kolorowa sałatka - 2593 przepisów (strona:56/173)

Sałatka owocowa z komosą ryżową - quinoa 172

roku niestety. Na stole będzie zatem wiosennie, a za oknem wiosnę będzie łatwiej sobie wyobrazić. :) Dziś dla Was bomba witaminowa w postaci przepysznej sałatki owocowej. Jest pięknie i kolorowo, smacznie i zdrowo! I wiosennie oczywiście. :) Składniki: 0,5 szklanki komosy ryżowej (quinoa) 1 szklanka wody 50 gramów młodego szpinaku 6-8 truskawek 50 gramów borówki amerykańskiej 1 brzoskwinia

Garniec Magalie
Sałatka z kurczakiem i mozzarellą 173

były jeszcze tylko młode ziemniaki. Ale może być też na śniadanie, kolację czy lunch do pracy. Świetnie… Artykuł Sałatka z kurczakiem i mozzarellą pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Poniedziałkowy "fit" - Sałatka z jajkiem, truskawkami, fetą i słonecznikiem 192

Lekka, kolorowa ale przede wszystkim wartościowa i zdrowa sałatka podana na śniadanie dziś gości na naszym blogu. W cyklu "Poniedziałkowy fit" staramy się publikować smaczne i zdrowe połączenia, które dodadzą nam energii i nie zaskoczą kaloriami. Zbilansowana dieta to podstawa więc starajmy się wybierać zdrowe i wartościowe produkty. Wiemy, że nie zawsze się to udaje. Same jesteśmy łasuchami(...)mamy swoje ulubione nie zawsze niskokaloryczne i wartościowe przekąski. Jednak dieta nie musi być nudna, wręcz przeciwnie - może być kolorowa i efektowna dla naszego wzroku i podniebienia. Polecamy połączenie warzyw z owocami i serem :)  Sałatka z jajkiem, truskawkami, fetą i słonecznikiem SKŁADNIKI : 6-8 liści sałaty ozdobnej  50 g sera feta 5-6 truskawek 1 jajko

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Surówka z kalarepy, selera naciowego i papryki 119

Kolorowa surówka z kalarepy, selera naciowego i czerwonej papryki to świetny dodatek do obiadu. Zachwyca oko barwami, a podniebienie wiosennymi smakami. Kalarepa najsmaczniejsza jest na

Dietolog
HIT ! SAŁATKA Z TORTELLINI Z SELEREM 343

SAŁATKA Z TORTELLINI Z SELEREM Ta sałatka tak niezwykle prosta stała się hitem w naszym domu. Proste składniki, a efekt zaskakujący. Główny składnik to kolorowy makaron tortellini z szynką. Dodatkowo sałatkę wzbogacają inne składniki takie jak ogórek, kapusta pekińska no i drugi najważniejszy składnik seler konserwowy, który zmienia smak sałatki na ten idealny :D ~~SKŁADNIKI~~ duża kapusta pekińska połowa kapusty

Kuchnia Paulettes
Sałatka z mozzarellą i bazyliowym pesto 151

Taka piękna pogoda dzisiejszego poranka zainspirowała mnie do przygotowania na śniadanie pysznej sałatki w śródziemnomorskich klimatach. Bardzo kolorowa i syta. Skropiona olejem z orzechów włoskich, z czarnymi oliwkami i bazyliowym pesto. Chrupiące sałaty, wyraziste w smaku pesto i delikatna mozzarella to wymarzone śniadanie, także w tygodniu, można ją zabrać do pracy, a jej zapach roznosić się będzie po każdym(...)zakątku biura. Taką sałatkę można podać na np. Andrzejkowe party, które już za tydzień! Sałatka z mozzarellą i bazyliowym pesto Składniki: 4 garście mieszanki sałat 1/2 mozzarelli 3 łyżki czarnych oliwek 3 łyżeczki bazyliowego pesto olej z orzechów włoskich do skropienia sałatki Przygotowanie: Sałaty układamy na talerzu. Rozrywamy mozzarellę i razem z oliwkami układamy na listkach sałat. Na kawałkach mozzarelli

Moja smaczna kuchnia
Marynowana papryka 166

słoikach jest wiele koloru, który przyciąga by szybko go otworzyć i smakować. Fajnie jest też otworzyć taki kolorowy słoiczek z marynowaną papryką i dodać go zimowej sałatki lub śledzia. Od razu każda sałatka nabiera kolorów i smaku oczywiście. Składniki: 3 kg kolorowej papryki (lub jednego koloru, jak wolicie) 8-10 szklanek wody 1 szklanka octu spirytusowego 10% - jeśli lubicie

Zasmakuj Kuchni
Sałatka na rukoli, z arbuzem i serem feta 125

Przygotowanie   Rukolę rozłożyłem na półmisku, na niej pokrojone w kostkę : ser feta i arbuz. Sos : wymieszałem oliwę z oliwek z miodem i musztarda francuską. Sałatkę polałem tak przygotowanym sosem, posypałem kolorowym pieprzem

