kolorowa sałatka - 2593 przepisów (strona:61/173)

Dip z twarogu i rzodkiewki 219

słupki do maczania w sosie. To Fit danie jest idealne do chrupania na śniadanie! Można warzywa i sos zapakować aby zabrać do pracy, podobnie jak sałatkę w słoiku. Danie jest lekkie, kolorowe, zdrowe i bardzo smaczne! Wystarczy chudy twaróg (1/2 op.) utrzeć z posiekanymi 3-4 rzodkiewkami i 1-2 łyżkami jogurtu, doprawić odrobiną soli, grubo mielonym pieprzem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rukola z gruszką i granatem 230

Dzisiaj kolorowo i smacznie i zdrowo. Rukola z gruszką i granatem to fajne połączenie smakowe. Znajdziemy smak słodki, słony i kwaśny. Na talerzu fajne kolory więc

Ala piecze i gotuje
Jajka – ile kcal? jak kupować? ile gotować? jakie potrawy z jajek? 188

zarówno proste potrawy, które sprawdzają się w sytuacjach awaryjnych, ale także finezyjne potrawy, które ucieszą oko i kubki smakowe niejednego z nas.   Dania z jajkiem Kolorowe jajka z majonezem i kiełkami Sałatka z brokułami, pomidorami, jajkami (z sosem czosnkowym) Wielkanocna sałatka z łososiem, jajkiem i kiełkami rzodkiewki Pasta jajeczna z tuńczykiem Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Jajka zapiekane

Kulinarne Przeboje
Pstrąg łososiowy z pęczakiem, buraczkami i wędzonym twarogiem 391

Taką sałatkę z buraczkiem można podać na ciepło jak również na zimno. Polecam na lekki, zdrowy obiad :) 4 filety z pstrąga łososiowego sól pieprz kolorowy oliwa z oliwek sok z cytryny ok 3 gałązki tymianku SAŁATKA PĘCZAK: 1 szklanka kaszy pęczak 1 burak ćwikłowy 50 g twarogu wędzonego 1 łyżka ziaren słonecznika 1 łyżka posiekanej natki pietruszki DRESSING: 4 łyżki(...)oliwy z oliwek 3 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego sól pieprz kolorowy Filety z pstrąga pozbawić skóry, oczyścić z ości i dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Rozłożyć na foli aluminiowej, skropić oliwą i sokiem z cytryny. Oprószyć solą, pieprzem i rozłożyć listki ściągnięte z gałązek tymianku. Przyprawić z dwóch stron i zawinąć w folię

https:KKuchniaMniam
Sałatka z makaronem ryżowym, szynką i papryką 450

Sałatka z makaronem ryżowym, szynką i papryką -kolorowa i pyszna, cieszy nie tylko oko, ale także podniebienie. W wersji nieco mniej kalorycznej majonez można zastąpić jogurtem naturalnym lub wymieszać je w proporcji pół na pół. Dla podkreślenia smaku, wedle uznania, można również dodać odrobinę czosnku. Więcej surówkowych i sałatkowych inspiracji znajdziecie tutaj: Sałatki i surówki – przepisy @media (min-width

Kulinarne Przeboje
Lekka sałatka z miodowym dressingiem 1323

między innymi z sałatki. Tego dnia stanowiła doskonały dodatek do delikatnego mięska i pieczonych ziemniaczków, jednak dzień później świetnie sprawdziła się jako lunch do pracy. Sałatka, którą chcę dzisiaj Wam przedstawić jest bardzo kolorowa i bardzo smaczna, a do tego jest po prostu bombą witaminową. Po długiej i męczącej zimie chyba wszystkim tego brakowało, dlatego z przyjemnością przedstawiam... Sałatkę

Ratunku obiad
Sałatka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i pomidorem w jogurcie 167

tygodniu często gościła na moim stole kapusta pekińska . Uwielbiam sałatki i surówki z pekinką. Są pyszne, bardzo syte i kolorowe. W sam raz na śniadanie, obiad czy kolację. Dzisiaj, na śniadanie przygotowałam prostą i smaczną sałatkę z jogurtem naturalnym. Pomidor, ogórek zielony i cebulą bardzo pasują do kapusty pekińskiej. Jogurt to wersja light sosu do sałatki. Można

Moja smaczna kuchnia
Sałatka z mango i zielonym majonezem 151

Dziś na blogu pojawia się wiosenna sałatka z mango i zielonym majonezem, przygotowana na bazie ryżu basmati. Kolorowa, wiosenna i pyszna. Połączenie zielonego czosnkowego majonezu z dojrzałym mango to wspaniały pomysł. Sałatka z mango i zielonym majonezem Czas przygotowania: Składniki: 1 szklanka ryżu basmati pęczek szczypiorku 1 ząbek czosnku sok z 1/2 cytryny 3 łyżki majonezu zielony ogórek

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z rukoli, malin i brzoskwini z sosem miodowo-musztardowym 218

Dzisiaj będzie zdrowo i kolorowo. Znów nadeszła akcja „podsumowanie tygodnia”. Co było zrobić… Wyciągnęłam wszystko na stół i powstała sałatka z owocami :). Owoce doskonale łamią lekką goryczkę rukoli. Nie sądziłam, że brzoskwinia i maliny tak dobrze skomponują się z zieleniną. W sałatce są pomidorki, mozzarella i ogórki. Jeśli chcecie trochę mocniejszy smak, dodajcie cebulę czerwoną

Mieszam w Garnku
Papryka na zimę w zalewie curry 195

curry.  Papryka jest chrupiąca z posmakiem curry, bardzo fajna jako dodatek do obiadu ale także na śniadanie do przegryzienia. Ostatnio wykorzystałam ją nawet do sałatki gdzie też się sprawdziła. Składniki: 2.5 kg kolorowej papryki 2 cebule gorczyca liście selera (jeden na słoik 500 ml) Zalewa: 7 szklanek wody 1,5 szklanki octu 10% 1 czubata łyżka curry

W Moim Magicznym Domu
Sałatka ryżowa z selerem i fasolą 427

wygląda u nas kolacja – sałatka z tego, co zostało z obiadu i co tam jeszcze… Artykuł Sałatka ryżowa z selerem i fasolą pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Cukinia z papryką w zalewie curry 223

Efektownie wygląda i wyśmienicie smakuje. 2 żółte cukinie  2 zielone cukinie  1 czerwona papryka   Cukinie muszą być średniej wielkości,bez nasion w środku

Kolorowa kuchnia Elki
Kaczka smażona z kolorowym pieprzem 182

muszelki z zieloną fasolą szparagową, czerwoną papryką, oraz ćwiartkami pomidorów koktajlowych. Dzięki podsmażeniu warzyw  na wytopionym tłuszczu z kaczki, oraz dodaniu i podsmażeniu ugotowanego makaronu sałatka nabrała wspaniałego smaku. Kaczka smażona z kolorowym pieprzem była krucha i delikatna. Polecam, gdyż to połączenie z makaronem i warzywami, było bardzo smaczne The post Kaczka smażona z kolorowym pieprzem appeared first

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z groszkiem cukrowym, fioletowym kalafiorem i kwiatami ogórecznika 221

Poczyniłam takie oto kolorowe zakupy. Kalafior ma tak piękny kolor, że postanowiłam wykorzystać go na surowo, żeby nie stracił tego pięknego fioletu. Próbowaliście kiedyś kalafiora na surowo ? Wiem, że niektórzy pomyślą, że oszalałam, ale na prawdę jest dokonały. Zachęcam :-).Oto więc szybka sałatka z groszkiem cukrowym, fioletowym

Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z młodej kapusty i paluszków krabowych 246

Sałatka z młodej kapusty z dodatkiem paluszków krabowych. Rewelacyjna w smaku, kolorowa i szybka do zrobienia. Idealna do obiadu, kanapek lub jako samodzielne danie. Bardzo lubię sałatki i staram się je robić dość często. Młoda kapusta już jest w sklepach, więc koniecznie wypróbujcie. Czekam na Wasze opinie w komentarzach. Składniki 1 średnia główka młodej kapusty 250 g paluszków krabowych

O kuchni z uczuciem