indyk z cukinią Grillowana karkówka z grillowanymi ziemniakami Gulasz Karkówka z marchewką Klops z papryką Kotleciki mielone z pieczarkami i z sosem poziomkowym Kotlety mielone ze szpinakiem i fetą Kotlety w migdałowej panierce Kotlety w orzechowej panierce Kotlety(...)płatkach kukurydzianych Kotlety z marchewką i ryżem Kuleczki z mięsa mielonego z ryżem i buraczkami Kurczak faszerowany mięsem mielonym Kurczak faszerowany pieczarkami  Kurczak w 5 smakach Miodowe skrzydełka Mix warzyw podany z ryżem Muffinki z kurczaka Pieczeń z makaronem Pieczona kaczka, faszerowana jabłkami z miodem Pieczone żeberka Pieczony schab z kaszą gryczaną Pierś z gęsi Polędwiczki wieprzowe Polędwiczki

Aga w kuchni
kotlet z piersi z jajkiem,szpinakiem,ziemniakami na obiad... 274

Składniki: ziemniaki ugotowane 1/2 kg, szpinak świeży lub mrożony 1/2 kg, boczek wędzony 10 dag, masło do smażenia 1 łyżeczka, pierś z kurczaka 1 podwójna, panierka

W Mojej Kuchni Lubię
Filety kurczaka pieczone w wiórkach kokosowych - fit schabowe. 477

wiórkami kotleta, potrzebujemy około 2 łyżki tego smakołyku, a by usmażyć tego samego kotleta... dwie łyżki oleju mogą nam nie wystarczyć...  Przepis który znajdziecie poniżej, to przepis na zwykłe kawałki, ale równie dobrze można w podobnej panierce przygotować roladki, czy jeszcze inne dania z mięsa drobiowego. A może Wy macie jakieś swoje ulubione, odchudzone dania? ;-) Podzielcie się w komentarzach(...)stronach, a następnie zanurzając w wiórkach,także obustronnie.  Pieczemy na papierze do pieczenia, w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku po 10-15 minut z każdej strony, by kotlety nabrały rumianego koloru.  Smacznego! Pozdrawiam, Kasia

Poezja Smaków - blog kulinarny
Kotlety schabowe z karmelizowanymi gruszkami w sosie z cydru / Pork chops with caramelized pears and cider sauce 196

szklanki bulionu  warzywnego lub drobiowego 1 łyżka masła Przygotowanie: Rozgrzej na średnim ogniu dużą patelnię  i włóż czosnek, tymianek i rozmaryn. Podsmaż, aż czosnek zacznie się lekko rumienić (nie za długo gdyż stanie się gorzki), a olej nabierze aromatu ziół. Zdejmij patelnię z ognia, wyłóż czosnek na ręcznik papierowy a zioła wyrzuć. Umyte i osuszone kotlety dokładnie posól i popieprz

karmelowy