R'n'G Kitchen
Sałatka z wędzonym łososiem i fetą na szpinaku 225

kostkę i układamy między łososiem. Koperek myjemy i drobno siekamy. Do miseczki wlewamy oliwę, dodajemy musztardę francuską oraz koperek. Całość mieszamy i polewamy tym sałatkę.    Posypujemy z wierzchu świeżo zmielonym kolorowym pieprzem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałatka z czarną quinoą, rzodkiewką i najlepszą oliwą świata 139

himalajska kolorowy pieprz Wykonanie:  Umytą sałatę i botwinkę rwiemy na kawałki i wrzucamy do miski, dodajemy quinoę, czarne porzeczki i pokrojone w cieniutkie plasterki rzodkiewki. Sałatkę doprawiamy solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Posypujemy siekaną kolendrą i kiełkami. Całość skrapiamy najlepszą oliwą z oliwek świata ;) Smacznego

Quinoa Raz!
Wiosenna sałatka z czerwonej kapusty i marchewki 168

Prosta, pyszna i kolorowa. Idealnie prezentująca się na talerzu sałatka z czerwonej kapusty, marchewki oraz pietruszki. Zrobiona jest tak naprawdę z dwóch składników, które prawie zawsze mam w spiżarce: czerwona kapusta i marchewka. Dużą zaletą czerwonej kapusty jest to, że można ją przechowywać naprawdę długo. Sama sałatka pasuje do każdego dania. Szybka w przygotowaniu. Idealna jako dodatek do steku

PaleoLife
Sałatka z serem pleśniowym, daktylami i orzechami 206

Zdrowo, ciekawie, kolorowo;) Mieszanka składników, które w połączeniu dają niesamowity smak. Jest to kolejna sałatka "na szybko" wymyślona z tego co jest akurat w domu. Wyszła pyszna;D Mój Mąż stwierdził: "smaczna to za mało powiedziane". Jak zwykle ma rację;D Polecam na drugie śniadanie, kolację lub przekąskę w ciągu dnia. Składniki: 120 g sałaty rzymskiej 10 listków świeżej bazylii

Zasmakuj Kuchni
Poniedziałek: Buddha bowl z serem halloumi 137

Kolorowa, zdrowa, smaczna i bardzo łatwa do zrobienia. Buddha bowl to super sałatka do szybkiego przyrządzenia ze składników, które akurat masz pod ręką. Czas przygotowania: 5 minut Gotowanie: 20 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 Buddha bowl, czyli miska Buddhy, albo raczej micha, bo to musi być solidne naczynie, jest daniem bardzo popularnym w kuchni wegetariańskiej i wegańskiej(...)sposób przygotowywania potrawy niż o takie, czy inne konotacje. W Buddha bowl piękne jest to, że nie na jakieś jednej receptury na sałatkę, chodzi tylko o to, żeby składniki były zdrowe, różnorodne i kolorowe. Misę można wypełnić surowymi warzywami, albo upieczonymi, albo mieszanką jednych i drugich. Najlepiej kiedy są to składniki o różnej teksturze: chrupiące i miękkie, słodkie

Niedzielny kucharz
SALATKA Z GRILLOWANA POLEDWICZKA I TRUSKAWKAMI 126

SAŁATKA Z GRILLOWANĄ POLĘDWICZKĄ I TRUSKAWKAMI "UŚMIECH LATA" Pięknie, smacznie, zdrowo...kolorowo!!!! :)  I tak ma właśnie być - pyszna, prosta sałatka . Są tu warzywa, owoce i kawał mięska, wszystko pyszne i idealnie przyrządzone,  prawdziwa uczta dla przyjaciół i rodziny. Bajeczne kolory, rozmaita tekstura, smaki w sam raz skomponowane w daniu to najlepszy sposób na wywarcie wrażenia! Truskawki i delikatna

Moja Książka Kucharska
Sama NATURa czyli sałatka zrolowana z podsuszonymi pomidorkami 172

Sałatka ta jest nie tylko kolorowa, ale i zdrowa. Filety z kurczaka dobrze rozbijamy, przyprawą pikantn ą z chili doprawiamy,   nadzieniem z rukoli, fety i pomidorów suszonych smarujemy i w rolad ę rolujemy. Pomidorki cherry z cukrem pudrem i z kolejn ą przyprawą Natur w piekarniku podsuszamy  i do przestygni ę cia odkładamy. Gdy już gotowy(...)Natur mamy, to bogaty talerz warzyw, pestek z roladkami polewamy. Taka sałatka to uczta podniebienia, ciekawych smaków poł ą czenia, mo ż na j ą zjada ć dowoli, na ś niadanie, obiad, kolacj ę , jak kto woli. Składniki: pomidorki: 250 g pomidorów koktajlowych lub cherry, cukier puder do posypania, Vegeta Natur do mozzarelli i pomidorów, do posypania, 4 rolady

Moniki Smakołyki