font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Filet podzielić na kawałki, lekko rozbić (na kotlety o grubości 1,5-2 cm), ułożyć w kawałkach pergaminu i smażyć bez dodatku tłuszczu na rozgrzanej patelni po 5 minut z każdej strony. Kawałki filetu wyciągnąć z pergaminu
Pasja Smakułyżeczki musztardy kremskiej 1 łyżka majonezu łyżka soku z cytryny pół łyżeczki soli 1 łyżka miodu szczypta chili świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Filet podzielić na kawałki, lekko rozbić (na kotlety o grubości 1,5-2 cm), ułożyć w kawałkach pergaminu i smażyć bez dodatku tłuszczu na rozgrzanej patelni po 5 minut z każdej strony. Kawałki filetu wyciągnąć z pergaminu
Pasja Smakupomidorków koktajlowych 1 filet z kurczaka „Pomysł na...papirus” – z ziołami prowansalskimi (Winiary) musztarda majonez kanapkowy (Winiary) mała czerwona papryka Wykonanie: Filet podzielić na kawałki, lekko rozbić (na kotlety o grubości 1,5-2 cm), ułożyć w kawałkach pergaminu i smażyć bez dodatku tłuszczu na rozgrzanej patelni po 5 minut z każdej strony. Kawałki filetu wyciągnąć z pergaminu i pokroić
Pasja Smakuzmienić przepis i tym sposobem wyszedł mi ciekawy, lekki obiad. Składniki: 4 "kotletowe porcje" z piersi indyczej opakowanie mrożonego szpinaku 3 ząbki czosnku łyżka śmietany sól, pieprz olej Wykonanie: Kotlety rozbić, doprawić solą i pieprzem. Szpinak rozmrażać na patelni na małym ogniu z niewielką ilością oleju. Po rozmrożeniu szpinak doprawić do smaku czosnkiem i pieprzem. Pod koniec podgrzewania dodać śmietanę
Pasja Smakutrochę urozmaicić. Pomyślałam, że dobrym dodatkiem będzie ser cammembert. Składniki: filet z kurczaka ser camembert kilka suszonych pomidorów sól, pieprz zioła prowansalskie Wykonanie: Filet podzielić na "kotlety", lekko rozbić, doprawić solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Camembert pokroić w większą kostkę, suszone pomidory w paski, układać na piersi kurczaka i zrolować. Roladki spiąć wykałaczkami, ułożyć w naczyniu
Pasja Smakujajkiem, dodać do niego namoczoną i następnie odciśniętą bułkę i wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Dodać kalafior i kapustę, wymieszać i doprawić do smaku. Z mięsno-warzywnej masy formować kotlety i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. insertCookd("22252d89a859eb636dd59ff8da17850a
Pasja SmakuSzybkie do zrobienia kęski drobiowe mogą być pomysłem na obiad. U mnie powstały właśnie na niedzielny obiad, ponieważ nie miałam ochoty na zwykłe kotlety, a także nie miałam czasu na zabawę w faszerowane i zapiekane filety. Składniki: 1 pierś z kurczaka opakowanie szynki szwarcwaldzkiej w plastrach 1 cebula 1/2 czerwonej papryki sól, pieprz zioła prowansalskie chili Wykonanie: Pierś
Pasja Smakukoperek posiekać. Musztardę i majonez wymieszać, dodać do ziemniaków i rzodkiewek. Wszystko połączyć, doprawić do smaku i posypać szczypiorkiem i koperkiem. Podawać jako sałatkę lub dodatek np. do kotletów
Pasja Smakuplastry pomidor ogorek cebula sos czosnkowy ketchup bulka pita sol pieprz papryka slodka Myjemy mieso, osuszamy i doprawiamy przyprawami ( mozna utuc jak na kotlety ) Szmarzymy mieso wczesniej obtaczajac tylko w mace Myjemy warzywa i wszystkie kroimy w plasterki Rozkrajamy bulki i ukladamy warstwowo pomidora, cebule, ogorka mieso i znow ogorka, cebule
Klaudynkowa kuchniareszty dodać kapustę kiszoną, posiekany szczypior i 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Dusić około 5 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso umyć, pokroić na cienkie plastry. Każdy kotlet cienko rozbić, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Nałożyć farsz, zwinąć roladkę i spiąć wykałaczką. Obsmażyć ze wszystkich stron na oleju. Resztę kurek z cebulką wrzucić na olej
Z miłości do słodkościTeraz gdy młode ziemniaki są już tanie, proponuję dodawać je do każdego obiadu. Idealnie sprawdzą się do chłodnika czy kotletów mielonych Możemy je także podawać z gołąbkami Korzystajmy! Składniki : * kg młodych ziemniaków, najlepiej mniejszych * sporo świeżego koperku * opcjonalnie masło Przygotowanie : Ziemniaki namoczyć, wyszorować, można obrać. Ugotować w lekko osolonej wodzie. Posypać świeżo posiekanym koperkiem
Magiczne Życie Martylodówki. Na talerzu układamy sałatę, a na niej avocado pokrojone w plasterki. Z mięsa formujemy dowolnej wielkości kotleciki i smażymy po 3-4 minuty z każdej strony. Po przełożeniu kotleta z jednej strony na drugą układamy plasterek sera, przykrywamy przykrywką, żeby ładnie się rozpuścił i chwilę podsmażamy. Układamy na sałacie i polewamy dressingiem
Sajkofanka smakuPodobno w kuchni arabskiej takie kefty są bardzo popularne. Szczerze mówiąc wcale się nie dziwię;) Dla mnie są taka polską odmianą kotletów mielonych, jednak z pysznym ziołowo- serowym nadzieniem. Ja przygotowałam je w tradycyjny sposób, czyli usmażyłam, ale równie smaczne (a może nawet bardziej smaczne:)) są upieczone na grillu lub ewentualnie w piekarniku. Składniki: 1/2 kg mielonej wołowiny, cebula
Z miłości do słodkościfiletu z kurczaka, 5 dużych suszonych śliwek, łyżeczka cynamonu, czubata łyżka żurawiny, 1/2 pęczka natki pietruszki, sól, pieprz. Przygotowanie Mięso umyć, osuszyć i podzielić na około 5 kotletów. Każdy cienko rozbić, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Z jednej strony mięso oprószyć delikatnie cynamonem. Śliwki pokroić na cienkie paseczki. Wraz z żurawiną i posiekaną natką pietruszki rozłożyć
Z miłości do słodkościandrutami. Przygotowanym mięsem smaruję andruty, a gdy wafle zmiękną zwijam je w rulon i kroję na plasterki. Dzięki waflom mięso jest chrupiące i zyskuje całkiem inny smak niż tradycyjne kotlety... Takie mielone świetnie sprawdzą się podczas obiadu oraz jako kolacja. Przepis przywieźliśmy od cioci z Podlasia;) Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego, 2 wafle - andruty, jajko, sól, pieprz
Z miłości do słodkości