kolorowa sałatka - 2593 przepisów (strona:73/173)

Miruna na parze na sałatce z kaszy pęczak 226

rozpustnych :) MIRUNA NA PARZE NA SAŁATCE Z KASZY PĘCZAK Składniki na rybę: - 250 gramów mrożonej miruny - pół cytryny - kawałek imbiru - pieprz kolorowy - sól Przygotowanie: Do garnka do gotowania na parze wlewamy wodę. Wrzucamy do niej przekrojoną na ćwiartki cytrynę oraz obrany kawałek imbiru. Do nadstawki wkładamy rybę i posypujemy ją świeżo mielonym, kolorowym pieprzem. Gotujemy na parze do wyraźnego(...)ścięcia się i miękkości ryby. Dopiero po tym ją solimy. Składniki na sałatkę: - 100 gramów kaszy pęczak - pęczek szczypiorku - 3 duże połówki suszonych pomidorów - garść kiełków mieszanych - sok z połowy limonki - 1 łyżeczka siekanego świeżego imbiru - 1 łyżeczka sosu rybnego - 1 łyżeczka sosu sojowego - 1 łyżeczka oleju sezamowego Przygotowanie sałatki: Pęczak gotujemy na sypko. Szczypiorek i pomidory siekamy. Wszystkie składniki

Życie zamknięte w smaku
Sałata lodowa z fetą, papryką i pomidorkami 259

jedna z moich ulubionych sałatek. Szybko się robi i pysznie smakuje! Składniki: 1 główka sałaty lodowej 1 kostka sera typu feta 1 czerwona papryka 1 ogórek gruntowy kolorowe pomidorki koktajlowe kilka posiekanych listków bazylii odrobina oleju lnianego lub rzepakowego + przyprawa do sałatek Sposób przygotowania: 1. Sałatę pokroić. Pomidorki przekroić na pół. Paprykę pokroić w krótkie paski, a ogórka

Kuchnia domowa Ani
Surówka z kiszonej kapusty 136

Kapusta kiszona posiada wiele właściwości zdrowotnych,a przy tym niewiele kalorii. Pozytywnie wpływa na układ pokarmowy,stymuluje układ odpornościowy,obniża poziom cholesterolu we krwi,zmniejsza ryzyko

Kolorowa kuchnia Elki
Owocowy pucharek 153

Wciąż nie mogę nacieszyć się widokiem z okna. Wszędzie biało,czysto wręcz bajkowo,dlatego też uwieczniłam kawałek zimy i przekazuję Wam wraz z deserem owocowym. 

Kolorowa kuchnia Elki
Surówka z kiszonej czerwonej kapusty 129

Kapusta kiszona czerwona jest równie smaczna i zdrowa,jak kapusta biała a surówki z niej są wyśmienite. Dziś zrobiłam surówkę z dodatkiem zielonego grejpfruta i jabłka

Kolorowa kuchnia Elki
Surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i pomarańczą 138

Pierwsza porcja kapusty już ukiszona. Przy takich temperaturach jakie mamy teraz poszło szybo i już możemy zajadać.  Kapusta kiszona posiada wiele właściwości zdrowotnych,a przy

Kolorowa kuchnia Elki
Sałatka z selerem naciowym,ananasem i kurczakiem 164

sałatkę robię często,bo bardzo lubię połączenie chrupiącego selera naciowego z ananasem.  Okazją do zrobienia sałatki były Święta Wielkanocne.          

Kolorowa kuchnia Elki
Surówka z czerwonej kapusty 2 158

Dziś przedstawiam Wam kolejny przepis na surówkę z czerwonej kapusty,tym razem z dodatkiem majonezu. O właściwościach czerwonej kapusty pisałam tu klik. Jeśli chcecie surówkę w

Kolorowa kuchnia Elki
Surówka z czerwonej kapusty 166

Jesienią i zimą ta surówka często gości na naszym stole. Dlaczego warto spożywać czerwoną kapustę?   Czerwona kapusta łączy w sobie bogactwo składników odżywczych warzyw kapustnych

Kolorowa kuchnia Elki
Sałatka z mango i awokado 183

Smaczna owocowo-warzywna sałatka w bardzo wiosennych kolorach. Idealna jako lekka przekąska,u mnie przygotowana na podwieczorek. Pomysł na sałatkę podpatrzyłam na blogu PASJA SMAKU  

Kolorowa kuchnia Elki
Surówka z białej rzodkwi,marchewki i jabłka 224

O cennych właściwościach białej rzodkwi już pisałam i polecałam sałatkę z granatem . Dziś proponuję smaczną pełną witamin surówkę,która idealnie pasuje do np do pieczonego kurczaka

Kolorowa kuchnia Elki
Sałatka z białej rzodkwi,jabłka i granatu 177

Sałatka z rzodkwi to doskonała lekka przekąska np  na podwieczorek lub kolację. O tej porze roku szczególnie polecana,bo dostarcza  naszemu organizmowi dużą dawkę

Kolorowa kuchnia Elki
Sałatka z buraczków,awokado i granatu 208

Szukając w internecie pomysłu na lekką sałatkę z buraczków znalazłam przepis,który bardzo mnie zainteresował.  Sałatkę zrobiłam,okazała się wyjątkowo smaczna,winno-słodka,idealna względem

Kolorowa kuchnia Elki
Surówka z kapusty pekińskiej 202

Nie wyobrażam sobie drugiego dania bez jakiegokolwiek dodatku. Zawsze staram się zrobić jakąś świeżą surówkę z tego co akurat mam pod ręką. Zazwyczaj jest to kapusta

Kolorowa kuchnia Elki
Buraczki konserwowe 179

Mam już wypróbowany przepis na buraczki i od kilku lat tak je przygotowuję. Buraczki są w słodko-kwaśnej zalewie co daje im lekko winny smak. 

Kolorowa kuchnia Elki