kotlet drobiowy - 723 przepisów (strona:18/49)

Smażone pieczarki faszerowane 227

Taki oto mam dzisiaj pomysł na obiadek. Pieczarki nadziane są farszem, panierowane w jajku oraz bułce tartej i usmażone jak kotlety. Do nadzienia użyłam mięska drobiowego-piersi z kurczaka ale można też użyć dowolnego mięska mielonego. składniki: pieczarki 10-12 pieczarek średniej wielkości 1 mała cebula 200 g piersi z kurczaka sól,pieprz 1 jajko 1 łyżka bułki tartej oraz

Monia miesza i gotuje
Kotleciki z kurczaka, pieczarek i sera 176

Kotleciki z kurczaka, pieczarek i sera Smaczne i soczyste kotleciki drobiowe, które łatwo się robi i są świetną alternatywą dla zwykłych kotletów. Możemy je podać z ziemniaczkami i ulubioną surówką lub w bułce jako burgery.     Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 100g pieczarek 1 niewielka cebula 1 łyżka majonezu 1 jajko 3 łyżki startego żółtego sera 2 łyżki

Blog z Apetytem
Kotlety z wątróbki wieprzowej 163

Wątróbka drobiowa w sosie chili – Wątróbka ze szpinakiem i pomidorkami – Wątróbka wieprzowa panierowana palce lizać – Wątróbka drobiowa w ziołach prowansalskich – Wątróbka drobiowa smażona z cebulką Składniki na 12 siekanych kotletów z wątróbki wieprzowej: 500 g wątroby wieprzowej 250 ml mleka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotlety mielone 128

Kotlety mielone, mieszane z mięsa wieprzowego i drobiowego. około 80 dkg mięsa mielonego wieprzowo-drobiowego 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 małe czerstwe bułki 1 szkl. ciepłego mleka   2-3  łyżki musztardy 2 jajka  sól, pieprz , majeranek  Bułki zalać ciepłym mlekiem i odstawić do namoczenia. Namoczone bułki zblendować, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę, majeranek(...)pieprz. Dobrze wymieszać.Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na patelni. Do mięsa dodać cebulę i bułkę z przyprawami. jajka i całość dobrze wymieszać. Doprawić w razie potrzeby.Formować kotlety i smażyć z każdej strony

Moje domowe kucharzenie
Kotlet de volaille z serem 258

Kotlet de volaille z serem Kotlet de volaille to słynny klasyk , jednak ten przepis nie jest stuprocentowym oddaniem oryginału. Oryginalny przepis podaje ,że kotlety są nadziewane

Ogrodnik w podróży
KOTLETY Z WĄTRÓBKĄ I PIECZARKAMI (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) 257

osób, które za nimi nie przepadają. Smaczne i syte kotlety z wątróbką i pieczarkami smakują zarówno małym, jaki dużym więc polecam serdecznie Składniki na kotlety z wątróbką i pieczarkami: 200 g wątróbki drobiowej 400 g mięsa mielonego wieprzowego 150 g pieczarek 60 g cebuli 2 ząbki czosnku sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny mielony ulubione przyprawy np. papryka, zioła prowansalskie

Ola la LCHF
Kotlety z indyka w sosie paprykowym 178

czerwona papryka 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 4-5 pomidorków koktajlowych lub 1 zwykły 80 ml śmietany 18% 4 łyżki oleju 400 ml rosołu drobiowego suszony lubczyk słodka mielona papryka pieprz ziołowy sól Kotlety z indyka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Owijamy w folię spożywczą i delikatnie ubijamy. Oprószamy solą, pieprzem ziołowym, papryką i lubczykiem z obu stron Rozgrzewamy(...)przez praskę  Na tą samą patelnię, na której było smażone mięso dolewamy dwie łyżki oleju i rozgrzewamy. Warzywa przekładamy na patelnię i dusimy chwilę do miękkości Dolewamy bulion drobiowy, śmietanę i gotujemy ok. 5 minut Następnie powstały sos blendujemy. Na patelnię przekładamy mięso, dodajemy sos i pod przykryciem dusimy całość 15 minut Podajemy z ziemniakami

