jedna z moich ulubionych sałatek. Szybko się robi i pysznie smakuje! Składniki: 1 główka sałaty lodowej 1 kostka sera typu feta 1 czerwona papryka 1 ogórek gruntowy kolorowe pomidorki koktajlowe kilka posiekanych listków bazylii odrobina oleju lnianego lub rzepakowego + przyprawa do sałatek Sposób przygotowania: 1. Sałatę pokroić. Pomidorki przekroić na pół. Paprykę pokroić w krótkie paski, a ogórka
Kuchnia domowa AniKapusta kiszona posiada wiele właściwości zdrowotnych,a przy tym niewiele kalorii. Pozytywnie wpływa na układ pokarmowy,stymuluje układ odpornościowy,obniża poziom cholesterolu we krwi,zmniejsza ryzyko
Kolorowa kuchnia ElkiWciąż nie mogę nacieszyć się widokiem z okna. Wszędzie biało,czysto wręcz bajkowo,dlatego też uwieczniłam kawałek zimy i przekazuję Wam wraz z deserem owocowym.
Kolorowa kuchnia ElkiKapusta kiszona czerwona jest równie smaczna i zdrowa,jak kapusta biała a surówki z niej są wyśmienite. Dziś zrobiłam surówkę z dodatkiem zielonego grejpfruta i jabłka
Kolorowa kuchnia ElkiPierwsza porcja kapusty już ukiszona. Przy takich temperaturach jakie mamy teraz poszło szybo i już możemy zajadać. Kapusta kiszona posiada wiele właściwości zdrowotnych,a przy
Kolorowa kuchnia ElkiTą sałatkę robię często,bo bardzo lubię połączenie chrupiącego selera naciowego z ananasem. Okazją do zrobienia sałatki były Święta Wielkanocne.
Kolorowa kuchnia ElkiDziś przedstawiam Wam kolejny przepis na surówkę z czerwonej kapusty,tym razem z dodatkiem majonezu. O właściwościach czerwonej kapusty pisałam tu klik. Jeśli chcecie surówkę w
Kolorowa kuchnia ElkiJesienią i zimą ta surówka często gości na naszym stole. Dlaczego warto spożywać czerwoną kapustę? Czerwona kapusta łączy w sobie bogactwo składników odżywczych warzyw kapustnych
Kolorowa kuchnia ElkiSmaczna owocowo-warzywna sałatka w bardzo wiosennych kolorach. Idealna jako lekka przekąska,u mnie przygotowana na podwieczorek. Pomysł na sałatkę podpatrzyłam na blogu PASJA SMAKU
Kolorowa kuchnia ElkiO cennych właściwościach białej rzodkwi już pisałam i polecałam sałatkę z granatem . Dziś proponuję smaczną pełną witamin surówkę,która idealnie pasuje do np do pieczonego kurczaka
Kolorowa kuchnia ElkiSałatka z rzodkwi to doskonała lekka przekąska np na podwieczorek lub kolację. O tej porze roku szczególnie polecana,bo dostarcza naszemu organizmowi dużą dawkę
Kolorowa kuchnia ElkiSzukając w internecie pomysłu na lekką sałatkę z buraczków znalazłam przepis,który bardzo mnie zainteresował. Sałatkę zrobiłam,okazała się wyjątkowo smaczna,winno-słodka,idealna względem
Kolorowa kuchnia ElkiNie wyobrażam sobie drugiego dania bez jakiegokolwiek dodatku. Zawsze staram się zrobić jakąś świeżą surówkę z tego co akurat mam pod ręką. Zazwyczaj jest to kapusta
Kolorowa kuchnia ElkiMam już wypróbowany przepis na buraczki i od kilku lat tak je przygotowuję. Buraczki są w słodko-kwaśnej zalewie co daje im lekko winny smak.
Kolorowa kuchnia ElkiSmaczny dodatek do obiadu 1/2 główki białej kapusty 1 marchew 2 średnie ogórki małosolne 1 mała czerwona cebula 1 łyżka posiekanego koperku sól świeżo mielony pieprz
Kolorowa kuchnia Elki