Kolorowa surówka na grilla lub do obiadu (z kapusty pekińskiej). Dziś zapraszam Was na prostą, szybką i co najważniejsze pyszną surówkę. Sprawdzi się ona zarówno
Słodkie okruszkiGrubo krojona, chrupiąca i kolorowa surówka z kapusty pekińskiej i czerwonej cebuli. Kusi barwami, wybornie smakuje, świetnie pasuje jako dodatek do drugiego dania, ale również
DietologMoja propozycja na sałatkę z makaronem tortellini,smażonymi kawałkami kurczaka,świeżym ogórkiem i papryką. 1 op.250 g tortellini 1 filet z piersi kurczaka (300-400g
Kolorowa kuchnia ElkiWarzywno - sałatkowy misz masz;D Smacznie, zdrowo, kolorowo i szybko! Czyż to nie brzmi jak zachęta do przygotowania małego co nie co na spotkanie z najbliższymi lub na kolację?;D Tak jak szybko ją zrobiłam - tak szybko zniknęła z naszego stołu;) Polecam sałatkę z charakterystycznej w smaku rukoli z dodatkiem oliwek, mozzarelli i innych świeżych warzyw. Wszystko posypane ziarenkami granatu
Zasmakuj KuchniMoja propozycja na sałatkę z użyciem makaronu tortellini 1 op. 250g tortellini ( użyłam LA COLLORE PASTANI ) 1 biała papryka 2 łodygi selera naciowego 1 świeży
Kolorowa kuchnia Elki· pomidor · ogórek zielony · rzodkiewki · Pieprz kolorowy · sól Warzywa umyć. Pomidory pokroić w plastry, ogórki można fantazyjnie ponacinać, pokroić w plasterki tak by było 12 szt
Camilla w kuchniDawno mnie tu nie było, ale teraz nadrabiam zaległości kulinarne. Dzisiaj proponuję pyszną sałatkę. :) ZAPRASZAM!!! SKŁADNIKI: Opakowanie rukoli Pomidory koktajlowe ok. 10 szt. Mozzarella Czarne
Zdrowo i kolorowoKolorowa świeża, słodka i gorzka jednocześnie ;) Czytaj więcej »
Pasja tworzeniamakaronu (najlepiej kolorowego) 30 dag szynki, np. konserwowej 30 dag żółtego sera 1 słoik pędów bambusa puszka kukurydzy majonez pieprz, sól Pokroić w kostkę szynkę i ser, odcedzić pędy bambusa oraz kukurydzę i dodać do pozostałych składników. Następnie dodać ugotowany (zimny) makaron, pieprz i sól do smaku oraz majonez. Wymieszać. Sałatkę przygotować najlepiej kilka godzin przez jedzeniem. Z podanych
Humanistka w kuchnikończy się na mięsie. Ważne są również dodatki. Przygotowałam dip z ciecierzycy i pieczonej papryki, bulgur, plasterki zielonego ogórka i zieloną sałatkę z pietruszki i czerwonej cebuli. Właśnie dlatego lubię orientalną kuchnię, prosta i kolorowa. Kofte z jagnięciny Składniki: na 4-6 porcji 1kg mielonego z jagnięciny 2 duże cebule 1 łyżeczka czerwonej papryki 1 łyżeczka zmielonego pieprzu ¾ łyżeczki(...)łyżki soli Dip z ciecierzycy 100 g ugotowanej ciecierzycy 1 pieczona papryka 1 łyżeczka świeżo zgniecionego kminu rzymskiego 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku Sałatka 1 czerwona cebula 50 g liści pietruszki Obierz cebulę i zetrzyj na tarce lub pokrój w kostkę i zmiksuj w malakserze. Do cebuli dodaj przyprawy, sól i wymieszaj z mieloną
codojedzenianajwięcej spotkań. Każdy z nas wtedy przygotowuje jakąś sałatkę, ciasto lub danie główne. Jednym z dań, które musi być na stole to sałatka z buraka rukoli i pomarańczy. Tym razem dodałam jednak do niej Tortellini kolorowe z mięsem Arc Pol Składniki: 1 szklanka tortellini kolorowych z mięsem Arc Pol 4 buraki 1 op. rukoli 50 g orzechów(...)oliwek sól pieprz Przygotowujemy sos: Zetrzeć skórkę z 1 pomarańczy. Ocet balsamiczny, miód, musztardę, oliwę z oliwek oraz startą skórkę z pomarańczy wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Przygotowujemy sałatkę: Tortellini Arc Pol ugotować. Pestki słonecznika uprażyć. Buraki natrzeć oliwą z oliwek oraz poprószyć je solą i pieprzem. Zawinąć w folię aluminiową każdy burak. Piec przez 50 minut w temp
Kuchnia w oparachtakże tniemy na mandolinie w cieniutkie plasterki . Dodajemy startą na tarce o grubych oczkach , marchew i odcedzoną z zalewy kukurydzę . Składniki na sos , mieszamy razem z jogurtem , wlewamy do sałatki i lekko ugniatając warzywa , mieszamy . Gotowe , można serwować od razu , zbyt długo nie postoi , bo puszcza sok i zaczyna pływać . Doskonała do wszystkiego . Smacznego ! Artykuł Surówka ” Tęczowa
Ogrodnik w podróżypracy lub szkoły *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kolorowe mini tortille – pyszna przekąska! pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemSałatka brokułowa... Idealna na wszelkie imprezy w gronie rodziny czy znajomych. Prosta, kolorowa, szybka do zrobienia i przede wszystkim smaczna.Moja rodzina i przyjaciele ją uwielbiają.Przekonajcie się sami dlaczego!Składniki:Średniej wielkości brokuł o wadze ok. 500 g;Opakowanie sera feta;Puszka kukurydzy;100 g łuskanego słonecznika;MajonezJogurt grecki2 łyżeczki czosnku granulowanego lub 2 ząbki świeżego czosnku(...)Prażyć stale mieszając, aż do uzyskania złocistego koloru. Pilnować przed przypaleniem.Z majonezu i jogurtu greckiego (wymieszanych w proporcji 1:1), czosnku, soli, pieprzu i szczypty cukru przygotować sos czosnkowy. Sałatkę układać warstwowo, w następującej kolejności: różyczki brokuła, sos czosnkowy, ser feta, sos czosnkowy, kukurydza, sos czosnkowy, uprażony słonecznik.SMACZNEGO!Uwagi do przepisu:Jogurt grecki można zastąpić gęstą śmietaną o zwartości
Gospodyni MiejskaSezon jesienno-zimowy może być pyszny i kolorowy na talerzu. Dynie, buraki, marchewki i wszystkie pozostałe warzywa korzeniowe dają nam naprawdę spore pole do popisu. Można przygotować z nich surówki, sałatki, zapiekanki, zupy. Ja bardzo lubię przygotowywać sałatki z pieczonych warzyw. Dodaję do nich w zależności od tego co akurat zalega w kuchennej szafce: kasze, komosę, soczewicę. Jest to dobry
Smakowity Blog Kulinarny