Szczęśliwa kuchnia
Kotlety z indyka w sosie paprykowym 278

czerwona papryka 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 4-5 pomidorków koktajlowych lub 1 zwykły 80 ml śmietany 18% 4 łyżki oleju 400 ml rosołu drobiowego suszony lubczyk słodka mielona papryka pieprz ziołowy sól Kotlety z indyka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Owijamy w folię spożywczą i delikatnie ubijamy. Oprószamy solą, pieprzem ziołowym, papryką i lubczykiem z obu stron Rozgrzewamy(...)przez praskę  Na tą samą patelnię, na której było smażone mięso dolewamy dwie łyżki oleju i rozgrzewamy. Warzywa przekładamy na patelnię i dusimy chwilę do miękkości Dolewamy bulion drobiowy, śmietanę i gotujemy ok. 5 minut Następnie powstały sos blendujemy. Na patelnię przekładamy mięso, dodajemy sos i pod przykryciem dusimy całość 15 minut Podajemy z ziemniakami

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Pomysły na niedzielny i świąteczny obiad! 917

TUTAJ *** *** Zawijane zraziki z mięsa mielonego PRZEPIS TUTAJ *** *** Kurcze pieczone w pysznej marynacie PRZEPIS TUTAJ *** *** Schab po bałkańsku PRZEPIS TUTAJ *** *** Żeberka pieczone w kapuście PRZEPIS TUTAJ *** *** Kotlety schabowe inaczej PRZEPIS TUTAJ *** *** Sezamowe roladki drobiowe PRZEPIS TUTAJ *** *** Kurczak pieczony w ketchupowo-majonezowej marynacie PRZEPIS TUTAJ *** *** Łosoś pieczony w ziołach i maśle czosnkowym PRZEPIS TUTAJ *** *** Wołowina po burgundzku PRZEPIS TUTAJ *** *** Polędwiczki wieprzowe

Blog z Apetytem
Kotlety mielone pikantne 250

gustu tym co lubią pikantne dania.  Pikantne kotlety mielone, podane ze smażonymi ziemniakami i z gęstym dipem na bazie serka homogenizowanego i jogurtu. Kotlet mielony to potrawa wykonana najczęściej ze zmielonej surowej wieprzowiny,  z mięsa drobiowego z kurczaka lub indyka, z wołowiny. Ja wykorzystałam tym razem szynkę wieprzową. Nie są to tradycyjne kotlety mielone ze znanego już Wam przepisu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotlety drobiowe z grzybami w majonezie 113

Kolejny mój eksperyment w kuchni, kotlety są dużo smaczniejsze od tradycyjnych. Składniki: Filety drobiowe ½ kg Grzyby suszone ½ szklanki Jajka 2 szt. Majonez 2 łyżki Mąka pszenna 2 łyżki Mąka ziemniaczana 1 łyżka Cebula biała 1 szt. Ser żółty 20 dag Sól i pieprz do smaku Soda oczyszczona 1 szczypta Tłuszcz do smażenia Wykonanie: Grzyby namoczyć, następnie ugotować do miękkości(...)posiekaną cebulą. Ostudzić, dodać pokrojone w drobną kostkę mięso, obie mąki, jajka, sodę oczyszczoną, majonez. Przyprawić do smaku, wsypać starty ser, dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, kłaść łyżką kotlety i smażyć z obu stron na złoty kolor

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety pożarskie - pyszne 136

kotletach podawanych w restauracji Pożarskiego mieszczącej się w Torżoku wspomniał nawet Aleksander Puszkin. Nazwa może też wywodzić się od nazwiska rosyjskiego bojara Dimitrija Pożarskiego.  Kotlety robi się z drobno siekanego lub mielonego mięsa drobiowego, czasami mieszanego z cielęciną. To, że są puszyste i delikatne to zasługa ubitej piany z białek. Smażymy je też na maśle klarowanym, dzięki któremu

kruche babeczki
Kotlety mielone z pieczarkami 198

Składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie drobiowe, z indyka); 4 duże ziemniaki; 300 g pieczarek; 1 jajo; 1/2 bułki pszennej, poznańskiej ; Bułka tarta do obtoczenia kotletów; Olej/smalec do smażenia; Sól; Pieprz.   Sposób przygotowania: Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Na rozgrzany na patelni olej (około 1 łyżki) wrzucić pokrojone pieczarki i podsmażyć. Przyprawić solą i pieprzem do smaku

Gospodyni Miejska
Pulpeciki z indyka zapiekane w sosie pomidorowym. 193

Pulpeciki uwielbiam a drobiowe jeszcze bardziej ;-) Zatem zapraszam po przepis, może ktoś lubi je także oprócz mnie?! Składniki; 50 dag mięsa mielonego z indyka 1 mała

Radość kipiąca uśmiechem.
kotleciki drobiowe z cukinią 145

Bardzo apetyczne kotleciki drobiowe, z dodatkiem młodej cukinii. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka, 10 dag żółtego sera, 10 dag pieczarek, 1 mała młoda cukinia, 1

Tradycyjna Kuchnia