piekarnika na ok. godzinę. Po upieczeniu możemy opruszyć ciasto cukrem pudrem. AmpedSense.OptimizeAdSpot('3L'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('3C'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('3R'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('BP') Artykuł Szarlotka pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneburakami pieczonymi Sałatka z burakami pieczonymi i gorgonzolą. Sałatka z burakami pieczonymi i gorgonzolą, zagościła najpierw u mnie w pracy na drugie śniadanie, a potem w domu na kolację. Oj, zakochałam się w tym smaku. Sałatka z burakami pieczonymi i gorgonzolą ( dla 4 osób ) 2 podłużne buraki 15 dkg gorgonzoli łyżeczka nasion słonecznika łyżeczka pestek
Kuchnia na wzgórzuBardzo lubię nadziewaną cukinię i paprykę. Dziś właśnie jest cukinia. Użyłam takiej sporej cukinii, więc będzie też na kolację lub jutro na obiad. Wystarczy podgrzać i gotowe. Zamiast cebuli świeżej dałam prażoną, oj jak ja lubię prażoną cebulkę. Mogę ją jeść codziennie. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnipiekłyśmy razem ciasto czekoladowe oraz zapiekankę warzywną. Kiedyś, jak miałam więcej czasu, to często się spotykałyśmy i razem coś pichciłyśmy. Zawsze upiekłyśmy ciacho i coś pysznego zrobiłyśmy na kolację, oczywiście pogadałyśmy też :). Część czerwonej papryki już spożytkowałam. Dwie wzięłam do obiadu. W niedzielę zrobiłam podudzia z ryżem i papryką czerwoną. Mięso najpierw podsmażyłam, później ułożyłam je na ryżu z warzywami
Zakątek rozkoszy kulinarnychPomysł idealny na jesienne chłodne dni. Taką sałatkę przygotowujemy w piekarniku, najlepiej smakuje na ciepło. Doskonała na lekka kolacje lub jako dodatek do mięs. Składniki ok. 200 g dyni 1 czerwona papryka 2-3 pieczarki sól pieprz tymianek olej do posmarowania … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatysię - na taką grzankę można położyć prawie wszystko. SMoże być serowo, ziołowo, warzywnie, mięsnie..;D Ja uwielbiam pomidorową wersję z mieszanką ziół i przecierem pomidorowym. Polecam na przystawkę, śniadanie, kolację, ciepłą przekąskę na imprezie. Do ich przygotowania wykorzystałam (jakże by inaczej;) włoski chlebek - ciabattę. Składniki: 3 małe ciabatty pokrojone - wyszło 12 lekko skośnych kromek 100 g przecieru pomidorowego (3 łyżki
Zasmakuj Kuchnijabłkowego , sera pleśniowego, groszku oraz bardzo aromatycznych ziół, m.in. szałwii, tymianku i rukwi wodnej. Niesamowicie smaczne i bardzo aromatyczne! Jest świetnym pomysłem na lekki, rodzinny obiad, czy też romantyczną kolację. Gwarantuję, że każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę! SKŁADNIKI: * ryż do risotto – ok.200 g * groszek zielony ( może być mrożony ) – 1 szkl * ser pleśniowy typu rokpol – ok.50
Ostra na SłodkoProsta sałatka ,szybka i dobra na spotkanie ze znajomymi lub jako lekkie danie na kolację. 1 główka sałaty 3 pomidory 1 świeży ogórek 1 papryka 1 mała cebula 4-5 rzodkiewek koperek 1/3 szkl.jogurtu naturalnego 3 łyżki oleju 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz papryka w proszku szczypta przyprawy indyjskiej chaat masala rzeżucha do posypania ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Sałatę myjemy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkibardzo delikatne w smaku. A z wierzchu chrupiące. W połączeniu z jogurtem naturalnym – najlepiej typu greckiego – stanowią idealne danie obiadowe, chociaż można je zjeść także na kolację. Dla tych, co nie liczą kalorii a lubią placki na słodko jest też opcja z cukrem. Nie dla mnie ta wersja jednak – nie lubię takiego połączenia. Ale z jogurtem
Matylda Gotujewierzchu układamy gęsto maliny, delikatnie je dociskamy do kremu. AmpedSense.OptimizeAdSpot('3L'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('3C'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('3R'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('BP') Artykuł Tarta z malinami pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnepokrojoną w kostkę zieloną paprykę, wlać ocet jabłkowy i wymieszać, wlać olej rzepakowy tyle, aby zakryć śledzie, schować do lodówki na kilka godzin takie śledzie lubimy do pieczywa na kolację.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwciąż w świetnej formie, żeby jej używać. Toteż używałam i zachwycałam się ( tak, można zachwycić się starą patelnią!) za każdym razem ;) Czas niespiesznie płynął przy dłuuuugich śniadaniach i kolacjach przy świetle słońca coraz niżej zwisającego nad pastwiskiem. Z patelnią na stole rzecz jasna :) Albo na kuchennym drewnianym blacie, który też zaskarbił sobie kawałek mojej uwagi. I biały kredensik. Skompletowany
Kuchnia w Słońcu Skąpanamacie ochotę na jogurtowy koktajl podszyty zimowym zapachem miodu i imbiru, to dzisiejszy post jest właśnie dla Was! Będzie też dobrym sposobem na poranne odświeżenie naszych brzuchów po długiej kolacji Wigilijnej. Polecam i pozdrawiam! ;) Zimowy koktajl pomarańczowo- imbirowy na 2 szkl. Potrzebujesz: 1 pomarańczę 300ml jogurtu naturalnego 3-4 łyżeczki miodu 1/2 łyżeczki mielonego imbiru Sposób przyrządzenia: 1. Obraną pomarańczę
Kuchnia w Słońcu SkąpanaNaleśniki to jedna z najszybszych do przygotowania potraw. Są genialnie uniwersalne! Można podawać ja na słodko i na słono. Dobre na śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację. Absolutna dowolność w doborze dodatków do cieniuteńkich placuszków :) Bardzo ułatwiły mi tego ranka zmierzenie się z PROJEKTEM ŚNIADANIE. Swoje naleśnikowe ciasto, którego po usmażeniu użyłam w kombinacji na słodko- na śniadanie , wzbogaciłam masłem orzechowym
Kuchnia w Słońcu SkąpanaOstatnio nabrałam ochoty na pastę , i tym razem zaproponuję pastę jajeczną z sardynkami w oleju , smak bardzo fajny , do tego chrupiące grzanki i mamy super kolację , bądź śniadanie , taką pastę można także przyrządzić na ostro , to już według upodobań smakowych , zapraszam do spróbowania przepisu . Składniki ( dla 3 osób ) 4 jajka ( ugotowane na twardo ) 3 łyżki majonezu
Mój Smak