Przepis na tę surówkę zdradził mi nieoczekiwanie hodowca rzepy, kiedy robiłam u niego zakupy na sobotnim targu. Rzepa nie cieszy się u nas szczególną popularnością, zwłaszcza
Trzeci talerzKolorowy obiad bez mięsa? Jeśli mam wybór – wybieram bakłażana. Żeby był zdrowszy niż ten w wersji smażonej, który ‘pije’ dużą ilość tłuszczu, wystarczy go tylko posmarować oliwą i odpowiednio przyprawić. A potem podać we włoskim stylu. Młode bakłażany myjemy, przecinamy wzdłuż na pół. Jeśli boicie się, że mogą być gorzkie – posólcie je dość mocno i odstawcie na pół godziny(...)sałatka z pomidorów i mozarelli. Mozarellę tylko porwałam na mniejsze kawałki, pomidory sparzyłam wrzątkiem, obrałam z niestrawnej skórki i pokroiłam je w grubą kostkę. Bycze serca prawie nie mają pestek, nie puściły dużo wody. Rozrzuciłam pomidory i ser na desce, przyprawiłam pieprzem, grubo skrojonym szczypiorem, cebulką i listkami bazylii. Skropiłam dobrą, mocną, włoską oliwą. Syty obiad z psiankowatych. Kolorowy
Karo in the Kitchenskropione cytryną, posypane solą i kolorowym pieprzem Sos: łyżka syropu daktylowego łyżka musztardy francuskiej łyżka soku z cytryny łyżka oliwy z prażonych orzechów włoskich Puree cytrynowe: ugotowane ziemniaki masło - 25 g sól, pieprz - do smaku skórka i sok połówki z cytryny - do smaku łyżka serka śmietankowego: może być Piątnica, Philadelphia albo mascarpone Sałatka: kilka garści listków szpinaku (pół paczki
Cytryna&Co.kolorowy Sól Płatki migdałowe Ryż ugotować, odcedzić i przestudzić. Krążki ananasa wyjąc z puszki, odsączyć z nadmiaru soku i pokroić na małe kawałki. Groszek i kukurydze odsączyć na sicie i wsypać do miski z ryżem i ananasem. Łodyżkę selera pokroić na plasterki. Z oliwy, soku z cytryny, soli i pieprzu przygotować sos i delikatnie go wymieszać z sałatką. Posypać
Camilla w kuchniTo, że jestem fanką ciecierzycy chyba każdy już wie, do tej listy dołączyła dynia w prawie każdej postaci. Połączyłam ukochane składniki, do tego pyszny dressing mojej
Corner With Recipeskolorowy Brukselkę należy oczyścić, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, dodać szczyptę cukru i gotować pod przykryciem. Do miękkości, odcedzić i ostudzić. Pomidory umyć, sparzyć i zdjąć z nich skórkę i pokroić na małe kawałki. Brukselkę pokroić na połówki, wsypać do miski, dodać kawałki pomidorów i rzodkiewkę pokrojoną w kostkę. Śmietanę wymieszać z majonezem, solą i pieprzem i polać sałatkę
Camilla w kuchnipojawia się marketach; kiedy ma to miejsce, zawsze wrzucam kilka okrągłych główek do koszyka, dobierając też kilka produktów, którymi możemy cieszyć się o tej porze roku – stąd nazwa, choć kolorowa mozaika wydaje się być zaprzeczeniem tego co mamy za oknem. Jeżeli nie uda Ci się znaleźć radicchio, spróbuj wykorzystać zwykłą cykorię, a w ostateczności możesz też wypróbować rukolę . Składniki(...)pokrój w wąskie paseczki. Mandarynkę obierz i podziel na segmenty. Kiwi obierz, najpierw przekrój wzdłuż na ćwiartki, a potem w plastry. Orzechy połam na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki sałatki wrzuć do miski, polej dressingiem i dokładnie zamieszaj. Pozostaw na moment do przegryzienia, po czym podawaj. Sałatka prezentuje się bardzo ładnie, serwowana w liściach radicchio
Roślinna - blog wegańskismaczniejsza, ma mniej wody i pestek, można ją jeść na surowo! Botwinka z cukinią w delikatnym sosie Bruschetta z cukinią i hokkaido Carpaccio z cukinii Chrupiąca sałatka z soczystymi owocami, cukinią i sałatą lodową na ostro Cukinia w cieście naleśnikowym Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem(...)cukinią i czosnkiem Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Placki z cukinii Podpłomyki z cukinią i czarnuszką Podpłomyki z hummusem i chrupiącą cukinią Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Sałatka z japońskim makaronem, cukinią i marchewką Sałatka z soczewicy i cukinii Spaghetti z cukinią, jajkiem i oliwkami Spaghetti w pomidorach z cukinią
Moja smaczna kuchniaProsta sałatka z porem w roli głównej. Do towarzystwa dorzuciłam mu trochę wędlinki i kukurydzę. Pora sparzam wrzątkiem aby zmiękł i był łagodniejszy w smaku. składniki: 350 g pora, biała i jasnozielona część 250 g chudej wędliny w plasterkach 1 puszka kukurydzy 2 łyżki posiekanego koperku świeżo zmielony pieprz kolorowy majonez Pora pokroić w pasterki lub pół plasterki. Zalać wrzątkiem
Monia miesza i gotujezielony i inne dodatki. Dzisiejszy przepis śniadaniowy to zestawienie wiosennych kolorów z jajkiem ugotowanym na twardo i prostym, ale przepysznym sosem czosnkowym fit, bo na bazie jogurtu naturalnego. Sałatka jest przepyszna i znika w mgnieniu oka! Lubię wymyślać nowe przepisy spontanicznie, bo nigdy nie wiem do końca, jaki będzie efekt! Ten zaskoczył moje podniebienie i już nie mogę się
Moja smaczna kuchniawinny – 2 łyżki Sól Pieprz kolorowy Oliwa -2 łyżki Cukier -1 łyżka Seler obrać, opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej o drobnych oczkach i skropić sokiem z cytryny oraz dodać szczyptę soli. Sałatę opłukać i podzielić na kawałki, dodać do selera. Następnie przygotować sos z octu winnego, oliwy, soli, cukru, pieprzu. Polać nim sałatkę , dobrze wymieszać i podawać
Camilla w kuchniżyrandole. Dużo miejsca, przestronnie, kolorowo, po prostu żywo i ładnie. Na ścianach można zauważyć bez problemu zdjęcia znanych osób, które odwiedziły to miejsce. Zatem posiedzieć to i tam można ale zjeść... Jedzenie: Spróbowaliśmy, bo nie można powiedzieć "zjedliśmy" kawałki koziny z cebulą w sosie z mieszanki orientalnych przypraw oraz grillowaną jagnięcinę z sałatką z mango i sosem miętowym. Pierwsze
Right Behind The Kitchenburaczkami i fasolką szparagową. Sałatka z żółtymi buraczkami i fasolką szparagową Czas przygotowania: 20 minut Proporcje dla 2-3 osób Składniki: 1 pęczek żółtych buraczków 3 spore garści rukoli 300 g zielonej francuskiej fasolki szparagowej 50 g sera feta oliwa z oliwek EV krem balsamiczny sól morska lub różowa himalajska świeżo zmielony kolorowy pieprz Wykonanie: Z fasolki
Kulinarne przygody GatityLekko, smacznie i zdrowo! Jednym słowem ZIELONO MI ;-) składniki: - garść ugotowanego i obranego bobu - garść rukoli - 1/2 papryki zielonej - 1 łyżka kaparów - łyżeczka soku z cytryny
SMYKWKUCHNIzaletą tej zapiekanki jest fakt, że to potrawa w zasadzie jednogarnkowa i nie trzeba robić żadnych dodatków. Można “sklecić” naprędce prostą sałatkę, ale to w zasadzie wszystko. Odpowiednie składniki Jedynym, o czym trzeba pamiętać przy przygotowaniu tego dania, to odpowiednie składniki. Może to truizm(...)wybrałem tę od firmy Balcerzak ( TUTAJ dowiesz się więcej). Warto sięgnąć po wiejskie jaja, które są spoiwem całej zapiekanki. Zadbajcie także o efekt wizualny dekorując zapiekankę kolorowymi pomidorkami i listkami bazylii. Kroi się niezła wygrana Sięgając po kiełbasę polską surową dojrzewającą lub inne produkty Balcerzak oznaczone promocyjną etykietą, macie szanse
kuron.com.pl