koper - 1035 przepisów (strona:51/69)

Chłodnik z ogórków i rzodkiewek 106

Przepis na błyskawiczny obiad, idealny na upalne dni. Do tego bardzo lekki – jedna porcja to tylko 147 kcal. Podajemy z młodymi ziemniakami. Składniki (2 porcje

e-PrzepisyKulinarne
Żur na maślance 137

Poniższy przepis przekazała mi moja mama. Ma on długą historię, bo robiła go również moja babcia i prababcia itd. W dawnych czasach maślankę często zastępowano kapołką

Passions hobbies life
Sałatka z rzodkiewkami, jajkiem i serkiem wiejskim (173 kcal) 388

Sałatka idealna do grilla czy na śniadanie. Jeśli podane składniki podzielimy na 3 porcje, to jedna będzie miała 173 kcal. Składniki: duży pęczek rzodkiewki 2 ogórki

e-PrzepisyKulinarne
Ziołowa zapiekanka ziemniaczana na nostaligę i tęsknotę 162

 Ciąg dalszy przycinania ziół- pogoda jest w sam raz, bo kiedy jest sucho i gorąco to zioła są najbardziej aromatyczne. Pamiętam dawno temu, kiedy byliśmy

les mirabelles
Kotleciki mielone z pęczakiem 237

Kotleciki mielone z pęczakiem Odkąd poznałam i pokochałam pęczak, bardzo często znajduje się on w moim menu. Tym razem stanowi jeden z dodatków do mielonych kotlecików

Moje Qulinaria
Żołądki w sosie koperkowym 101

Brak czasu, nie pozwolił mi na włączenie się do zabawy. Nazbierałam kilka przepisów i nie miałam ich nawet kiedy dodać.  W wolnej chwili nadrobię lekturę

Na słodko lub wytrawnie
Młoda kapusta z koperkiem i pomidorami 96

Dzisiaj cały czas spędziliśmy na działce u rodziców,  niby tylko trochę siedziałam na słońcu, to znaczy nie zupełnie siedziałam, bo  robiłam zdjęcia, ale 

Na słodko lub wytrawnie
Krakersy z pastą z makreli 272

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ostatnio zrobiłam pyszną pastę z makreli, którą podałam na krakersach. Taka przystawka pasuje na wszelkiego rodzaju imprezy. Całość posypałam

Marta Gotuje
Surówka z białej kapusty 155

Jest cennym źródłem wielu witamin i minerałów i doskonałym produktem przy dietach odchudzających . Jej właściwości mogą być wykorzystywane wewnętrznie, jak i zewnętrznie.  Tylko ona  ma zdolności

mojewypiekiinietylko
Patisony marynowane 119

Przepis zaczerpnęłam z gotuj.pl Składniki : patisony - ja miałam małe, żółte kawałek chrzanu koper z nasionami pieprz ziarnisty , liście laurowe ziele angielskie 4 szklanki wody 4 łyżki cukru 1 szklanka octu 10 % 1 łyzka soli Przygotowanie ; Patisony umyć Zagotować zalewę z octem , cukrem i solą Do umytych słojów wkładać patisony , dokładać dodatki z przypraw Zalać gorącą zalewą , zakręcać słoje Gotować słoje

Proste Potrawy
Testowanie produktów producenta Agros Nova 174

kilku otwarciach słoiczka straci swoją nadmierną ostrość. Sałatka Szwedzka - Krakus- pasteryzowana ,  o masie netto 500 g. W skład sałatki wchodzą ogórki (53%), woda, cukier, ocet, sól, gorczyca i koper. To tradycyjne składniki jakich ja sama używam , gdy konserwuję w całości ogórki na zimę.Tutaj ogórki pokrojone są w dość cienkie plastry, według mnie zbyt cienkie.Część jest pokrojona

Proste Potrawy
Fasola w sosie pomidorowym 162

której fasola się moczyła po zagotowaniu odlej wodę raz jeszcze i wlej świeżą, by pozbyć się szkodzącym stawom puryn aby uniknąć gazów, do gotującej się fasoli dodaj nasiona kopru włoskiego,  kminku lub cząbru gotuj bez przykrycia do miękkości  (około 20 - 30 min) Składniki : 25 dag suchej fasoli - u mnie piękny Jaś puszka pomidorów krojonych - 390 g 2 cebule

Proste Potrawy
Czerwona fasola w sosie na ostro 196

której fasola się moczyła po zagotowaniu odlej wodę raz jeszcze i wlej świeżą, by pozbyć się szkodzącym stawom puryn aby uniknąć gazów, do gotującej się fasoli dodaj nasiona kopru włoskiego, kminku lub cząbru gotuj bez przykrycia do miękkości  (około 20 - 30 min) Składniki : 25 dag suchej czerwonej fasoli  4 świeże pomidory lub z puszki 1 cebula , 5 zabków

Proste Potrawy
Kiszenie kapusty 235

proporcjach jak tu podaję, ale przecież można zmniejszyć ilość składników. Składniki : kapusta biała-10 kg sól -20 dag ewentualnie marchew- 25 dag kminek -1,5 dag- można zastąpić nasionami kopru 25 dag jabłek Przygotowanie: Przygotować czysty, wyparzony garnek kamienny o poj. 10 l Obraną ze zwiędłych liści kapustę przekroić na połówki i poszatkować, kilka zdrowych, całych liści zachować Obraną marchew

Proste Potrawy
Makaron z sosem koperkowym 161

przesmażyć Wlać około 3/4 szklanki wody z roztrzepanym w nim żółtku, wymieszać energicznie i pogotować chwilę, (ostrożnie by żółtko się nie zważyło ), zdjąć z ognia i wsypać pokrojony drobno koper, wymieszać i na chwilę postawić na ogniu. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zamiast jajka można dodać 2 łyżki dobrej, tłustej śmietany. Marchewkę po obraniu kroimy

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania