Lekko, smacznie i kolorowo – tak można opisać dzisiejszą sałatkę, która stanowi dla mnie nie tylko lunch do pracy, ale także obiad, gdy nie mam czasu na długie przesiadywanie w kuchni. Łososia możecie zastąpić tuńczykiem, a do sałaty dodać ulubione dodatki oraz polać dowolnym sosem (ja najczęściej daję jogurtowy z ziołami lub musztardowy). Po prostu, co kto lubi :) Na pewno sprawdzi
Fabryka pomysłówteż lubię, nie myście, że tylko słodkie i słodkie i słodkie ! Lekko i szybko, bo tak najwygodniej. Sałatkę wyczarowuje się w kilka chwil, dlatego ja lubię sałatki. Zdrowe, smaczne i co najważniejsze - kolorowe. Dziś mam dla Was przepis na sałatkę z dziwnie brzmiącym słowem - quinoa. Quinoa, inaczej komosa ryżowa to takie niby-zboże, ale nie zboże. Zawiera dużo
kolorowotorcikowolatin; mso-fareast-language:EN-US;} Mam dla Was pomysł na zupełnie inną sałatkę. Treściwą, pełną włoskich smaków- w zasadzie taka sałatka idealna na obiad. Pomysł zrodził się przy sklepowej półce, gdy moim oczom ukazały się kolorowe świderki makaronu… Wzięłam z półki i chodząc po sklepie, zaczęłam kombinować , jak wykorzystać tak inny, niezwyczajny makaron. Dokupiłam jeszcze kilka(...)moich wersji. Bo składnikami można żonglować, a że wszystkim naprawdę przypadła do gustu- robię ją dość często. Polecam jeśli nie lubicie sałatek „light” a sycące obiado-sałatki 😊 Składniki: opakowanie (500 g )kolorowego makaronu 500 g pieczarek 250 g koktajlowych pomidorków słoik czarnych oliwek 200 g szynki parmeńskiej 400 g szpinaku baby słoik pesto ( 350 g- u mnie czerwone
Domowe ciastaDziś szybka, kolorowa i wiosennie wyglądająca sałatka, której cała filozofia polega na ładnym ułożeniu na talerzu wszystkich składników. Polecam na niezapowiedzianych gości, wiosenne spotkania i letnie pikniki. Sałatka na liściach świeżego szpinaku SKŁADNIKI: liście świeżego szpinaku 2 jajka 8 małych kulek mozzarelli 8 pomidorków koktajlowych 1 wędzone udko z kurczaka 1/2 czerwonej papryki zielona cebulka oliwa z oliwek pieprz
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiDziś w ramach Fish Friday kolejna propozycja rybnego dania z sandaczem. Tym razem sandacz ląduje na lekkiej sałatce ze szpinaku i kolorowej marchewki z dodatkiem makaronu Pesso , jak dla mnie świetnego zamiennika dla popularnego kuskusu. Zobaczcie zresztą sami. Ryba i sałatka to doskonałe połączenie, tym bardziej, jeśli przygotowanie całości dania zajmuje kilkanaście minut. W przepisie wykorzystuję makaron bez gotowania
DietologSałatka z kaszą kuskus, serem feta i rukolą Smacznie, zdrowo, kolorowo. Pyszna, pożywna i prosta sałatka z kaszą kuskus, która może posłużyć jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Polecam! Składniki: 3/4 szklanki kaszy kuskus 1 ogórek gruntowy 1 pomidor 1/2 opakowania sera feta 1 pęczek rukoli 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny pół szklanki ulubionych
Blog z Apetytemmała czerwona cebula ser feta do posypania sałatki grzanki Marynata do tofu: 2-3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego czosnek granulowany do smaku zioła prowansalskie kolorowy pieprz Sos do sałatki: Przepis na sos znajdziecie w przepisie na sałatkę z rukoli (TU) Tutaj zamiast musztardy dijon użyłam musztardy francuskiej. Do miski wsypałam świeże rodzaje sałat. Pokroiłam czerwoną cebulę
potrawyregionalnerzodkiewką prosto z przydomowego ryneczku. Z jajem na twardo i moimi ulubionymi ostatnio kiełkami z patelni sałatka staje się idealnym daniem obiadowym. Najadałam się zdrowo i kolorowo na wiosnę - spróbujcie - zachęcam! :) Sałatka z jajem, serem korycińskim i kiełkami z patelniSkładniki na 2 porcje:- 1 opakowanie kiełek na patelnię- pół główki sałaty masłowej- 4 rzodkiewki- 4 jaja- 10 dag sera korycińskiego
Sajkofanka smakumozzarella kroimy w cienkie plastry i układamy na talerzu naprzemiennie jak tradycyjną sałatkę caprese. Sałatkę skrapiamy oliwą z sokiem z limonki, doprawiamy solą morską i kolorowym pieprzem. Dekorujemy bazylią lub innymi ziołami. Sałatka Kaki i mozzarella a’la caprese gotowa, smacznego! The post Kaki i mozzarella a’la caprese appeared first on Damsko-męskie spojrzenie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPomysł wpadł mi do głowy spontanicznie, a efekt wyszedł smaczny :) nooo ok - trochę (jak dla nas) za słony ;) bo w rzeczywistości dodałam nie 1/3, a 1/2
Kolorowy Przepisownikwapń, żelazo, magnez, potas, czy cynk. Świeże figi mają być miękkie i delikatne w dotyku. Wystarczy je umyć i można je jeść wraz ze skórką. Dzisiejsza sałatka to lekka i kolorowa propozycja. Idealna jako dodatek do grilla, kolacji, czy obiadu. U mnie na sto procent pojawi się jeszcze nie raz ;D Sałatka z figą na roszponce z szynką dojrzewającą
PatiGotujeDietetycznie, bo zawsze ktoś się odchudza, z tego czy innego powodu :) Optymistyczna, kolorowa i smaczna :-) Kolejna sałatka: z pomidorami, rukolą, kukurydzą i brązowym ryżem. Serwuję ją na śniadanie,kolację lub dodatek do obiadu. Zdarza mi się również zjeść wieczorem przy filmie... Składniki: sałata lodowa 250g = 35kcal rukola 50g = 12,5kcal pomidor 2 szt 320g = 48kcal kukurydza 100g = 102kcal
IzaGotujeSałatka którą zrobiłam powstała z tak zwanych resztek w lodówce. Do odmiany zrobiłam z makaronem nitki co naprawdę świetnie wygląda razem z kolorowymi warzywami i kabanosem. Sałatka jest szybka, zdrowa i bardzo smaczna. Śmiało można ją przygotować do pracy czy kolację. Składniki: 250 g makaronu nitki 200 g cienkich kabanosów puszka zielonego groszku 1 zielony ogórek 2 pomidory
magiczna kuchnia KasiSzybka sałatka z jajkiem, ciecierzycą i jarmużem. Kolorowa i aromatyczna.... Artykuł JAJKO SADZONE NA CHRUPIĄCEJ SAŁATCE Z CIECIERZYCY I JARMUŻU pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEdodatek do lunchu. Sałatka musi być fajna, fajna w moim mniemaniu to taka, gdy otwierasz pudełeczko i już chcesz palcami wybierać i jeść :) Ta, taka jest, wygląda kolorowo, same fajne składniki. Sałatka do pracy garść mieszanek sałatowych 1 łyżka pestek ze słonecznika 1 pomidor kilka świeżych śliwek ** Sos do sałatki 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka musztardy
Kuchnia na wzgórzudodatkiem sałatkę z sałaty, pomidorków truskawkowych, rzodkiewki, sera mozzarella, kukurydzy i czerwonej cebuli. Całość polałam sosem zmieszanym z oliwy, octu z czerwonego wina, musztardy sarepskiej i miodu. Sałatka wygląda bardzo apetycznie, kolorowo i lekko, a smakuje wyśmienicie. Żałuję, że dopiero teraz wykorzystałam botwinkę w ten sposób, ale nic straconego, pewnie jeszcze nie raz zrobię tę sałatkę albo wymyślę jeszcze inną
Zakątek rozkoszy kulinarnych